doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

ku*ac V.I.P.ov again !!!

misha | 01 Mart, 2008 23:30

I konačno dočekasmo i ovaj 1.mart 2008.god., kada u Kuću "velikog bLata" uđoše sve moj do moJEga- OPET! Ku*ac lipov- ovaj V.I.P.ov i ove godine!!! Sve žljezda do žljezde!!! 

veliki brat big brother logo.JPG, 25 KB

Titulu pravog V.I.P.-ovca mogu da ponesu jedino Bata Živojinović i Milić Vukašinović! Inače Era Ojdanić i Zorica Marković jesu VIP, ali u motelima i šatrama širom Šumadije! No oni su nam bar i poznatiji (što bi rek'o Njegoš: "Da l' je sreća dala,al' nesreća...")- njih kao i znamo (uz onog Indexovca): drugi su skroz nepoznati! Valjda prošli nekada pored nekog poznatog pa utripovali?! Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu... Ko će ga znati?! Uđe neka porno- folkerka Kaya (sa Y), neki manekeni, kreatorke, voditeljke, bad copy i ostali koje nikada ne bih prepoznao na ulici! Ali možda i oni jednoga dana (kad porastu)- postanu V.I.P.žljezde, ovaj zvezde???

Ma sledeće godine mora da uđe neki naš Bloger!!!:-)))

Muške stvari !

misha | 25 Februar, 2008 22:37

         MUŠKE  STVARI:

 Dobro došli u muški svet:-)))
http://misha.blog.rs/gallery/2283/sisesise.jpg

 

 Prošli post sam posvetio lepšem polu (p.s.VEOMA JE POUČAN I PREPORUČUJEM SVAKOJ BLOGERKI DA GA PROČITA: "SAMO ZA BLOGERKE!"); a ovaj post sam namenio za nas muškarce ("ružniji pol"), mada znam da će dosta dama da zaviri i pročita ga...:-)))

Ovo je post sadrži odgovor na najčešće muško pitanja (normalna veličina "alatke") i dosta zanimljive statistike!

 Pa da počnemo:

- Kada muškarac ejakulira, sperma može da poleti i do 60 cm u dalj! U ejakulatu se nalazi 10 kalorija, a 1 od 10% je sperma! Ostatak je tečnost sastavljena od vode, prostih šećera, alkaloida, VITAMINA C i cinka!

- Ne znamo koje su prve dve(?), ali muškarci smatraju da im je dužina penisa na trećem mestu u životu!!!
- Žene pak tvrde da im je veličina muškarčevog tek na 9-tom mestu. Da li lažu???;-)
- Normalna dužina penisa u erekciji je od 12 do 15 cm. (ili žena obuhvati levom, pa desnom rukom i to je to)! Sve što viri je: "MAŠALA"!!!:-)))))
- Prosečna dužina penisa ukupne populacije odraslih osoba je manja nego što mislimo. Naime, najveći deo odrasle svetske populacije ima pištolj dužine između 8,5 do 14,5cm!!! Možda se čini jadno, ali ne zaboravite da su uračunati i Kinezi...!!!
- Ako ste srećni dobitnik manjeg pištolja, to znači da će vam više porasti u erekciji. Naime penis dužine 4cm gotovo se udvostruci, čak do 7,5cm Srećnici zar ne?:-)))
- Muškarci bez problema sa dužinom, u proseku (kažu statistike) žive do 30 godina duže nego ostali muškarci!!!
- Ako niste znali 30% muškaraca muku muči sa preranom ejakulacijom.
- Muškarci u dobi do 40-set godina sposobni su za erekciju u manje od 10 sek. !!! Eksplozivno paljenje nema šta!;-)
- Nekim muškarcima je potrebno samo 15 min. za reprizu, a nekima i nekoliko sati?
- Većina muških orgazama traje 3 do 10 sek.!
- Muškarci su sposobni proizvesti najviše sperme u dobu između 20 i 30god.!
- Najmanji penis na svetu do sada zabeležen, pripada nekom jadničku čija je puca "dugačka" 1 cm !!!!!!!!!:-0
- Prosečni 40-godišnji muškarac, nakon što doživi neku vrstu seksualne stimulacije, dostiže punu erekciju za manje od 10 sekundi.
- Mali pištolji dostižu erekciju puno "lakše" od velikih, naime manja zapremina za popuniti krvlju - brza explozija "junačine"!:-)
- Svakog dana 200 000 000 parova u svetu vodi ljubav pa je, dok vi ovo čitate, 2 000 parova zaokupljeno seksom?!
Motiv Žene Muškarci
Isključiva želja za seksom 31 %  34 %
Dosada od stare veze 14 %  9 %
Čista radoznalost 48 %
 37 %
-Unutrašnji pritisak ukrućenog penisa je 20 puta veći nego kada je u opuštenom stanju. To otprilike odgovara pritisku u gumama za bicikl!!!
-Prilikom ejakulacije muškarac izbacuje 3-5 ml semene tečnosti (jednu kafenu kašičicu). To znači da u toku 60 godina aktivnog ljubavnog života i oko 100 ejakulacija godišnje izbaci 30 LITARA telesnog sokica!!! (pitanje koje mi se nameće: da je samo 100 puta godišnje???);-)))
-Brzina kojom izleće ejakulat iznosi 14-18 km/h!!! Ta semena tečnost se sastoji uglavnom od glukoze i belancevina i ima oko pet kalorija.

-Spermatozoidi mogu da prežive u testisima oko 30 dana, a u grliću materice oko  7 dana. Nasuprot tome: u vagini njihov životni vek iznosi samo nekoliko sati!!!

Pogledajte i Muške stvari, 2.deo 

ZA SVE BLOGERKE !!!

misha | 25 Februar, 2008 01:22

 GINEKOLOŠKI PREGLED:
 
Redovan ginekološki pregled veoma je važan za očuvanje zdravlja svake devojke i žene. To podrazumeva posetu ginekologu jednom godišnje, bez obzira na to da li ste seksualno aktivni ili ne. Mnoge devojke i žene su uplašene i zabrinute pre ginekološkog pregleda, naročito ako im je to prvi put. Ali, kada znate šta vas očekuje, bićete mnogo opuštenije i sigurnije.
http://misha.blog.rs/gallery/2283/ordinacija.JPG

 


Cilj rutinskog ginekološkog pregleda je:

 

- rano otkrivanje polno-prenosivih infekcija (PPI), pre pojave komplikacija koje mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje i reproduktivnu sposobnost

- rano otkrivanje tumora dojke i grlića materice, u fazi kada su izlečivi

- sprečavanje steriliteta

- savetovanje o upotrebi kontraceptivnih sredstava


Obratite se ginekologu i u slučaju da imate neke od dole navedenih tegoba:

 

- bol, otok, osetljivost, svrab ili neuobičajenu sekreciju iz vagine i vulve

- vaginalno krvavljenje izvan menstrualnog ciklusa, ili redovna krvavljenja posle polnih odnosa

- ranice, izrasline ili bradavice u predelu vagine

- oštar bol u donjem delu stomaka

- pojava čvorića ili nabiranje kože dojki, pojava rupica po koži dojke

- uvlačenje bradavica, krvavljenje ili sekrecija iz njih

- promena u obliku i veličini grudi


Regularan ginekološki pregled podrazumeva:

 

- poverljiv razgovor o vašoj medicinskoj istoriji: ličnoj, porodičnoj i polnoj

- vaginalni i karlični pregled

- pregled dojki

- laboratorijske analize i drugi testovi za dijagnostifikovanje bolesti

- savetovanje i objašnjenja

Ginekološki pregled se obavlja u dane kada nemate menstrualno krvavljenje (izuzev ako je u pitanju krvavljenje koje zahteva ginekološko praćenje).

Nemojte koristiti nikakve vaginalne preparate i lekove 24 sata pre pregleda, jer oni mogu maskirati pravo stanje. Možete napraviti podsetnik - listu pitanja koja želite postaviti ginekologu.

Istorija bolesti

U vašem je interesu da prilikom davanja podataka budete potpuno ISKRENI I OTVORENI, naročito kod odgovora na pitanja o vašem seksualnom životu. Bez ustručavanja saopštite ginekologu sve tegobe koje imate. Možete biti pitani sledeće:

- O menstruacijama: kada ste prvi put dobili menstruaciju, kada je bila poslednja, na koliko dana se javljaju, koliko uobičajeno traju, da li su obilne ili oskudne, ima li krvarenja između ciklusa

- O polnim odnosima: imate li odnose, da li su bolni, imate li eventualno krvavljenja posle odnosa, koristite li kontraceptivna sredstva ( sredstva protiv začeća) ili ne, koristite li zaštitu od PPI, sumnjate li da ste trudni, da li želite da ostanete trudni

- Imate li neki neuobičajeni bol, svrab ili sekret iz vagine

- Imate li problema sa zadržavanjem urina ili pražnjenjem mokraćne bešike

- Bolujete li od nekih hroničnih bolesti, jeste li alergični na nešto

- Da li je u vašoj porodici bilo obolelih od raka dojke ili grlica materice

- O navikama: da li pušite, koliko cigareta, pijete li alkohol

Karlični pregled

Karlični pregled vrši se na ginekološkom stolu, u ležećem položaju sa raširenim nogama. Da bi pregled bio što udobniji i uspešniji, opustite trbušnu muskulaturu. Dišite duboko i lagano, poluotvorenih usta. Pregled traje nekoliko minuta, i obuhvata nekoliko koraka:

-vizuelni pregled spoljašnjih genitalija: posmatra se ima li crvenila, znakova iritacije, povećane sekrecije, izraštaji, bradavice... Kod devica, pregled se nastavlja rektalnim pregledom ( pomoću prsta, u rukavicama), a kod ostalih sledi pregled vagine i grlica materice pomoću spekuluma.

- vaginalni pregled pomoću spekuluma: lekar uvodi metalni ili plastični spekulum u vaginu. Otvaranjem spekuluma odvajaju se zidovi vagine, koji postaju vidljivi, kao i grlić materice. Tada se može uzeti i bris sa grlića materice i vagine, koji se testira na prisustvo uzročnika polno-prenosivih infekcija (mogu biti prisutni i bez davanja simptoma), kao i Papa - test, kojim se ispituje prisustvo prekanceroznih i kanceroznih ćelija. Analizom brisa određuje se i grupa vaginalnog sekreta.

Pregled spekulumom traje 30-ak sekundi i NIJE BOLAN, ali može biti pomalo neprijatan, naročito ako je vagina osetljiva zbog infekcije ili nekog drugog razloga.

- bimanuelni pregled : to je druga faza karličnog pregleda. Izvodi se tako što lekar stavi rukavicu i uvede kažiprst i srednji prst u vaginu, a drugom rukom spolja palpira donji deo stomaka. Na taj način se orijentiše o položaju, veličini i bolnoj osetljivosti organa u maloj karlici (jajnici, jajovodi, materica, vagina). Tokom bimanuelnog pregleda možete osećati neki neprijatan pritisak. Dubokim disanjem kroz poluotvorena usta smanjićete nelagodnost. Ukoliko osetite bol, obavezno informišite lekara.

- rektovaginalni pregled : nije neizostavni deo pregleda, ali može se vršiti ukoliko je potrebno. Njime se vrši pregled mišića između vagine i rektuma, i napipava eventualno prisutan tumor te regije. Ovaj pregled može biti pomalo neprijatan, ali traje svega nekoliko sekundi

Pregled dojki

Pri pregledu dojki obraća se pažnja na promenu kože dojki, pojavu zadebljanja, čvorića, iscedka . Možete pitati lekara da vas nauči kako da vršite samopregled dojki. Najbolje vreme za to je posle menstruacije, jer tada dojke nisu napete i osetljive. Čvoriće u dojkama najčesće otkrivaju same žene ili njihovi seksualni partneri. Većina njih nije kancerogena, ali u svakom slučaju, informišite svog ginekologa o njihovom eventualnom prisustvu. Ukoliko je potrebno, rade se dodatne dijagnostičke metode, kao sto su mamografija, biopsija i druge.

Posle pregleda

Slede konsultacije i objašnjenja oko pregleda i nalaza. To je prilika da saznate nešto više o kontroli rađanja, kontracepciji, trudnoći, abortusu, neplodnosti, polno prenosivim infekcijama i zaštiti od njih, samopregledu dojki, menopauzi.

NE DOZVOLITE DA STIDLJIVOST POSTANE RAZLOG VAŠE NEINFORMISANOSTI, ILI JOŠ GORE,  F A K T O R   R I Z I K A  !!!

SLOBODNO RAZGOVARAJTE I PITAJTE SVE STO VAM JE NEJASNO!!!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb