doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 22 Jul, 2010 19:00

MSP: Kosovska nezavisnost legalna!?!
kosovo nije srbija, kaze usa.jpg, 59 KB
More Ameri, ne orite mi dedovinu! More Srbi, ne gaz'te oranje!"
 
 
 Generalna skupština UN (oktobar 2008.)
Da li je jednostrano proglašenje nezavisnosti od strane privremenih institucija samouprave Kosova u saglasnosti sa međunarodnim pravom?
 
Međunarodni sud pravde, Hag (22.07.2010.u 15h):
"Rezolucija UN 1244 nije zabranjivala autorima Deklaracije da proglase nezavisnost. Deklaracija o nezavisnosti Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava."
 
Moram priznati da me je ovakvo savetodavno mišljenje MSP-a veoma iznenadilo!? Očekivao sam manje konkretan odgovor, tj. odgovor koji bi i Beograd i Priština mogli da tumače kao svoju pobedu. A ono- ni manje ni više, nego, "konkretno": "MSP ne treba da se bavi pitanjem posledica, posebno ne time da li je Kosovo postiglo državnost. Princip teritorijalnog integriteta ograničen na odnose među državama. Rasprava o pravu na samopredeljenje ili "nužnu secesiju" od postojeće države nisu u domenu rasprave pred Međunarodnim sudom pravde, jer izlaze izvan okvira pitanja koje je postavila Generalna skupština UN. Međunarodni sud pravde je utvrdio da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povredila međunarodno pravo, zato što to pravo ne sadrži zabranu takvih deklaracija." Iako mišljenje nije obavezujuće ima veliku težinu i može dovesti do toga da se broj država koje priznaju Republiku Kosovo drastično uveća i približi Prištinu ulasku u Ujedinjene nacije!?!
Do sada je Kosovo priznalo 69  država (od 192). U 2010. godini (do mišljenja MSP-a) je to učinilo samo njih pet: Mauritanija, Svazilend, Vanuatu, Džibuti, Somalija a verovatno će se sada taj broj iz dana u dan povećavati?! Polovina ukupnog broja država članica UN je 96. Prostom matematikom možemo zaključiti da to znači da  još samo 28 država (50%+1) treba da prizna Republiku Kosovo (a sada imaju i dobar povod za to) da bi ono moglo da zatraži i postane članica ove institucije i time i zvanično postane DRŽAVA!?!
kosovo srbija i evropska unija.JPG, 10 KB
2020.: Kosovo i Srbija će biti opet (za)jedno, kada postanu članice EU
 

Međutim, ostaje nepoznanica- da li će ovakvo mišljenje MSP-a ohrabriti i druge separatističke  pokrete u svetu (Abhazija, Južna Osetija, Podnestrovlje, Somalilend, Tajvan, Tibet, Kvebek, Kašmir, Tamil, Grenland, Farska Ostrva, Baskija, Katalonija, Tajland, Turska republika severni Kipar, Škotska, Vels, Nagorno Karabah, Valonija, Flandrija, Korzika, Andaluzija, Čečenija, Kurdistan, Sardinija, Južni Tirol, Severna Irska, Palestina, Herceg Bosna, Teksas,...) da zatraže nezavisnost po "kosovskom modelu"?!?

Sud je usvojio stav da deklaraciju nisu usvojile institucije privremene samouprave nego predstavnici albanskog naroda, koji nisu bili obavezni da poštuju ustrojstvo postavljeno rezolucijom 1244. Da li bi onda, npr., Republika Srpska mogla da raspiše referendum o svojoj nezavisnosti jer Dejtonski mirovni sporazum iz 1995. izričito ne zabranjuje isti i ili zato jer "predstavnici srpskog naroda nisu obavezni da poštuju ustrojstvo postavljeno Dejtonskim sporazumom" kako je to obrazložio MSP u slučaju deklaracije o nezavisnosti KiM?!? 
svetski poredak hijerarhija kosovo republika srbija siptari eu usa nato.JPG, 32 KB
Ovakvo "konkretno" mišljenje MSP-a o DEKLARACIJI (umesto o NEZAVISNOSTI) nije poraz našeg naroda niti Srbije i samo još jednom potvrđuje da u današnjem svetu vlada zakon jačeg, a ne pravda...

Komentari

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

sanjarenja56 | 22/07/2010, 19:29

sanjarenja56

Svaka im "čast". Boljem se nismo ni nadali.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Марина Радовић | 22/07/2010, 19:59

Ничија није до зоре горела! Догореће и њима! Србија Србима, Србин за Србина!

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Mićo | 22/07/2010, 21:44

Ko o čemu - Miša o Kosovu. :D
Praviš bombastične naslove, kao da pišeš za Kurir. :D
Prvo nisi dobro čuo pitanje, pitanje glasi:
Da li je jednostrana DEKLARACIJA nezavisnosti privremenih institucija samouprave na kosovu u skladu sa međunarodnim pravom. A oni su odgovorili da DEKLARACIJA ne krši norme međunarodnog prava.
Drugo, Kosovo nikad neće ući u UN - zbog Rusije.
Pozdrav!

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 22/07/2010, 22:34

misha

@Mićo: Heheheh;DDD Razumem ja da se to odnosi samo na DEKLARACIJU tj.taj papir ALI zašto je MSP dao takav konkretno-nekonkretan odgovor?! To će "zbuniti" neke državice da priznaju nezavisnost KiM...?! (i svuda na postu/komentarima stavljam "?!" jer nisam ja ni baba Vanga ni Tarabići ni Kleopatra a ni vidovita Zorka;) -samo razmišljam šta bi moglo da se dešava u budućnosti oko ovog pitanja: ovo je NAJLOŠIJI MOGUĆI SCENARIO, a imam ja ideju o nešto boljem rešenju, ali o tome u (možda) nekom od narednih postova?:D)

Našao sam zanimljiv tekst o prijemu u UN:
"Član 4 Povelje Ujedinjenih nacija glasi:

1.Članstvo u Ujedinjenim nacijama otvoreno je svim miroljubivim državama koje prihvate obaveze sadržane u ovoj Povelji, a po oceni organizacije su sposobne i voljne da te obaveze izvršuju.

2.Prijem svake takve države u članstvo Ujedinjenih nacija sprovodi se na osnovu odluke Generalne skupštine po preporuci Saveta bezbednosti.[1]

Pred svaku tvorevinu koja želi da se učlani u Ujedinjene nacije postavljaju se tri prepreke koje zavise od prava i od tumačenja prava, koje u ovom slučaju mnogo zavisi od politike. Ona treba da bude država, da dobije odgovarajuću preporuku Saveta bezbednosti i da za prijem bude većina u Generalnoj skupštini UN.

Pre svega, kandidat mora da bude država. O tome da li on ima svojstvo države ne odlučuje sam kandidat već organi UN, koji ga mogu, ali ne moraju, primiti u članstvo. Svojstvo države se ne stiče nikakvom centralizovanom odlukom međunarodne zajednice, već procenom svake članice te zajednice, koja ima u vidu da li na nekoj teritoriji postoji stanovništvo podvrgnuto samostalnoj vlasti. To se u postojećim uslovima rešava pomoću priznanja. Drugim rečima, kandidat za prijem, pa i Kosovo, imaće svojstvo države za zemlje koje su ga priznale, a neće biti država za one koje ga ne priznaju. To će se svakako odraziti na glasanje u organima UN.

U UN se ne može učlaniti svaka država koja to želi. Ona će postati članica UN tek kada se o tome saglase dva organa te organizacije, Savet bezbednosti i Generalna skupština. Prvi na redu je Savet bezbednosti, bez čije preporuke Generalna skupština uopšte ne može da odlučuje o ovom pitanju. Savet bezbednosti ima 15 članica, od kojih je pet povlašćeno. To su stalne članice Saveta, koje ne podležu ni izboru ni reizboru, već su poimence nabrojane u samoj Povelji. Da bi Savet doneo odluku, za nju mora da se izjasni kvalifikovana većina od 9 članica. Međutim, kolika god da je većina, odluka se neće doneti ako protiv nje glasa neka stalna članica. Ova moć jedne stalne članice, a to su Rusija (kao naslednik SSSR), SAD, Velika Britanija, Francuska i Kina, da svojim suprotstavljanjem spreči svaku odluku Saveta bezbednosti, pa i usvajanje preporuke o članstvu u UN, popularno se, ali pogrešno, naziva „pravom veta“.

Jasno je da prijem Kosova u članstvo može da spreči svaka od nabrojanih država. Prema tome, tako mogu da se izjasne one članice Saveta bezbednosti koje nisu priznale Kosovo kao nezavisnu državu, a to su Rusija i Kina. One pri tom ne moraju da navode nikakve razloge.

Ako za kandidata postoji pozitivna preporuka Saveta bezbednosti, učlaniće se u UN kad za to prikupi potrebnu većinu u Generalnoj skupštini. U ovom organu zastupljene su sve članice UN i nijedna od njih nije povlašćena. S obzirom da u ovom trenutku UN imaju 192 članice, potrebna dvotrećinska većina, koju propisuje Povelje UN bila bi 128. Ovde treba ukazati na jednu praktičnu okolnost. Većina u Generalnoj skupštini ne računa se prema ukupnom broju članica nego po broju delegacija koje su bile prisutne i glasale. Znači, odsutne delegacije i one koje su se uzdržale od glasanja ne pribrojavaju se ni većini ni manjini. Zbog toga je teoretski moguće, a stvarno se i događalo, da punovažnu rezoluciju Generalne skupštine usvoji vrlo mali skup članica.

Države se i u Generalnoj skupštini pretežno opredeljuju političkim razlozima. Uslovi koje članica treba da ispunjava, a to je da bude miroljubiva i sposobna i voljna da ispunjava obaveze iz Povelje, izgledaju blagi, ali su u stvari neodređeni pa se iza njihove procene uglavnom kriju političke simpatije i antipatije.

S obzirom da će politički motivi prilikom odlučivanja u GS imati toliko veliku ulogu, teško je predviđati izglede na uspeh Kosova da bude primljeno (pod pretpostavkom, naravno, da dobije preporuku Saveta bezbednosti). Ako se uzme da će za prijem svakako glasati one države koje su priznale nezavisnost Kosova, njihov dosadašnji broj ne bi bio dovoljan ako im se suprotstave sve ostale članice, ali bi mogao da prevagne ako broj uzdržanih bude vrlo velik.

Konačno,od samog ponašanja Srbije u organima UN neće mnogo zavisiti. Ona nije članica Saveta bezbednosti, a u Generalnoj skupštini ima samo jedan glas, kojim ne može da utiče na ishod. Sve će, dakle, zavisiti od država koje je podržavaju u stavu da je proglašenje kosovske države bilo nelegitimno pa da uopšte nije država ili da ne ispunjava uslove za članstvo u UN. U tom pogledu najjači pojedinačni uticaj imaju stalne članice Saveta bezbednosti, dok se u Generalnoj skupštini, ako ovo pitanje pred nju uopšte dođe, za svaki stav mora stvoriti pouzdana i odlučna većina."

I sve je to ok, ali ja mislim da Srbija ne bi trebalo da teži Rusiji već Evropskoj uniji. Ovako- bićemo večiti rob Rusije čuvajući nešto što nemamo?!:///

Pozdrav:)

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Mićo | 23/07/2010, 09:50

Rusija ima pravo veta u UN. I tu se stavlja tačka na to.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Johnn | 23/07/2010, 14:08

Одлука суда је потпуно очекивана, једино што ме иритира су реакције наших људи на ту одлуку.Па шта сте мисили драги Срби, да ће свет развлачити и растезати са Косовом још 20 година (што је често коришћена пракса у Србији).
Драго ми је да су јасно показали своје намере и да ће сви "Европа или Смрт" идиоти увидети шта запад намерава задњих 11 година, још од окупације Косова и толерисања насиља над нашим становништвом доле.
Лопови на власти и лопови у опозицији немају петље да кажу "Шта ћемо са толико Албанаца у Србији кад нам врате Косово".Да, шта ако неким чудом вратимо Косово (знам да је немогуће, али замислимо ситуацију)? За пар година би имали проблем независности Шумадије? Први комшија би ти био прљави Шиптар?
Другог лека нема, осим отцепљења Северног Косова (макар и применом војне силе) и наравно, учинити све за наше становништво по енклавама, као и на заштити културно-историјских споменика на шиптарском делу.

До неке следеће прилике (већег војног сукоба у свету) када би имали шансу да очистимо цело Косово од тих животиња.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

hyperblogger | 23/07/2010, 14:17

eh, mislim, bilo je za ocekivati da ce vec naci neki nacin da dokazu da je proglasenje nezavisnosti akt slobode a ne zlocina.
isto tako kada se budu pobunili neki od spornih regiona naci ce nacin zasto mogu ili ne mogu da proglase svoju nezavinost - zavisno od toga da li ce im odgovarati stabilizacija ili destabilizacija tog regiona.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 23/07/2010, 14:32

misha

@Johnn: Hm, situacija u kojoj bi se KiM vratilo u sastav SRB (evo jednog zanimljivog teskta o tome:)):

Šta bi bilo da je Kosovo srpsko?

Kosovo je Srbija, tvrde jedni.
Kosovo je nezavisna država, tvrde drugi.

Svi se pozivaju na nešto tvrdeći da su im to argumenti. Zvanična politika moje države kojoj plaćam porez i koja ima zakonsko pravo da od mene traži da je branim nežalećidautojborbidamisvojživot je da je Kosovo deo Srbije. Predsednik i ministar inostranih poslova moje države (političari plaćeni mojim novcem da zastupaju moje interese) kažu da postoji nekakav plan kojim se Kosovu nudi status unutar Srbije koji je više od autonomije, manje od nezavisnosti.

Možda je to što moj predsednik i moj ministar "nude" stanovnicima Kosova nešto lepo, korisno, pravično, plemenito, velikodušno... Samo, niko ne zna šta je to (VOA-MON). Šta to Kosovu nude političari plaćeni mojim novcem? Ja ne znam. Ne znam nikoga ko zna. Ne znam nikoga ko bi mogao da opiše šta konkretno sadrži ta pola-riba-pola-devojka formulacija VOA-MON. Je li to nešto na šta bih ja pristao? Je li to nešto na šta bi pristali ostali stanovnici trenutne Srbije?

Čisto hipotetički: zamislimo situaciju da se odjednom desi nešto što bi prekonoć ubedilo većinu stanovnika Kosova da im je bolja budućnost unutar Srbije (VOA-MON status) nego kao samostalne države. I da pošalju poruku Beogradu: pristajemo na VOA-MON, izvolite, pošto vi dosad NIŠTA konkretno niste predložili, evo našeg predloga.

Pokušao sam da zamislim kako bi taj predlog Prištine mogao da izgleda. Recimo ovako:

>>>Sporazum o uspostavi Republike Srbije i Kosova

>>Naziv države

Država se zove Republika Srbija i Kosovo (na srpskom), odnosno Republika e Serbisë dhe Kosovës (na albanskom), u daljem tekstu RSK.

Ustavom će RSK biti definisana kao država svih njenih građana. Nijedan ustavni akt neće se pozivati na prošlost bilo kojeg od naroda koji ulaze u sastav RSK.

>>Službeni jezik i pismo

U RSK u službenoj upotrebi su srpski jezik i ćirilično pismo i albanski jezik i latinično pismo, kao i drugi jezici i pisma u skladu sa zakonom, posebno zakonima o pravima manjina.Svi zvanični dokumenti su dvojezični a u slučaju primene manjinskih jezika mogu se na treće mesto dodati jezici manjina u skladu sa zakonom.

Na teritoriji uže Srbije i Vojvodine na prvom mestu u službenoj upotrebi je srpski jezik a na drugom albanski. Na teritoriji Kosova na prvom mestu je albanski jezik a na drugom srpski. Zakonom se može propisati da zvanični dokumenti budu pisani i na jezicima manjina u skladu sa zakonom i na jezicima međunarodne komunikacije.

>>Državni simboli

Državni simbole (zastavu, grb i himnu) donosi Skupština RSK dvotrećinskom većinom glasova u roku od 6 meseci od potpisivanja Sporazuma o uspostavi RSK.

Državni simboli ne mogu sadržati nikakve nacionalne simbole ili njihove elemente niti se na bilo koji način pozivati na tradiciju bilo koje etničke, verske, kulturne ili lingvističke grupe. Ovo se takođe odnosi i na sve simbole državnih organa i institucija kao i organa i institucija lokalne samouprave.

>>Državljanstvo RSK

Državljanstvo RSK stiču svi građani koji imaju državljanstvo Republike Srbije ili Republike Kosovona dan stupanja Sporazuma na snagu.

(Alternativa: Državljanstvo RSK stiču svi građani koji su na dan 28. marta 1989. imali državljanstvo Socijalističke Republike Srbije ili Socijalističke Automne Pokrajine Kosovo kao i njihovi direktni potomci, usvojena deca i bračni drugovi. Svi ostali državljani sadašnjih Republike Srbije i Republike Kosova moraju podneti zahtev za prijem u državljanstvo RSK).

Uspostaviće se centralni elektronski registar državljana RSK.

>>Politički i izborni sistem

RSK je demokratska republika. Jednodomna Skupština RSK bira se opštim pravom glasa svih punoletnih građana.

Skupština RSK ima 250 poslanika, od toga 186 izabranih sa teritorije uže Srbije i Vojvodine i 64 izabranih sa teritorije Kosova.

Nijedna odluka Skupštine RSK koja se donosi prostom većinom glasova ne može biti doneta ako za nju ne glasa najmanje 1/3 poslanika izabranih sa teritorije Kosova, odnosno 22 poslanika. Ni jedna odluka Skupštine RSK koja se donosi dvotrećinskom većinom glasova ne može biti doneta ako za nju ne glasa najmanje 1/2 poslanika izabranih sa teritorije Kosova, odnosno 32 poslanika.

Ovi odnosi važiće do prvog popisa stanovništva RSK i uspostave novog centralnog biračkog spiska. Po uspostavi elektronskog centralnog biračkog spiska ovi odnosi korigovaće se u odnosu na broj glasača registrovanih na teritoriji uže Srbije i Vojvodine odnosno Kosova.

>>Vlada RSK

Vlada ima predsednika, jednog potpredsednika i ministre čiji će broj i nadležnosti biti uređeni zakonom. Predsednik i potpredsednik vlade ne mogu biti iz istog naroda. Broj ministara iz redova bilo kog naroda mora biti proporcionalan broju glasača iz redova tog naroda

>>Organi, ustanove i institucije RSK

U svim organima, ustanovama i institucijama RSK 25,3% zaposlenih biće iz redova albanskog naroda. Nacionalna struktura imenovanih i izabranih funkcionera na svim nivoima odgovaraće nacionalnoj strukturi stanovništva.

Po održanom popisu stanovništva RSK, ovaj procenat revidiraće se u skladu sa podacima dobijenim na popisu. Nakon toga procenat će se revidirati svakih deset godina, po svakom održanom popisu stanovništva RSK.

>>Obrazovni sistem

Učenici osnovnih škola na srpskom jeziku imaće albanski kao obavezan nastavni predmet, sa 3 časa nedeljno, od 3. do 8. razreda a učenici osnovnih škola na albanskom jeziku imaće srpski kao obavezan nastavni predmet, sa 3 časa nedeljno, od 3. do 8. razreda. U srednjim, višim i visokim školama najmanje 1/5 predmeta u nastavi na srpskom jeziku držaće se na albanskom a u školama na albanskom jeziku najmanje 1/5 predmeta u nastavi na albanskom jeziku držaće se na srpskom.

U školama na jezicima nacionalnih manjina ove kvote mogu biti smanjene.

Nacionalna komisija za školski program doneće zajednički školski program za sve predmete u kojima se izučava nacionalna kultura i tradicija (maternji jezik i književnost, drugi zvanični jezik RSK i književnost, poznavanje prirode i društva, istorija, muzičko obrazovanje).U okviru ovih predmeta učenici se moraju upoznati i sa kulturom i tradicijom drugog naroda.

>>Odbrana i bezbednost

U svim organima, organizacijama, telima i ustanovama u sistemu odbrane i bezbednosti struktura ljudstva odgovaraće nacionalnoj strukturi RSK i revidiraće se svakih 10 godina, po izvršenom popisu stanovništva.

Jezici rukovođenja i komandovanja su srpski i albanski. Jedinice i ustanove do nivoa čete mogu biti formirane na osnovu nacionalne pripadnosti; jedinice i ustanove višeg nivoa moraju odražavati nacionalnu strukturu RSK. U jedinicama i ustanovama na nivou višem od čete mora se komandovati i rukovoditi na jeziku koji je maternji većini pripadnika jedinice.

Za sticanje oficirskog zvanja potrebna je diploma drugog jezika (albanskog za kandidate kojima on nije maternji odnosno srpskog za kandidate kojima on nije maternji) na nivou znanja "srednji I". Za sticanje čina majora potrebna je diploma drugog jezika (albanskog za kandidate kojima on nije maternji odnosno srpskog za kandidate kojima on nije maternji) na nivou znanja "viši I".

U svim jedinicama i ustanovama na nivou višem od čete komandant i načelnik štaba ne mogu biti iz redova istog naroda.

U svim jedinicama i ustanovama Vojske RSK obezbediće se puna verska sloboda pripadnicima svih veroispovesti. Vojska RSK dužna je da pripadnicima islamske veroispovesti obezbedi higijenske uslove i prehranu u skladu sa njihovim verskim potrebama.

>>Ekonomija

U RSK će se uspostaviti jedinstveni porezni, tarifni i carinski sistem.

U svim preduzećima i ustanovama u kojima udeo državnog vlasništva prelazi 50% pri zapošljavanju će se vršiti pozitivna diskriminacija do dostizanja kvote zaposlenih prema nacionalnoj pripadnosti u skladu sa rezultatima popisa stanovništva.

>>Državni praznici

Dan potpisivanja Sporazuma o uspostavi Republike Srbije i Kosova slaviće se kao nacionalni praznik, Dan državnosti, sa 2 neradna dana.

Uzimajući u obzir da preko 1/4 stanovništva RSK čine stanovnici islamske veroispovesti, u RSK će se kao državni praznici slaviti po 2 najveća praznika dominantnih veroispovesti: Uskrs i Božić kao i Kurban-bajram i Ramazanski bajram.

Ustavom RSK biće određeno da se ostali značajni datumi iz nacionalne istorije ili kulture kao i verski praznici ne mogu proglašavati neradnikm danima u RSK. Svaki građanin imaće pravo na jedan plaćeni neradni dan za praznik po sopstvenom izboru.

>>Odlikovanja i nagrade

Danom potpisivanja Sporazuma ukidaju se sva dosadašnja odlikovanja i nagrade. Nova odlikovanja i nagrade ustanoviće državna komisija. Nova odlikovanja i nagrade ne smeju u sebi sadržati nikakve istorijske, nacionalne ni verske elemente.

>>>Biste li pristali na ovo?!?

Iz mog ugla gledano:
PODELA KOSOVA bi bila jedino pravo i održivo KOMPROMISno rešenje: jer ako Republika Srbija može da se "odrekne" 10% svoje teritorije (Kosovo i Metohija), onda i tzv.Republika Kosovo može da se "odrekne" 10% teritorije (sever Kosova)?! Sad će neko reći "kako da delimo naše s našim" ALI realnost je da dole živi 95% Albanaca i da oni ne priznaju Srbiju kao svoju državu (ista situacija je i na severu Kosova, ali u korist Srba)!!!

P.s.Kažeš "да очистимо цело Косово од тих животиња"- nama ne treba velika teritorija ako nemamo dovoljno ljudi, već Srbi treba da se rađaju (a ne da, makar i metaforično, "uništavaju" druge)?!

Pozdrav:)

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 23/07/2010, 14:41

misha

@hyperblogger: Da, skroz logično! U ovom slučaju svetski moćnici (koliko god to "retro" zvučalo;)) imaju Srbe koji kažu "mi ćemo problem Kosova rešavati mirnim i pravnim putem" (podržavam, ko bi normalan danas ratovao?!) i s druge strane šiptare (ovim nikog ne vređam jer Albanci sami sebe nazivaju tako!!!) koji kažu "branićemo Kosovo ako treba i ratom"! I sad, logično je da se popusti ovim agresivnijim, posebno ako se ima u vidu da su oni i naklonjeniji Americi i njenim interesima (baza "Bondstil" sve objašnjava) od ovih drugih koji vole braću Ruse...:) Pozdrav:)

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Johnny | 23/07/2010, 15:01

Хах, одличан си текст дао.Одлично показује шта би они тражили (на неким местима претерано) али реално.Ако би неким чудом шиптари пристали да живе у Србији, ништа мање не би тражили.Те шупље приче наших политичара који к'о покварене плоче понављају "Косово је Србија" изгледале би овако када би заиста добиле свој епилог.

"P.s.Kažeš "да очистимо цело Косово од тих животиња"- nama ne treba velika teritorija ako nemamo dovoljno ljudi, već Srbi treba da se rađaju (a ne da, makar i metaforično, "uništavaju" druge)?!"

Наталитет Срба на Косову је већи него у остатку Србије (према неким старијим подацима додуше, због недостатка новијих доказа).Под чишћењем не подразуемвам уништење типа "све у јаму" и "гасне коморе" и сл. глупости.Расељавање, асимилација, покрштавање, онемогућавање нормалног живота то је оно што би требало применити ако икада дођемо у повољну позицију (нпр у којој су они сада).Али то је већ нека далека будућност.Али није.Сви који сумњају у моралну оправданост овога, нека размисле да су они над нама спроводили ПОТПУНО исту тактику.Верујем да је ово и решење и у БиХ, јер мир и 100%-тна толеранција НИКАДА неће постојати између нас и неких народа (?).
Одох ја у будућност превише, да се вратим на тему.

Ово је делимично тачно: "nama ne treba velika teritorija ako nemamo dovoljno ljudi, već Srbi treba da se rađaju"

Треба да се Срби рађају, једино јака и привредно развијена нација може да стекне значајан утицај у региону, и да сама одлучује о својој судбини.И да стекне територије које може касније населити (враћам се на претходни део коментара :D )

Дакле, подела, Срби и Шиптари не могу живети једни поред других у миру (бар не могу живети дуго тако, пре или касније ће десити нешто).

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 23/07/2010, 16:39

misha

@Johnny: Onaj zanimljiv teskt na ironičan način (po mom shvatanju) pokazuje šta bi bilo "kada bi se KiM vratilo u sastav SRB" i zaista je PODELA KOSOVA (to je van tog teksta, moje, autorsko:p) jedino normalno rešenje (o tome sam hteo da pišem ali mi je MSP poremetio planove;)) Evo i slike koju sam pripremio za tu priliku a koju ću objaviti u nekom od narednih postova(?): http://misha.blog.rs/blog/misha/resurs/kosovo/48014 (podaci iz 2008., OEBS)

P.s.A što se tiče REPUBLIKE SRPSKE, posle ovakvog mišljenja MSP-a možemo biti optimistični, za neku daleku budućnost! Pisao sam i o tome i ne znam koliko je to sve realno, bar u skorije vreme?! Jer: (ne)pravda vlada;D
(vidi: http://misha.blog.rs/blog/misha/generalna/2010/02/17/kosovska-ne-pravda)

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Demokrata 1993 | 23/07/2010, 20:58

Ovakva odluka Medjunarodnog suda pravde u potpunosti je ekvivalentna rezultatu kojim smo do sada branili Kosovo i Metohiju, a sada vec sasvim izvesno novu republiku koja nastaje na teritoriji Srbije pod okriljem NATO-a,SAD-a,EU,UN...Odnosno ne sada, to se dogadja u proteklih nekoliko godina i decenija...Naravno, sada treba praviti nove nacte, planove, mozda cak, ako uopste imamo pravo na tako nesto, uloziti zalbu na takvu odluku, pozvati se na Rezoluciju 1244, na Dejton, na cinjenice koje prilikom davanja savetodavnog misljenja nisu uzete u obzir, a ipak su u nadleznosti MSP-a. Podelu Kosova trebalo je jos odavno izvrsiti, a sada ovako mozemo samo da gledamo kako se nase spaljene crkve i manastiri rekonstruisu u dzamije, kako kuce izbeglih Srba postaju domovi Albanaca, kako pravde u svetu vise nema, ali uvek postoji resenje. Ja ga imam zaista, a verujem da cu ga i realizovati kroz nekoliko godina ili deceniju-dve. Ono sto jos ostaje kao nedoreceno pitanje, jeste sledece:
Da li ce sada preostali Srbi na Kosovu biti prinudjeni da se isele sa te teritorije, kao sto je to radjeno u "Oluji" i "Bljesku", da li ce za nekoliko godina Pec, Decani, Gracanica, Devic i ostale srpske svetinje doziveti istu sudbinu kao i Sveta Sofija u Carigradu(danasnjem Istambulu) i da li ce ti dogadjaji preduhitriti realizaciju moje ideje resenja Kosovskog pitanja.

....

ladan | 23/07/2010, 21:33

Tuga da te uhvati kad pogledaš ovu mapu...9%... :(

komentar

kodra | 23/07/2010, 22:34

citao sam neke kometare pa ja hocu da vam kazhem neshto.UN,EU,NATO to je samo vreme u pitanje u septembru odnesemo zahtjev.rusija i kina nece upotrebiti veto u UN, oni ce odustati kao neutralni clan UN-a.a prica se zadnje vreme u UN da i Sangjak,Presheva,Bujanovc,Medvedje biti pod KOSOVSI sovranitet a za Mitrovicu nisu ni diskutirali opshte,nash LLOBI u SAD je inicirao taj problem je u redu u UN-je.nismo ni mi znali da smo tako jaki a kamo vi shkollovali smo se u celli svet,cak i u NASA imamo jedan ALBANAC iz Gjakove radi kao Nuklearni Fizicar.a za Bonstill ne pitaj nikoga cell svet se vidi kao u dllanu ,to je silla , bllago onom serbinu shto ce zhiveti u Republiku Kosovu imace vishe prava nego u srbiju to je garantovano po zakonu i u praksu ce tako biti uzelli smo odgovornost za sve narodne i nacionalne manjine i prevodicemo to na dellu.a cirillicu je dobro upotrebiti samo unutra srbije jer teshko je odgovoriti istim alfabetom .zadnja podeba je pravna odlluka Hashkog medjunarodnog suda to se vidi sve.spreman sam za sve izvollte ga bolje danas nego kasnije priznavanje to ce vas shkoditi.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

ladan | 24/07/2010, 00:02

^ bravo trolu, baš si nas iznervirao, uh što sam ljuuut...ccc...da onaj albanac u NASA ne radi kao čistač klozeta, kao ti hrvoje? :P A urnebesno je kad se 'rvat pretvara da je šiptar, pa podje**va srbe xD Ajmo mi da se foliramo da smo slovenci xD Koji noob xD

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 24/07/2010, 00:49

misha

@Demokrata 1993: "Međunarodni sud pravde je utvrdio da jednostrana deklaracija o nezavisnosti Kosova nije povredila međunarodno pravo, zato što to pravo ne sadrži zabranu takvih deklaracija."

Zabrinjavajuće je to što je mišljenje MSP-a navodno "KONKRETNO" a ustvari je vrlo NEKONKRETNO i ima za cilj da "zbuni" neke državice da priznaju KiM! Saveznici Srbije (Rusija, Kina, Španija,..) su to shvatili ("MSP ne treba da se bavi pitanjem posledica, posebno ne time da li je Kosovo postiglo državnost. (...) Rasprava o pravu na samopredeljenje ili "nužnu secesiju" od postojeće države NISU u domenu rasprave pred Međunarodnim sudom pravde...") ali one male, neodlučne državice sada mogu da podlegnu pritisku Američkog TUMAČENjA presude/mišljenja i da izazovu ovaj gore- najgori mogući scenario!? Ali, ja sam danas veći optimista nego juče po tom pitanju!!!:)))))

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 24/07/2010, 00:59

misha

@kodra: MARS JE SRCE "REPUBLIKE" KOSOVO :PPP xDDD

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 24/07/2010, 01:24

misha

@ladan: Problem koji Republika Srbija ima sa Kosovom i Metohijom- tzv.R.KosovA ima sa SEVEROM KOSOVA!!!;D I jedva čekam da vidim kako će se SEVER KOSOVA (sa 95% Srpskog stanovništva) "integrisati" u tzv.R.KosovA (ako nekada isto postane DRŽAVA)?!:P A ja bih bio zadovoljan sa tih 10ak % da se pripoji Srbiji, a da se srpskim enklavama i manastirima južno od Ibra da neki poseban (eksteritorijalni) status u R.Kosovo i svi bi bili zadovoljni... To bi bio istinski KOMPROMIS i to je neka moja "vizija" rešenja ovog pitanja (R.Srbija se odrekne 10% teritorije (KiM), a R.Kosovo se odrekne takođe 10% teritorije (SEVER KOSOVA)- jer je takvo realno stanje na terenu!!!):)))

P.s.A što se tiče KODRA-e, jeste pravi Albanac sa Kosova i redovni je posetilac i komentator gotovo svih mojih "kosovskih" postova;))) Služi se lošim srpskim (ponekad ubaci ijekavicu, ponekad albanski) ALI se sporazumevamo;DDD

Pozdrav:)

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 24/07/2010, 13:17

misha

izvor: http://www.dw-world.de/

Srbija | 24.07.2010
Nemački profesor: „Status Kosova nije rešen“

Profesor međunarodnog prava, Mihael Bote, autor je teksta u Zidojče cajtungu pod naslovom „Kosovo – šta sada?“. On smatra da mišljenjem Međunarodnog suda pravde (MSP) nije izrečena i poslednja reč o nezavisnosti.
Sud nije bio previše ubedljiv, smatra Bote

„MSP je rekao NE. Jednostranom deklaracijom nezavisnosti Kosova nije prekršeno međunarodno pravo. Ipak, mnoga pitanja ostaju otvorena“, smatra profesor Mihael Bote. „Prvo, da li još uvek važi rezolucija 1244? Drugo, da li je ona obavezujuća za autore deklaracije nezavisnosti? MSP je na prvo pitanje odgovorio sa DA, na drugo sa NE.

Rezolucija je obavezujuća za članice UN; one će se i ubuduće prema njoj upravljati, ali zašto onda ne i Kosovari? Autori deklaracije, osim jedne osobe, jesu bili članovi grupe koja je sebe definisala kao demokratski izabrane predstavnike Kosova. Ipak, oni su, prema mišljenju Suda, delovali van pravnog okvira UN ustanovljenog Rezolucijom 1244. Zato Rezolucija za njih nije bila obavezujuća. Taj argument i jeste i nije ubedljiv. Logički gledano, dovoljan je za mišljenje Suda da autori deklaracije nisu prekršili Rezoluciju Saveta bezbednosti.

Da nije Sud možda time Kosovarima učinio medveđu uslugu? Sud naglašava, da autori nisu delovali u tom svojstvu u kom su i izabrani. Na neki način oni su potisnuti u „nezvaničnu oblast“. Ali na čemu onda počiva njihov legitimitet? Međunarodni sud pravde u Hagu niti je to pitanje postavio niti je na njega odgovorio.

Ostale zemlje nisu smele da priznaju Kosovo

Onda, da li je autorima uopšte uspelo to što su proglasili? Papir ne bledi. Jedno je proglasiti nezavisnost, sasvim drugo uspešno formirati nezavisnu državu. Da li zaista već postoji država Kosovo? Zar ne nedostaje sopstvena vlada, koja može da ispuni osnovni zadatak jedne države, da se stara o bezbednosti stanovnika oblasti? Tu bezbednost ostvaruje još uvek strana uprava. Međutim, upravo iz razloga što je to pitanje ostalo otvoreno, nije data poslednja reč o pozivanju Srbije na međunarodno pravo i tvrdnji te države: Kosovo je bilo i ostalo sastavni deo Srbije.

A šta sve to znači za treće države? Ni na to pitanje nije odgovoreno, premda je za budućnost svakako važno. Proglašenje nezavisnosti nije zabranjeno. Ipak, države ne smeju da priznaju secesiju sve dok se otcepljene oblasti ne etabliraju. Preuranjeno priznanje jeste mešanje u unutrašnje stvari jedne druge zemlje i to je zabranjeno. U slučaju Kosova nije reč o tom starom pravilu, nego o tome da je Savet bezbednosti stvorio pravni režim, obavezujući za sve države, kojim zadržava pravo da isključivo sam odlučuje o pitanju statusa i koji isključuje jednostrano narušavanje teritorijalnog integriteta Jugoslavije (Srbije). To pravilo još uvek važi, kaže Sud. Znači, mora se nastaviti s pregovorima“, piše profesor Mihael Bote za Zidojče cajtung.

sdz/ii/nr

koment

kodra | 25/07/2010, 00:27

covk koj radi u Nasa preziva se KOKAJ naci cu ti i u internet a pratio sam u diskovery.a shta mislish za Bujanovac 100% presheva 100% Medvedja 100% albanci.oni ne uzimaju na obzir sadashnju statistiku veq pre, su billi 90/10%srbi,oni ne jedu travu.Ja sam 100% Albanac.sad cu da ti drzhim savet:1974 kosovo je imao pravo na veto u RSFJ i sva prava kao druge republike gledaj tadashnji ustav.nije ovo secesija vec nashe pravo.kad jedna drzhava se raspada svi njene republike mogu preglasati nezavisnost,a drugo je kad drzhava postoji to je secesija,u ovom sllucaj je ovako.vi ste htjelli da nam uzimate ta prava na sillu epa ne ide tak dre druzhe bolje zub za zub illi oko za oko.progllashenje samostalnost je politicki cin a ne sudski cin to je volja jednog naroda a ne individa .sa priznavanje nam se ne zhuri bice i toga skoro.za pregovore mislim da bice i toga alli ne za neke stvari samo za neke bezvredne stvari ,pasoshi,kolla,carina,itd,itd,itd.zapamti jednu stvar poslle letnji odmora u septembru nijedna kolla koja nema KS registraciju nece da se vozi u Kosovo,bez pasosha se ne mozhe uci ovde.........joash neke druge formalnosti .isto merom isto velicinom cemo se obracunati sa vama dok vi nas ne poznajete vashi pasoshi nece da vrede u Kosovo niti registracija sem KS i mi cemo vrshiti EMBARGO necemo da kupimo vashe proizvode i carina ce da bude visoka.

komentar

kodra | 25/07/2010, 00:37

tih drugim ludima shto pishu dajem jednu poruku ponashaj te se mallo kulturnij,nemoj da se lutite pa samo llaf pravimo.nisam protiv patriota koji se bore za svoj narod ,ne morate psovati.jasno mi je da ste mallo nervozni pa shta cesh tako smo mi billi decenjima strpitese mallo bre ludi.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 25/07/2010, 17:10

misha

@kodra: Vi niste proglasili nezavisnost za vreme tog ustava iz 1974., vi ste to učinili 2008. kada je na snazi bio ustav iz 2006. I u sadašnjem ustavu i u prošlom iz 1990.ste bili AUTONOMNA POKRAJINA KOSOVO I METOHIJA i kao takvi niste imali prava kao druge republike bivše SFRJugoslavije početkom '90ih godina!!!

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Demokrata 1993 | 26/07/2010, 11:31

Greška je sto se Dejtonom nije definisalo i pravo Albanaca na secesiju i formiranje nove republike. To je još jedan problem s kojim smo suočeni, jer da to pravo jeste bilo definisano 1995. godine, sada Medjunarodni sud pavde ne bi imao osnovu po kojoj bi mogao da kaže da Deklaracija o nezavisnosti Kosova ne ruši medjunarodno pravo.
Uostalom, bitka još nije gotova. U Hagu smo definitivno izgubili, i to na svim nivoima. Sada se "front" seli u Njujork, u UN.

komentar

kodra | 26/07/2010, 12:02

ime albanca shto radi u NASSA je Prof.Dr.Jahja Kokaj trazhi ga qe ga nadjesh i ce se ubedish,na engleski jezik

komentar

kodra | 26/07/2010, 16:33

istina je alli raj ustav vi ste menjalli nasillno jer je tako i proglasalli Kosovo kao pokraina unutra srbije vi ste vrshilli Okupaciju. a Sud je uzeo u obzir situaciju 1974 god.i ta bitka je gotovo,nigde spasa nema idemo napred.ovo ti isto kad lekar kazhe da majka re umrella a ti necesh da se ubedish pa kazhesh suprotno,dobro bi bio da je istina alli shta cesh.danas je hlladnije nije za kupanje samo shetnja na oballu.

komentar

kodra | 26/07/2010, 16:33

istina je alli raj ustav vi ste menjalli nasillno jer je tako i proglasalli Kosovo kao pokraina unutra srbije vi ste vrshilli Okupaciju. a Sud je uzeo u obzir situaciju 1974 god.i ta bitka je gotovo,nigde spasa nema idemo napred.ovo ti isto kad lekar kazhe da majka re umrella a ti necesh da se ubedish pa kazhesh suprotno,dobro bi bio da je istina alli shta cesh.danas je hlladnije nije za kupanje samo shetnja na oballu.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 26/07/2010, 18:47

misha

@kodra: Znao sam da ćeš tako nešto reći ("istina je alli raj ustav vi ste menjalli nasillno jer je tako i proglasalli Kosovo kao pokraina unutra srbije vi ste vrshilli Okupaciju.") pa ti navodim primer Škotske:

"Kraljevstvo Škotska je bilo nezavisna država do 1. maja 1707, kada je Ukazom o ujedinjenju ušlo u zajednicu sa Kraljestvom Engleskom i stvorilo Kraljevinu Veliku Britaniju. (...) Škotska je bila primorana da pristupi uniji s obzirom na to da je Engleska blokirala škotsku spoljnu trgovinu (čije su mušterije bile upravo engleske kolonije), i koja je bila jedini realan izvor prihoda za škotsku krunu."

I šta sad? Vi ste samo: 1974.dobili neka šira prava (zahvaljujući Titu) a pre Tita Kosovo nije ni bilo POKRAJINA već BUKVALNO- SASTAVNI DEO SRBIJE!!! Zanimljivo je i da je npr.zvanični London priznao nezavisnost Kosova, koje nikad nije bilo država, a nema simpatija za separatizam Škotlanđana koji su do 1707. imali državu!!! Znači- kao što rekoh: vlada svetska (NE)pravda!!!

komentar

kodra | 26/07/2010, 20:38

niste imali pravo,ne gledaj ti shto engelska radi mi nece nicija kolonija da budemo,nismo isti narod.gledaj skupshtinu srbije 50% je za 50%protiv vladini za drugo reshenje pa ima i takvi medju njih shto trazhe da se prizna realnost ili Nacionalno pomirenje .nije daleko brojim dane kad ti i vasha vllada ce mi cestitate NEZAVISNOST ,vi ste porazheni znam to svaki ali opet INAT JE INAT.gledaj islushaj vashe delegate najzhestoki je Vuk DRashkovic pa ima ih vishe njih shto su se opredelli za buduci politicare mislim svetski nivoa kao nashi politicari shto vec imaju viziju za napredak u tom smislu.menjajte tu staru nacionalisticku elitu u Skupshtinu i u Akademiju one vama nanesu samo zllo.nash premijer ministar ide kad mu se tekne u vashingtonu on je jedan od najvoljeni covek u bellu kucu.52zemlje ce skoro priznati Republiku Kosovo i u UN cemo u septembar tad necemo vishe sa vama na pregovore za nishta jer vi nama ne trebate

komentar

kodra | 26/07/2010, 20:38

niste imali pravo,ne gledaj ti shto engelska radi mi nece nicija kolonija da budemo,nismo isti narod.gledaj skupshtinu srbije 50% je za 50%protiv vladini za drugo reshenje pa ima i takvi medju njih shto trazhe da se prizna realnost ili Nacionalno pomirenje .nije daleko brojim dane kad ti i vasha vllada ce mi cestitate NEZAVISNOST ,vi ste porazheni znam to svaki ali opet INAT JE INAT.gledaj islushaj vashe delegate najzhestoki je Vuk DRashkovic pa ima ih vishe njih shto su se opredelli za buduci politicare mislim svetski nivoa kao nashi politicari shto vec imaju viziju za napredak u tom smislu.menjajte tu staru nacionalisticku elitu u Skupshtinu i u Akademiju one vama nanesu samo zllo.nash premijer ministar ide kad mu se tekne u vashingtonu on je jedan od najvoljeni covek u bellu kucu.52zemlje ce skoro priznati Republiku Kosovo i u UN cemo u septembar tad necemo vishe sa vama na pregovore za nishta jer vi nama ne trebate

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 27/07/2010, 11:55

misha

@kodra: Ja sam prezadovoljan što komuniciram s tobom i što kako tako koristiš srpski jezik- ali ti previše bukvalno shvataš stvari!!! Škotska je primorana da pristupi Ujedinjenom Kraljevstvu sa Engleskom! Znači- u svetu se te "nepravde" kao kad je Kosovo izgubilo autonomiju- dešavaju! Ništa to nije neobično! Ali kako došla autonomija (od Tita) tako i otišla (s Titom):) Države gube i nezavisnost... A pominjanje KOLONIJA je samo NAČIN na koji su Englezi primorali Škote da sa njima uđu u uniju ("Engleska blokirala škotsku spoljnu trgovinu (čije su mušterije bile upravo engleske kolonije), i koja je bila jedini realan izvor prihoda za škotsku krunu.")
P.s.I R.KosovA treba da prizna minimum JOŠ 59 država da biste postali članica UN (potrbno je 2/3, tj.67% članica a ne 50%+1 kako sam mislio);DDD

komentar

kodra | 28/07/2010, 20:07

pa ja upotrebim taj jezik za komunikaciju sa tobom toliko koliko ,ako ti znash albanski drago bi mi billo da se izrazim na taj jezik bolje bi zvucillo i za tebe.kad ste nama uzelli autonomiju vrshilli ste nepravdu,za priznavanje je sad najmanja briga sad cekamo i UN da potvrde samostallnost sigaran sam jer sve shto ide van srbije su za priznanje samostallnosti,misllim bice i vishe drzhave pitaj vasheg premiera on zna bolje .

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 29/07/2010, 01:42

misha

@kodra: Nisi mi odgovorio ni na jednom drugom postu na pitanje- da li znaš sigurno ko je premijer Srbije, bez google-a?!:)))

komentar

kodra | 19/08/2010, 18:18

nisam razumeo tacno pitanje illi je provokativno pa ga ne razume

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 19/08/2010, 21:00

misha

@kodra: Rekao si negde "..predsednik Tadić i PREMIJER Jeremić..", pa te pitam, lepo: da li znaš ko je premijer Srbije (a kao pomoć ti kažem: NIJE Jeremić, on je MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA R.SRBIJE):)

komentar

kodra | 22/08/2010, 20:56

moguce i propust greshaka na tacan naziv.m.cvetkovic .spremajte se za drugi poraz u septembru.sam ste nas tuzhilli u hagu i sam i protivite se Hashkom Sudu?To je dokaz NEPOVERENJE prema svetu.bice josh jedan auto-gol.a cujesh shto velli kazhe Sandjak?znash shto sam ti reko pre secash li se?i Camerija je na redu u Grcku pa tek dodje Vojvodina i te Bugarske teritorije shto vi imate unutra srbije okollina pirota jer EU nece vas priznate bez reshavanje tih teritorialni pitanja sa susednim zemlama.igrali ste prije medjama(otelli drugima) mnogo a sad katastar upotreblava stare svetske karte a ne vashe.ne zhurite jer nama se ne zhuri bice i kazhnjavanje ovde.a za Mitrovicu pricam ti neshto :billo ko da je upotrebijo sillu od 1999 pa do danas ce mu se sudi od EULEXA poceo da funksionishe neka pravna drzhavica ide tiho ni nama se ne zhuri bice i jebanje (dozhivotne robije).a za Preshevo,Bujanovc i Medvedja ce se reshi tamo gde ste vi podnelli zhallbe protiv nas oni ce vama otvoriti oci zapamti ti mene jer ti si pionir za politiku.posle svega mi cemo imati dobre medjudrzhavne odnose tako USA kazhe jer mi usko saradjujemo pa i nashe lude cemo zatvoriti samo volja naroda neka ide napred.svetski politicki istrzhivaci su rekli da mozak Albanskog naroda je na KOsovu a ne u Albaniju,jer premeceno je da mi vodimo njih poshto smo blizhji sa USA.a indirektno vodit cemo i vama sllushaj mene ce se ubedish za koj mesec.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 23/08/2010, 14:42

misha

@kodra: Vi ustvari hoćete Veliku Albaniju a ne EU?! Evo sad si rekao da to "pravo" (osim Albanaca) imaju i Velika Bugarska ("te Bugarske teritorije shto vi imate unutra srbije okollina pirota"), pa Velika Mađarska i Velika Hrvatska ("Vojvodina"), pa Velika Bosna ("Sandžak"),... Zašto samo Srbija ne sme da bude "Velika" (koliko god je to suluda i neevropska politika i ideja)??? Npr. sever Kosova, sever Crne Gore, Republika Srpska,..- sve to (po TVOJOJ logici za Albaniju) mogu biti SRPSKE ZEMLjE, delovi tzv.VELIKE SRBIJE!!!;D

koment

kodra | 24/08/2010, 21:16

dellovi teritorije koje sam pomenuo nikad nisu billi srbske vec su billi pod okupacije illi otete iz maticnih zemala u vreme kad je rusija bio u formu tad ste vi igralli ullogu ruskih shpihuna za ballkan i dobilli kao nagradu sve shto ste zhellelli.niko ne trazhi neshto velliko nego SVOJE etritorije.pollak pollak sve ce doci na mestu pravda ce da pobedi a ovaj vek nece silla da pobedi TACNO razumesh me ,pa nije za cudu jedan vek ste zaostalli od drugih naroda na tom smisllu josh ste ostalli naj nepozheljeni narod u ballkanu,u europu pa do negde i u zazvijeni svet .a za afrikance i arape ste vi pametni.

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 25/08/2010, 02:47

misha

@kodra: Divim se vašoj "pameti":))))))))))))))

koment

kodra | 25/08/2010, 20:39

istina je jedina..

Kodrini vlazni snovi

dr Lun | 26/08/2010, 23:28

Kao prvo pozdrav kolegi Mishi. Pomalo sam bio zaboravio na Tvoj blog, Misho, ali eto sta ces, obaveze, zena, sitna djeca i tako to ... Ne zameri stogod ... A sad da se vratim na temu :

Ooooooo, pa de si bre, kodra, profesore !!! Opet si imao vlazne snove ovih dana, a ? Sta ces jbg, zakasneli pubertet je kod vas Albanaca u genetskom kodu, a verovatno znas da su genetske bolesti neizlecive ... I tako polucija za polucijom, a ves i posteljinu ne menjas ... i normalno, zacas dodje do infekcije ... Nazalost, na kraju ce vam ostati nedosanjan taj jedan jedini od vlaznih snova nedosanjan ... san o tome kako Srbija priznaje "nezavisno Kosovo" ... Pa ... bas mi vas je nesto zao, jadnici ... puni (KFOR-ovi) slemovi sperme uzaludno protraceni ...

iluzionist dr lun

kodra | 28/08/2010, 23:34

ovde nisam ti profesor,prestani provokacije .unuci su mi u toj fazi .ja sam star za infekcije u tim organima, imunitet organizma mi je josh u formi .ne ja 2 sata pre pishanje aranzhiram kad ,i gde cu.....
billo u kakvom lloshem pollozhaj da smo gorije nismo samo bolje.a ispod svakoga mi bi moglli alli ispod nekoga kao vi, shto ni zemla vas nece ,nismo mogli da trpimo vishe.mallo ih ima sa bradom to je bitno.i sa rogovima da su bole od neki jesu.a za priznavanje garantovano ce biti skoro a tad ne izbegavajte temu.

komentar

kodera | 25/09/2010, 22:40

ova tema je zavrshena i zatvorena u Hagu i UN.zna se rezultat

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

misha | 27/09/2010, 19:25

misha

@kodra: Posle nekonstruktivnog mišljenja MSP o tehničkom pitanju umesto o biti problema- doneta je Rezolucija UN kojom se ipak ne priznaje i ne potvrđuje Kosovska nezavisnost i poziva se na nov dijalog Beograda i Prištine...a i prizmalo vas je samo dve zemlje više:) Dakle- nastaviće se...

Re: MSP: KOSOVSKA NEZAVISNOST LEGALNA !?!

Demokrata 1993 | 27/09/2010, 20:48

@Miša
-Ćeraćemo se još.- kako to reče naš poznati akademik.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb