doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Rusija preuzima MSP Srbije !

misha | 01 Novembar, 2011 11:01

Inspirisan fantastičnim web-sajtom Njuz.net, na Misha.blog.rs sam osnovao blog kategoriju "Nju Njuz", u kojoj će se (nadam se) naći serija zanimljivih satiričnih postova, s ciljem da skrenu pažnju čitalaca/javnosti na neke pojave u društvu.
 
 
 
Rusija preuzima MSP Srbije !

MOSKVA, BEOGRAD, 01. novembar 2011. (Nju Njuz) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije saopštilo je danas da će ta zemlja od 01. decembra tekuće godine preuzeti Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije i tako preventivno sprečiti buduće štetne poteze ove institucije, suprotne interesima Srbije.
 
Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije, general-major policije Sergej Bulavin izjavio je da "ako bi Srbija istrajala u želji da uđe u NATO, morala bi da se odrekne Kosova, nakon čega bi i Rusija bila primorana da preispita svoj stav prema Kosovu". Da ne bi doveli Rusiju u "tako neprijatnu i nezavidnu situaciju", najbolje bi bilo da Srbi postanu "veći Rusi od Rusa" i prepuste svoje Ministarstvo inostranih poslova MUP-u Rusije, "što je pre to moguće."
 
On je podvukao da je dobro što Sporazum stupa na snagu već početkom decembra, nekoliko dana pre nego što će Evropska unija odlučivati o tome da li će Srbiji dodeliti status kandidata za članstvo! "Neprihvatljivo je to da Srbija dozvoljava da joj neke strane države uređuju spoljnu politiku i tako se mešaju u unutrašnje stvari zemlje, pa će prioritet MSP-a biti odlučno odbacivanje eventualnog statusa kandidata, kao i objavljivanje datuma za početak pregovora o prekidu saradnje sa EU."
 
Bulavin je objasnio da je "dovoljno to što Rusija već ima odličnu saradnju i odnose i sa EU i sa NATO, a da bi razvijanje istih i od strane Srbije predstavljalo ozbiljnu pretnju po Rusiju, nakon čega bi Moskva bila prisiljena da štiteći svoj teritorijalni integritet svoje nuklearne potencijale okrene prema Srbiji. Ovim preuzimanjem MSP-a Srbije od strane Rusije je to sprečeno."  
 Čvrst stisak ruku - Rusija planira da celokupnu teritoriju Srbije (bez Kosova) pretvori u jedan veliki voćnjak koji bi jabukama i šljivama snabdevao gotovo polovinu potreba moskovskih pijaca
 
Aktuelni ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin oduševljen je ovom vešću. "Odnosi sa Srbijom su krenuli silaznom putanjom onog trenutka kada je Agencija za privatizaciju raspisala tender za prodaju većinskog paketa akcija Jat-a. Umesto da se dogovorimo kao ljudi, kao što je to bio slučaj sa NIS-om, Srbija je takvim nepromišljenim potezom ugrozila svoje interese. Takođe je i početak pregovora sa Prištinom o rešenju pitanja Kosova bio opasan i sporan, jer je pretio da na kraju tog procesa rezultira kompromisnim rešenjem, što nikako nije u interesu vaše zemlje.", nadahnuto govori ambasador.
 
"Kada je sve delovalo izgubljeno- pojavila se Srpska napredna stranka koja je postala jedan od glavnih pokazatelja raspoloženja građana Srbije. Barikadama Srba, koji većinski podržavaju ovu stranku, na severu Kosova- otvorena je mogućnost da Kosovo još decenijama ostane otvoreno pitanje, čime će biti zaustavljeno posrtanje Srbije u EU i NATO. Nakon redovne posete našoj vojnoj bazi u Nišu, koju šaljivo nazivamo "Regionalni humanitarni centar", shvratio sam i do rođendanske žurke Naprednjaka."

"Morao sam javno da podržim Tomu Nikolića  u Nišu, i u tome ne vidim ništa sporno, jer mešanje u politiku vaše države spada u uobičajene aktivnost stranih ambasadora u Beogradu. Na tom predivnom skupu sam sreo i velikog prijatelja Vojislava Koštunicu koji mi je poklonio prelepu persijsku mačku, Cycku."
 
Predsednici ruskih republika Čečenije i Južne Osetije, Ramzan Kadirov i Edvard Kakojti, kao i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, pozdravili su ovo rusko preuzimanje Ministarstva spoljnih poslova Srbije u interesu Srbije. Posebno zadovoljstvo je izraženo zbog toga što je ovo učinjeno i pre nego što je došlo do smene vlasti u Beogradu! "Srbija još uvek nije ruska gubernija, ali naši odnosi su u stalnom razvoju.", zaključuje Konuzin.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb