doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Moja najotkačenija prvoaprilska šala xD

misha | 01 April, 2011 22:00

Moja najotkačenija prvoaprilska šala xD

 

U svetu se danas obeležava Dan šale - 1. aprilSmile To je dan kada ljudi pokušavaju da se našale jedni sa drugima, uz neizbežno "aprilili"!Laughing Stručnjaci ističu da humor pomaže ljudima da se kroz smeh opuste i bar na trenutak zaborave tešku svakodnevicu. Mnoga istraživanja pokazala su da je smeh dobar lek, pa se tako u nekim zdravstvenim ustanovama već koristi "smehoterapija" koja, prema mišljenju stručnjaka, daje dobre rezultate.

 

APRILILILI - Svetski Dan Šale Laughing 

Istorija zbijanja šala 1. aprila je obavijena tajnom, jedni tumače da se ovaj svojevrsni "narodni praznik" pojavio krajem srednjeg veka u Evropi kao "Dan svih luda" koji je bio opštenarodno veselje. Neki veruju da koreni tog narodnog praznika dosežu do starog Rima, poznatog i po tome što su tamošnji žitelji umeli da se dobro zabavljaju i priređuju bahanalije. Drugi kažu da se taj običaj pojavio u 16. veku u Francuskoj, oko 1564. godine, a za onog ko je nasamaren imali su običaj da kažu da je dobio "aprilsku ribu". Englezi misle da je dan šale preuzet sa Istoka, a 1. april zovu "Danom svih glupaka". Finci taj dan povezuju sa prolećnim učenjem dece o privrednim radovima, a slično je i Švajcarskoj. U holandskom gradu Ajndhovenu održava se svojevrsna tradicija nasamarivanja 1. aprila - novine se utrkuju da objave "ekskluzivne" vesti, kao na primer o dolasku nekih svetskih državnika u taj grad, o bolestima, o eksperimentima u atomistici... Nemci 1. april smatraju danom kada se lako osete nesrećnim, a svoje loše osećanje manje vezuju za nasamarivanje, a više za predanje da se 1. aprila rodio apostol Juda, Hristov izdajnik. U Bavarskoj, posebno u okolini Vestervalda, šale slične prvoaoprilskim zbijaju se tek 1. maja.  

Ipak, bez obzira na razne običaje u raznim zemljama- mnogi u svetu se ovog dana smeju, od srca ili kiselkasto, zavisno od toga da li zbijaju šale na tuđ račun ili to neko čini na njihov.. Neki se trude da toga dana ne budu "nasamareni" da ne bi cele godine bili nesrećni? Ako je suditi po tome kako sam ja danas nasamaren- ove godine ću nekog zadavitiWink Ali, neću sad o tome.. Drugi put ili bolje rečeno- nikadTongue out  

"U mnoštvu gubitništava sa stanovišta stila življenja pomalo smo izgubili formu životnog, radosnog opuštanja ili bezbrižnosti pa i smeha i osmeha i šale i šaljivosti."

 

Ipak, moja najotkačenija prvoaprilska šala je bila nemerljivo surovija, strašnija, otkačenija i bolesnija od te koju sam ja danas osetio na svojim plećima i verujem luđa od bilo koje buduće?Smile Radnja ove moje "šale" je smeštena u 1999. godinu. U to vreme sam bio dečačić od jedanaest godina. Tog 1. aprila sam se radovao sunčanom prolećnom danu i bezbrižno se igrao van kuće (koliko je to bilo moguće za vreme bombardovanja). I tako sam nezainteresovano ušetao u dnevnu sobu gde su sedele mama i komšinica, pile kafu i razgovarale o nekim meni tada nezanimljivim stvarima.. Onda mi je sinula paklena ideja, i kroz blagi osmeh sam ih upitao: "EEE JEL STE ČULE- PRESTALO JE BOMBARDOVANJE!?" Šok, neverica, neopisiva sreća i osmeh i onda pitanje "STVAAARNO? KAD SI ČUO?" Moje APRILILILI i glasan smeh su ih brzo "osvestili"! Bar sam ja tada mislio da su to lako zaboravile i dugo mi nije bilo jasno zbog čega sam bio obasut s toliko glasnih pogrdnih reči?!Smile Surovo, priznajem! Ali, te njihove face neću moći nikada da zaboravim..Wink NeprocenjivoLaughing

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb