doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 04 Novembar, 2011 17:01

Inspirisan fantastičnim web-sajtom Njuz.net, na Misha.blog.rs sam osnovao blog kategoriju "Nju Njuz", u kojoj će se (nadam se) naći serija zanimljivih satiričnih postova, s ciljem da skrenu pažnju čitalaca/javnosti na neke pojave u društvu.

 
DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

BEOGRAD, 04. novembar 2011. (Nju Njuz) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica, dao je danas pisanu izjavu u kojoj se navodi da Srbija vapije za Deklaracijom o kosovskoj deklaraciji.
 
"DSS će Skupštini Srbije podneti predlog Deklaracije o deklaraciji o Kosovu i Metohiji", navodi se u izjavi predsednika ove stranke, Vojislava Koštunice. On je ponovio da antisrpska vladajuća većina mesecima nije donela nikakvu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, kojom bi se još jednom potvrdilo ono što je već deklaracijom potvrđeno, a to je da je Kosovo i Metohija srce, duša i neotuđivi deo nedeljive, suverene, samostalne, vojno-neutralne Republike Srbije.
 
Koštunica je na nedavnoj promociji nove "NIKE" prodavnice u Beogradu, u neformalnom razgovoru s novinarima, rekao da je ponosan na činjenicu da je njegova preambula Ustava iz 2006. već godinama ubedljivo prva na listi najlepših preambula sveta
 
"Predložićemo da Skupština utvrdi u Deklaraciji o deklaraciji o južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji da je neophodno da započnu novi pregovori u skladu sa Rezolucijom 1244 i pod mandatom Saveta bezbednosti UN, jer je jednostranim i protivpravnim akcijama nelegalnih institucija Kosova, KFOR-a, Euleks-a, NATO-a i dela Evropske unije (EU) obesmišljena preambula Ustava Republike Srbije i grubo prekršena Povelja Ujedinjenih nacija (UN), kao i Rezolucija Saveta bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija (SB OUN) 1244."  
 
Predsednik DSS-a je naveo da će na predlog Deklaracije o ranijoj deklaraciji te stranke o Kosovu i Metohiji, njegova stranka uložiti amandmane koje će tu Deklaraciju o deklaraciji poboljšati i učiniti je pravno superiornom i povećati njen legitimitet.
 
''Treba ispuniti šest ciljeva koji bi omogućili razvoj i opstanak Srbije, prva dva su: Kosovo i Metohija!" Treći cilj je ponovno uspostavljanje nacionalnog jedinstva da se mora dosledno poštovati Ustav, naveo je Koštunica i dodao da to znači i "jasan društveni konsenzus da su osim Kosovo i Metohija i Srem, Banat i Bačka, Preševo, Bujanovac i Madveđa, Raška oblast i Negotinska Krajina sastavni i neotudjivi deo Srbije".
 
Četvrti je uspostavljanje nacionalnog jedinstva da Srbija u saradnji sa Rusijom, Kinom, Belorusijom, Indijom, Nigerijom i drugim važnim državama treba da saradjuje na ravnopravnim osnovama, obostranom interesu i principu čistog računa i ljubavi, rekao je Koštunica. Peti cilj je da zemlja ostane vojno neutralna, a šesti- još jače povezivanje Srbije i Republike Srpske, bez poštovanja bezveznog teritorijalnog suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine (BIH), poručio je Koštunica.

Lider DSS-a je istakao da na izborima koji se približavaju prava tema nije i ne treba da bude ekonomija i privredni razvoj, "jer se do kraja ovog veka neće ni postavljati pitanje stvarnog poboljšanja standarda i života građana, dok se ne reši pitanje Kosova i Metohije". Nije navedeno da li će ova stranka seriju mitinga pod nazivom "Kosovo je Srbija" otpočeti upravo u Prištini? 
 
Koštunica, na kraju saopštenja, navodi da je uputio telegram čestitke poznatom srpskom piscu i bivšem predsedniku Savezne republike Jugoslavije Dobrici Ćosiću u kojem mu je čestitao na dobijanju Nobelove nagrade. Prvi čovek DSS je ipak apelovao na Ćosića da odbije da primi ovu prestižnu nagradu u cilju skretanja pažnje svetske javnosti na nepravdu učinjenu Srbima po pitanju Kosova i Metohije.

Komentari

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

marcotespi | 04/11/2011, 17:27

pa ovo je bolje od viceva Misho!

Vizija...

Demokrata93 | 04/11/2011, 17:49

Govorio sam vec, a sada cu to jos jednom naglasiti: Srbija ima civilizacijski, kulturoloski i obrazovni problem. Ova tema, o kojoj ce ovde biti reci, potvrda je vise civilizacijskog nego kulturoloskog ili obrazovnog problema.
Postoji jedna stvar koju srpski politicari, kvazi-elita, ne mogu opravdati. To je odgovor na pitanje zasto se odredjenim oblastima u Srbiji dele imena poput: Kosmet ili Sandzak. Kosmet je Stara Srbija! Ovaj termin koristio je jos nemacki kancelar Oto fon Bizmark kada je govorio o stvaranju nezavisne kraljevine Srbije. Taj termin vremenom se izgubio u nasoj "eliti". Da li je takav vid odricanja srpskog identiteta bio slucajan? Ne bih dao pozitivan odgovor, s obzirom na to da se u svetu politike ni jedna stvar ne moze definisati kao "slucajnost". Sve ima svoj uzrok i posledicu, jasno je. Dalje, kada govorimo o nekoj teritoriji "Sandzak", pa nije li to Raska?! Nije li i to odricanje srpskog identiteta? Nemojte se zavaravati, velike sile odlicno znaju sta su i Stara Srbija i Raska, razumeli bi nas perfektno, verujte mi... Problem je u nasoj politici, koja nije elitna.
Postoji jos jedan ogromni problem, opet civilizacijsko-kulturolosko-obrazovni. Mi smo od Kosova iz one daleke 1389. godine uspeli da stvorimo mit i legendu! Za Srbe, poraz na Kosovu predstavljao je Potop, i tako se ophodio prema tom istorijskom dogadjaju, kroz vekove. Kako smo u svoj identite utkali tu nit srpskog stradanja, takva desavanja su nas i pratila kroz istoriju, pocevsi od pada Despotovine, preko robovanja pod Turcima, seoba, ustanaka, atentata, drzavnih udara, prevrata...dobijanja autonomije, pa sve do svetskih ratova i poslednje, petooktobarske revolucije. Kosovo je tako vekovima gradjeno kao mit i legenda, a ne kao istorijski dogadjaj od izuzetne vaznosti za nasu kulturu i istorijsku tradiciju. Ne, mi smo ratnike proglasili "svetim mucenicima", sto donekle i nailazi na opravdanje, ako se posmatra metafizicka dimenzija ovog sukoba iz 1389. godine. Ali, zamislite da je jedna Nemacka pala i predala se zbog katastrofalnog istorijskog promasaja koji je imala u periodu 1933-1945, u vreme nacista. Danas ne bi mogli ni Grckoj cipele da brisu. Ali ne, Nemacka se brzo okrenula buducnosti, raskidanju sa proslosti i gradjenju jedne nove Nemacke. Rezultat toga je danasnja Nemacka, uz Veliku Britaniju, najjaca drzava Evrope.
Kad resimo problem Kosova u nasim glavama, krenucemo u buducnost. Mit o Kosovu bio je kocnica sve ove vekove i decenije, uz to i nemarnost srpske politike. Koreni modernog problema Kosova su u Kraljevini Jugoslaviji, pod kraljem Aleksandrom Karadjordjevicem, preko Josipa Broza, do Milosevica... Demokrate su, onog trenutka kada su usle na vrata Srbije, 5. oktobra 2000. godine, morale znati da ce se na njima prelomiti ova visevekovna agonija. Sada Kosovo povratiti ne mozemo. Ali, sta mozemo? Mozemo se okrenuti buducnosti i imati spreman plan i sacekati povoljnije odnose na medjunarodnoj politickoj sceni, ugrabiti tu sansu i ostvariti cilj. Naravno, konzervativnim Srbima ovo se nikako ne bi svidelo, te bi radile pohitali oruzjem na svet, pre nego sto bi seli i razmislili o realnim mogucnostima da se preko oruzja bilo sta moze sagraditi!
Pozdrav!

Deklaracija o kosovskoj deklaraciji

krasiva | 04/11/2011, 17:52

Nisam neko ko ne misli da Koštunica ne treba da sedi tik pored Ćosića i piše knjige. Deklaracija o Kosovu i Metohiji svakoko je potrebna. Da li kao deklaracija deklaracije ili na neki drugi način, nebitno je. Tačno je da smo se odaljili od onog za šta smo trebali da se držimo. To bar misle oni kojima je do Kosova i Metohije stalo, neću reći još uvek, već konstantno od perioda kada je problem nastao.
Da nije bilo Koštunice i Radikala u tom periodu, ustava ne bi bilo. Ili bi ga bilo onakvog, kakvog ga sada pojedine male ucenjivačke i partije manjina žele. Znači, taj Ustav bi bio volja Čanka i ostalih potplaćenih političara za koje sumnjam da nisu separatistički nastrojeni , a ne građana Srbije. Pa me onda ne bi začudilo ako u tim preambulama ne bi bilo i nekih žirafa.
Što se tiče dominacije tema Kosova kod dotičnog, meni je ona najviše smetala u periodu kada je bio premijer. Jako mi je smetalo! Ali sam posle ovog vremena shvatio i zašto je to tako bilo. Tadić je sve uradio što je Evropa želela! Sve! Što znači, uradio bi i ranije, ali nije mu bilo dozvoljeno.
Što se tiče komentara u vezi mitinga i Prištine, mislim da to u ovom postu nije trebalo da se nađe.
Inače, jako su zanimljive ove njuz vesti!! :-)

Nju Njuz uvek na licu mesta xD

misha | 04/11/2011, 18:09

misha

marcotespi: Ooo hvala:D Pozdrav.

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 04/11/2011, 18:21

misha

@Demokrata93: Upravo tako, o tome sam pisao u postu KOSOVO (NI)JE SRBIJA !!! jula meseca ove godine, a povela se i zanimljiva diskusija sa nekim kosovskim Albancem..

U ovom postu mi je ipak u prvom planu DSS i Koštunica Dr. Vojislav i njegova "politika":D Pozdrav.

Vizija...

Demokrata93 | 04/11/2011, 18:40

Ceo moj komentar se i moze dovesti u vezu sa politikom gospodina Kostunice dr. Vojislava... Umesto da vizionarski nastupi kao zreo politicar, kao elitni politicar, on i dalje kopa po rani, kao i njegovi prethodnici, rani koja nikada ne moze zarasti dokle god budemo imali ovakav odnos prema stvarnosti. Jezgro mog misljenja sam gore detaljnije objasnio.
Srbija ima civilizacijski, kulturoloski i obrazovni problem. Sto se pre suocimo sa tim stvarima, brze cemo krenuti u buducnost.

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 04/11/2011, 18:45

misha

@Krasiva: Legalno ili ne, bez ili sa deklaracijama, rezolucijama, poveljama, preambulama- de facto, Kosovo je nezavisno od Srbije od 1999.godine!

Hehe- žirafe u preambuli Ustava bi delovale realnije nego Kosovo;D A svi znamo kako je "legalno" donet taj ustav, "demokratski", ali bolje i to nego onaj stari.. Bar privremeno..

P.s.Hvala, a ovo sa "mitingom u Prištini" jeste suvišno (znam), ali je dobra dosetka novinara Nju Njuza, stranog plaćenika i agenta CIA-e ;))) Pozdrav.

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 04/11/2011, 18:55

misha

@Demokrata93: Da:) "Koštunica Dr. Vojislav" i "vizionarski nastup zrelog, elitnog političara" mi nikako ne idu zajedno u istoj rečenici, osim ako nije reč o antagonizmu;)

Odgovornost...

Demokrata93 | 04/11/2011, 19:11

Antagonizam, ironija, apstrakcija... kako god. :D
Moze i kontrast izmedju onoga sto jesmo i onoga sto bi trebalo da postanemo, u slucaju da zelimo napredak. Ako ne zelimo, neka se i dalje podzavaju razni Vojislavi i Tome, samo neka se zna: Odgovornost je velika! Jedna od osnovnih logika jeste: kada izlazite na parlamentarne izbore, odlucujete se za politiku koja ce narednih 4,5 godina krojiti vasu buducnost i buducnost vase dece! U toj politici moze doci i do velikih politickih poteza i promena, koje ce revolucionarno ili reformatorski prestavljati raskrsnicu istorije moderne Srbije.

Deklaracija o kosovskoj deklaraciji

krasiva | 05/11/2011, 11:10

Tako je i Tadić pričao..Ustav nije idealan, ali šta da se radi. Pa je zajedno sa ostalima organizovao miting za Kosovo, pa u poslednjem trenutku zbrisao u Rumuniju, važna posla imao tamo, i sad se ograđuje. Politika je najteža profesija, složena, koliko god mi mislili drugačije.
Što se Kosova i Metohije tiče, sve je jasno. Mi se zbog Evropskog puta odričemo i toga da Kosovo zovemo srpskim, i nikada se ne zna.. Odnosi se menjaju, ko zna šta nosi budućnost. Što se tiče EU, voleo bih da budemo zajedno prisutni kada bude nestajala, ili bar menjala formu. Onda ćete biti svesni šta sam govorio svo vreme, da bez nas samih, našeg standarda, nema neparazitskog života. Ovoj Srbiji je bio potreban Tadić koji bi u ovoj zemlji zatvorio rupe. ALI SVE RUPE!
EU pozajmljuje novac od Kine..razmislite..

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

nemanja | 05/11/2011, 17:55

Cist imbecil!

Buducnost EU

Demokrata93 | 05/11/2011, 18:14

Ne znam, Krasiva, koliko godina imate, ja imam 18. I zaista sumnjam da cu i sam docekati nestajanje EU. Menjaje forme ove, donekle konfederativne, ili cak federativne, tvorevine u Evropi, vrlo je realno da ce se desiti, i to u toku od naredne 2-3 decenije. S tim da, ako EU posmatramo kao federativnu tvorevinu, tu nedostaju dve stvari, kako bi se uslov mogao ispuniti: nemaju zajednicku spoljnu politiku, pa ni vojsku. Mada, vecina clanica EU, koje su ujedno clanovi NATO alijanse i UN, salju svoje vojnike u "mirotvorne akcije" po "belom svetu". Tako da, EU je jedna cudna zajednica, nastala na protestantskom ubedjenju da je ekonomija savrsena potpora za kvalitetnu kontrolnu i cenzorsku politiku. Medjutim, ni jedna imperija nije bila vecna u istoriji. Kataklizme su se obavezno desavala kada je nastupao period velikog jaza izmedju materijalnog i duhovnog. Danas je materijalno u ogromnoj prednosti, svima nam je to jasno. Novac je takva materija kojom se veoma proracunato mora raspolagati. Situacija sa Grckom i njenom politikom, kao i zvanicnim stavovima Francuske i Nemacke od pre nekoliko dana, dovoljno govore o politici EU: ili ce Grcka igrati kako Evropa svira, ili se Grcka vraca drahmama i u tom slucaju EU napravice presedan, gde ce Grcka postati prva drzava koja je iz EU iskljucena. Sacekajmo referendum u Grckoj, pa onda mozemo nastaviti o tome. Evropa je u soku. Nemacka i Francuska smatraju da je takva politika Grcke provokacija i nepristojna i nezrela politika prema Evropi, od koje je Grcka zavisna u ovom trenutku. Tako EU uspeva da kontrolise ekonomski zavisne drzave, bar za sada. Nema sumnje da Kina sve vise jaca. Indija, takodje. Ove dve drzave u ovom trenutku imaju oko polovine svetske populacije. Tu je i Japan, kao tehnoloski najrazvijenija sila, cak ispred SAD. Rusija je naklonjenija ovom, jos uvek nezvanicnom, "istocnom bloku", a i Nemacka i Norveska nisu daleko od toga. Dalje, o krizi Zapada govori i cinjenica kako se u Francuskoj, pre godinu-dve, razmatrao predlog o iskljucenju iz NATO alijanse. Sukob u Libiji nekako obara tu mogucnost da ce Francuska, bar ne u skorije vreme, izaci iz NATO bloka. Tu vidim jednu nestabilnost i neusaglasenost politicara na Zapadu. U ovom trenutku, kriza je velika. Ne samo u ekonomiji. Ovo je kriza koja se tice politike, drustva, kulture, sistema vrednosti... Postoji jedna doza panike, ali, kao svaki strah, i taj se mora drzati pod kontrolom, jer ako se rasplamsa, izbice veliki pozar. To su stvari koje velike sile sigurno ne zele.

Buducnost EU

krasiva | 05/11/2011, 18:38

Demokrata93:
U EU vlada neodrživo stanje. Isto onakvo kakvo vlada kod nas. A to je življenje na tuđ račun. Pitanje je do koje mere će stanovnik Holandije, ili Nemačke trpeti raspasanog Grka na nekom ostrvu. I ne samo Grka. A mene plaši naš model. Mi se intenzivno zadužujemo, ne menjamo ništa u našem ponašanju. Mi smo alavi, i naša alavost će nas progutati. Mi nemamo viziju, a za to je kriv kako onaj gore pomenuti, tako i svi oni koji su nešto pretstavljali u poslednjih 20.godina. Meni je sve jasno. Ne branim nikog svi su krivi, samo se uključujem svuda gde postoji pokušaj da se poslednjih 11.godina vaznesu u nebesa. Jasno mi je i dokle smo stigli. Do dna. Pozdrav

Sistem vladavine

Demokrata93 | 05/11/2011, 19:19

Veliki i kljucni problem nase politike jeste sto ta politika nije elitna! Politika bez vizije podrazumeva skupinu ljudi koji ne predstavljaju politicku elitu, vec samo skup ljudi najrazlicitijih kvalifikovanih obrazovnih struktura i oblasti koji su se prijatno "uvalili u fotelju". Medjutim, bar sa istorijske distance i ugla gledanja, ne smemo biti pristrasni. Svi problemi koje Republika Srbija sada ima mogu se svestu na civilizacijski, kulturoloski i obrazovni problem. Stvaranje elitnog drustva, podrazumeva razvijanje ovih drustvenih delatnosti.
U Srbiji se nalazi najstarija evropska kultura, a to je Vinca. I sta je nase Ministarstvo kuture, ili Ministarstvo nauke uradilo po tom pitanju? -Nista! Okolinu Vince pretvaraju u najvecu deponiju nuklearnog otpada u Evropi! Nedavno, citam u Politici, na Povlenu, u blizini Valjeva, u selu Brezovica, pronadjena tvrdjava stara tri milenijuma! Pretpostavlja se da je tribalskog ili ilirskog porekla, prema arhitekturi, dobu gradnje, nacinu gradnje, vrsti kamena, i sammom periodu kada je ova teritorija bila naseljena tim narodima... I sta ce se desiti sa tim utvrdjenjem starim 3.000 godina?! - Verovatno nista. Pominjace se u akademskim krugovima kao bitan kuturno-istorijski spomenik od izuzetnog znacaja. Da li su, nekim slucajem, vlasti razmisljale da uloze nesto novca u Vincu ili Lepenski Vir, Felix Romulianu? Ili ovaj novi otkriveni objekat? Tako se novac moze izvuci strancima iz dzepa. Dosta je vise bilo mora i planina! Gotovo svaka drzava to ima! Ovo je vreme velikih otkrica, vreme nauke. Zato bi turistima trebalo prikazati sta to Srbija ima i sta nas cini toliko ponosnima da mozemo reci: Imamo tu srecu da zivimo na podrucju gde je nastala najstarija evropska civilizacija, i tu nesrecu da smo naseljeni na prostoru dodira Evrope i Azije, na prostoru gde su se velike sile dokazivale. Znate li, mozda, koliko naplatnih rampi postoji na Dunavu? - U slucaju da ne znate, vrlo rado cu vam odgovoriti: dve! Postoje turisticke agencije koje svoje turiste vode na krstarenje Dunavom. Uglavnom su to agencije iz Nemacke, ili Austrije. I mi imamo samo dve naplatne rampe! Na Dunavu, u Srbiji, nalaze se Petrovaradin, Kalemegdan, Smederevska tvrdjava, tvrdjava u Ramu, Golubacka tvrdjava, tvrdjava u Kladovu... Svaka od njih gradjena je u srednjem i novom veku, sto znaci da su nastajale u periodu od XIII do XIX veka, i imaju dugu istoriju i veliki znacaj. Kalemegdan je cak nastao na temeljima rimskog kastruma! Dakle, period Antike je u pitanju!!! Umesto da na svakoj tvrdjavi imamo po jednu naplatnu rampu, da ukljucimo lokalnog vodica, od tvrdjave do tvrdjave, da turisti kupe suvenire, hranu, pice... idt. da ostave novac u Srbiji, i upoznaju se sa nasom istorijom i kulturom, oni samo "protutnje" kroz Srbiju i krecu daljim tokom Dunava ka Crnom moru. Ovakav primer upoznao bi veliki broj turista sa srpskim kulturno-istorijskim fenomenom, i samim tim znacio bi da, pretvaranjem ovih "starudija" u turisticke centre, mi dobijamo novac, i istovremeno se borimo za podizanje kulturno-istorijske svesti i cuvanja duhovno-materijalnih tekovina.
Ali, sve bi to bilo tako da se Srbi mogu nazvati nacijom. Ipak, smatram da jos nismo dostigli taj nivo.

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 07/11/2011, 12:39

@nemanja: ;))

...

misha | 07/11/2011, 12:49

misha

@Krasiva & @Demokrata93: Naša slika i prilika ... :/

Realnost...

Demokrata93 | 07/11/2011, 16:12

Ove karikature odlicno pokazuju realno stanje... Mene je zadivila jedna karikatura, koja je izasla na naslovnoj strani "Politike", 30. oktobra 2011. godine.
No, bilo kako bilo, vrseno je testiranje IQ najvecih politicara Evrope i sveta... Naravno, veliki je broj onih koji se nisu odazvali ovom pozivu, a Angela Merkel pokazala je zadivljujuce rezultate. Mozete verovati, ili ne, ali vi slobodno proverite ovu informaciju: Njena inteligencija je na nivou od 140 IQ poena! Izuzetna je, zaista... Ma sta sledeci izbori u Nemackoj novo doneli, ona je uspela da drzi konce spoljne politike Nemacke, kroz ceo svoj mandat, bez vecih promasaja...

Ako je ovo ("tvoje") istraživanje tačno- prosečan Nemac može biti zadovoljan.

misha | 07/11/2011, 19:08

misha

Čuo sam negde da po nekom "istraživanju"- prosečan glasač bira, za svog lidera, čoveka koji ima IQ veći za 20-30 IQ poena od njegovog. Znači, zato Srbi ne mogu da "shvatе" vizionare..:/

Poslao sam e-mail na Desk@njuz.net i tako konkurisao za objavljivanje ovih postova sa Nju Njuza na Njuz.net-u:))) Dobio sam sledeći odgovor:

Dobar je tekst Milose, samo nemamo obicaj da objavljujemo tekstove koji su vec negde “okaceni”.
Ideja sa MSP mi se stvarno svidela.

Pozdrav
Dejan

Vizija...

Demokrata93 | 08/11/2011, 00:15

Vizionari su srpskom narodu uvek bili meta. Postoji jedna zajednička stvar za gotovo sve narode i nacije na svetu, a to je da se jako teško prilagođavaju novim reformama, i nerado ih prihvataju. Nama je istorija pokazala jedno: od osnivanja moderne Srbije na kongresu u Berlinu, kada postajemo nezavisna država, podrškom zapadnih sila, pa sve do danas, ne postoji političar sa vizionarskim pogledom u budućnost, koji nije dočekao atentat. Tako je od kneza Mihaila, do Zorana Đinđića.
Abraham Linkoln, takođe je ubijen 1865. godine. Đon Kenedi, takođe je ubijen. Vidite, to se dešava u velikim Sjedinjenim Državama. S tom razlikom da su povodi za atentate bili drugačiji. Pozdrav! :)

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

Krstarenje Beograd | 10/02/2012, 16:07

Hm!

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 12/02/2012, 15:29

misha

@Krstarenje Beograd: Hm, reklama? :PpP

Re: DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

Mica | 14/02/2012, 16:50

Krstare Beogradom ovi spameri.

naplatne rampe za krstarenje Dunavom

Krstarenje Dunavom | 18/04/2012, 15:27

sto se tice naplatnih rampi, grad Sombor je zainteresovan za projekat postavljanja naplatne rampe na dunavu u obliku pontona ili tome slično, a ekskluzivno pravo naplate vodarine bi vršio već uigrani Parking servis naravno ...

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb