doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 10 Decembar, 2010 09:00

Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?
 
U danima kada "Wikileaks" drma svet objavljivanjem poverljivih dokumenata tajne američke diplomatije- došao sam do informacija koje su još više uzdrmale moj svet i koje su meni lično daleko zanimljivije. Reč je o navodima da je visoki zvaničnik Vlade Kosova, pod nick-om "KODRA", gotovo dve godine čitao i komentarisao moj blog !?! 

Moj "slučaj WikiLeaks" - Istina je negde tamo!

Kodra je prvi komentar na mom blogu objavio početkom 2009. godine na postu Vreme zmija” koji se bavio istoimenim romanom Dobrice Ćosića, tačnije tužbom koju su protiv ovog književnika podnele dve nevladine organizacije iz Srbije (“Jukom” i “Helsinški odbor”) koje se zalažu za poštovanje ljudskih prava- zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje! Da podsetim, radi se o rečenici iz ovog romana u kojoj se za Albance kaže: “Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana uzima za saveznika Ameriku i Evropsku uniju protiv najdemokratskijeg, najcivilizovanijeg, najprosvećenijeg, balkanskog naroda - srpskog naroda.” Iako je Kodra pisao na lošijem srpskom, svidelo mi se to što na svom blogu mogu kulturno, bez vulgarnog vređanja, vrlo konstruktivno da diskutujem sa jednim kosovskim Albancem- i pored ogromnih razlika u mišljenjima i stavovima. Malo mi je bilo čudno kako Kodra kritikuje Ćosića zbog njegovih nacionalističkih stavova, a u isto vreme za svoj albanski narod kaže da je “najstariji, kulturno i intelektualno najbolji i najbogatiji narod na Balkanu”. Takođe, s druge strane, kaže za Srbe da su agresori, okupatori, nacionalisti, samoizolovani, sa lažnom istorijom. E narode balkanski..

Tako je ovaj “komšija(kako je Kodra često voleo da nazove sebe- aludirajući na dve odvojene, susedne države: Republiku Kosovo i Republiku Srbiju) nastavio da komentariše gotovo sve moje kosovske postove koji su u svom nazivu imali ovu tzv.“najskuplju srpsku reč: Kosovo u dvouglu !”,Kosovska (NE)pravda”, “Kosovo kao Severna Irska”, Zoran Đinđić o Kosovu !, MSP: Kosovska nezavisnost legalna !?!”, Rešenje Kosovskog čvora ?!”,... Očekivano- Kodra je na sav glas govorio o nezavisnosti Kosova kao o statusno završenoj stvari, često pominjući u svojim komentarimaRepublika e Kosovës”. Govorio je o preko sto država koje će svakog trenutka priznati Kosovo, među kojima i Grčka i Bosna, kao i o tome da će Kosovo uskoro postati deo NATO, EU i UN (zanimljiv je redosled ovih prioriteta)! Očiglednu frustraciju za “Kosovare” predstavlja i to što njihova nova “država" nije i ne može postati članica najvećih svetskih sportskih organizacija, kao npr. FIFA, UEFA, FIBA,..- pa Kodra i to optimistično “najavljuje- uskoro”. Saznao sam i za autoput između Albanije i Kosova mnogo pre nego što je ta vest došla do naših medija, kao i ovu ekskluzivnu informaciju (verovatno mnogi u Srbiji do sada nisu čuli za nju): Republika Albanija je poklonila deo svog mora Republici Kosovo i taj deo albanske obale se naziva “Kosovsko more”!!! 

Razgovarajući o svemu i svačemu, došli smo do najveće balkanske hronične bolesti, koja je problem vekovnog nerazumevanja među narodima na ovim prostorima: a to je da svako ima svoju verziju istorije! Tako sam saznao da je Miloš Obilić ustvari Milosh Kopilik- albanski vitez koji je ubio Murata, da su 1389. godine u Kosovskom boju ratovali Turci i Albanci koji su ujedno i starosedeoci, da su srpski manastiri ustvari kosovski i da ih je SPC preotela od Albanaca katolika koji su ih izgradili, da je UÇK oslobodilačka vojska a Vojska Srbije je bila okupatorska,.. Neshvatljivo je da ga vređa naziv “Šiptar” za Albance iako se na albanskom- Albanac kaže “Shqiptarët”?! Generacijama usađivana mržnja između dva naroda se oseća u komentarima gde Kodra sa velikom srećom govori o novom budućem kriznom žarištu u Srbiji- Sandžaku (“Sandjak”, kako on kaže), negira postojanje Republike Srpske, očekuje da će se vremenom odvojiti i Vojvodina, kao i da će se neki delovi Srbije priključiti Bugarskoj, Kosovu, Hrvatskoj, Bosni.. Zanimljivo je da se Kodra (kao i svi Albanci, po njegovim rečima) zaklinje u Amerikance i NATO; njihovu želju, interese i mišljenje stavlja ispred svega, a najupečatljivija rečenica je ona u kojoj kaže “misha, mi rado ginemo za USA.” Stičem utisak da je jedina svetija stvar od Amera za Albance- Velika Albanija (koja osim Kosova i Metohije, obuhvata i Preševsku dolinu sa juga centralne Srbije, delove Crne Gore, BJR Makedonije, Grčke)! Tragikomično je to što Kodra govori o teritorijalnom integritetu Kosova, predstavljajući severni deo Kosova kao neotuđivi deo Republike Kosovo (“alli kakav diallog???????? u taj diallog se ne sme pricati o suverenitetu Kosove.jednostavno to znaci u napred priznavanje granice Kosova,ne pominje se u diallog Mitrovica u opshte to je u sastav Kosove.tu se pravi diallog za buduce medju drzhavne dogovore.jer vam je jasno,ako i mene ne verujesh obrati se analiticarima svetske politike ne srpskim jer oni jash vode mutnu politiku.”)- zaboravljajući da se taj princip krši kod svih ovih prethodno pomenutih država regiona koje imaju tu nesreću da se nalaze na zamišljenoj teritorije te tzv.”Prirodne Albanije”. Nije mi jasno ni to- ako su se granice Srbije promenile radi Kosova, zašto su onda toliko bitne granice Kosova, koje nikad nije postojalo kao nezavisna država i čije granice su uspostavljene za vreme komunizma i Josipa Broza Tita?!

 

Razgovori Srba i kosovskih Albanaca su mogući, ali je konačno rešenje očigledno jedino moguće uz dogovor SAD, EU i Rusije! Kompromis je u nekoj vrsti teritorijalne podele KiM!

Seriju zanimljivih i po malo iznenađujućih komentara Kodra je otvorio time što je još na početku našeg dijaloga pomenuo neke svoje studente i rekao da je on Profesor međunarodnog prava. To mi je delovalo nestvarno- jer mi se činilo da isti pojma nema o međunarodnom pravu...a onda sam shvatio (naročito nakon mišljenja MSP-a o Kosovu) da u današnjem svetu međunarodno pravo svako može da tumači na način koji njemu najviše odgovara. Tako je Kodra govorio o pravu na samoopredeljenje, a ja o teritorijalnom integritetu i suverenitetu; on je govorio o legalnoj nezavisnosti a ja o legalnoj Deklaraciji- ne i nezavisnosti! Novo iznenađenje je usledilo kada mi je pomenuo da prati prenose Skupštine Srbije, i zaista je bio dosta upućen u dešavanja na političkoj sceni Srbije. Jeste napravio grešku kada je za Vuka Jeremića rekao da je on premijer Srbije- ali morate priznati da ni mnogi ljudi u Srbiji nisu baš sigurni ko je pravi premijer.. Pa da..

Kada sam promenio sliku na blogu- Kodra me je optužio za “skrivanje i promenu identiteta, što se kažnjava Zakonom”. Tada sam ja rekao, ne naslućujući šta ću tim odgovorom isterati iz grma, da je to slika samo mog avatara (moj alter ego u blog svetu) a da on nema prava da o tome govori jer se potpisuje samo kao “Kodra”? Na to je on napisao: "Jedan dan cesh da vidish moju tacnu sliku i upoznacesh me odjednom jer cesto me vidish po TV emisijama (...) Moje ime pocinje sllovom H .a moje prezime ima 4 sllova prati politiku pa ce saznash ko sam.inace po struci sam Prof.Dr.za medjunarodna prava taj stepen obrazovanja sam postigao u Kemb...ne na maternom jeziku niti tvoj jezik pa zato imam mallo smetnje u tome." Ja sam u šali rekao da nije u pitanju Hašim Tači, na šta mi je Kodra odgovorio da Gospodin Tači ne govori srpski jezik! I tu se moja “potraga” završila, ne uzimajući za ozbiljno traženje rešenja ovog rebusa! Demokrata1993, još jedan stalni čitalac i komentator Doctor bloga koji je učestvovao u mnogim debatama na mom blogu, je ovo pitanje mnogo ozbiljnije shvatio, pročešljao internet i došao do zapanjujućeg otkrića:

Gospodine Kodra, Vaše ime je Hajredin Kuçi? Podudara se sa informacijama koje ste dali. Vaše ime počinje na H, a prezime ima 4 slova. Da li je Vaš identitet konačno otkriven?:) 

 
 Hajredin Kuçi (Kodra), potpredsednik Vlade Kosova

Iako se posle ovog upitnog komentara gubi svaki pisani trag čoveka koji se gotovo dve godine potpisivao kao Kodra na Doctor blogu- puno informacija koje sam saznao u toku dopisivanja se poklapaju sa podacima iz biografije potpredsednika u Vladi Hašima Tačija:

Hajredin Kuçi:

Sadašnja funkcija: Zamenik Premijera

Politike Partija: Demokratska Partija Kosova – DPK  

Ranije funkcije: Potpredsednik DPK, Prorektor UP – spoljni odnosi, Poslanik u Skupštini Kosova u sva tri mandata, Predsednik komisije Skupštine Kosova za obrazovanje, nauku i tehnologiju, 2001-2004, Predsednik komisije za pripremu Uredbe o radu Skupštine Kosova 2004-2007, Član pregovaračkog tima Kosova u pregovorima između Kosova i Srbije uz međunarodno posredništvo, Profesor na UP i nekoliko ostalih univerziteta na Kosovu kao i u insotranstvu

Obrazovanje: Doktor nauka – Međunarodno pravo

Poznavanje jezika: Albanski, Srpski i Engleski 

 

Ćutanje je znak odobravanja - Kodra nije potvrdio ali ni demantovao ovu sumnju!

Pogledajte i Raspad Srbije ?!

Komentari

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

sanjarenja56 | 10/12/2010, 09:19

A što da ne? Na blogu se mnoge činjenice mogu saznati pre nego preko medija, i čak objektivnije!

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

stepskivuk | 10/12/2010, 09:36

Dragi Misho...ispade da je i moja malenkost,na tvom blogu,imala cast da diskutuje o problemu Kosova sa jednim njihovim potpredsednikom Vlade.

Istina je da mi to imponuje,ali je i istina da cinjenica da jedan zamenik premijera razmenjuje svoje stavove sa stepskivukom,dovoljno govori o ozbiljnosti i velicini te i takve Vlade i "drzave" ;-)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 10/12/2010, 14:20

misha

@stepskivuk: :))) Ću-ti, možda i naš potpredsednik Vlade Krkobabić ostavlja komentare na nekom blogu ;)))) Pozdrav:)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 10/12/2010, 14:28

misha

@sanjarenja56: Da, ali u Srbiji se tek razvija ovakav vid komunikacije i informisanja. Primera radi: aferu "Monika Levinski i Bil Klinton" je otkrio upravo jedan američki bloger, još pre 10 godina! Ali, idemo polako: mi smo pioniri;))) Pozdrav:)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

Demokrata 1993 | 10/12/2010, 16:33

Da...na moju veliku žalost, stvarno se izgubi svaki pisani trag gospodina Kodre...odnosno, gospodina pod imenom: Hajredin Kuçi.
Vrlo je zanimljivo zašto je baš tada prestao da piše ovde, kada je, gotovo neprestano, sa ogromnom ambicioznošću i željom, govorio o temama koje se tiču "Republike Kosova", međunarodnog prava, albanskog viteza Miloša Obilića, srpske lažne istorije i mnogibrojnim žrtvama albanske nacionalnosti... Naravno, nemojmo mu zamerati na svemu tome. Gospodin Kuçi je samo branio interese svoje nacije na teritoriji nelegalno stvorene i jednostrano proglašene nezavisne države Kosova.
Posebno mi je drago što sam, bar jednim delom, pokrenuo doktora Mišu da razmisli o pravom identitetu gospodina Kodre, do kojeg smo, najizvesnije, konačno i došli.

Misha u politici

@aca :-) | 11/12/2010, 12:59

Doktor blog...vreme je da postanes sastavni deo sistema :-) Vreme je da te citaju nasi zvanicnici..Svaka cast, na svemu!!!

Misha u politici

@aca :-) | 11/12/2010, 23:48

Mada... demokrata mi je sumnjiv :-) Ko zna na cijem je on platnom spisku ;-)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

Demokrata 1993 | 12/12/2010, 04:10

Da, da...da... :-)
Ja sam Vuk Jeremić...xD...
Šalim se, naravno da nisam... Ja sam samo jedan srednjoškolac iz Lazarevca... ništa više... Nemate potrebe za takvom sumnjom, Aco...:D

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

dmc | 12/12/2010, 06:04

Opa, izgleda da pored VIP blogera ranga Mishe imamo i VIp komentatore... Svakako pohvalno i zanimljivo, no ne vidim razlog zasto se VIp komentator ne bi javio i potvrdio identitet, niko ga nece osuditi za nista sto je izjavio .. Pozdrav za najuticajniji blog, malo Nemci, Malo albanci, samo jos ovi Srbi da vide tvoj uticaj :)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 12/12/2010, 22:52

misha

@dmc: Hehehehehehehe:DDD Nisi u toku: Vesti-online.com su me citirale, kao i (zamisli;)) student V. Z. sa Fakulteta Organizacionih Nauka u Beogradu, koji je napisao Diplomski rad na temu: "INTERNET KAO INSTRUMENT SOCIJALNOG MARKETINGA U ZDRAVSTVU" i u literaturi naveo misha.blog.rs :))))))) (više o tome u prethodnom postu, ako te zanima- nije da se reklamiram xD)
P.s.A i Kodra/Hajredin Kuçi je valjda "nаš" (sećaš se KOSOVO JE SRBIJA;)))) nego je čovek bio zauzet oko kosovskih izbora do danas (12.12.2010.) pa se nadam da će se vratiti na Doctor blog i da neće ostati ravnodušan na ovaj post- pa će se konačno oglasiti:)))))))) Pozdrav:)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 12/12/2010, 23:05

misha

@Demokrata 1993: Kao što smo već pričali: sve ovo deluje nestvarno, nerealno, nemoguće, neozbiljno, ALI takođe- MNOGO DOBRO ZVUČI:))))))))))
Ipak, Kodra je pomenuo (sećaš se) da "voli da saznaje šta misle i prijatelji i NEPRIJATELJI"- tako da je to najbolje objašnjenje njegovog slučajnog dolaska do mog bloga...a onda kada je razotkriven- shvatio je da sve to deluje neozbiljno jednom potpredsedniku Vlade, pa je otišao bez pozdrava;D Pozdrav:)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 12/12/2010, 23:56

misha

@aca :-)
Hehehehe hvala, hvala:))) Već sam deo sistema :PPP A Demokrata1993 radi u BIA-i 100%, verovatno zna i gde se krije Mladić xDDD Pozdrav druže:)

Blic, Agencije | 12. 12. 2010. - 08:58h

misha | 13/12/2010, 19:07

misha

NVO: Na osnovu izjava, Tačijeva stranka osvojila najviše glasova

PRIŠTINA -Institut "Gani Bobi" iz Prištine objavio je večeras, na osnovu izjava glasača sa birališta, da je na kosovskim vanrednim parlamentarnim izborima najviše glasova osvojila Demokratska partija Kosova Hašima Tačija. (...) Potpredsednik Demokratske partije Kosova Hajredin Kuči izjavio je da su rezultati Instituta tačni i izrazio uverenje da će konačni izborni rezultat DPK biti deset odsto viši od Demokratskog saveza Kosova koji je na drugom mestu.

Evooo Kodra-eee ;)))))))

komentar

kodra | 16/12/2010, 22:51

jako sam zauzet.sve sam citao i shvatio josh ste tuja na istu tacku kao pre 12 godine(radikal) josh ste dalek od realnosti(demokrat)za koga tezhi celi svet a to samo vi ne priznate ovu promenu.nije samo kod nas nego se promenio celli svet razumete vi na vash jezik.dogovri ce doci i cese dugvlaci,a mi cemo napred,vi sacuvajte te vashe strategicne tacke a mi idemo dalje.OK,ipak pozdrav.nama je dobro a shto se tice podele KM nema shanse 0,01% ta silla za podellu KM josh nije rodjena i ako mora da unishti USA pa da nas podelli josh jednom razumete .zovi sebe wikileaks

welcome back xD

misha | 17/12/2010, 00:47

misha

@kodra: Najbitnije- jel ste vi Hajredin Kuçi?????????

P.s.Kakva crna kosovska demokratija- a trgovina organima: "žuta kuća" u Albaniji, Hašim Tači i teroristička organizacija OVK uz blagosov (ili bar- prećutnu saglasnost) Kušnera i njemu sličnih "demokrata"???

kom.....

kodra | 17/12/2010, 21:04

D.Matrty vec vama koshta(on je vash placenik) mi to znamo iz ranije, ne nama,mora da ima dokaze inace ce se odgovara pred Medjunarodni Sud,protiv njega je podneta optuzba za lazne izjave pred svetom.niste mogli da nadjete lazne svedoke za velike pare a ni miljoni tu nista ne doprinose jer sad ne moze niko da nametne neki dokaz,jer bice frishke dokaze, a tu treba potvrditi stare ADN probe.to vama ide po struci jer ste ballkanski kasapi.vojska je regularna.mi se stalno branimo istinom a kad to pobedi stalno uzimamo nadoknade ti to ne znash.a mora i vo da znash kad mi to predjemo na napad josh jednom docit cemo i do Nisha i ovo zapamti jer do tu je nashe,pitaj tvoj dedu,trazi mu istinu.

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

Demokrata 1993 | 18/12/2010, 00:30

Gospodine Kuçi, večeras je na nacionalnoj televiziji RTS1 u emisiji "DA možda NE", bila rasprava o Izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dik Martija o nehumanom postupanju i trgovini ljudskim organima na Kosmetu, koji je rezultirao opštim iznenađenjem na obe strane- i kod Srba i kod Albanaca- i izazvao ogromnu nervozu kod međunarodnih institucija na Kosmetu. Možda ste, i pored prevelike zauzetosti od obaveza koje nakon izbora sve više i više pristižu, pogledali tu emisiju, koja je za temu izabrala jedan simboličan naslov: Evropa i Tači - zmija u nedrima.
A što se tiče Niša: samo me zasmejavate. Moj pradeda bio je Čedomir Popović, poznatiji kao Čeda Kačamak ili Kostur sa Vida. Verujem da Vam istorija i nije jača strana, pa ću pojasniti malo: Fotografija koja je snimljena u januaru 1916. godine, nakon njegovog dolaska na ostrvo Vido, obišla je svet. To je ona poznata fotografija na kojoj uspravno stoji jedan ratnik od svega 23kg sa torbom okačenom o desno rame. Ako Vi verujete da se on borio uzalud, uzalud peške prelazio Vašu matičnu zemlju po zavejalim i neprohodnim planinskim vencima, uzalud lečio u dalekoj Africi u Bizerti i vratio na Solunski front, željno iščekujući povratak u Srbiju, i doživeo 98. godinu ovde, u ovom kraju gde i ja sada živim, kako bih ja, kao njegov potomak, dopustio da se moja Otadžbina tako olako kida i parča, veoma ste u konfuziji, gospodine potpredsedniče Vlade jednostrano, nelegitimno i međunarodno nepriznate Republike Kosova. Ja Vam obećavam naš susret, gospodine Kuçi, ali ne kao zvaničnik i predstavnik srpskih vlasti u pregovorima na relaciji Beograd- Priština, već na nekoj od budućih sednica u Briselu, Njujorku, Parizu...možda i ne po ovom pitanju o kojem ovde govorimo.
Srdačan pozdrav, kolega.

Hajredineee !!! ... ooooo, Hajredine !!!

Dr_Lun | 18/12/2010, 21:45

ahahahahaha ... pa ne mogu da verujem ... pa gde si Hajredine Kuchi, kuco stara ? ... pa ti si bogati sad glavna faca ... cuj, doktor pravnih nauka ... jel' majke ti kolko je kostala diploma tamo na Kembridzu ? ... znas svidja mi se to zvanje pa bih hteo i ja da budem doktor nauka, naravno u svojoj medicinskoj bransi ... samooo, imam mali problem ... imam samo dva bubrega, jednu jetru i jedno srce, a tvoja diploma je morala kostati bar desetak srpskih bubrega i stosta pride ... Hajredine, dos'o djavo po svoje ... pakujte pinklice i razilazite se po svetu vi sto su vam ruke do ramena ogrezle u srpskoj krvi, jer kad dodjemo ... he he he ... vec jednom rekoh, Prokletije ce vam izgledati kao "malji brdo", a bogami ni Albanija vam ostati nece ... istrazice vam se trag kao sarenim konjima ...

koment

kodra | 02/01/2011, 00:00

hahahahshahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahah.

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

inana | 03/01/2011, 00:00

car :)))))))))

ne znam sta da kazem, ponosim se sto zivim na par kilometara od tebe :D :))))
jednom cu tako da vodim turiste u obilazak. ima da dobijem dobre pare. A za gospodu albance, poseban popust :)

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

Demokrata 1993 | 04/01/2011, 17:43

Ima li veće radosti nego izmamiti gospodinu Kodri ovakav osmeh na lice u vreme ovih novogodišnjih praznika?! :)
Srećna Vam Nova godina, gospodine Kuçi. Puno sreće i zdravlja... želim Vam i puno posla, ali najviše želim da Vam ove godine proradi ono što moralni ljudi zovu: savest. To je karakterna crta po kojoj se čovek razlikuje od svih drugih živih organizama.

Srećna Nova godina i svima vama koji posećujete ovaj blog! Sve najbolje u Novoj 2011. godini!
http://www.ds.org.rs/
Želimo vam sve najbolje! Veliki pozdrav svima!

ne siri propagande u javnost.nisam ja taj.

kodra | 11/12/2011, 19:57

tacno posle godinu dana pishem u vash blog.nisi imao prava da pishesh propagande illi lazhne izjave za to mozhda propadne vash blog.TAQNO REQENO NISAM JA TAJ.UBEDIQESE KAD SKORO QUJESH TAJ NADIMAK U MARS MESEC 2012 U STRASBURGU.tad sam na vidiku za javnost inaqe sad sam pod senkom koj prati dogadjaje u problematicniji deo kosovo.

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 11/12/2011, 23:08

misha

@kodra: Drago mi je da ste se javili, pa makar i posle godinu dana:) Imali ste već priliku (i 2010., kada ste komentarisali ovaj post) da demantujete vašu vezu sa pomenutim gospodinom, ali niste. I u naslovu ovog posta stoji znak pitanja, tako da- ne širim propagandu, već samo sumnjam na osnovu toliko očiglednih činjenica (ili slučajnosti). Vi me ubedite da to niste vi (ako jeste- možete "ćutanjem- potvrditi"). I zašto se niste ovde oglašavali toliko vremena (prvo- po ovom pitanju)?

P.s.U međuvremenu sam (između ostalog) shvatio da je nemoguća podela Kosova i da Rezolucija 1.244 nije toliko idealna (posebno kada za podršku imate najmoćnije države sveta čiji se interes poklapa sa interesom RKS). Logično je da ste te sve stvari znali sa lica mesta pre mene (jer sam se informisao uglavnom iz medija).

Voleo bih da nastavimo sa kvalitetnom diskusijom, kako bismo stvorili što kvalitetniju i realniju sliku situacije na terenu. Kako vi gledate na ovaj dijalog Beograda i Prištine u Briselu (ko je više na gubitku a ko na dobitku?) I kako vidite rešenje za Sever (Srbi koji tamo žive ne prihvataju R.Kosovo, a NATO i EU ne dozvoljavaju njihovo pripajanje Srbiji)? "Ahtisari Plus" je nešto o čemu se priča u Srbiji: neka velika autonomija, u okviru R.Kosovo, bez direktnog priznanja nezavisnosti? Šta vi mislite o tome i šta je realno (na osnovu vaših razgovora sa međunarodnim zvaničnicima koji o tome odlučuju)? Pozdrav.

aha

kodra | 15/12/2011, 22:17

mi odlucimo ,jer smo samostalni, za dalje relacije izmedju drzave koje se granicimo.a imomo i taj moc shto presilujemo i druge koka da se ponashaju sa nama.koko Ameri kazu vas ,to su nashe reci.taman u mars sve je gotovo i mitrovica a pocet ce onda medvedja,bujano vac,presheva.i kad vojvodina,sandjak bude samostaln jedinice od srpije tad cete vi u EU zapamtite to ce u javnosti skoro,a i bugari sporavaju pirot i okolinu.vratite sve tudje bashte i livade,brde dolineha tad cete u EU .naten.

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 16/12/2011, 01:26

misha

@kodra: To su želje Albanaca? Vi želite da Srbija skroz nestane? (a posle Srbi ispadaju najgori, ccc). Pa šta je srpsko (koje bašte, livade, brda i doline), ako smem znati???

Re: Zamenik premijera Kosova čita Doctor blog !?

misha | 16/12/2011, 22:36

misha

@kodra: "taman u mars sve je gotovo i mitrovica", jel ovo neka najava "Kosovske Oluje" u martu 2012.???

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb