doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Reality Tomislava Nikolića: "Žeđam"

misha | 20 April, 2011 10:05

Reality Tomislava Nikolića: "Žeđam"
 
 
Reality show Tomislava Nikolića "Žeđam" je počeo 16. aprila 2011. godine na svim televizijama. Kao što je to i običaj kod ovakvih programa, ukoliko je gledanost dobra, show se produžava- pa tako Toma ulazi u peti-šesti dan svog štrajka glađu i žeđu.. Nebitno je to što obično čovek bez vode može da preživi dva-tri dana, jer ovo nije običan čovek, ovo nije običan štrajk, ovo nije obično žeđanje, ovo je sve za sveti cilj- za majku Srbiju, za izbore,...i za fotelju!
 
U svom postu SLOBODNI RADIKALI? :)))) (2.DEO) sam još krajem 2008. godine nagovestio na mogućnost da će novi radikali (oni bez Šekijevog bedža) postati moćna partija u Srbiji! Slobodni radikal Toma je tada osnovao "novu" stranku- Srpsku Naprednu Stranku i krenuo u borbu za vlast! Vrlo lukavo i mudro je opipao narodni puls i u svoj program uvrstio sve ono što raja želi da čuje! Tako je napravio totalan politički zaokret i od čoveka koji vidi Srbiju kao rupu na skupocenom persijskom tepihu (EU) i kao rusku guberniju, od čoveka koji veliča ratne zločince, kome nije stran govor mržnje i koji najavljuje ubistva na mitinzima (o svemu tome sam takođe pisao 2008. godine u postu RADIKALSKI CRNI BISERI); je postao najveći evropejac i borac za ljudska prava i slobode (najbolji prikaz toga sam dao u postu iz 2009. godine: NAPREDNJACI- RADIKALI Light).. Brisel mu je navodno postao omiljenija destinacija od Virovitice- Karlovca- Karlobaga. Iskopirao je čovek program (ili još gore- sredstvo) stranke koja je na izborima 2008. godina osvojila 40 % glasova pod sloganom "Za Evropsku Srbiju". Šta sve čovek neće da uradi zarad vlasti...
 
Lično, nikada nisam imao lepo mišljenje o politici Tomislava Nikolića (čitaj Vojislava Šešelja), ali mi je na neki način bilo drago što su se ti neki radikali konačno opametili i krenuli put Evrope.. Mada, priznajem, od samog početka sam po malo sumnjao u iskrenost ovih Radikala Light? Još 07. septembra 2008. sam napisao post OD FECESA PITA NE BIVA gde sam izrazio prvu sumnju da to može postati normalna evropska partija! Ta sumnja je rasla kada sam video s kim SNS želi da menja vlast- sa Veljom Ilićem kome nije strano "kraduckanje", sa bivšim visokim funkcionerom JUL-a Aleksandrom Vulinom, sa partijom Bogoljuba Karića (koji se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici zbog toga što je oštetio državu Srbiju za 60 miliona evra!), a tu je i, kao so na ranu, antievropski DSS, Koštunice doktor Vojislava! Međutim, svaka sumnja u (ne)normalnost naprednjaka je nestala početkom ove 2011. godine- tada sam bez sumnje shvatio da to nije bila, nije, niti će biti normalna stranka!

 SNS=SRS Light, Šešelj je 2006. godine u Hagu štrajkovao glađu čak 27 dana
 

Napredni Toma Nikolić nije mogao da čeka čak četiri godine (do 2012.) na nove izbore, i na mogućnost da tek tada dođe na vlast, pa je zato u subotu (16.04.'11.) započeo štrajk glađu i žeđu zahtevajući raspisivanje vanrednih izbora. Što je sigurno, sigurno- bolje što pre, jer za godinu dana može svašta da se desi, npr. da mu neki od koalicionih partnera završi iza rešetaka ili da se njegov kum i učitelj Voja Haški vrati u Srbiju i tako mu preotme neke glasače,.. Pored svih tih strahova, njegova  stranka baš sada ima najbolji rejting! Ljudi su nezadovoljni i ogorčeni na vlast koja zbog svetske (a naše) ekonomske krize nije uspela da ostvari mnoga svoja obećanja, mnogi su ostali bez posla, teško se živi i to je prava prilika za SNS da se dokopa vlasti! Koga je briga što će novonastala politička nestabilnost ugroziti mogućnost dobijanje statusa kandidata za EU do kraja godine! A i taj status kandidata bi opet mogao doneti neke glasove Demokratama, pa bi Naprednjaci samo bili na gubitku... Stranka, a ne Srbija, na prvom mestu! Pošteno- dosta su i uspevali da glume da su se promenili.

Od demokratskih promena 2000. godine pa do danas- razlozi prevremenih izbora su bili veoma ozbiljni, poput ubistva premijera, prekida pregovora sa EU i proglašenja kosovske nezavisnosti. S obzirom na motive za ulaženje u štrajk glađu i žeđu lidera SNS Tomislava Nikolića - zahtev da vanredni parlamentarni izbori budu održani u decembru, umesto početkom sledeće godine, kako je to planirala vladajuća DS - može se zaključiti da bi razlozi za njeno raspuštanje, po težini, bili „neozbiljni“ u odnosu na burnu prošlost višestranačja u Srbiji... (Danas.rs)

"Život za Srbiju" - Daj mi glas i biće mi bolje...

I tako smo sada svi primorani da pratimo taj Reality show, koji mi je ogadio gledanje vesti. Nikolić  počeo štrajk glađu i žeđu. Nikolić je iz zgrade Doma Narodne skupštine, pošto mu je pozlilo, prevezen u Beogradski kliničko-bolnički centar. Vučić dramatično napušta Utisak nedelje da bi otišao do Nikolića kome je pozlilo. Podrška Nikoliću stiže od Koštunice, Amfilohija, a obilazi ga i ministar zdravlja koji je savesno brinuo i za zdravlje Ratka Mladića. O Nikoliću brinu lekari koji su lečili Miloševića i Šešelja. Ti lekari koji brinu o zdravlju Nikolića, od kojih je inače jedan seksolog a drugi specijalista socijalne medicine, zbog poštovanja medicinsku etiku i profesionalne tajne- ne žele da saopšte novinarima terapiju koju daju svom (jedinom) pacijenu u toj njihovoj maloj klinici. Međutim, zato je tu doktor Aleksandar Vučić koji nam dramatično saopštava da su Nikoliću oštećeni bubrezi! I, reče, za one koji možda sumnjaju da lider naprednjaka jede i pije nešto u toj bolnici: "Dabogda nikada ne jeli i pili onoliko koliko Tomislav Nikolić jede i pije." Tako se vratismo i na one stare radikalske kletve... Krug je zatvoren.
 
S obzirom da sam čuo da je Toma primio infuzionu terapiju i da doktori razmišljaju o parenteralnoj ishrani jedinog im pacijenta, a da pritom lider SNS-a ne odustaje od "štrajka" do raspisivanja izbora (možda i do pobede na istim?)- ovo bi moglo da poootraaaje duže od reality-ja "Parovi" i da bude uzbudljivije od (redovnog) sexa u kući Velikog Brata. Oj Srbijo među reality-ijima...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb