doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Ljubav, kao šaka peska...

misha | 28 April, 2011 18:05

Ljubav, kao šaka peska...

Ovog meseca sam bio veoma aktivan na blogu i napisao najviše postova još od kraja 2008. godine. Želeo sam da ovomesečno (hiper)blogovanje završim na lep način, jednom veoma zanimljivom, poučnom i istinitom pričicom o ljubavi, koju sam pre oko dve godine pročitao negde na internetu... Na mene je ta jednostavna priča ostavila veoma jak utisak i nikada je neću zaboraviti. Od tada želim da je podelim sa što više ljudi (a blog je idealno mesto za to) da bi je mnogi, koji to do sada nisu, pročitali, razumeli i primenili na sopstvenom primeru:

 

… Majka i dečak hodaju plažom …

U jednom trenutku dečak upita: “Mama, kako se čuva ljubav“..?! Mama ga pogleda i odgovori: „Uzmi malo peska i stisni šaku..."

Dečak stisne šaku i što je više stiskao, to je više peska curelo iz nje… "Ali mama, pesak mi beži..!!" "Znam, a sada potpuno otvori šaku…" Dečak je posluša, ali u tom času dunu vetar i odnese sav pesak sa dlana.. "Ni ovako ne uspevam zadržati pesak..!!"

Na to majka, sa smeškom na licu, reče: “Sada uzmi opet malo peska u ruku i drži dlan kao da imaš neku ptičicu, dovoljno zatvoren da je sačuvaš i dovoljno otvoren da bude slobodna i da ima vazduha da diše… Dečak učini kako mu je rečeno i pesak mu ostade na dlanu, zastićen od vetra i slobodan da ne klizi kroz prste...

... Eto kako se čuva ljubav ...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb