doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

misha | 04 Novembar, 2011 17:01

Inspirisan fantastičnim web-sajtom Njuz.net, na Misha.blog.rs sam osnovao blog kategoriju "Nju Njuz", u kojoj će se (nadam se) naći serija zanimljivih satiričnih postova, s ciljem da skrenu pažnju čitalaca/javnosti na neke pojave u društvu.

 
DSS: Deklaracija o kosovskoj deklaraciji !

BEOGRAD, 04. novembar 2011. (Nju Njuz) - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica, dao je danas pisanu izjavu u kojoj se navodi da Srbija vapije za Deklaracijom o kosovskoj deklaraciji.
 
"DSS će Skupštini Srbije podneti predlog Deklaracije o deklaraciji o Kosovu i Metohiji", navodi se u izjavi predsednika ove stranke, Vojislava Koštunice. On je ponovio da antisrpska vladajuća većina mesecima nije donela nikakvu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, kojom bi se još jednom potvrdilo ono što je već deklaracijom potvrđeno, a to je da je Kosovo i Metohija srce, duša i neotuđivi deo nedeljive, suverene, samostalne, vojno-neutralne Republike Srbije.
 
Koštunica je na nedavnoj promociji nove "NIKE" prodavnice u Beogradu, u neformalnom razgovoru s novinarima, rekao da je ponosan na činjenicu da je njegova preambula Ustava iz 2006. već godinama ubedljivo prva na listi najlepših preambula sveta
 
"Predložićemo da Skupština utvrdi u Deklaraciji o deklaraciji o južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji da je neophodno da započnu novi pregovori u skladu sa Rezolucijom 1244 i pod mandatom Saveta bezbednosti UN, jer je jednostranim i protivpravnim akcijama nelegalnih institucija Kosova, KFOR-a, Euleks-a, NATO-a i dela Evropske unije (EU) obesmišljena preambula Ustava Republike Srbije i grubo prekršena Povelja Ujedinjenih nacija (UN), kao i Rezolucija Saveta bezbednosti Organizacije ujedinjenih nacija (SB OUN) 1244."  
 
Predsednik DSS-a je naveo da će na predlog Deklaracije o ranijoj deklaraciji te stranke o Kosovu i Metohiji, njegova stranka uložiti amandmane koje će tu Deklaraciju o deklaraciji poboljšati i učiniti je pravno superiornom i povećati njen legitimitet.
 
''Treba ispuniti šest ciljeva koji bi omogućili razvoj i opstanak Srbije, prva dva su: Kosovo i Metohija!" Treći cilj je ponovno uspostavljanje nacionalnog jedinstva da se mora dosledno poštovati Ustav, naveo je Koštunica i dodao da to znači i "jasan društveni konsenzus da su osim Kosovo i Metohija i Srem, Banat i Bačka, Preševo, Bujanovac i Madveđa, Raška oblast i Negotinska Krajina sastavni i neotudjivi deo Srbije".
 
Četvrti je uspostavljanje nacionalnog jedinstva da Srbija u saradnji sa Rusijom, Kinom, Belorusijom, Indijom, Nigerijom i drugim važnim državama treba da saradjuje na ravnopravnim osnovama, obostranom interesu i principu čistog računa i ljubavi, rekao je Koštunica. Peti cilj je da zemlja ostane vojno neutralna, a šesti- još jače povezivanje Srbije i Republike Srpske, bez poštovanja bezveznog teritorijalnog suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine (BIH), poručio je Koštunica.

Lider DSS-a je istakao da na izborima koji se približavaju prava tema nije i ne treba da bude ekonomija i privredni razvoj, "jer se do kraja ovog veka neće ni postavljati pitanje stvarnog poboljšanja standarda i života građana, dok se ne reši pitanje Kosova i Metohije". Nije navedeno da li će ova stranka seriju mitinga pod nazivom "Kosovo je Srbija" otpočeti upravo u Prištini? 
 
Koštunica, na kraju saopštenja, navodi da je uputio telegram čestitke poznatom srpskom piscu i bivšem predsedniku Savezne republike Jugoslavije Dobrici Ćosiću u kojem mu je čestitao na dobijanju Nobelove nagrade. Prvi čovek DSS je ipak apelovao na Ćosića da odbije da primi ovu prestižnu nagradu u cilju skretanja pažnje svetske javnosti na nepravdu učinjenu Srbima po pitanju Kosova i Metohije.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb