doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Kesić zapržio klin čorbu !

misha | 06 Januar, 2016 21:10

Kesić zapržio klin čorbu !

U nedelju (03.01.2016.) je u emisiji RTS-a "A sada Rada" kod Rade Đurić gostovao autor emisije "24 minuta" Zoran Kesić. Kuvao je klin čorbu. Zapravo, dobro je "zapržio"...

Bukvalno je razmontirao političke prilike u Srbiji, na jedan pravi umetnički način! U vidu performansa, ma napravio je pravu pozorišnu predstavu, uživo (verujem da su genijalci sa Njuz.net-a takođe ovde umešali svoje kreativne prste). A da je ovo vreme medijskog mraka i cenzure, pokazuje što se o istom nigde ne može pročitati ni slovo, iako bukvalno "gore društvene mreže". Ta "unutrašnja emigracija" sa Fejsbuka i Tvitera ionako ne izlazi na izbore. Ovaj "incident" na Javnom servisu mi je ulio neku posebanu energiju i optimizam (kakav nisam osetio još od gostovanja pisca Marka Vidojkovića na Pinku 2013., o čemu sam pisao u postu: #Utisak godine: #Cenzura !) jer su takve oaze slobode govora sve ređe u srpskoj mračnoj medijskoj pustinji.

 

Ovaj "istorijski" video na Vimeo.com je obrisan (!!!), dok sam pisao ovaj post. Kao da sam naslutio. Cenzura i interneta, svaka čast Vučiću !

 Evo kako je tekao taj dijalog između Rade i Zorana (pošto ni jedan medij nije preneo ovaj razgovor, za razliku od reality gluposti koje se prenose iz sata u sat):

-Kesiću, ništa u životu ne može tako dobro da prija kao što bi to mogla da bude jedna dobra čorba posle svih...

-To je tačno. Jeste- posle svih pijanstava, posle svih mamurluka, lek za dušu. Tačno.

-Inače, kuvaš li ti čoveče?

-U procesu kuvanja ja sam najbolji u jedenju, tako da kažem. Ja to prepuštam onima koji to znaju; i tako da, radujem se onom finalnom delu kuvanja, a to je kad dođe do kašike i viljuške.

-Ili zaprške?

-Naravno.

-Pre toga, zapržiš ti to. Nije ni važno. E sad ovako, šta ćemo mi to danas praviti?

-Danas ćemo praviti nešto vrlo jednostavno i ukusno, to je naravno klin čorba.

-Dobro.

-Klin čorba, ja mislim da svi naši gledaoci svakako znaju kako se pravi klin čorba. Prosto, živimo u Srbiji. Tako da smo lepo izučili drevnu džedajsku veštinu, Star Wars je jako popularan- "kako ni od čega napraviti nešto", je l'... Ili- što bi političari rekli: "Smuti, pa prospi!"

-Hahaha.

-Osnovni sastojak klin čorbe, šta je?

-Pa, klin valjda?

-Kliiin! Klin. Ukoliko već niste, pre početka kuvanja, obavezno ga nabijte u zdrav mozak, jer što biste čekali da Vlada to uradi za vas? Uradite to sami!

-Haha...

-U lonac, ulijte vodu... Tako.

-Dooobro?

-A u vodu ubacite nekoliko listova peršuna. Već u ovoj fazi, nazovimo je recimo A1 faza kuvanja čorbe, ova šerpa može biti izložena u obnovljenoj zgradi Geozavoda kao maketa budućeg veličanstvenog Peršuna na vodi!

-Doobro, haha.

-Čorba Bin Zajed! Kad smo već kod toga, ubacite slobodno i jednu poveću žutu patku! Odvratnog je plastičnog ukusa, verujte- probao sam, ali je uvek lepo zezati Sinišu Malog...

-Dobro, dobro, dobro, dobro! Ovde stajemo, ovde stajemo. To je za početak sasvim dovoljno!

[PAUZA]

-Evo, poslednje je bilo da smo ubacili patku u džakuzi. I, ona će uskoro i prestati da maše krilima...

-Dobro?

-Dakle, sada, mi bi trebalo da ubacimo ovo sitno seckano biračko telo. Koje, prvo naravno, treba lepo istući- agresivnim, jakim državnim udarima.

-Dobro.

-I ubacujemo biračko telo da se krčka, u nadi da će biti bolje... Mislim, bolje čorbe. Ubacujemo zatim ovaj lukac, koji znamo- mnogima iz d... viri.

-Doobro, mm...

-Ovaj, a pošto ovo kuvamo na RTS-u, red je da (da l' sad ovo?) zbog dobrih starih vremena, o fasadu lonca razbijemo i jedno jaje. To je retro, to je ono- Volim Devedesete, fazon. To mladi vole, to je sve O.K. ... Od egzotičnih začina, preporučujem, evo ga, malo, jedan prstohvat ovog Vulinskog ludog praha...

[SMEH U STUDIJU!]

-Ovo ti je inače, Rado- čorba za jednu osobu, ali slobodno mogu sva trojica Vulina da je konzumiraju...

-Boga mi, Kesiću, poješćeš je sam...

-Zatim, imamo ovu Gašićevu tzv. Batinu kleku...

-Mhm?

-To novinarke znaju šta je, u Srbiji, nažalost. Slobodno možete umesto bibera da ubacite malo ministarskog džibera!

-Dobro.

-E, ovo je vrlo bitan začin za klin čorbu. Evo, pokazaću gledaocima Radio TeLevizije Srbije- to je Premijerski znoj, u narodu poznat kao srpske suze.

-Kesiću? Jesi ti siguran da je ova ta čorba?

-Rado, ja ovo prvi put radim u modernoj istoriji Srbije.

-Biće ti, da će biti to i poslednji, kako stvari stoje.

-Dakle, malo Premijerske suze. E, kad ovo sve lepo provri sa sve lukcem, otvoriti kuhinjska poglavlja, proveriti da l' je slučajno negde ostalo srce Srbije? Ako ga imamo, ubaciti i to; Ako ga de fakto i de jure više nemamo, nema veze- bitno da se kuva! Haha, nećemo sad da plačemo, je l' tako...

Na tihoj vatri ti se ovo kuva oko 24 minuta. Kad se iznenada završi- čorbu pustiti malo da odleži jedno tri-četiri meseca. Pa tamo negde na proleće, Bože zdravlje u martu, ako još bude jestiva, poslužiti u udarnom večernjem terminu. Ako se ubajati, uvek će se naći nešto za jelo, je l' tako Srbijo!?

[APLAUZ!!!]

-A da, klin, klin, klin! Zaboravih- klin nek' ostane u zdrav mozak, dame i gospodo, lakše ćete svariti sve što vam se servira! Prijatno! To je to, Radina čorbaaa!

-Zoran Kesić kuva... Zoran Kesić kuva...

"24 minuta sa Zoranom Kesićem" od 06. marta 2016. na TV B92 - Budale !

 Kesić Kuvar - Nov, necenzurisan video!Smile

 (ažurirano 08.01.2016.)

Komentari

Re: Kesić zapržio klin čorbu !

sanjarenja56 | 07/01/2016, 08:11

sanjarenja56

Ovo ti je joj recept!

link

Zora | 07/01/2016, 12:52

http://rutube.ru/video/d23aee17399a972123f2852eb1c59edd/?autoStart=true&bmstart=39

rutube

rutube | 07/01/2016, 20:01

evo snimka: http://rutube.ru/video/d23aee17399a972123f2852eb1c59edd/

Re: Kesić zapržio klin čorbu !

misha | 08/01/2016, 16:38

Ako se po jutru dan poznaje, tj. ako se po ovom prvom ovogodišnjem postu poznaje blog godina- biće veoma veoma veoma uspešna!;)
Već za 24h post “Kesić zapržio klin čorbu !” je bio najčitaniji na Blog.rs, a (do ovog trenutka) za manje od dva dana od njegovog objavljivanja pročitan je 2.500 puta, sa gotovo 100 like-ova (i još na desetine istih širom interneta, od kojih bih posebno izdvojio link sa mog bloga objavljen na fb grupi: “Podrška Saši Jankoviću zaštitniku građana” koji je like-ovalo gotovo 300 ljudi, isti delilo i na kome je ostavljeno preko 15 komentara: kao npr. “Ajde novinari! BUDUTE SVI KESIC. Najsrecniji cete biti ako ste cisti pred sobom. Uplasen covek nije slobodan. A ove sluge REZIMSKE ce platiti ceh, sesti oktobar se jos nije desio. Ovi ce ga osetiti na sopstvenoj kozi.”, J.T.). Zanimljiva statistika (koja se još „ne smiruje” i) koja, kao i ovaj Kesićev performans, budi u meni tu neku posebanu energiju i optimizam!:) #svakačastkesiću :D

Zanimljivo je da je gotovo pola dana ovaj post bio jedini “dokaz” Kesićeve genijalnosti, s obzirom da je video na internetu “iznenada misteriozno nestao”. #utisak #cenzura #24minuta P.s. Još mi je zanimljiviji “paralelni univerzum“ DJ-a Vučićevića u svom „(p)In(k)formeru“ :P
„JAVNI SERVIS SILUJE JAVNOST SRBIJE: Žuti "novinari" sa RTS spremaju REVOLUCIJU! Žuti Dragan Bujošević i žuti Nenad Lj. Stefanović, sa Žutim Oljama i ostalim saradnicima, pripremaju žestoki medijski udar na Vladu Srbije... Na kolegijumima saradnike lažu da su pod velikim pritiscima iz Nemanjine! Direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznat kao Žuti Bujke, sa najbližim saradnicima - urednikom Informativnog programa Žutim Nenadom Lj. Stefanovićem i Žutim Oljama (Kovačević i Jovićević) - priprema žestoki medijski udar na Vladu Srbije! VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA: Kako Žuti Bujke za*ebava Srbiju! Kampanja koju "žuta ekipa" iz vrha RTS sprema ima za cilj da lansiranjem svakodnevnih političkih intriga i afera najkasnije do proleća u ovdašnjoj javnosti stvori atmosferu haosa. (…) Doveli Kesića da se sprda s Vučićem, Vulinom, Gašićem... Zoran Kesić, kontroverzni voditelj emisije "24 minuta" sa TV B92, u novogodišnjem programu RTS, u emisiji "A sada Rada", isprozivao je premijera Vučića i ministre Vulina i Gašića i na najprizemniji način izvređao investitore iz Emirata. (…) DOSTA ZLOČINA! Javni servis postao najgora javna kuća!” (2016 © - Informer.rs)

Da zaključim onim Kesićevim: Ako se “Klin čorba“ ubajati do marta 2016., uvek će se naći nešto za jelo, je l' tako Srbijo!? ...

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb