doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Vreme zmija !!!

misha | 13 April, 2009 00:15

Vreme zmija !!!

Dve nevladine organizacije Komitet pravnika za ljudska prava - Jukom i Helsinški odbor za ljudska prava za Srbiju podnele su krivičnu prijavu protiv književnika Dobrice Ćosića zbog izaživanja nacionalne, rasne i verske mržnje protiv albanskog naroda u najnovijoj knjizi „Vreme zmija“.

vreme zmija.jpg, 34 KB
Osim tabloida koji su krivičnu prijavu prokomentarisali u svom stilu „Babe tužile dedu“, aludirajući na Sonju Biserko i Biljanu Kovacević Vučo koje se nalaze na čelu dve nevladine organizacije koje su reagovale na spornu rečenicu, u javnosti ova tužba nije šire komentarisana. Ako se izuzme opet jedan cinični tekst ozbiljnog dnevnog lista Borba, koji je raspisao konkurs za novog oca nacije, dok je Dobrica Ćosić u zatvoru...

To su, naravno, manje ili više duhovita , odnosno neduhovita poigravanja sa jednom ozbiljnom temom u srpskom društvu-jezikom mržnje.
Rečenica na koju su reagovale dve nevladine organizacije se nalazi na strani 211. u najnovijoj knjizi „Vreme zmija“ i glasi:


" Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana uzima za saveznika Ameriku i Evropsku uniju protiv najdemokratskijeg, najcivilizovanijeg, najprosvećenijeg, balkanskog naroda - srpskog naroda. "
 
 Sonja Biserko: Mi smo imali ceo politički, policijski i vojni vrh pred Haškim tribunalom, a izostala je bilo kakva, čak i moralna osuda onih ljudi koji su stajali iza toga i još uvek stoje . Ovo je prilika da se skrene pažnja na nešto što Ćosić nije prvi put rekao negativno o Albancima, to je govorio i o drugim narodima.„ 
 
 Biljana Kovačević- Vučo: Ta rečenica je klasično raspirivanje mržnje među etnicitetima na Balkanu (...) kao tvorac te rečenice Dobrica Ćosić opasan, jer je on autoritet za mnoge Srbe i na njegovu reč niko ne sme da ima primedbu (...) Dobrica Ćosić ima pravo da ne voli SAD i da bude antievropejac, ali je krivično delo iznositi ovakve rasističke ocene o nekom narodu.
 
Slobodan Gavrilović (Službeni glasnik): „Nikada ne bih objavio ni jednu knjigu koja propoveda govor mržnje - rasne, nacionalne ili verske. Nikada. Bilo čiju. Nema veze čija je knjiga i kakva je knjiga, nikada knjigu sa govorom mržnje ne bih objavio.„
 
Vesna Petrović (BGD Centar za ljudska prava): „Meni se ta rečenica čini groznom i ja bih, da sam javni tužilac, pokrenula postupak , pa bi se posle u samom postupku utvrdilo šta je pisac hteo da kaže tim rečenicama. To je na tužiocu da oceni. Ja mislim da je dovoljna i ta jedna rečenica, to je moje stručno mišljenje.“
 
Oliver Antić (profesor Pravnog fakulteta): „Ja sam shvatio da se govori o političkom rukovodstvu koje vodi taj narod. Onda u toj izjavi nema elemnata nikakvog krivičnog dela. Ja sam je shvatio u tom kontekstu.„
 
Marko Karadžić (Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava): „Spornu rečenicu sam pročitao i ona ne doprinosi procesu pomirenja na ovim prostorima. Ima osnova da se posumnja da širi rasnu i versku mržnju i da stavlja u superiorniji položaj jednu naciju u odnosu na drugu.
 
KO SU ZMIJE U VREMENU ZMIJA ???

Komentari

Re: Vreme zmija !!!

dmc | 13/04/2009, 00:53

Uh vrlo skakljiva tema, ne znam da li imam snage da sada odgovorim potpuno i politicki korektno, u svima nama je ta podsvesna mrznja koju smo dobili kao sledovanje zivota na ovim prostorima, pitanje je trenutka i emocije kada ona ostane oguljena i svakome od nas dodje zuta minuta i izbacimo neku takvu, iskreno, mislim da covek ima pravo naspisati sta hoce, na kraju krajeva nije to bilo ko.. znam reci ce mnogi da bas ON treba da pazi sta prica jer je poznata licnost, a ja se bas divim tome da i tada kazes sta zelis i mislis, jer STA GOD rekao i koliko god bio politicki korektan uvek ce se naci neki idiot kome ce to nesto da smeta, dakle DOLE politicka korektnost, zivela sloboda, onaj ko ne moze da prihvati tudje reci ili da ih ignoarise, bolje neka radi na sebi, nego na ispravljanju tudjih mana.... i na kraju krajeva - Dobrica je srce srbije ;)

Re: Vreme zmija !!!

misha | 13/04/2009, 02:29

misha

@dmc: Ćosić nije bilo kakav pisac, već je među retkima koji se mogu pohvaliti da im je u srednjoškolsku lektiru uvršćeno više od jednog dela! Osim njega time bi se mogli podičiti još SAMO Ivo Andrić, V.Šekspir i F.Dostojevski. Lepo društvo, moglo bi se reći, mnogo bolje od onih koji svoj istorijski bes iskaljuju uvredama na račun Albanaca ili bilo kog drugog naroda! Mada ja smatram da su u vremenu zmija svi po malo zmije.....:)

Piščevi zapisi, "Vreme zmija – mali svetski rat protiv Srbije"

misha | 13/04/2009, 02:32

misha

Iz dnevnika

"Mi, Srbi, konačno više nemamo razloge da verujemo u Evropu kao poredak duhovnih i moralnih vrednosti. U ovom veku Evropa je izazvala dva svetska rata; ona je postojbina militantnih ideologija i revolucija; Evropa je postojbina rasizma i nacionalizma. Evropa je, sa Britanijom, najveći i najduži kolonizator na planeti. Evropa je danas satrap američkog hegemonizma, policajstva i kontrole nad malim i nerazvijenim narodima."

"Kakav treba da bude stav srpskog naroda prema Evropi? Od njene agresije, potčinjavanja i eksploatacije, možemo se spasavati, ali ne i spasti, samo podređivanjem njenim ciljevima i njenim interesima. Moramo postati evropski vazali. Moramo kao Bugari, to jest kao vazali da preživimo ofanzivu Amerike na Balkan i satrapsku politiku Evrope."

"Ja mrzim Evropu jer je namerna da uništi moj narod. I mrzeću je sve dok ubija Srbiju i Crnu Goru. Evropa nije na raskršću, kako misli Istorijski institut SANU. Evropa ima svoj jasno postavljeni cilj: da satrapstvom Americi potčini Rusiju, a da bi potčinila Rusiju i osvojila njene sirovine i energente, mora da osvoji i potčini Balkan i Srbiju. Tom potčinjavanju suprotstavio se srpski narod uz snažnu moralnu podršku grčkog naroda i dela makedonskog. Ostali su se predali i ponudili se da pomažu agresiju na Srbiju."

"Srbofobija je nova globalna ideologija mržnje."

"Mi smo simbol zla; mi smo sotona sveta. Nas svet mrzi iz plemenitih pobuda; iz sažaljenja prema stradalnicima i paćenicima od našeg zločinjenja. Nas mrze oni ‘obični ljudi’ i oni koji nikome nisu učinili zlo. Mrze nas pravednici. Slobodoljupci. Istinoljupci. Mi smo, prosto, zemaljske sotone. Sličnih zabludnih mržnji bilo je oduvek, ali nikad u razmerama sadašnje srbofobije."

Re: Vreme zmija !!!

suky | 13/04/2009, 12:45

suky

Ćosić biserko & ostali...
ne smerljive kategorije. tako da je raspravljati na tu temu kao pričati o babama i žabama.

lično nisam toliko politički korektan da bi mogao da nastavim.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 13/04/2009, 13:29

@suky: Politički NEkorektna mišljenja su najzanimljivija!;)

Re: Vreme zmija !!!

suky | 13/04/2009, 13:45

suky

ali ja sam totalno, ali baš totalno ne korektan prema nevladinim organizacijama, naročito ovim što se bore za razno razna prava...
s druge strane,
ne bi da mi prelepe etiketu govor mržnje, ili neke fobija, ili tako nešto... pa onda je bolje da ih IGNORE.
;)))

Re: Vreme zmija !!!

sanjarenja56 | 13/04/2009, 14:48

sanjarenja56

Lepo ti reče, Misho, "Mada ja smatram da su u vremenu zmija svi po malo zmije.....:"
Ko je mala, a ko velika zmija,teško je meriti, nema baš preciznih metara za to.

Re: Vreme zmija !!!

suky | 13/04/2009, 14:52

suky

ima sanjarenja, pantljičara je prava mera...
;)))

Re: Vreme zmija !!!

sanjarenja56 | 13/04/2009, 14:55

sanjarenja56

Šuky, ima u tome istine

Re: Vreme zmija !!!

misha | 13/04/2009, 14:55

misha

@suky: Hmmmm ("..ja sam totalno, ali baš totalno ne korektan prema NVO..")- da nisi ti neki član Vlade :P Razumem šta si hteo reći, delimo slično mišljenje;) A ja sam posebno "nekorektan" prema UDRUŽENjIMA ZA ZAŠTITU ŽIVOTINjA- uhhhh! Ko će mene da zaštiti kad me neko kuče, lutalica napadne??? Da neće možda Biserko- Vučo??? Ma, idem i ja na "IGNORE":)))

Re: Vreme zmija !!!

suky | 13/04/2009, 15:01

suky

ma IGNORE zakon.

zaštitili smo bele medvede a deca svakodnevno umiru od gladi, znači GLADI. ko je i zašto tako nešto uradio, pitanje je. malo banalizujem.
daleko bilo da imam šta protiv belih medveda, ali protiv ovih naših "belih medveda NVO"... UH!
IGNOR.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 13/04/2009, 15:03

misha

@sanjarenja56: PantljičarE su prava mera, u pravu je Šuky:)))))

Re: Vreme zmija !!!

misha | 13/04/2009, 15:04

misha

@suky: -II- :))))))))

Re: Vreme zmija !!!

sanjarenja56 | 13/04/2009, 15:05

sanjarenja56

Znaš, Misho, Šuky ima jednu manu, često je u pravu, skoro uvek.

Re: Vreme zmija !!!

suky | 13/04/2009, 15:08

suky

*sanjarenja
ponekad je to baš teško, biti uvek u pravu. znaš kako devojke reaguju na to...
;))))))))))))))))))

Re: Vreme zmija !!!

kammmelija57 | 13/04/2009, 15:46

Ima puno zmija oko nas...
Moze jedan vic...nevezan za temu?
Bili Mujo i Haso u prirodi i ugrize zmija Hasu za onu stvar.
Nazove Haso mobilnim doktora da vidi šta će.
- Bolan doktore prijatelja mi ugrizla zmija. Što da radim??
A doktor će:
- Najprije očistite ranu, zatim je malo zasecite nožićem i onda dobro isisajte svu zaraženu krv...
Mujo prekine vezu, a Haso ga pita:
- Bolan što je rek'o, što je rek'o??
A Mujo će:
- Rek'o je da crkneš....

Re: Vreme zmija !!!

dmc | 13/04/2009, 20:26

@misha: - politicki nekorektno se zapitujem - mozda je covek u pravu? :)

headshoot

flomaster | 13/04/2009, 20:48

zmija se bije u glavu!!! :p

vreme zmija

kodra | 14/04/2009, 21:32

ne bi da se suprostavim takvi manjacima veq nije mi jasna kako odavno niste otkrili tog psikopata kad se zna da srbija ima dore lekare makar operacijom da mu se skida mozak, taj narod neka se budi od vekovnoj mrznji prema dobrim narodima.on je tako doleko isao mrznjem da je napio celi jedan narod bez rakije.istorija to nikada neqe da vam oprosti vidite malo komsije albance kako napreduju naucitese jednom pameti.vas niko vise ne pominje niti voli u blizinu ,nepodnosljivi ste za 21-vi vek

vreme zmija

kodra | 14/04/2009, 21:41

i ako moj komentar ne objavite meni je jasno odavno rec cenzura.zar svi naucnici u srbiju su isti ja cisto sumnjam.ko zasadio mrznju to i je znjeo a ko je zasadio lubav to je i znjeo.u saharu treba da vodi red kamila a ne magarac .vas je vodio taj drugi dugo vreme pa on je vama izgubio put za 21-vi vek

vreme zmija

kodra | 14/04/2009, 21:55

flamaster!!!!
vi niste culi valda nikad rec pravo na zivot to imaju pravo i zivotinje a kamo narodi.zmija znaci za cosica albanac.a glava secera za ivo andrica znaci glava muslimana.jer ti je jasno to i deca su znali .svi su ludi pomallo otkaceni ali vodje trbaju da su pametni a vi srbi ste sve obernuto.cudnija stvorenja u svetu zvanim srbin

miso serem te u u ....

albani | 16/04/2009, 01:31

makar ti esi neki hirurg ucini nesto.skidaj mu mozak ,jer on sto nema muda drzi se za mozak,menjaj mu mesta tom cosicu

replika

flomaster | 16/04/2009, 13:42

@kodra
a ti si kao neki Dalaj Lama, popio svu pamet sveta, i umislio da moze svoje misljenje da poistovecuje sa realnim stanjem.
ocigledno je da su tvoji komentari sasvim subjektivni i puni mrznje!!! zato im se i gubi na tezini, jer su pristrasni!!!
a sto se knjizevnika tice, slobodu govora cete malo teze ugusiti, i njemu svaka cast, samo neka pise. pa sve dok bude osporavan, znaci da nekome to sto on radi smeta, bode oci, a da li ste se zapitali da li se neko oseca prozvanim, da li njegove reci pokazuju ono kako jeste, a?
sram te bilo, pa koliko god da Srbija kasni za Evropom i za 21-vim vekom, susedna nam Albanija tek sada prelazi iz feudalizma u renesansu. srednji vek sine (a to se primecuje i po tvojoj pismenosti, jedva sam uspeo da procitam to sto si napisao).
mogu da ti nabavim neku ovcu ako hoces, pa da svi budemo zadovoljni!!!

flamaster!!!!!

kodra | 16/04/2009, 21:52

Kod moj komentar nema mrznje, ima samo cistu istinu, a to vi ne podnosite .Vas sto metaka ne ubiju, a samo jedna istina ubije vas sto sverbina.Dalaj Lama i (pokojni)Ibrahim Rugova su sveti ljudi ,kad je bog dellio pamet ani su billi budni , a budilli su i svoj natrod ,a vi svrbi ste bili u snu.Kad pisac pise, neka je za dobro svi ljudi, baram neko qe cita.On mene ne smeta smeta vama vise,pise laz,pa jasam ti sa kosove mismo i vas napredovali ekonomski jer sad bez nas nemate koga da sillujete, sillujtese medju sobom sad.Znam da ti je tesko da procitas sta sam ja pisao (ja sam auto kritik)ali zamisli ti sta bi znao da pises albanski ali mi smo ti budni ljudi Ako se moze i na cirilicu bi ti pisao samo da razumes doro istinu.Kad moj komentar citas nemoj previse da citas redove nego izmedju redova(citaj mislenje ne samo slova).sto pominjes ovce?????valda ne pisem komentar za avcara(govedara) (izvinimi molimte)Da se sretnemo nekad ti ces me zvati gospodin(nisam po prirodi nego po profesij).kodra znaci brdo.Ako ti poznajes (saradnik millosevica i portparolla)Gorana Percevica licno, pozdravi tad ce saznas ko sam ti ja.Pitaj ga jedan pametan albanac sto si sreo nekad kako se zvao.

komentar

kodra | 16/04/2009, 22:02

nisam protiv koga .alli znam da: - istina boli
-istina kasni
-ali ipak dolazi snjime i
-dokazi.

komentar

albani-shqipetari | 17/04/2009, 00:23

bilo kako da je albanija ona je usao u NATO i skoro ce u Evropu
a vi cete sledeci vek sad valda ti je jasno gde ste vi razumese posle albanije.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 01:47

misha

@kammmelija57: Ahahahahah, dobar vic:) Nasmejah se, a sad odoh da mudro odgovaram na ove ozbiljne komentare... Pozz:)

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 02:06

misha

@kodra: Na mom blogu važi pravilo da je cenzura dobra i poželjna samo ako ne dopušta gomilanje smeća! Ovu tvoju besedu ću shvatiti kao SLOBODU GOVORA iako se u mnooogo čemu ne slažemo!
Nije mi jasna razlika između ove tvoje rečenice:"...taj narod (Srbi) neka se budi od vekovnoj mrznji prema dobrim narodima." i ove Ćosićeve rečenice: "Taj socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana (...) protiv najdemokratskijeg, najcivilizovanijeg, najprosvećenijeg, balkanskog naroda - srpskog naroda."- obojica idealizujete "SVOJ" narod!!! A i nije mi jasno ovo: "vidite malo komsije albance kako napreduju"??? Kako napreduju- tako što su ih primili u NATO??? Pa uvek je Amerikancima trebalo besplatno "topovsko meso"! Ima pristrasnosti i s tvoje strane- tako da ovo nije baš "čista istina".... P.s.Cenim i ovakav Srpski- s obzirom da si druge nacionalnosti!

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 02:22

misha

@albani-shqipetari: Srbija je iza Albanije, da da- kako da ne?:) Rekao sam već, gore, u NATO su vas uzeli jer im treba besplatno "topovsko meso", a E.U.traži standarde!!! Načekaćet se još.....možda vas prime u paketu sa Azerbejdžanom, Gruzijom i Moldavijom :P

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 02:27

misha

@flomaster: Ne se uzbuđavaj:) Subjektivnosti i mržnje ima s obe trane- tako da je 1-1:) Vidim ja da ovde "pomirenje" neće doći još mnooooogo vekova.....:( Pozdrav.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 02:30

misha

@dmc: ;)
@suky: Devojke su uvek "u pravu":P

albani -shqipetari

albani-shqipetari | 17/04/2009, 15:29

ma dobro nam je sad kako smo mi ziveli prije.nisam pisao komentar na taj deo sto se ne tice mom narodu.do pomirenja jetse skoro, znam da vam je tesko .mrznju nemam nego taj cosic vas je uzeo na vrat .kad covek mrzi celi svet sta to znaci :on je poludeo iz lubomorje neka pise istinu, zato se izrazim grubo.ti nisi imao primedbe na moj komentar a samo eskiviras mi mnogo begas mi sa strane .ako sam ne vidish pitaj nekoga slobodno i srbe u kosovo dali nji ko tuce, ubije, krade ,siluje oni imaju pravo vise nego u sverbiju mismo ti demokrati,kulturni narod imamo iskustva i ne zaboravimo

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 16:53

misha

@albani-shqipetari: Kažeš "ti nisi imao primedbe na moj komentar a samo eskiviras mi mnogo begas mi sa strane"- ja da sam konkretno odgovorio samo na "naslov" tvog prvog komentara ("miso serem te u u ...."), ovaj razgovor bi se pretvorio u necivilizovano prepucavanje psovkama! Što se tiče "zmija"- Ćosićevo mišljenje je sloboda govora i to nije mišljenje čitave Srbije, kao što i svi Albanci nisu "zmije" (tj.loši); ali ta generalizacija na čitave nacije će nas još dugo razdvajati! A za ovo "pitaj nekoga slobodno i srbe u kosovo dali nji ko tuce, ubije, krade ,siluje oni imaju pravo vise nego u sverbiju"- nema više koga da ubijaju od Srba, proterani su skoro svi sa Kosova; ima ih još malo na severu Pokrajine...:( Rekoh- u vremenu zmija svi su po malo zmije....

Re: Vreme zmija !!!

saray | 17/04/2009, 17:52

Uh...Balkan...

Odoh ja pitati imam li šanse otići u France... :)))

Re: Vreme zmija !!!

sanjarenja56 | 17/04/2009, 18:04

sanjarenja56

Saray...odlična ideja :)

Re: Vreme zmija !!!

saray | 17/04/2009, 18:29

Sanjarenja56...:***

Da, ali da bih otišla u France morala bih biti spremna da me neće razumjeti...da neću imati ravnopravne sagovornike,...da bi moja sreća bila samo to što sam u Europi i ništa više...Znam da razumiješ ovu metaforu...E kad bolje razmislim..."nijesam ti ja to"...Gospođo Europo, oprosti,ali ako je sreća samo kod tebe stanovati, neka, hvala...snaći ćemo se mi i na Balkanu:)

Dobrica

milan | 17/04/2009, 19:45

Bez *starca nema udarca*..*u krug dvojke*..bravo !

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 19:52

Saray, doćiće Evropa valjda jednom i na zapadni Balkan?!:) A do tada, pakujemo kofere i svi kod Edina u Francusku!:P Tako ćemo imati i Evropu i ravnopravne sagovornike- kako se to kaže- imaćemo "i jare i pare";))) Pozz:)

Re: Vreme zmija !!!

sanjarenja56 | 17/04/2009, 20:07

sanjarenja56

Misho, ova varijanta će se dopasti i Saray i meni, a nadam se i Edinu.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 17/04/2009, 21:11

misha

Sanjarenja56, ma možemo mi uvek naći način da pređemo Jevropu;)))

koment.......

kodra | 18/04/2009, 14:31

Misho po nekad imas pravo na moja izrazavanje.ali skreni paznju malo taj cosic mislenje kao sloboda reci i tako ne misle svi srbi.secas se ti mozda kad su albanci za jedan jedini rec vasi srbi su trpili u zatvor decenjima a istovremeno srbi su imali sva prava nad albance cak i da i ubijaju a niko nije tad reko ni rec mi znamo koliko pravde je bilo za nas pa zato smo se odvojili.ne zaboravi neka pravilla tad isad vi ste astali isti mi nismo smeli nista a vi ste imali sve slobode i taj pisac je stalno bacio kamenje na mnogo nacije gde su bili dobri srbi tad. a sad Biserka......... i neki pametni ludi pisu istinu.a sto se tice tvoji sunarodnika ima ih mirno zive vecina se vratio iz srbije jer kazu tamo nas niko ne voli.i ti sad siris propagandu kao da su svi isterani sa kosova,nemoj da pokusas da me ubedis ja ne veruj na llaz (vi srbi imate jedan specifican stvar mnogo razvien i to:llaz,prapaganda i lubomore u knjigu vreme zmija je puno toga) jer 218.000 srba su trnutno prisutni 100 posto srba je u svoji ognjista.mi i jesmo u dusu demokrati a vi ste atu demokrati pa zato niko nije teo da zivi sa vama svi su pobegli itaj crnogorski bratski narod.ako vi i dalje slusate takvi pisaca i djovoli ce begaju od vas.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 18/04/2009, 16:30

@kodra: Milošević jeste bio diktator- ali svaka druga NORMALNA država bi u odbrani svog integriteta i suvereniteta reagovala slično?! OVK je bila paravojna teroristička organizacija i normalno je da Srpska vojska treba da je uništi (i uspela bi u tome, da se nisu umešali interesi velikih sila)! Pre toga, jeste bilo diskriminacije Albanaca, ali ni Albanci nisu priznavali državu Srbiju! Sve je to jedno veliko umršeno klupko, koje će se decenijama razmrsavati... Kada je došla demokratija u Srbiju (2000.), opet Albanci nisu hteli da razgovaraju! Da su prihvatili predlog Srbije "suštinska autonomija"- imali bi mnogo VEĆU NEZAVISNOST nego što je ima sadašnja takozvana Republika Kosovo!!! Imali bi svoju reprezentaciju (i pravo na učešće na OI), mogli bi postati članica mnogih međunarodnih organizacija (npr.MMF), a ovako....- nismo ni jedni ni drugi dobili ništa!
Pročitaj ovo sa BBCSERBIAN.COM:
Stiven Majer, profesor na Nacionalnom univerzitetu odbrane u Vašingtonu smatra da situacija u regionu nije bila ovako zamršena još od 1999. godine:
"Prošla godina ni za jednu, ni za drugu stranu nije bila uspešna. Kosovski Albanci su daleko od toga da imaju svoju nezavisnu i suverenu državu. Teško se može reći da su gospodari svoje sudbine, kada se tamo nalaze Euleks, NATO, Ujedinjene nacije i Sjedinjene Države. Srbi, pak, nisu zadovoljnji jer nisu povratili, kako smatraju, svoju pokrajinu. Situacija na Kosovu je sada komplikovanija nego što je to bila u bilo kom trenutku od 1999. godine, i nikada nismo bili dalji od rešenja."

komentar!

kodra | 18/04/2009, 21:34

da nije bio milosevic mi bismo jos bili pod srbijom nama je isao on bash kako treba do tad je isao tiho i sakriveno a on je poceo javno pred cellim svetom .nije istina da OVK-ai bavio terorizmom. ona je oslobodilacka vojska jer nama su bila oduzeta prava na samopredlenje po ustav 1974 i srbia je vrsio okupaciju nad nas.dali bi ti priznao agresora da oce da unisti jedan narod:diskriminacije,ubijanje,placke,i terrora nad nas.sta jelli dasao nesto u srbiju ma daj nemoj da mi bacis maglu ocima.jesmo preko nisana smo razgovarali tako smo bili prinudni.20 godine smo cekali ali bez rata nije bilo moguce.necu ano sto mi ti dájes ja biram sto ja hocu jer to pravo smo imali.zasto to sustinku autonomiju ne dajete vojvodini kad ste tako dobri ludi,ani su zaboravili da pominju otkad ste Nenad cANAKA STRPILI JEDNOM U ZATVORU A SAD KO BEGI (BLANKO)IMA JEDNU FUNKCIJU ,NISMO MI VISE ZAFUNKCIJU MI SMO SE OPREDELILI .vi ste izgubili malo zao mi je ali to ste trazili .mi smo dabili sve sto smo hteli nama je trebao SLOBODA covece ti neznas koliko ona vredi.Tom Stiv Majeru vi ste mu rekli da pise tako jer vama treba da smirujete narod ko bejegi vidi sto se desava na kosovo aha mi to znamo to je cista prapaganda ali vas naro vise ne zna kome da veruje.sheshel je rekao narode moj stoko moja ,narod jede sve sto se servira iz politikane bilo kako dasu.prosla godina gresis najuspesna godina proglasenje,priznanje ambasade,ministarstvo (vanjske posla+++++++++)mismo ti sad gospodari naseg otacbine,oni su tuja za nas dok se mi ojacamo jer susedne zemlu imamo agresore.ja sam bas tuja gde srbi se najvise govore za svoje probleme.tamo u srbij oni su zamenili cigane cepaju drva za vas i rade teski poslova samo da prezive cuo sam.jes komplikovano za onaj sto se jas nije se pomirio sudbinom,mi resenje ne trazimo uzeli smo na svoje ruke vama ne ide mozda kako treba vi bi opet pravili djenocid ne verujemo vas nikad vise,ovde je kako mi kazemo .Ja ti kazem evo vuka a ti pokazujes mi tragove.nema sile ko moze da nas vrati nazad svi ce ginemo jer i tako smo mrtvi ovako neka svet vidi.znas ti koliko je 11 prema 2 miljona da pocinje rat samo iz zora za merak niko ne ratuje.sad baram nema ko da nas muci idemo napred svim snagama kad si zadnji put bio u kosovo sve je iz nova izgradilo koliko pare je imao taj narod sad mi je jasno.svuda po svetu cestitaju nas samostalnost a ti mi pricas da nista nismo napredovalli .pasosh pise jasno koja drzava je pustio makar nigde da ne idem sam ga izvadio samo za uspomen,mene ne trba za daleko u albanij niko nas ne trazi z

Re: Vreme zmija !!!

misha | 19/04/2009, 00:34

misha

@kodra: Uh, dobro ti imaš jedno mišljenje ja drugo! Ukratko ću ti odgovoriti, koliko je to muguće, možda ću nešto bitno i zaboraviti, ali ti si se baš raspisao....
OVK je bila paravojna teroristička jedinica, tačka.
Pravo na samoopredeljenje nemaju nacionalne manjine, tj.nacije koje već imaju svoju matičnu državu!!! Ne može Evropa da ima dve Albanije ili dve Srbije ili dve Engleske....
Čanak se ne zalaže za nezavisnu Vojvodinu (baš sam ga malo pre gledao na tv-u u nekoj zabavnoj emisiji); Vojvodina po novom statutu ima veliku autonomiju, ali 2/3 vojvođana su u stvari Srbi, tako da nema potrebe da se toliko "odvajamo i delimo"....
Ovaj Stiven Majer je dao izjavu za BBC i to sam pročitao u textu koji se zove "Srbija ne može da pobedi", gde se vidi da ima pristrastnosti- ali prema Albancima!!!
I ne pada mi na pamet da ratujem, za stolom se danas dobijaju "ratovi"- a budi siguran da će Priština i BG sesti ponovo za pregovore, jer Kosovo nije Republika (a na papiru je Srbija)!
P.s.1,200 Albanaca sa Kosova je do sada uyelo NOVI pasoš samostalne Srbije, zanimljiv podatak,a!!!;)

koment......

kodra | 19/04/2009, 15:42

ssad cu da ti dam odgovor za OVK secas se ti kad je Hollbruk rekao da OVK nije paravojna,teroristicka vec regularna vojka koja ne ubije nista drugo sem uniformirane vojnike.on je dosao iz amerike da potvrdi dali su tacne vase izjave ,po je sreo ta Hashima thaci i reko muje da preduzite dalje do oslobodjenje,uzelli su zelen semafor.mi nikad nismo bili manjine na kosovu 95 posto.mi nismo bili pokrahina u sastav srbije nego jugoslavije pa srbija je menjao nasilu ustav secam se kad Ivica Racan je napusti skupshtinu tad.mi smo uvek bili narod velike sile su nas podelili 1918 od albanije a ima jos nasih teroitore sto su pot tudjim drzavama kao srbij,makedonij,crne gore,grcke.ne jednu albniju ima a mi smo samostalna drzava a to je nasa majka.canak je ostavijo tu politiku od pretiska on je prodao svoj narod kao taj rasim lajic sto je prodao sandjak.jeste vojvodina ima veliko autonomiju koliko mu srbija dala,jos malo asimilirat cete taj narod,pa kako da koristite drugacije vojvodinu ostat cete bez brasno.ni ja ne ratujem rat je gotov iza stolom falla bogu je gotovo sad smo svoj na svome.mozda razgovore kao susedne drzave .mi smo drzava priznata.vi cuvajte te papire i lazite taj narod,moguce za pasose isvi srbi imaju kosovske pasoshe nije to koj novost pasoshi u srbiju su obican papir samo unutra serbije vazhi .nisi mi ti cestitao samostalnost ,koa ja tebi vaskrsenje nemas ti taj ludski hrabrost slab si na tom pravcu.jos ne priznas istinu ti moz da menjas mislenje a ne stvarnost.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 19/04/2009, 18:08

misha

@kodra: Joooj Holbruk- to je beše onaj čikica koji je iscenirao masakr u Račku da bi NATO oteo Kosovo Srbiji???
"mi nikad nismo bili manjine na kosovu 95 posto.": prvo- Albanci nisu bili oduvek većinski narod na Kosovu, a drugo- Albanaca i da je 100% na Kosovu, oni su NACIONALNA MANjINA u Republici Srbiji!!!
Što ne pokušate da "oslobodite" i taj deo "Velike Albanije" koji je u Grčkoj??? Ne možete,a?
Rasim Ljajić je ministar u Vladi Srbije, kako je prodao Sandžak??? A i nije to Sandžak, nego deo Srbije koji se zove Raška oblast! A Vojvodina, ne ide ne brini se ti za Srbiju!
I kako možemo (sa Kosovom) da razgovaramo kao sa susednom državom- kad je sused Srbije na jugozapadu Albanija (a Kosovo je Pokrajina, po Ustavu Srbije i Rezoluciji UN 1244)!
P.s.Hvala za čestitku Vaskrsa, a ja ti ne mogu čestitati nešto što zvanično ne postoji, pozz:)

ogovor+komentar!!!!

kodra | 19/04/2009, 22:45

nismo u iste frekvencije sto se tice politike.niko nije izmislio nesto to su istine to je ucinio tvoj narod,nije holbruk nego Wiljam Woker on je potvdio da je to djenocid nad albanskim narodom nad stare,maloletne i nenaurozane ljude podcinjen.vi ste htjeli samo kosovo bez albance ne moguce je bilo zato sto kosovo pripada njima koji su vecina 95 posto.ne znas dobro statistiku ili si objasnjen pogresno od rezimsi propagandera nisi ti kriv za to.trazi u internet stanje stanovnika na kosovo tu pise tacno.pa jer ti spavs ili ne slusas dnevmik nikad nacionalna manjina u kosovu su srbi mi nasa drzhava brani njihova prava.srbija jeste nas susedna drzhava bifshi agresor.jedan deo se zove Qameria tamo zive oko 4 miljona albanaca jos dan danas cuvaju z
jezik i kulturu,tradiciju ,mi angazovacemo USA za to.
ja dobro znam koje taj "anaj sto je prodao svoj narod za jednu stolicu"vi mozete u vasim kartama da pishete kako hocete nego po arhivama u svetu jasno i cisto pishe Sangjak.vojvodina nije bilo serbija ona je pod ukopacijom od 1987 do tada oni su imali pravo na samoopredelenje koa mi nego njima ste uspesno uzeli sve a nama nismo mi dozvolili.mi smoti sad susedna drzava vi se ne granicite vise albanijom samo sa avionom mozda.imamo i mi sad taj ustav a unmik-a smo oterali i rezulucija 1244 se potopio posla izvodjenja ustava REPUBLIKA KOSOVA 17.02.2008.opet begas mi sa strane ne kazi take(nesto sto zvanicno ne postoji) nego kazi ne mogu jer nismo mi fer narod.ima jedna narodna izreka sto zvuci ovako"kad imas moralni tvrd nepriatel lako tije jer na kraj ce ti cestitai ce se pomiri sudbinom"jesi cuo zadnji predlog od crkve Decana hoce da se deli od crkve u srbiju zato jevas presednik dosao na kosovo??nece ni oni sa vama vise ,kuzu deca ne jedu i ne traze propagande nego hoce hranu,a vi dajete njima samo maglu i dima.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 20/04/2009, 02:20

misha

@kodra: Očigledno je da ne gledamo iste vesti i isti dnevnik;) U Deklaraciji o nezavisnosti piše da poštujete Rezoluciju 1244 (zato je i UNMIK ostao)- a tu piše Kosovo je Srbija!!! I EULEX je došao na Kosovo i Metohiju da sprovodi "Plan od šest tačaka" koji su dogovorili glavni grad BEOGRAD (ne Priština!) i NjUJORK u kome stoji obaveza da se sve radi po Rezoluciji 1244 (o5- kosovo je Srbija;))! Plan Martija Ahtisarija nikada nije usvojen u SB UN!!!
A i Tadić reče:"Moja poruka danas u Dečanima je PORUKA MIRA za Srbe, mira za Albance i mira za sve koji žive NA KOSOVU, U NAŠOJ SRBIJI!":)

misha

kodra | 20/04/2009, 17:29

pisem ti za svako doba te cosiceve(oca nacije) recenice glasi "taj politicki i moralni talog (ovaj rec sad mi je jasno)tribunala varvarskog Ballkana UZIMA SE ZA SAVEZNIKA AMERIKE (dok ste vi ovde zivi amerika je uzeo nas za saveznike ) pa zato taj lubomoran psikopat pise tako lose reci za nas.on je SRAMOTA SRBSKOG NARODA zapamti.komentar:zar i ti gledas RTK .to sto srbi pisu neka sprovode u srbiju .tadic je rekao :....poruka ....na kosovo i u nasoj srbiji .
a znas zasto nije rekao kosova i metohija thaci je bio spreman da ga zatvori .sve verujem ali vise niko nece da vllada sa nama zahvaljujem Albaniju,
AMERIKU i druge demokratske zemlje za pomoc do slobode,

Albanija do Tokija

flomaster | 21/04/2009, 00:32

kodra, nisam znao da vam je Kosoo otadzbina?!?!?
oni silni manastiri su slucajno dole, izrasli su sami, a?
ma daj, bolje prekini ovo prepucavanje, za neke stvari si u pravu (nemam ja problem priznati kada je neko drugi u pravu), ali pokusavas da nametnes neke stvari koje su jednostavno nenametljive.

pozdrav za mishu, da sam na njegovom mestu, odavno bih te blokirao

ps: zamisli da je situacija obrnuta, da se neki srbin pojavio na nekom siptarskom blogu i da pocne tako da namece svoje subjektivno misljenje...koliko "uctivih i kulturnih" siptara bi mu se piiiiiiiip, piip, piiiiiiiiiiiip celokupne rodbine? jesam li u pravu, ili sam opet u zabludi?

flamaster!

kodra | 21/04/2009, 22:20

imas ti prava naviko si samo jedu stranu da cujes.sve crkve su gradjene nisu od neba padali i sad se u severni deo mitrvice se gradi jedna crkva.pa to ne znaci ima crkva to je nase jer ima puno crkve sto su bili katolicke pa ste vi pretvrili na ortodoksne crkve .moze blokirat ko hoce ali imam pravu da pisem sto mislim da je dobro .mislis ti da ja ne znam gde sam usao srbska ili albanska strana.na sve imas pravo ako imas razlog pisi ali ja cu stalno citati ovoj blog ne za tebe nego za mene da cujem sto druga strana misli bezobzira.znas ti da mene interesuje na primer sto prijatel i neprijatel pise i misli.ja pratim najvazhni dogadjaji u srbiju i u svetu,koko bi dosao do ovog bloga drugacije,

Re: Vreme zmija !!!

flomaster | 22/04/2009, 02:00

kodra,
nisi mi odgovorio na pitanje sta bi se desilo kada bi neki srbin otisao na neki siptarski blog, iskusno si ga izbegao.
ja znam ishod, zato i ne idem na takve sajtove, tu je razlika. smatram da ima zagrizenih na obe strane, ali da je vas mnogo vise, tako da bi mi se posle par javljanja neki patriota napsovao svega i svacega, a ti si ovde, koliko vidim, ispostovan do max. osim politickih nesuglasica mislim da nije bilo teskih vredjanja.
jos za otadzbinu, ti manastiri su iz 13 veka, to je otadzbina, kada je neki narod na jednom podneblju dugi niz godina.
sto se Albanije tice, njena istorija je znatno kraca, koliko se secam, stvorila ju je Nemacka kako bi imala, kako rece misha, "topovsko meso" tamo gde je bilo potrebno, a i da ne bi dozvolila sirenje, tada vec JAKE Srbije i pravoslavlj, koje, vidim, svima u svetu smeta.
pozdrav

Re: Vreme zmija !!!

misha | 22/04/2009, 19:18

misha

@kodra: Jeste Tadić rekao: "...na Kosovo i u našoj Srbiji.", lapsus pri mom pisanju;) Ne znam za te katoličke manastire, koje su Srbi "pretvorili" u Pravoslavne??? Manastiri si ti koji sigurno nikada neće biti Kosovski, uvek će biti Srpski! I lepo je da se čuju različita mišljenja, i da se sagleda stvar iz više uglova- to je odlika inteligentnih ljudi! I ja čitam hrvatske, bosanske, slovenačke, evropske sajtove! Ali ova tvoja sledeća rečenica: "mene interesuje na primer sto prijatel i neprijatel pise i misli."- te razotkriva i poriče moguću inteligentnost (koju sam predhodno naslutio) i otkriva tvoje srce puno mrznje! Ti ovde pričaš ravnopravno sa nama a smatraš nas za NEPRIJATELjE??? U pravu je flomaster za to kako bi se mi Srbi proveli na Albanskim blogovima....;(

Re: Vreme zmija !!!

misha | 22/04/2009, 19:25

misha

@flomaster: Hvala:) Inače, vodim ja raspravu/dijalog sa kodra-om na više "frontova" na mom blogu:npr. u "KOSOVO U DVOUGLU", "DOBRO DOŠLI U NEPOSTOJEĆE DRŽAVE !", "U SRBIJI NIŠTA NOVO !",....etc etc:D

Re: Vreme zmija !!!

suky | 22/04/2009, 20:02

suky

pa vi ste se ovde baš raspričali...
žao mi je te ne mogu u par s vama, vrlo sam politički nekorektan, jer dolazim sa jednog od "istorijskih" područja novopečenih "država".
tako da ću zobići ove "što su svoji na svome" (da ne kažem na mome) kako bi rekao dotični.

ali dodajem ovo...

За Косово је рекао још пре 8 година: "Шиптари ће прогласити независност. Али, то ће бити противправно и битно је само да српски политичари никада то не потпишу. Једног дана, после великих страдања у које ће упасти Србија и читав српски народ, због богоодступништва српских властодржаца али и једног дела народа, ипак ће доћи до уједињења највећег дела Срба. Србија ће се ослободити и ДОС владара. (чију политику старац Тадеј није симпатисао). И Америка и Запад ће Србе поновно гонити. Ипак, после великих српских страдања (ово је говорио после 1999), изненада, Америка и Запад ће доживети страховити пораз, па ће се сва њихова војска повући са Косова. Тада ће Срби, за веома кратко време ослободити своју духовну колевку. И Шиптара више никада тамо неће бити. Ни једнога." Понављам, ово је страц Тадеј говорио јо пре 8 година.

http://www.objave.com/tekst.php?sifra=prorok7&u=8

bez komentara !!!!!!!!!

kodra | 23/04/2009, 23:23

mislim da nacisto pises od mrzhnje te recenice.ali ja cu istinski da pisem za svi sto citaju moj koment.shto ste rekli i shto su rekli,ko znam sto to su rekla i kazala ima posebnu stranu za ove bajke.
taj tvoj stric mozda zna jos koliko ce da srbija napushta iz robstva :vojvodinu,sangjak,pa dabome i bugari bash ne cute tamo kod pirota ako ti je stric zhiv ne zaboravi da ga pitash.jesi danas citao vesti Hilari Clinton dao crveni karton jeremicu e to sam video i cuo i nadje se u albanski rtk na prvu srtanu.crkve i te stvari za mene ne daju mnogo validne dokaze.da si ti ushao na neki albanski (taj rec "siptari " pises od mrzhnje blok taj mentalitet mi je poznat odavno )oni bas to bi htjelli znas zasto njima trebate vi kao mi nekad vama, a ti je krivo sad?? ZA TE STVARI I CRKVE U RAMBUILLET SU BILLE TURSKE KARTE PA NIJE RECENO NISTA DRUGO SEM BILLO CIJE DA SU CRKVE I DJAMIJE MORAJU SE CUVATI DA NE DODJE DO NEKOG RATA NA RELIGIOZNOJ OSNOVI .tek vreme ispred nas ce potvrdi cije su ckve kad pocnemo sa nashim kartama koje su crkve bili pravoslavne a i koje su billi katolicke jer mi imamo katolicke famollij u glavni grad Prishtina i u biblioteku su donete stare vatikanske karte bice vreme za svega i svacega strpi si mallo.zaboravijo si jos"slobodni radikal".cujte vi tamo u srbij ja vas posmatram za susede (komshije).a meni taj rec kolepka mi znaci a celo srbija je radjena na kosovu pa svakog puta kad ste se povukli napunili ste srbiju????mogliste odavno i kolepka da uzimate sasobom ovaj put.multikultivitamini...

bez komentara !!!!!!!!!

kodra | 23/04/2009, 23:23

mislim da nacisto pises od mrzhnje te recenice.ali ja cu istinski da pisem za svi sto citaju moj koment.shto ste rekli i shto su rekli,ko znam sto to su rekla i kazala ima posebnu stranu za ove bajke.
taj tvoj stric mozda zna jos koliko ce da srbija napushta iz robstva :vojvodinu,sangjak,pa dabome i bugari bash ne cute tamo kod pirota ako ti je stric zhiv ne zaboravi da ga pitash.jesi danas citao vesti Hilari Clinton dao crveni karton jeremicu e to sam video i cuo i nadje se u albanski rtk na prvu srtanu.crkve i te stvari za mene ne daju mnogo validne dokaze.da si ti ushao na neki albanski (taj rec "siptari " pises od mrzhnje blok taj mentalitet mi je poznat odavno )oni bas to bi htjelli znas zasto njima trebate vi kao mi nekad vama, a ti je krivo sad?? ZA TE STVARI I CRKVE U RAMBUILLET SU BILLE TURSKE KARTE PA NIJE RECENO NISTA DRUGO SEM BILLO CIJE DA SU CRKVE I DJAMIJE MORAJU SE CUVATI DA NE DODJE DO NEKOG RATA NA RELIGIOZNOJ OSNOVI .tek vreme ispred nas ce potvrdi cije su ckve kad pocnemo sa nashim kartama koje su crkve bili pravoslavne a i koje su billi katolicke jer mi imamo katolicke famollij u glavni grad Prishtina i u biblioteku su donete stare vatikanske karte bice vreme za svega i svacega strpi si mallo.zaboravijo si jos"slobodni radikal".cujte vi tamo u srbij ja vas posmatram za susede (komshije).a meni taj rec kolepka mi znaci a celo srbija je radjena na kosovu pa svakog puta kad ste se povukli napunili ste srbiju????mogliste odavno i kolepka da uzimate sasobom ovaj put.multikultivitamini...

Re: Vreme zmija !!!

stepskivuk | 23/04/2009, 23:58

Ne volim da se mesam,ali ne mogu da odolim...
Voleo bih da i Kodra kaze da li misli da je za nacionalni identitet i drzavotvornost potrebna i kulturna svest i razvoj?
Ako je to istina,cime bi se mogli pohvaliti kulturni radnici Kosova,albanske nacionalnosti?
Cime je i jedan Albanac na Kosovu dokazao da je vredan drzavotvornosti?
Necu pricati o neobrazovanosti,kriminalu,drogi,kradjama i nedostatku razvijenih institucija...niti o nedostatku kolektivne svesti o drzavi.
Pricao bih samo o kulturnoj sferi...i tu bi vec zastali i shvatili da je albanska nacija jako mlada,na Kosovu,i da nema osnovne elemente drzavotvornosti.
Dzaba puste zelje...nema kulturnog niti intelektualnog potencijala za to...kosovski Albanci jedini argumet imaju u bioloskoj supstanci...ali,nece to biti dovoljno za dravu.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 24/04/2009, 09:54

misha

Stepski, tvoj komentar na mom postu "KOSOVO U DVOUGLU !" u kome govoris upravo o tim elementima tzv. "Kosovske drzavnosti" je "zapao za oko" Kodra-i;) Pozz:)

Re: Vreme zmija !!!

misha | 24/04/2009, 10:14

misha

@kodra: Ne brini ti toliko ko ce da "ide" sa Srbijom, a ko ne! Nije lud Cosic, sve vise to vidim!!! Jebe mi se sta prica Hilari! Sergej Lavrov (ministar odbrane Rusije) je rekao da Kosovo NIKAD nece postati clan Ujedinjenih Nacija (a time ni DRZAVA), znaci 1-1! Da ne kazem: 134-58 za SRBIJU!!!:)
(P.s.134-58 je odnos broja drzava koje NISU i koje JESU priznale Kosovo):P

ovde sam!!!

kodra | 24/04/2009, 16:26

zaista nista protiv nemam.nesto nije u redu sa njim.oka kazes tako neka bude za Hillari C.A ovo treba da citas to se tice i tebe malo tanjug kazhe danas :zadnja deklaracija Jeremica o medjunarodnomsavetnik vanjskog ministra kazhu uzeo epitet politicara da je politicki ne mocan,lici na Adolf Hitlera,nerealan kao politicar i covek ,politicki nemoralnost sudu za KOSOVO bezobzira kakvu reshenje oni priate to kaze serbijam nece nikada da prizna (resenje medjunarodnog suda)i nikada necu da priznam kosovo kao drzhava kaze vuk jeremic a njihov advokat Srgja Popovic i savetnik jeremica Vatroslav Vekaric izjavili isto to sto pise gore. i taj rezultat je moguc nista protiv ali nas neka priznaju sille sveta i vredne drzhave a bash nam briga za neke kao zimbabeja,etiopia samolia ima nji 100 komada drzhave u afriku to nisu vazhne, za nas je AMERIKA, E U R O P A ,JAPAN,AUSTRALIA,AZIJA sem kine,ARABISKE EMIRATE,,,,,,,,,,,toje za misha
a ovo je za stepski vuk
sto se tice kulturnoj i intelektualnoj sveri kosovo je najbogatija zemla u ballkanu,preciziraj na kom smislu hocesh odgovor ,zhivi ljudi smo i ti znas al ti je tesko da priznas.

ovde sam!!!

kodra | 24/04/2009, 16:26

zaista nista protiv nemam.nesto nije u redu sa njim.oka kazes tako neka bude za Hillari C.A ovo treba da citas to se tice i tebe malo tanjug kazhe danas :zadnja deklaracija Jeremica o medjunarodnomsavetnik vanjskog ministra kazhu uzeo epitet politicara da je politicki ne mocan,lici na Adolf Hitlera,nerealan kao politicar i covek ,politicki nemoralnost sudu za KOSOVO bezobzira kakvu reshenje oni priate to kaze serbijam nece nikada da prizna (resenje medjunarodnog suda)i nikada necu da priznam kosovo kao drzhava kaze vuk jeremic a njihov advokat Srgja Popovic i savetnik jeremica Vatroslav Vekaric izjavili isto to sto pise gore. i taj rezultat je moguc nista protiv ali nas neka priznaju sille sveta i vredne drzhave a bash nam briga za neke kao zimbabeja,etiopia samolia ima nji 100 komada drzhave u afriku to nisu vazhne, za nas je AMERIKA, E U R O P A ,JAPAN,AUSTRALIA,AZIJA sem kine,ARABISKE EMIRATE,,,,,,,,,,,toje za misha
a ovo je za stepski vuk
sto se tice kulturnoj i intelektualnoj sveri kosovo je najbogatija zemla u ballkanu,preciziraj na kom smislu hocesh odgovor ,zhivi ljudi smo i ti znas al ti je tesko da priznas.

Re: Vreme zmija !!!

suky | 24/04/2009, 16:41

suky

*kodra
ništa te ja nisam razumeo šta si hteo da kažeš.
onoliko koliko sam razumeo toliko ću i da ti odgovorim.
ne pišem od mržnja, niti koga mrzim. redove koje sam dodao nisu od mog strica nego od starca Tadeja. i što se tiče njega, živi bili pa videli.
a što se tiče karata, mogli ste pogledati karte istočnog rimskog carstva, Vizantije, pa bi ti bile jasnije neke stvari. npr. kolko je suluda tvoja kartografija.
lupetaš brate na kvadrat. vidi se da ti je veliki drug TV priština, jer jedino šta znaš je ono šta su ti oni rekli.

kodra-translate please!

flomaster | 25/04/2009, 01:21

kodra, objasni ti nama sta znaci ovo: shqiptaria
kad nam to objasnis, onda objasni kako to mi SRBI mozemo da vas SIPTARE zovemo SIPTARI sa mrznjom u toj reci kada se vi tako i zovete na vasem maternjem jeziku.
to bi bilo kao kada bi ti nas oslovljavao sa SRBI, a mi se ljutimo i hocemo da nas oslovljavas sa SERBS, jer nas onako vredjas.
ma daj, mozda sam i ja iskompleksiran, ali nemoj ti da prodajes pricu kako si samo ti zlatan i dobar, a mi jadni svi koliko nas ima, ne valjamo. ccc
jos puno vode ce proteci IBROM dok se ovo ne smiri...

Re: Vreme zmija !!!

misha | 25/04/2009, 01:53

Flomaster, pametno pitanje! Već sam ga i ja to pitao i ne kapiram? Ovo je lepo i konkretno- zašto je ŠIPTAR uvredljivo;a SHIPTAR nije???

Re: Vreme zmija !!!

misha | 25/04/2009, 02:34

@suky: Starac Tadej je, poput kodra-e, veoma pristrastan!!! Pozz:)

Re: Vreme zmija !!!

misha | 25/04/2009, 02:43

@kodra: Ako ti nije problem, napiši odakle si- u blizini kog većeg grada živiš ili u kom si delu (istok, zapad, jug, sever) Kosova i Metohije, čisto informativno? I odakle se sve informišeš o događanjima u svetu???

komentar!!!!!

Kodra | 26/04/2009, 00:07

nebi bio problem.ne moram.jell moram da ti odgovorim, ne. priznaj ti prvo samostalnost REPUBLIK e KOSOVES tad cu sve da ti pishem tacno.ovo bio za misha
a ovo je za flamastera:nisi ti nama(mnozhnina), nego (jednina)) mene se kazhe jos tvoju gramatiku da ti ucim gollube????.ti trazhis previshe,i pravish se namerno glup.kad misho ne kapira pravitese ko bejegi vi nista ne znate.jeste vi cudna stvorenja zvanim........,nema vise cenzure slobodna informacija.od danas cu vas zvati svrbi illi srpi illi serbezi,do tada kad me vi zovete siptar,kad vi menjate ovaj naziv tad cu i ja.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 26/04/2009, 15:00

misha

@kodra: Ti nemaš ništa od toga da Ja kažem da je Kosovo kao "Republika", to mora da kaže zvanični Beograd, tj.Srbija! Pročitao sam interesantan citat u knjizi "Kosmetski podsetnik, za svaki Srpski dom" koji se (sad vidim) ispostavio kao vrlo tačan, a glasi:
"Svaki Srbin, u svim vremenima, mora tokom života da da lični odgovor na kosovsko pitanje, po čemu će mu se sve drugo meriti."
Zovi NAS kako hoćeš- ja ću da pišem "SHIPTAR" (onako kako i sami sebe zovete), pa ako je to "uvredljivo i pogrdno" prestanite međusobno tako da se oslovljavate (a onda nećemo ni MI tako da vas zovemo)...

P.s.Ne moraš da ostavljaš po 3 ISTA komentara- tj.jednom klikni kad ostavljaš komentar! Mrzi me da brišem te komentare koji se ponavljaju, kao sada što sam uradio...

Vukova gramatika!!!

flomaster | 26/04/2009, 17:02

kodra,
1.ne trazim ja puno, samo ti nemas dovoljno dobro objasnjenje za moje pitanje koje bi islo uz sve tvoje prethodne komentare pa mi na pitanje odgovaras pitanjem (ko se sada namerno pravi lud i glup?). ocigledno ne razumem razliku izmedju siptar i albanac, zato te termine i koristim kao jedan, smatrao sam da su to sinonimi, ali, vidim da se ljutis kada te zovu siptar (da nije to izvedena rec od imenice shqiptaria?).
2.ne gresim ja u gramatici vec me ti gohlube nisi razumeo. nisam pisao konkretno vec sam generalizovao, no dobro.
ne ljutim se na tebe zato sto nisi razumeo, dargo mi je sto razumes da citas iako ponekad ne shvatis poentu komentara ili preneseno znacenje neke reci, to bi bilo i previse da ti zahtevam, ipak ja tvoj jezik ne znam uopste. nije me sila prilika naterala da ga ucim.
opet, sa druge strane, i to mozes da gledas sa vedrije strane; sto vise jezika covek zna, vise vredi.
svako dobro

komentar!

kodra | 27/04/2009, 00:04

nije ti cestitao cello REPUBLIKA e KOSOVES praznik nego jedan covek ko ume da pravi korake napred.ti zovi nas kako ocesh a mi znamo koji smo.I ja u buduce cu da te zovnem kao svi moj narod shkijet,illi svrbi.demokratizuj se mallo vide komshije.

kom....

kodra | 27/04/2009, 00:11

fllamaster...
razlikaje golema zato sto vi nas zovite siptari od mrzhnje prema nas,albanci nas zovu oni u znaku respekata.i mene niko nije me naterao da ucim svrbski jazik(jazik je turski rec znaci sramota)mozhda i nemash mestu u mozak za neki drugi jazik.nemam vise nikad komentar

Re: Vreme zmija !!!

misha | 28/04/2009, 18:51

misha

@kodra: Vi, Albanci- ste puni mrznje jer nesto izgovoreno iz ustiju Srba smatrate mrznjom a isto to receno od Albanaca (Shiptara) smatrate za normalnan naziv!!! Ne razumem vase mozgove, stvarno..........

komentar

kodra | 29/04/2009, 22:44

nije istina mi kad smatramo da je izvor mrzhnje tad reagujemo i smatramo da je mrzhnje.cim pises shiptari ne morash nista vishe da dodash to se pishe od mrzhnje ,a kad pisesh Albanci i da nas pcujesh posle se ne racuna mrznjom.nikad se nebi suprotstavio da si pisao korektno od pocetka.

Re: Vreme zmija !!!

Mladi luk | 29/04/2009, 22:46

Mišo, daj neki politički post.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 02/05/2009, 18:25

misha

@Mladi luk: Nije mi jasno zašto čitaš doctor blog ako ti se ne sviđaju teme? lepo gore piše: "Ja sam Doctor Misha i smaraću Vas (kad god stignem) nekim temama koje zanimaju samo mene... :) Ako Vam se ne sviđaju, idite na neki drugi blog- vozdra!!! :P"
P.s.Ovaj tvoj komentar ("Mišo, daj neki politički post.") mi je zvučao poprilično ironično!!! Ako grešim, izvini- objavljen je post "NjUJORK JE SRBIJA !!!" Živeo, u svakom slučaju:)

primitivizam je isplivao

flomaster | 04/05/2009, 00:31

@kodra

samo primitivac može da vređa čoveka pišući gluposti, pozivati se na sopstvene predrasude i "prosipati" neosnovane insinuacije. odakle tebi da meni nema mesta u mozgu za neki drugi jezik?
misliš li da si nedodirljiv, najbolji, neprevaziđen...
žao mi je što imaš tako visoko mišljenje o sebi, jer, jadan je onaj koji mora druog da vređa da bi sebe uzdizao.
to je narodna poslovica, i ima ih još tuce koje bi mogle da te opišu, alć neka, da ne "prosipam" svoju mudrost ovde (i to je jako relativno i diskutabilno), ima mesta na kojima se dokazujem, ovo je samo jedan virtuelni svet koji ne može ni u kom pogledu biti merodavan za ocenjivanje ljudi kao što je to u realnom svetu.
s'toga, ovim komentarom JA završavam svoje dopisivanje sa tobom, imamo različite poglede na situaciju (sasvim logično), i nema više svrhe raspravljati se.
prijatno i svako dobro!!!

koment

kodra | 04/05/2009, 22:53

flamaster,nishta nisam pisao sama istinu a to shkodi samo onoga ko se ne pomiri stom.hteo sam samo dati neshto dokazhem:dok ste se vi svrbi zatvorili samo ono shto je srbsko drugi narodi steknu obrazovanje razlicite,pa hteo sam da ti kazhem da vi josh ste u snu.probudite se jer ce vam biti kasno.izolovali ste samog sebe misleci da nas izolujete od sveta.kad dvojica ti kazhe drzhi se za zid ti si pijan ,drzhi se jer neshto nije u redu.a vama lazhe ceo svet da greshili ste i josh vishe greshite kad smo mi u pitanju ALLBANCI.nismo ti mi primitivci nama je billo vekovima zabranjeno da se shkollujemo na nash jezik a sad vam ovo ne svidja.mene mozhesh da me nazovesh intelektual to i jesam imam dipllomu za to da svedocim billo kome.

Re: Vreme zmija !!!

Bosnjo | 07/05/2009, 03:13

Nacin na koji se o Albancima govorilo i jos uvijek govori najbolji je pokazatelj situacije u kojoj se nalazi srpsko drustvo. Nagomilane frustracije su rezultat pogresne politike vlasti u Srbiji koja se ponasala kao "glavni dasa" u selu, ne uvidjajuci da se samo selo nalazi u sred ostrva punog mnogo vecih "dasa". I dok je dasa dijelio klempe okolo, bilo mu je izuzetno:) Sad su poceli njega da klempaju, pa mu krivo. Balasevic je to fino opisao u onoj svojoj " svi sto gube se ljute, to je poznata stvar". Ne raduje me cinjenica da je Srbiji lose, ali su Albanci u mnogo cemu u pravu, prije svega u tome sto tvrde da ste sami sebi najvise zla nanijeli i da u okruzenju vise nemate pravih prijatelja. I sada se Cosic pita, kako to da su SAD i EU saveznici ostalim "varvarskim narodima" a nisu "najcivilizovanijem" Srpskom? Zaboravljajuci na prostu cinjenicu da je sada mnogo lakse biti saveznik (i osvojiti trziste, sto je primarni cilj) svima ostalima, nego samo Srbiji. Matematika....

saglasnost

kodra | 08/05/2009, 23:07

bosno !! stara porekla kazhe:ako hocesh da znash za sebe pitaj komshije oni kazhu istinu i ma¨kar to po nekad i bolli.I dok se svrbi decenjima se ponashli ne ludski prema dobrim narodima svet je dao ocenu ko je taj varvarski narod (svrbi) u ballkanu i ko je najcivilizovanij(svi drugi narodi sem svrbi)navikli se oni da haraju slobodno ,aha cekaj mallo nashli smo lek .sillom protiv sillu i pobedili nad nemocnim to je stvarnost.bolli mallo ali prodje.ma i ja preterujem po nekad :ponasli ste kao veliki brat htjelli ste da tucete svkoga a na kraj najsllabij vas je tukao i to ne samo u kosovo vec i u svrbiju smo vas rushilli znacajne zgrade i..........vi znate bolje.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 09/05/2009, 02:28

Ne znam o kakvim "komšijama" govorimo- kosovski Albanci su građani Srbije (ne komšije), a Bosna se ne graniči sa Srbijom, nego Republika Srpska (znači ni oni nam nisu komšije)!!!:)))

komentar i obrazovanje!!!!

kodra | 10/05/2009, 21:01

mi nemamo taj mogucnost da biramo susedne zemle,i nazhallost nase komsije sam sebe su pravilli gradjane drugog reda u svoju zemlu.skoro ce bosna da prizna Republika e KOSOVES to je zelja bosanskoga naroda republike BOSNA e hercegovina a niko sem vas svrbi nije cuo gde je u kojem delu sveta.vas ce pokupi Hashki sud i sverbija ce ostane bez mushkarce tad ce nas prizna svrbija (odruzhenje zena i udovice svrbije) ako ste nekad videlli film"HITLER"tako kao hitler(neki prave samoubistvo,neko polludi,neko se razbolli od mrzhnje,...........i vi ste kapitullirati svugde pa i samom svrbiju.jednom rec CELLA NACIJA TREBA DA VRSHI PRANJE MOZGA Pa TEK ako se oporavite malo illi treba da vrshite opshti hirushki zahvat u mozak jer ceo svet za vas kazhe da ste kolektivni psikiski bolesnici.

ŠIPTARI = TALOG !!!

misha | 11/05/2009, 00:02

misha

@kodra: Vi šiptari ste puni mržnje i zlobe, tako da ti neću čestitati neku tamo samozvanu Republiku na srpskoj zemlji, ali ću reći da je Ćosić (kome inače mnogo što šta zameram)- 99,99% u pravu u opisu šiptara ("...socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana...")!!!

komentar bez nuzhde!!!

kodra | 11/05/2009, 23:11

mi ne mrzimo i nismo nikad sadili mrzhnje u nash narod nego smo billi ne ravnopravni u xx vek ste nas zatvorilli shkolle na maretnem jeziku,da li ti se cini to varvarski cin(ucinjen od svrbskog naroda ,cudno stvorenj i sramota 21-vog veka)isteralli lude iz radna mesta samo shto su imalli drugi jezik,i druga mishlenja i josh puno toga .........razliciti neravnopravnost.htjelli illi ne to morate skoro da priznate ne individuellno nego kollektivno i javno(tacka)tu odlluku donece jake sille zapamti mene.a za onog manjaka (moje mishlenje)cosica ceka se presuda stime ce mu se sudi narodu ne njega jer narod misli da on je u pravu da da se izrazi na taj nacin.zadnje decenje ste imalli vrllo lloshe vodje naroda pa zato ste izgubilli,i necete dok se opametite mallo.niste billi demokrati (nijedan covek to nije u svrbiju) vi ste radikali pa to je bruka za ovaj vek.srame se ludi kad ih neko pita shta si po nacionalnost(sramota )opametite se ludi i ne sadite mrzhnju kod vashe dece.apartheida nema vishe ni u Afriku a vi misliliste u sred Evrope zaboravi ti to.mi smo josh jace silli jeballi citaj mallo ko je oterao Turce iz ballkana ,niko ne mozhe da vllada tudjim narodom ,pa zato smo talog za cosic,mnogo ste vi zhivelli nad tudju ledja a sad svaki na svoju ledju neka zhivi .taj cosic ja mislli(kad ja mislim to je tacka tako i ce da bude)ce javno da se izvini Albanskog Naroda za to.imate vi recenzente i kriticare kad neko objavi neku knjigu illi pishe ko shta hoce gore i gore za nekoga .vreme za idealizam i nastalgiju je proshllo,glledamo dalleka na BUDUCNOST i ne vratimo pazhnju nekome kao cosic nemamo razloga snjime treba sud i psikiatar da se uzima.
molim pametne lude u vashu zemlu nemojte citati takve knjige ,nji treba zabraniti u javnost to nije za dobrobit nikoga .razumime kako hocesh to ja ocenim ovako je demokratija.jasam u stanju da ratujem svaki minut a necu da pokvarim moju dushu pa da se naviknem da mrzim nekoga to je boollleeeessssttttt pitaj i najblizhijeg lekara makar opshte prakse.nisam adgovorio samo tebe nego pomallo i drugima iste nacionallnosti.

Re: Vreme zmija !!!

Bane | 22/05/2009, 21:44

@Misha: Vi šiptari ste puni mržnje i zlobe, tako da ti neću čestitati neku tamo samozvanu Republiku na srpskoj zemlji, ali ću reći da je Ćosić (kome inače mnogo što šta zameram)- 99,99% u pravu u opisu šiptara ("...socijalni politički i moralni talog tribalnog varvarskog Balkana...")!!!

Na osnovu cega takav zakljucak? Ljudi su izborili nezavisnost od Srbije koja je dva desetljeca tumarala u ratovima koje je sama sebi na celu sa Cosicem nametala. Nije imala izlaza niti resenja za Kosovo, a sama je na celu sa bolesnim Milosevicem i Cosicem stvar dogurala do usijanja. Nasa nesposobnost ( uz duzno postovanje premijeru Djindjicu) u politici je rezultat svih poraza koje imamo. To sto Cosic ne sme da prizna vlastiti poraz, vec krivce trazi u nemoralu druge nacije je, a nasoj pripisuje superiornost na celom Balkanu, prica koja je prazna i ofucana. To je prica 90-tih! On se, naravno, nije odmakao od nje, ali je poraz sto u tu pricu jos uvek pokusava voditi Srbiju. Kosovo je zauvek izgubljeno od Srbije i to je nasa realnost, a Cosica sto pre treba privesti pravdi i suditi mu. Ne samo zbog ove recenice, vec mnogo vise zbog cinjenice da je mnostvo dece i omladine odveo u uzaludnu smrt, ljude raselio ( humano preselenje), Srbiju opustosio...

komentar

Kodra | 22/05/2009, 23:27

Bane!!!!!imate pravo da mislite drugacije.jer ja poshtujem pravo mishlenje individa.ali ne odricem se istinu koju vidi cello svet.mi ne mrzimo nikoga,ali ne volimo zlocince.mi smo za dobro susedstvo uz priznanje realnosti sto se tice KOSOVE.zapamti ako si mlad kad tad i vi ce da priznate samostallnost KOSOVE dok to ne ucinite vi ste izgubleni u medjunarodnim odnosima sa cellog sveta.SHTO PRE BOLJE (da priznate samostalnot KOSOPVE),to treba da bude LOGO jedne partije koja hoce vllast u buduce u srbiju .nije proglasheno jedno strano vec uz pomoc celog sveta a gde ste vi ostali na hladovinu (sa strane)sam sebe ste izbacili iz igre shto se tice KOSOVE seti se 24 marta 1998 kada je skupshtina srbije protivio celom svetu,greshili ,i promashili shansu .cenim iskrenost makar i kad bolli jer i mi nismo bash savrsheni ali slicne greshke necemo da pravimo kao vi.srbe u KOSOVO ce da zhive bolje nego pre 10 godina,imamo skoro ista prava to najmanje svidja srbiju jer ona se ponasha sa vama kao licemer ponasha se formalno.sacuvaj nas bozhe od lludih politicara i raznevrste pisaca (cosic) jer narod pati a oni opet zhive dobro a ih vidish.

koment

kodra | 25/05/2009, 19:47

citaj nove priznanje islamskih 57 zemala osvojena rezucija za priznanje SAMOSTALNOSTI Republika e Kosoves

koment

kodra | 25/05/2009, 19:47

citaj nove priznanje islamskih 57 zemala osvojena rezucija za priznanje SAMOSTALNOSTI Republika e Kosoves

albanci-mozak ballkana

kodra | 26/05/2009, 14:46

vodi se prava vanjska politika i uspeshna,vi ste ostali tallog ballkana to se vidi u svakom smeru,mi vodimo politiku u ballkan sad i uredjujemo.depresijaa je prollazna samo uz medicinu,preporucujem svrbskom narodu.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 02/06/2009, 04:48

misha

@Bane: Zaključak je na osnovu primitivizma koji kodra prosipa po mom blogu (na više postova) bez obzira na moju demokratičnost i kulturu komunikacije!!!

Ovako je govorio Zoran Đinđić: "...mi u Srbiji nismo namerili da ubeđujemo kosovske Albance da žive zajedno sa nama. Mi hoćemo da sačuvamo DRŽAVNI INTERES SRBIJE, da zaštitimo prava srpske zajednice na Kosovu i obezbedimo čuvanje naših spomenika, religije i kulture. To može da se učini pri punom uvažavanju albanske nacionalne zajednice, sve do deljenja Kosova, ako drugačije ne bude moguće." ; "...kroz nekoliko godina kosovske institucije preuzeti najvažnije funkcije, uključujući garancije za prava etničkih manjina. To će se zvati multietničko Kosovo iako će broj nealbanaca biti zanemarljiv, ako ih uopšte bude. Oni koji su prognani iz svojih kuća ostaće zauvek beskućnici. De facto, nezavisnost Kosova verovatno neće postati formalno nezavisno i uslediće pritisak na Beograd..."

P.s.KOSOVO JE SRBIJA, SRBIJA JE EVROPA!!!

komentar

kodra | 02/06/2009, 23:09

vi stalno napadate istinu ,ubedjeni ste laznom politikom niste sasvim krivi.cuvajte vi vashu drzavu i dalje a nije ostao shta da se cuva toliko"vi znate bolje sva ta dela srbije shto ste prije ukopirali morate i napustiti"mi i nikad nismo bili u srbiju bili smo pod ukupacije srbije.uzeto nam je pravo na samoopredelenje iz ustava 1974 na sillu sa vojskom i policijom 1989 mi ne zaboravimo sve ce vas vratimo pollak pollak.hteo si da kazhesh neshto sa recenicom na kraj texta?
jos spavate vi ma covece niko vas ne voli nigde gledash ti nekad dnevnik BBC,DV......jedan vash politicar(psikopat)je rekao "narode moj stoka moja"imao je pravo ja mislim.ostarele su ti te parolle rekao sam ti ja SHTO PRE BOLJE (da ne bude kasno)

Re: Vreme zmija !!!

ivana | 04/07/2009, 21:08

Jadno...
Izvinjavam se jadnom narodu koji je ostao i koji zaista zivi po skolama i svima ostalima koji se osecaju uvredjenim,ali mene mnogo vise nerviraju ove takozvane izbeglice sa Kosova. Ovi koji su prodali svoje kuce i imanja pa kupili po Beogradu stanove. Ovi koji prvi dobijaju posao, penziju, zastitu, negu.. Koji se vode na Kosovu i primaju milionski dodatak dok 'odmaraju' po Knezu. Od njih i od crnogoraca ne moze covek ni da uci! Prva mesta zauzimaju oni. Zasto? Zato sto su raseljeni... Ma da li je moguce... Isti covek koji je dolazio kod moje majke da kupi kucu,za DOBRE pare,se u socijalnom vodi kao 'poseban' slucaj pa tako i dobija 'posebnu' nadoknadu.. A ostali? Pa oni nisu stambeno ugrozeni.. ! Imaju oni svoju kartonsku kutiju! I sada mi jos ovaj, ovaj, ovaj... sta god da je, prosipa pricu kako mi siptare okupiramo, ugnjetavamo, tlacimo i ostle izraze za koje verujem da ni sam ne zna sta znace. Boze... Zanima me sta ce se sa vama desiti kada Amerikanci pocnu da imaju svoje vece brige, kada im postanete smetnja? Sta ce se tada desiti? Vi ste kao beli misevi, eksperimentalne zivotinjice koje po pravilu na kraju uvek UGINU! Ko ce da vas sahrani? Bicete smesteni u plasticnu kesu za djubre i baceni na otpad. A znas zasto? Jer ste beli misevi. Briga me je za vas. Meni vise smeta sto ne mogu da dobijem stipendiju nego da li neki siptar smatra da smo talog. Zao mi je ovog mog naroda koji zivi po dolapu. Kada bi samo jednom u zivotu shvatio sta se oko njega dogadja, ko ga vodi i gde... A ovako, propada, ne zbog siptara ili kakvog Kodre, vec zbog svoje gluposti i raznih Miskovica, Karica, Karapandzica i ko zna kojih sve gospodara.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 05/07/2009, 00:02

misha

@ivana: AMIN:))) Sve je na mestu! Pozz:)

Re: Vreme zmija !!!

ivana | 05/07/2009, 10:22

Treba i meni blog da ne trtljam na tudjem :D

komentar-za ivanu

kodra | 28/07/2009, 12:49

mislim da ti nisi se ubodio odavno.takvi ludima ne treba stipendija veq psikoloshkih pomoc lekara.znam zbog cega napadash albance to je iz depresije(lubomora) ,i trebash da kupish ovu medecinu:-Remeron 75mg,
-citalopram 45mg
drugi pomoc za tebe nemam ,ako ovo ti ne pomaze jedino ti ostaje samoubistvo.to vam je narodni bollest vama sverbima.

komentar-za ivanu

kodra | 28/07/2009, 12:51

moram da drzim predavanje studentima .........

Re: Vreme zmija !!!

Demokrata 1993 | 03/06/2010, 11:19

Naravno da postoji mnogo toga sto je zakonom neregulisano na onaj nacin na koji bi trebalo da bude,ali to je nasledjeno stanje,koje treba mi da menjamo ukoliko zelimo ravnopravnost svih gradjana Republike Srbije,pa i tih izbeglica koje je Ivana pomenula.
I jos jedna stvar-vecina gradjana zali se na lose zakone,na lose sudstvo,lose intervencije policije...Zakon postoji!I nije taj zakon toliko los,nije nista manje vredniji niti od rumunskog,niti od bugarskog,a obe drzave su zemlje clanice EU,vec je problem do onih koji treba da sprovode te zakone,do onih ljudi koji svoj posao ne obavljaju na onaj nacin na koji treba da gaa obavljaju.I to je sustinska realnost i to je razlog zasto smo mi sada ovde gde jesmo i zasto smo tek prosle godine podneli kandidaturu za clanstvo EU.

koment

kodra | 08/07/2010, 22:21

da postoji drzhava bez zhallbe naroda nisam cuo.da je tako kako ti pishesh srbija treballo odavno da seraspushta jer ima 100 godine shto narod se zhali.nego kazhi bolje mora biti promene u sistemu kad pricamo za srbiju .a kad pricamo za nashu drzhavu Kosova to je neshto drugo,najdemokratsija zemlja na ballkanu kazhu straci i mi dellimo istu mishlenju.necete nilde dez priznanje stvarnosti to ti ja obecavam.

Re: Vreme zmija !!!

Demokrata 1993 | 10/07/2010, 23:26

Kodra, ipak mislim da ne znas o cemu govorim. Kada kazem: "(...)problem je do onih koji treba da sprovode te zakone,do onih ljudi koji svoj posao ne obavljaju na onaj nacin na koji treba da ga obavljaju", tada govorim o reformi sistema.
"Kosova to je neshto drugo,najdemokratsija zemlja na ballkanu(...)"
Da nije tuzno bilo bi smesno.
Da li je demokratija nediskrimisanost?! -Jeste!
Da li je demokratija ravnopravnost?! -Jeste!
Da li je demokratija postovanje naroda tudjih obicaja, tradicije, vere, jezika?! -Jeste!
Da li je demokratija sloboda?! - Jeste!
Pa o kakvoj ti onda demokratiji, Kodra, govoris kada nista od ovoga ne postujete?! Hajde reci mi, navedi mi jedan primer samo, gde to Albanci sa Kosova postuju principe nediskrimisanosti prema Srbima, gde to Albanci sa Kosova postuju principe ravnopravnosti prema Srbima, gde to Albanci sa Kosova postuju principe postovanja srpskih obicaja, tradicije, vere, jezika, gde to Albanci sa Kosova postuju principe slobode Srba na Kosovu i Metohiji?! Daj mi jednom istinu! Jedan konkretan dokaz i cinjenicu, a da je istina!

Re: Vreme zmija !!!

Demokrata 1993 | 14/07/2010, 02:35

Prosto sam uveren da cu odgovor na sva ova moja pitanja sa ovog posta, a iz poslednjeg komentara, cekati bar priblizno dugo kao i za odgovore na postu Milos Obilic-albanski vitez...

kodra

kodra | 30/08/2010, 20:15

zakone terba da se pishe u saradnju sas tom deo naroda koj treba da sprovede na dellu taj zakon,a ne nametnuti sillom,jer tad se zove diskriminacija.mi sad pishe zakone shto cell narod prihvati voljom jer je za napredak drushtva.manjine imaju ta prava u kosovu shto kod vas ih nema,i za rome ima shkolle i fakulltete i za tursku manjinu,i za srpsku manjinu,boshnjacku manjinu.
srbi u ovu drzhavu KOSOVA imaju sva pravai to za jezik ,shkolle ,fakulltete,zastavu ,religiju,a vidish tablice za puteve pishu i na srpskom j.
a pitam te koliko prava ste im dali albancima u preshevo ,bujanovac,medvedju dqajte vi njima kolliko mi dajemo srbima na kosovu najbolji ste onda,

Re: Vreme zmija !!!

misha | 30/08/2010, 22:45

misha

@kodra: Nemoj molim te u ljudskim pravima na Kosovu...pobili ste, popalili, proterali Srbe i pošto ne možete da integrišete sever u svoju nepriznatu RepublJiku sad pričaš kako im je sve to (tablice, zastave, fakultete, religiju, slobodu...) obezbedilo Kosovo! E pa nije, taj deo Kosova i Metohije je praktično Srbija!!! A o jugu Srbije (Preševo, Medveđa i Bujanovac) možete samo da sanjate! Albanci u ovom delu Srbije imaju sva prava i slobode (osim da se pripoje Velikoj Albaniji!). U tom delu se nalazi i najveća (srpska) vojna baza na Balkanu "JUG"- ista kao i "Bonstill". U prevodu: ovaj deo će uvek biti Srbija, i mnogo su veće šanse da se sever Kosova pripoji Srbiji, nego jug Srbije Kosovu...o tome ćeš čitati u mom postu koji objavljujem oko 10.septembra 2010. pod nazivom "REŠENjE KOSOVSKOG ČVORA ?!"!!!

koment

kodra | 14/09/2010, 00:39

imaju sva prava.zhive josh slobodnije nego u srbiju.a albanci u peshevo.........su pod diktaturom shvati jednom.vasha baza je nellegalna pred USA jer ako dube cuo za to onada ne ostaje preko noci.kopitulisani ste u UN ad strane UE bili ste premorani.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 14/09/2010, 15:43

misha

@kodra: Heheheheh misliš da NATO ne zna za srpsku vojnu bazu "JUG" na jugu centralne Srbije???;)))

P.s.Rezolucija u UN je doneta kompromisnom EU i Srbije (dakle: 28 evropskih zemalja, od kojih četvrtina nije priznala nezavisnost Kosova). Rezolucijom nije priznata nezavisnost (kako su neki tumačili na osnovu mišljenja MSP u Hagu), a otvoren je prostor novom dijalogu Beograda i Prištine... (više na: http://misha.blog.rs/blog/misha/generalna/2010/09/09/resenje-kosovskog-cvora )

koment

kodra | 25/09/2010, 22:35

alli kakav diallog????????
u taj diallog se ne sme pricati o suverenitetu Kosove.jednostavno to znaci u napred priznavanje granice Kosova,ne pominje se u diallog Mitrovica u opshte to je u sastav Kosove.tu se pravi diallog za buduce medju drzhavne dogovore.jer vam je jasno,ako i mene ne verujesh obrati se analiticarima svetske politike ne srpskim jer oni jash vode mutnu politiku.

Re: Vreme zmija !!!

misha | 27/09/2010, 19:16

misha

@kodra: Ako su se granice Srbije promenile radi Kosova, zašto su onda toliko bitne granice Kosova, koje nikad nije postojalo kao nezavisna država i čije granice su uspostavljene za vreme komunizma i Josipa Broza Tita?!

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb