doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Kesić zapržio klin čorbu !

misha | 06 Januar, 2016 21:10

Kesić zapržio klin čorbu !

U nedelju (03.01.2016.) je u emisiji RTS-a "A sada Rada" kod Rade Đurić gostovao autor emisije "24 minuta" Zoran Kesić. Kuvao je klin čorbu. Zapravo, dobro je "zapržio"...

Bukvalno je razmontirao političke prilike u Srbiji, na jedan pravi umetnički način! U vidu performansa, ma napravio je pravu pozorišnu predstavu, uživo (verujem da su genijalci sa Njuz.net-a takođe ovde umešali svoje kreativne prste). A da je ovo vreme medijskog mraka i cenzure, pokazuje što se o istom nigde ne može pročitati ni slovo, iako bukvalno "gore društvene mreže". Ta "unutrašnja emigracija" sa Fejsbuka i Tvitera ionako ne izlazi na izbore. Ovaj "incident" na Javnom servisu mi je ulio neku posebanu energiju i optimizam (kakav nisam osetio još od gostovanja pisca Marka Vidojkovića na Pinku 2013., o čemu sam pisao u postu: #Utisak godine: #Cenzura !) jer su takve oaze slobode govora sve ređe u srpskoj mračnoj medijskoj pustinji.

 

Ovaj "istorijski" video na Vimeo.com je obrisan (!!!), dok sam pisao ovaj post. Kao da sam naslutio. Cenzura i interneta, svaka čast Vučiću !

 Evo kako je tekao taj dijalog između Rade i Zorana (pošto ni jedan medij nije preneo ovaj razgovor, za razliku od reality gluposti koje se prenose iz sata u sat):

-Kesiću, ništa u životu ne može tako dobro da prija kao što bi to mogla da bude jedna dobra čorba posle svih...

-To je tačno. Jeste- posle svih pijanstava, posle svih mamurluka, lek za dušu. Tačno.

-Inače, kuvaš li ti čoveče?

-U procesu kuvanja ja sam najbolji u jedenju, tako da kažem. Ja to prepuštam onima koji to znaju; i tako da, radujem se onom finalnom delu kuvanja, a to je kad dođe do kašike i viljuške.

-Ili zaprške?

-Naravno.

-Pre toga, zapržiš ti to. Nije ni važno. E sad ovako, šta ćemo mi to danas praviti?

-Danas ćemo praviti nešto vrlo jednostavno i ukusno, to je naravno klin čorba.

-Dobro.

-Klin čorba, ja mislim da svi naši gledaoci svakako znaju kako se pravi klin čorba. Prosto, živimo u Srbiji. Tako da smo lepo izučili drevnu džedajsku veštinu, Star Wars je jako popularan- "kako ni od čega napraviti nešto", je l'... Ili- što bi političari rekli: "Smuti, pa prospi!"

-Hahaha.

-Osnovni sastojak klin čorbe, šta je?

-Pa, klin valjda?

-Kliiin! Klin. Ukoliko već niste, pre početka kuvanja, obavezno ga nabijte u zdrav mozak, jer što biste čekali da Vlada to uradi za vas? Uradite to sami!

-Haha...

-U lonac, ulijte vodu... Tako.

-Dooobro?

-A u vodu ubacite nekoliko listova peršuna. Već u ovoj fazi, nazovimo je recimo A1 faza kuvanja čorbe, ova šerpa može biti izložena u obnovljenoj zgradi Geozavoda kao maketa budućeg veličanstvenog Peršuna na vodi!

-Doobro, haha.

-Čorba Bin Zajed! Kad smo već kod toga, ubacite slobodno i jednu poveću žutu patku! Odvratnog je plastičnog ukusa, verujte- probao sam, ali je uvek lepo zezati Sinišu Malog...

-Dobro, dobro, dobro, dobro! Ovde stajemo, ovde stajemo. To je za početak sasvim dovoljno!

[PAUZA]

-Evo, poslednje je bilo da smo ubacili patku u džakuzi. I, ona će uskoro i prestati da maše krilima...

-Dobro?

-Dakle, sada, mi bi trebalo da ubacimo ovo sitno seckano biračko telo. Koje, prvo naravno, treba lepo istući- agresivnim, jakim državnim udarima.

-Dobro.

-I ubacujemo biračko telo da se krčka, u nadi da će biti bolje... Mislim, bolje čorbe. Ubacujemo zatim ovaj lukac, koji znamo- mnogima iz d... viri.

-Doobro, mm...

-Ovaj, a pošto ovo kuvamo na RTS-u, red je da (da l' sad ovo?) zbog dobrih starih vremena, o fasadu lonca razbijemo i jedno jaje. To je retro, to je ono- Volim Devedesete, fazon. To mladi vole, to je sve O.K. ... Od egzotičnih začina, preporučujem, evo ga, malo, jedan prstohvat ovog Vulinskog ludog praha...

[SMEH U STUDIJU!]

-Ovo ti je inače, Rado- čorba za jednu osobu, ali slobodno mogu sva trojica Vulina da je konzumiraju...

-Boga mi, Kesiću, poješćeš je sam...

-Zatim, imamo ovu Gašićevu tzv. Batinu kleku...

-Mhm?

-To novinarke znaju šta je, u Srbiji, nažalost. Slobodno možete umesto bibera da ubacite malo ministarskog džibera!

-Dobro.

-E, ovo je vrlo bitan začin za klin čorbu. Evo, pokazaću gledaocima Radio TeLevizije Srbije- to je Premijerski znoj, u narodu poznat kao srpske suze.

-Kesiću? Jesi ti siguran da je ova ta čorba?

-Rado, ja ovo prvi put radim u modernoj istoriji Srbije.

-Biće ti, da će biti to i poslednji, kako stvari stoje.

-Dakle, malo Premijerske suze. E, kad ovo sve lepo provri sa sve lukcem, otvoriti kuhinjska poglavlja, proveriti da l' je slučajno negde ostalo srce Srbije? Ako ga imamo, ubaciti i to; Ako ga de fakto i de jure više nemamo, nema veze- bitno da se kuva! Haha, nećemo sad da plačemo, je l' tako...

Na tihoj vatri ti se ovo kuva oko 24 minuta. Kad se iznenada završi- čorbu pustiti malo da odleži jedno tri-četiri meseca. Pa tamo negde na proleće, Bože zdravlje u martu, ako još bude jestiva, poslužiti u udarnom večernjem terminu. Ako se ubajati, uvek će se naći nešto za jelo, je l' tako Srbijo!?

[APLAUZ!!!]

-A da, klin, klin, klin! Zaboravih- klin nek' ostane u zdrav mozak, dame i gospodo, lakše ćete svariti sve što vam se servira! Prijatno! To je to, Radina čorbaaa!

-Zoran Kesić kuva... Zoran Kesić kuva...

"24 minuta sa Zoranom Kesićem" od 06. marta 2016. na TV B92 - Budale !

 Kesić Kuvar - Nov, necenzurisan video!Smile

 (ažurirano 08.01.2016.)

Komentari

Re: Kesić zapržio klin čorbu !

sanjarenja56 | 07/01/2016, 08:11

sanjarenja56

Ovo ti je joj recept!

link

Zora | 07/01/2016, 12:52

http://rutube.ru/video/d23aee17399a972123f2852eb1c59edd/?autoStart=true&bmstart=39

rutube

rutube | 07/01/2016, 20:01

evo snimka: http://rutube.ru/video/d23aee17399a972123f2852eb1c59edd/

Re: Kesić zapržio klin čorbu !

misha | 08/01/2016, 16:38

Ako se po jutru dan poznaje, tj. ako se po ovom prvom ovogodišnjem postu poznaje blog godina- biće veoma veoma veoma uspešna!;)
Već za 24h post “Kesić zapržio klin čorbu !” je bio najčitaniji na Blog.rs, a (do ovog trenutka) za manje od dva dana od njegovog objavljivanja pročitan je 2.500 puta, sa gotovo 100 like-ova (i još na desetine istih širom interneta, od kojih bih posebno izdvojio link sa mog bloga objavljen na fb grupi: “Podrška Saši Jankoviću zaštitniku građana” koji je like-ovalo gotovo 300 ljudi, isti delilo i na kome je ostavljeno preko 15 komentara: kao npr. “Ajde novinari! BUDUTE SVI KESIC. Najsrecniji cete biti ako ste cisti pred sobom. Uplasen covek nije slobodan. A ove sluge REZIMSKE ce platiti ceh, sesti oktobar se jos nije desio. Ovi ce ga osetiti na sopstvenoj kozi.”, J.T.). Zanimljiva statistika (koja se još „ne smiruje” i) koja, kao i ovaj Kesićev performans, budi u meni tu neku posebanu energiju i optimizam!:) #svakačastkesiću :D

Zanimljivo je da je gotovo pola dana ovaj post bio jedini “dokaz” Kesićeve genijalnosti, s obzirom da je video na internetu “iznenada misteriozno nestao”. #utisak #cenzura #24minuta P.s. Još mi je zanimljiviji “paralelni univerzum“ DJ-a Vučićevića u svom „(p)In(k)formeru“ :P
„JAVNI SERVIS SILUJE JAVNOST SRBIJE: Žuti "novinari" sa RTS spremaju REVOLUCIJU! Žuti Dragan Bujošević i žuti Nenad Lj. Stefanović, sa Žutim Oljama i ostalim saradnicima, pripremaju žestoki medijski udar na Vladu Srbije... Na kolegijumima saradnike lažu da su pod velikim pritiscima iz Nemanjine! Direktor RTS Dragan Bujošević, u narodu poznat kao Žuti Bujke, sa najbližim saradnicima - urednikom Informativnog programa Žutim Nenadom Lj. Stefanovićem i Žutim Oljama (Kovačević i Jovićević) - priprema žestoki medijski udar na Vladu Srbije! VAŠE PRAVO DA NE ZNATE NIŠTA: Kako Žuti Bujke za*ebava Srbiju! Kampanja koju "žuta ekipa" iz vrha RTS sprema ima za cilj da lansiranjem svakodnevnih političkih intriga i afera najkasnije do proleća u ovdašnjoj javnosti stvori atmosferu haosa. (…) Doveli Kesića da se sprda s Vučićem, Vulinom, Gašićem... Zoran Kesić, kontroverzni voditelj emisije "24 minuta" sa TV B92, u novogodišnjem programu RTS, u emisiji "A sada Rada", isprozivao je premijera Vučića i ministre Vulina i Gašića i na najprizemniji način izvređao investitore iz Emirata. (…) DOSTA ZLOČINA! Javni servis postao najgora javna kuća!” (2016 © - Informer.rs)

Da zaključim onim Kesićevim: Ako se “Klin čorba“ ubajati do marta 2016., uvek će se naći nešto za jelo, je l' tako Srbijo!? ...

tinder website

CharlesQuono | 19/02/2021, 01:28

how to use tinder , tindr
browse tinder for free

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb