doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Peti oktobar - dve decenije kasnije

misha | 05 Oktobar, 2020 17:10

Peti oktobar - dve decenije kasnije

Govorilo se da su "slobodni demokratski izbori" jedina tekovina petooktobarske smene Miloševićevog režima. Danas, dve decenije kasnije, nema ni te tekovine. Opet smo neslobodno društvo koje živi u "izbornoj autokratiji" zahvaljujući upravo onima koje je narod tog 5. oktobra 2000. oterao, a koji su se već 2012. vratili na vlast.

5. oktobra se nije dogodio ulični puč, već narodna odbrana pokradenih izbornih rezultata za predsednika SRJ.

Ne smemo zaboraviti pojedine pljačkaške privatizacije i likvidaciju (uglavnom propalih) preduzeća koje su usledile nakon tih demokratskih promena. Ali, moramo biti fer i reći da je pre tog Petog oktobra- Srbija (tada SRJ) bila izolovana zemlja pod sankcijama bez međunarodnog priznanja! Opustošena i opterećena ratovima, hiperinflacijom, sankcijama, izbeglicama, državnom pljačkom svake vrste, obavijena mafijaškom omčom oko vrata u medijskom mraku.

Svi nasleđeni problemi devedesetih, od Haga do Kosova, su uticali na nejedinstvo i na dodatne podele veoma heterogenog DOS-a. Produžena crno-crvena ruka onih koji su pre Petog oktobra ubijali političke protivnike i slobodne novinare je 12. marta 2003. atentatom na prvog demokratski izabranog premijera dr Zorana Đinđića ugasila svetlo a time i svaku nadu o slobodnoj, normalnoj, demokratski uređenoj, evropskoj, drugačijoj Srbiji.

Peti oktobar je najvažniji datum u našoj modernoj istoriji- to je simbol otpora građana jednom zločinačkom režimu i najveći simbol osvajanja slobode. Večna slava i hvala.

Covid-19 - maska glavu čuva !!

misha | 16 Jul, 2020 12:00

Covid-19 - maska glavu čuva !!

U globalnoj infodemiji o pandemiji novog Korona virusa- od šume se ne vidi drvo! Zato, evo kratke i jasne priče kako asimptomatski pobediti Covid-19! Iz ličnog iskustva.
 Covid-19 : Novi Korona virus
 
Svi se moramo zaraziti, pre ili kasnije. Policijski čas i drugi karantini ništa ne rešavaju već samo odlažu to, razvlačeći  epidemiološku krivulju --- kako zdravstveni sistem ne bi kolabirao (kao u Italiji)...

Težina kliničke slike zavisi od toga koju smo količinu virusa udahnuli i kakav je naš imuni sistem. Ako smo nekada imali upalu pluća, bronhitis, ako patimo od astme, naš respiratorni sistem je oštećeniji i postoji mogućnost za dobijanje težih simptoma virusa.

Ovo gore su Petrijeve šolje i koncentracija bakterija koja nikne sa maskom i bez nje: pri kijanju, kašlju, razgovoru... Vidi se da svega manje "niče" kad se nosi maska.

Tako i nama, pri zaražavanju, koji imamo masku- manja će biti infektivna doza tj. infektivna koncentracija unetog virusa ili bakterije, pa će i klinička slika biti mnogo blaža!
Znači i kod tzv. Korone - imate debelu konekciju između infektivne doze i kliničke slike! Što znači da ćemo se sa običnom maskom i rukavicama najverovatnije ipak zaraziti; ali će klinička slika biti mnogo blaža ili asimptomatska! A organizam tj. imuni sistem će "upamtiti" ovaj novi virus i stvoriti antitela- što je najbolja i prirodna "vakcinacija" tj. imunizacija !
Zato moramo nositi maske !!

SNS Azbuka 3.0

misha | 17 Januar, 2020 12:30

S N S Azbuka 3.0

Kada sam na Sretenje 2017. objavio SNS Azbuku 2.0, naivno sam se nadao da će se na predsedničkim izborima ipak desiti neko čudo i pored očiglednih nefer izbornih uslova. Sada uoči parlamentarnih izbora 2020. pišem ovu SNS Azbuku 3.0 s jednom jedinom porukom- BOJKOTovati glasanje na proleće zbog nepostojanja elementarnih uslova za slobodne demokratske izbore!! Neka se AV igra demokratije sa svojom lažnom, klovnovskom opozicijom. Pošten svet u tome neće učestvovati.

Karikatura Duška Petričića - Ubijanje države (NIN)

SNS (A): ALEKSANDAR OBRADOVIĆ - uzbunjivač, heroj !!

Ukazao je na korupciju u namenskoj industriji i umesto reakcije pravne države doživeo je napad čitave mafijaške mašinerije- od provladinih medija i (kvazi)analitičara, preko naprednjačkih poslanika, ministara, predsednice skupštine, premijerke, do predsednika.

Ipak, virus slobode je oslobođen...

SNS (B): BIA - Bata Gašić "iz Kruševac" (kome smo u prvoj SNS Azbuci predvideli bolje radno mesto kao nagradu za lojalnost AV-u), poznat po tome što voli "novinarke koje lako kleknu". "Teleprontovao" se na mesto direktora BIA. Poput molera će sa nove pozicije zamaskirati i to što nema ni diplomu kruševačke Gimnazije, i aferu helikopter i sve mrlje u biografiji stranačkih kolega...

Bahaćenje nestručnog i nepismenog stranačkog kadra se najbolje ogleda u činjenici da zvanični helikopter BIA-e sa Banjice dva puta nedeljno ide u Stopanju (selo kod Kruševca) po vruću prasetinu za direktora "BIJE" !! P.s.Imao sam par botovskih napada na blog zbog prethodnih postova. Red je da sada posle ovoga dobijem i nekog BIA agenta. Ipak je SNS hobotnica evoluirala...

"Hajde da se vratimo na "helikopter". Znate li koliko su daleko bili od Kraljeva i da im je nuđeno da dovedu bebu u Kraljevo? Zašto helikopter, zašto spektakl? Zašto niste obezbedili da sleti kako treba? Znate ko je unutra poginuo? Još jedan lekar, još jedan tehničar, a pre njih- beba! Sram vas bilo! Sram vas bilo!", dr Rade Panić, predsednik SLFS (na protestu ispred Vlade R. Srbije 4.11.2016.)

SNS (V): "VRH DNA" - pesma o Njemu, Ramba Amadeusa:

"Ti si vrh dna
vrh dna
vrh dna
anomalija

Bio si dno
i činio si zlo
a sada bi ooooo
da zaboravimo to
dogmizo si po dnu
prepustio se snu
pronašao svrhu
da otpuziš ka vrhu
al' ti nisi vrh
ti si kanta blata
ispljunuta s dna
anomalija

Reko sam ti sve
a pomenuo te ne
ipak sada znaju svi
da si to ti!"

 

VRH DNA - Dva lica naprednjačke Srbije (2012.-2020.) 

SNS (G): GIM - Branko Stefanović, otac Nebojše iz Beograda, prvog bota u novijoj istoriji. Njegova privatna firma GIM je imala veće privilegije od državnih firmi u kupovini oružja iz Krušika iz Valjeva, a dozvolu je dobila upravo od MUP-a, na čijem čelu je Brankov sin Dr Nebojša. Ipak Agencija za borbu protiv korupcija je "utvrdila" da Branko Stefanović nema nikakve veze sa GIM-om. Tako je Agencija za borbu protiv korupcije umrla od korupcije; a muljanje oko trgovine oružja se nastavlja i dok ovo čitate...

SNS ROĐENDAN U SENCI AFERA - Na proslavi 11 godina SNS-a AV je govorio o "srpskom snu": „Stanovi za mlade bračne parove, programi za mlade ljude, da mladi ostanu ovde i dobiju ranije automobile, da mogu ranije da odu od svojih roditelja, da mogu ranije da zasnuju porodicu, čime će se obezbediti više dece i rešavati demografski problemi“. Zoran Kesić je u svojoj humorističkoj emisiji više nego ozbiljno dodao: „Tako je! Srpski san su veće plate, stanovi za mlade, više dece, ali zašto ovde stati sa srpskim snovima? Zašto se probuditi? Sanjajmo i dalje srpske sne. Srpski san su i institucije koje funkcionišu, sistem koji ne zavisi od jednog čoveka, uređene bolnice i škole i dovoljno vrtića za koje ti ne treba veza, zdravstvo za koje ti ne treba veza, zaposlenje za koje ti ne treba stranka. Srpski san su mediji koji smeju da kritikuju svakoga, policija koja izađe kada je građani pozovu, tužilaštvo koje reaguje na afere, pravosuđe koje sudi pravično. Srpski san je zemlja u kojoj nema nedodirljivih, zemlja u kojoj se zbog korupcije i nameštanja unosnih poslića firmi tvog tatice dobije šut u dupe. Šut iz Vlade i u dupe. Srpski san je država u kojoj fantomi ne mogu da ti sruše čitavu ulicu u sred noći, i u kojoj se plagijatori smenjuju i kažnjavaju, a fakultetski profesori ne ponašaju kao žrtve Stokholmskog sindroma. Srpski san je reka umesto cevi, kanalizacija umesto preskupe odvratne i kič jelke, srpski san je metro umesto gondole. Možda sve ovo izgleda samo kao san, možda deluje da ovo nikada neće postati java, ali, ljudi, jedan mladi radikal još pre 30 godina sanjao je da postane predsednik, i evo , snovi se ostvaruju. Zato sanjajmo!…Ili možda ipak ne treba više da sanjamo, dosta smo spavali, možda je jedini način da stvarno ostvarimo srpski san da se probudimo i prekinemo ovaj srpski košmar.“

SNS (D): DOLjEVAC - nesrećna Stanika Gligorijević (52) je poginula početkom 2019. na naplatnoj rampi u Doljevcu kada je na kolonu vozila ogromnom brzinom naleteo automobil u kome je bio tadašnji i sadašnji direktor Koridora Srbije Zoran Babić. Ovaj bahati "vazduplohov" je dan posle nesreće dao ostavku, kako je rekao "iz moralnih razloga" jer je to "osobina koju očekuje predsednik", ali je zapravo do danas ostao na funkciji! Ostalo je nejasno i ko je vozio, posebno jer je snimak nesreće koji je dostavljen tužilaštvu skraćen 2 minuta ili montiran tako da se nevažno vidi, a važno ne vidi !?

 Idemo u EU, gazeći evropske vrednosti - Na Trećoj međuvladinoj konferenciji EU i Srbije, održanoj jula 2016. godine, otvorena su poglavlja 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda, sloboda i bezbednost. Ako stvarno želimo da se pridružimo EU, poštujući prave evropske vrednosti- Srbija ova poglavlja ne može zatvoriti bar još 10 godina...

SNS (Đ): ĐILAS, Vuk Jeremić i Boško Obradović ili kako bi ih fašističkim sinoninima opisao Studio B: "linč, silovanje, nasilje!" Naprednjački propagandni tim za medijski inženjering ih je markirao kao "žute lopove i fašiste" i usmerio sve tabloidne topove na njih. Ova opoziciona crna trojka je kriva vlastima jer i pored ozbiljnog truda nisu uspeli da je uguše, a nije se ni sama ubila. Umesto toga, došlo je do formiranja Saveza za Srbiju (SzS) koji je probudio i izveo stotine hiljada ljudi širom Srbije na proteste subotom, ukazao međunarodnoj zajednici na pravo lice vladajućeg režima i najavio BOJKOT nedemokratskih izbora 2020.!!

SNS (E): "Eee" je čuvena seksistička izjava predsednika AV u Kraljevu posle otvaranja turske fabrike tekstila: "Pa ti si sve žene uzeo da rade... Pa zato si ti srećan. Misliš da ćeš... Eee..."
Ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović i šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović odbacili su navode da je Vučić tokom obilaska fabrike svojim izjavama uvredio žene. Mihajlović je na sednici Skupštine Srbije navela da su takve kritike "šizofrene" i da su "govor mržnje"! Objasnila je da je "Vučić samo pohvalio turskog investitora koji je zaposlio značajan broj žena u Kraljevu"...

Ja moram da dodam: Naprednjaci... Eeee!!

SNS (Ž): ŽENA, LGBT pripadnica, delom Hrvatica, na najvažnijoj funkciji u državi- premijerka Ana Brnabić (4 u 1). Do skoro i vanstranačka ličnost, a onda je dobila svoju "SNS dangu"! Svaka čast Vučiću za ove sjajne predstave poštovanja ljudskih i manjinskih prava koje priređuje za EU!!

SNS (Z): ZAMENIK GRADONAČELNIKA BEOGRADA - Na beogradskim izborima 2018. SNS je osvojila čak 44.99% glasova tako što su u predizbornoj kampanji prodavali karte za nepostojeći metro!!

 

Gradonačelnik je postao dr NN, a njegov zamenik Goran Vesić. Mislim da sada uopšte ne treba da čudi totalni haos u prestonici: preslaganje kocki na tek rekonstruisanom Trgu Republike, nelogičnosti oko Beograda na vodi (BW) ili gondole na Kalemegdanu, izmeštanje Glavne železničke stanici na gotovo nepoznatu i teško pristupačnu lokaciju bez zgrade, najavljeni mega jarboli, Nacionalni stadion od 250 miliona evra, premeštanje Savskog mosta "na livadu" u parku Ušće, curenje fontane na Slaviji, konstantni saobraćajni kolaps... (Beograđani- dopišite!)

AV, Zato što volim (budžet) Beograd(a) - Budžet Beograda iznosi nešto više od 1,2 milijarde evra !!

SNS (I): IZVRŠITELjI - još jedna SNS paramilicija. Bogatašima se praštaju dugovi, a izbacuju sirotinju na ulicu.

 

SNS (J): JOVANjICA - poljoprivredno dobro organske hrane na kome je otkriven uzgoj marihuane pod plastenicima od preko 4 tone na čak 12 hektara! MUP koji se hvali i sa najmanjim zaplenama droge, oglasio se tek kada su slobodni mediji izvestili o tome. Mnoga pitanja iz ove afere kojoj se ne vidi epilog ostala su nejasna: od državnih subvencija Jovanjici iz Stare Pazove, radnih poseta visokih funkcionera vlasti (Vulina i Babića), preko nejasnoće da li je neposredno pre hapšenja vlasnik Koluvija zvao brata predsednika, Andreja Vučića...??

AV je još jednom pravosuđe izvrnuo ruglu- tužeći samog sebe i brata, preko Miloša Vučevića, lojalnog stranačkog kolege i gradonačelnika Novog Sada. Ipak, predsednik je javno priznao da je Koluvija imao ozbiljne kontakte u državi i podršku nekih državnih struktura (MUP, vojska, BIA) za najveću proizvodnju marihuane u Evropi!

 

ZMIJE, PACOVI... - Ali, plašim se da će se sve završiti kao i sa onim "kompletnim idiotima iz vrha beogradske vlasti" i zaboravljenom aferom SAVAMALA...

SNS (K): KRVAVE KOŠULjE - Pokušaj ubistva lidera Levice Srbije Borka Stefanovića uoči tribine SzS u Kruševcu krajem 2018. pokrenulo je lavinu građanskih protesta širom Srbije pod nazivom "Stop krvavim košuljama". Napad na opoziciju je posledica najprljavije hajke koju režim AV svakodnevno vodi protiv političkih neistomišljenika uzurpirajući gotovo celokupan medijski prostor. Kukavički crtaju metu na leđima svakog ko se usudi da misli drugačije, a sa jezika mržnje sada su prešli na štangle i razbijanje glava. U prilog tome ide i Vučićev odgovor na prve proteste: "Ni jedan zahtev neću da ispunim, nek vas bude i pet miliona!" Time je predsednik kumovao novom nazivu protesta- "1 od 5 miliona" koji traju do danas, već više od 50 nedelja...

 

Koliko je vlast bestidna govori to da su kopirali proteste opozicije: "1 od 300 miliona" se zvao SNS kontramiting organizovan za doček Putina (iako je nas i Rusa- 153 miliona!); "Stop krvavim scenarijima" se zvao SNS miting upravo u Kruševcu gde je pružena podrška predsedniku njihove stranke zbog naslovnih strana NIN-a i Danas-a na kojima je navodno AV prikazan kao meta.

 

Kontravizija sa Lavom Pajkićem i Hit tvit - vlast je kopirala i tv emisije. Kontravizija je ipak po nečemu jedinstvena- to je jedina humoristička emisija u svetu koja napada isključivo opoziciju.
Uz sve ove SNS kopije, tu su i replike afera; a videli smo i "kinesku kopiju" Aleksandra Vučića, koji jasnije nego ikada kaže: "我要這樣謝謝你"!!

SNS (L): LAŽNI DOKTOR Siniša Mali - Afera oko doktorata bivšeg gradonačelnika Beograda, a aktuelnog ministra finansija Siniše Malog koja traje od 2014. konačno je dobila epilog - Odbor za etiku Univerziteta u Beogradu doneo je 21.11.2019. odluku da je doktorat Siniše Malog plagijat!! Ipak, sama afera nije značajno uticala na političku poziciju plagijatora Malog koji je ostao ni manje ni više nego ministar finansija. Mali nije osetio potrebu da podnese ostavku, a Veliki nije video razloga za njegovu smenu jer "Mali odlično radi svoj posao". Nedavno smo svi videli u skupštini kako radi svoj posao kada je govorio o "hiljadama miliona milijardi"; što je baš bizarno neznanje za jednog ministra finansija!? Ali, možda je AV pohvalio Malog za odlično obavljen posao oko fantomskog rušenja pravne države u Savamali 2016.!?

KRIK - Sve afere Siniše Malog: Pored plagiranog doktorata, postoji još bar 14 sumnjivih radnji i poslova sadašnjeg ministra finansija !!

SNS (Lj): Ljupkam te i volkam k'o Jutka - Milutin Jeličić je tužni primerak ljudske vrste iz Brusa zbog čijih seksualnih frustracija su stradale brojne žene, sve dok se hrabra Marija Lukić nije javno suprostavila. I pored postojanja dokaza u vidu 15.000 lascivnih poruka; Jutku su "spontano podržale žene", zaposlene u javnim preduzećima u Brusu. Jedna od njih je prostodušno otvorila srce: "Rekli su mi (da dođemo ovde). Naš šef javno-komunalnog preduzeća, ovde je i direktor naš. (Rekli su) da dođemo na ovaj skup danas da podržimo našeg predsednika opštine, što zarađujemo koru 'leba i parče 'leba i naš život. Šta da ti kažem dalje, mora se radi. Jeste hladno, ali mora se izdrži."

 

Lokalni SNS primitivci su ranije delovali smešno. Sada su već opasni! Uz Jutku, tu su i drugi lokalni šerifi: od Dragoljuba Simonovića, predsednika opštine Grocka, osumnjičenog da je naručio spaljivanje kuće u kojoj je spavao novinar Milan Jovanović; pa sve do Radoša Milovanovića, direktora NB Namenske iz Lučana, koji ne bira sredstva da maltretira roditelje poginulog radnika koji ga terete da je odgovoran za tragična zbivanja u fabrici... Na manifestacijama organizovane podrške Simonoviću, Jeličiću i Milovanoviću- najšokantnije je izgledao napad radnika Namenske na roditelje poginulog kolege!!

SNS (M): MEGA DIPLOMAC - 2014. je i doktorska disertacija Nebojše Stefanovića, koja je odbranjena na beogradskom Megatrend univerzitetu 2013. godine, dovedena u pitanje. A u međuvremenu čak i verodostojnost njegove diplome osnovnih studija. Naime, Stefanović je zapravo dobio diplomu londonskog Megatrenda koji je u Britaniji registrovan kao kompanija i nikada se nije nalazio u obrazovnoj evidenciji niti je imao akreditaciju. Prema sopstvenim tvrdnjama, studirao je u Beogradu, u Sava centru, gde je odlazio na predavanja. Tu diplomu je nostrifikovao pre 15 godina na Megatrendu, na kome je zatim i doktorirao. Validnošću diplome osnovnih studija ministra policije kao i njegovim doktoratom, nadležni se do danas nisu bavili.
P.s.Važno je da Nebojša iz Beograda ima validnu člansku kartu SNS-a, šta će mu sve te diplome?!

 

SNS (N): NOVA S - kablovska televizija na kojoj se svakog jutra može gledati "Mentalno razgibavanje", gde petkom možemo gledati "Veče sa Ivanom Ivanovićem", subotom "24 minuta sa Zoranom Kesićem", a nedeljom (konačno opet!) "Utisak Nedelje", Olje Bećković. Istina i diktatura ne stanuju na istoj adresi !!

SNS (Nj): NjIHOVI I NAŠI! - Mi i oni, prva i druga Srbija – oko nas samo izdajice, plaćenici, nacionalistički nastrojeni zločinci, soroševci, špijuni, klerofašisti, prodane duše, komunjare, ljotićevci...

 

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je "Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, mogli prerasti u međusobni obračun!!

Srbi su uporno, umesto da grade institucije i sistem, svoju energiju poklanjali ideji političkog mesijanstva. Srbija je zbog podela postala nepokretno društvo, bez mnogo ideja u pogledu budućnosti, ali sa mnogo agresivnosti između pojedinaca različitih društvenih grupa. Atmosferi suprotstavljenosti pomaže „tabloidizacija medija“. Celoj atmosferi izvesnu toksičnost dodaju i reakcije na društvenim mrežama, svojim neretko nasilnim i malicioznim jezikom.", upozorio je predsednik SANU!!

NjAKANjE 3.0 - AV virtuoz performansa !!

SNS (O): O2 i Prva Tv - dve televizije sa nacionalnom frekvencijom, je grčka Antena grupa prodala Kopernikus Corporation za 180 miliona evra. Prethodno je pomenuta korporacija prodala svog kablovskog operatera Kopernikus Technology državnom Telekomu za 190 miliona evra. Tako se naprednjačkom tajkunu Srđanu Milovanoviću SNS država odužila zbog zasluga za partiju 2012. Tzv. Srki Kopernikus je tada svojski pomogao SNS-u ustupajući im jedan kablovski kanal na skoro godinu dana gde su oni kreirali svoj fake news program bez prekida, posle čega su se dokopali vlasti.

Posle DJ Žexa i Peconija- Srki Kopernikus je ugasio svetlo i ozvaničio potpuni medijski mrak u Srbiji.

SNS (P): Pančićev vrh - afera iz 2017. koja takođe do danas nije okončana. Na najvišoj tački Srbije- Kopaoniku, blizu administrativne granice sa Kosovom i Metohijom izgrađen je nelegalni objekat od više od 1.000 kvadrata. Više od godinu dana je trajalo prebacivanje odgovornosti za rušenje ovog nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu između ministarke građevine Zorane Mihajlović i ministra policije Nebojše Stefanovića. Onda je Dr Stefanović i 2019. ponovo izneo neistinu povodom ove afere- da će do kraja godine objekat biti srušen. Kako se ispostavilo, bila je to još jedna obmana vlasti. Slučaj ovog nelegalnog objekta pokazuje da postoje privilegovani pojedinci koji su jači od države. Da li je to Veselinović, Radoičić, Andrej...ko će ga već znati.

SNS (R): RAZGRANIČENjE - reč 2018. godine koju je lansirao AV kao predlog za rešenje kosovskog čvora. Niko ne zna šta tačno razgraničenje podrazumeva: podelu KiM; razmenu teritorija- sever Kosova za jug Srbije; formiranje ZSO u okviru Republike Kosovo; minimalnu demarkaciju već postojeće administrativne granice ili nešto peto? Svakako, dobro upakovana priča o priznanju Kosova. Još samo da Amerikanci promešaju karte u Prištini...

 

Rijaliti - istovremeno Zadruga i Parovi nastavljaju da zaglupljuju i zaslepljuju ionako sluđen narod. Imaginarijum je srce Srbije!

SNS (S): "SRBIJA 2025." - nova naprednjačka šarena laža!
2014. smo čuli da će za dve, dve ipo godine biti bolje. Onda su nas 2018. obavestili da je stiglo "Zlatno doba". Ipak, ni to nije ono najstrašnije- sada nam kažu da nas 2025. čeka neko valjda platinasto ili dijamantsko doba: "prosečna plata će biti 900€, a prosečna penzija 430-440€"; "Srbija će nadmašiti Hrvatsku po kilometrima auto-puteva", 2025. se pominje i kao najoptimističnija godina našeg ulaska u EU...

 

 Prosečan Srbin još nije video ni prosečnu platu od 500€, ali veruje u prosečnu platu od 900€! Srećna Nova 2025.!!

SNS (T): TWITTER - Još u prvoj SNS Azbuci 2016. smo pisali o zabrinutosti Bečića, predsedavajućeg Skupštinom, što poslanike ne može da zaštiti na Tviteru. Tviter je van dometa cenzure, pa su morali da naprave SNS tumač tvitova, pinkovu emisiju Hit tvit (pandan Utisku nedelje koja se čak emituje u istom terminu). Izvrtanje istine, spinovanje, zatrpavanje bitnog nebitnim je njihova specijalnost!

Možda je najbolji primer za ovo tvit Vladana Slavkovića iz kraljevačkog Lokalnog fronta:
"Mi ćemo da ih vređamo na tw, a oni će nama da streljaju ljude. Možda je politički korektnije da mu saspemo pet metaka u leđa? I da se napijemo posle atentata?"


Iako je jasno da je aludirao na nerazjašnjeno ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici početkom 2018. sa "pet metaka u leđa" a koje se desilo posle medijskog targetiranja iz Beograda; kao i na staru radikalsku izjavu AV gde je nabrojao kada se sve u životu napio: "kad je Zvezda postala prvak Evrope, kad je ubijen Slavko Ćuruvija i kad je ubijen Zoran Đinđić."; čitava opozicija je optužena da bi se po dolasku na vlast sa političkim neistomišljenicima obračunavala oružjem, atentatima, krvavim sukobima i prostačkim rečnikom! J*** lud zbunjenog!!

SNS (Ć): ĆUTANjE INSTITUCIJA - Ključna reč koja je obeležila 2019. je korupcija. Afere su se ređale otkrivajući pravo lice autoritarno- mafijaškog režima Aleksandra Vučića. Sa aferama koje su uspele da probiju medijsku blokadu i cenzuru, rasla je nervoza i agresivnost najviših predstavnika vlasti! Ipak, preglasna tišina institucija države na sve to je ono što treba da nas brine...

 


SNS (U): UGUŠIĆEMO SE! - Pored autokratskog gušenja svih sloboda i prava građana, gušimo se i bukvalno. Beograd je jedan od najzagađenijih glavnih gradova na svetu! Tako se Srbija našla rame uz rame sa Bangladešom, Pakistanom, Indijom, Kirgistanom, Avganistanom, Kinom, Bosnom, Kosovom...

Dok Beograd i drugi gradovi Srbije ruše rekorde u zagađenosti vazduha, bode oči to što su sve vlasti u poslednjih devet godina uključujući i aktuelnu- gotovo pola milijarde evra od ekoloških naknada potrošile nenamenski!! Prema podacima iz izveštaja o finansiranju životne sredine Fiskalnog saveta nama je za modernizaciju toplana i proširenje toplovodne mreže potrebno 550 miliona evra. To je upravo taj novac koji je nenamenski potrošen i da smo ga uložili u to sada bismo imali značajno kvalitetniji vazduh!!

SNS (F): FAKENEWS.RS - Srbija nastavlja da tone u tabloidnu septičku jamu!

 

Portal Fake News Tragač je dodelio nagrade Zlatni, Srebrni i Bronzani Pinokio medijima koji su tokom prethodnih godinu dana prema njihovoj evidenciji najčešće širili lažne i manipulativne vesti. Njihov tim je istražio 163 manipulativna sadržaja i u širenju dezinformacija uhvatio 177 medija, koji su zbirno posmatrano 726 puta kreirali ili preneli neistine.

 

#1 Zlatnog Pinokija za 2019. godinu dobija Informer, koji je iz korpusa dokazanih dezinformacija kreirao ili preneo čak 34,4%. Ovaj medij je tokom prethodnih godina u više navrata razotkrivao tajne planove za uništenje Srbije koji se nisu ostvarili, utvrdio je postojanje Boga na osnovu informacija sa satiričnog portala, najavio da NATO pravi virus kojim će ubijati Slovene, izmislio izjavu Federike Mogerini, lažima branio doktorat Siniše Malog, a u jednom trenutku je čak najavio i to da će se na portalu Informera pojaviti lažne vesti. Bili su u pravu!
#2 Srebrnog Pinokija je zaslužio prošlogodišnji laureat Alo, sa učešćem od 33,1%. Ovaj medij je najavio pad asteroida koji će sve ljude na svetu učiniti bilionerima, dok je u albanskoj pesmi o sukobu žene i svekrve prepoznao poziv na pokolj Srba. Kad opasnost nije pretila od Albanaca – sa kojima je ovaj tabloid zakazao rat koji je trebalo da počne minulog novembra – opasnost je pretila od zastrašujućih bolesti, pa je Alo najavio da će u septembru u Srbiji smrt pokucati na vrata i da će ljudi padati kao pokošeni.
#3 Bronzani Pinokio pripao je Kuriru, koji je krairao ili preneo 29,4% dezinformacija iz evidentiranog korpusa. Ovaj medij se priključio i promociji manipulativnih onlajn kampanja za proizvode kakvi su Pingulingo i Nutrivix, a objavio je i niz lažnih vesti, o istraživanju koje pokazuje da ne postoje genijalne žene, o bubama-ubicama koje šire smrtonosni virus, kao i o Diani iz Leskovca koja već godinama ima 22 godine i živi kao bog sa 22.000 dinara.

Redakcija FakeNews Tragača odlučila je da 2019. godine dodeli i posebnog, Crnog Pinokija, i to novinaru i voditelju Živoradu Nikoliću, poznatijem kao Žika Šarenica / Seljak, koji iz nedelje u nedelju u dnevnom listu Kurir objavljuje plagirane kolumne. To nije prestao da čini čak ni kada su i njemu i uredniku tog dnevnog lista predočili sav materijal koji su prikupili FakeNews Tragači, a koji svedoči o kontinuiranoj krađi intelektualne svojine.

TOP #10 generatora i prenosilaca lažnih vesti zaokružuju, ovim redosledom, Espreso, Srbija danas, Srpski telegraf (i njegov portal Republika), Blic, Večernje novosti, Telegraf i B92.

Pri razmatranju ovih rezultata treba imati u vidu da je u Srbiji registrovano više od 2000 medija i da ne postoji ni dovoljno dobar način ni dovoljno veliki tim da kontinuirano i sistematski proverava sadržaj svakog od njih. Pažnja tima Fake News Tragača bila je prvenstveno usmerena na medije sa najširim potencijalnim dometom, dakle na dnevne listove, televizije sa nacionalnom frekvencijom i najposećenije portale.
Na objedinjenoj listi, koja predstavlja rezultate za 2018. i 2019. godinu, Informer je takođe na prvom mestu, nakon čega slede Alo, Kurir, Srbija danas i Espreso.
Redakcija Fake News Tragača je dobitnicima nagrada poslala i statue Zlatnog, Srebrnog i Bronzanog Pinokija, uz napomenu da u bajci na koju referišu, drveni lutak sklon laganju ima priliku i da se popravi. Nagrađeni mediji to očigledno nisu uzeli u razmatranje, jer je TOP#3 isti kao i 2018. godine, uz nešto drugačiji raspored – tada je Informer dobio Srebrnog, a Alo Zlatnog Pinokija.

SNS (H): HIBRIDNA OPERACIJA KRUŠIK - Tako je ministar sile Vulin objasnio aferu Krušik, iskoristivši valjda sva svoja znanja koja je stekao u toku 15 dana vojne obuke.

 

SNS (C): CRKVA - U Crnoj Gori je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti, kojim se praktično nacionalizuju svetinje SPC! Ovom bezakonom zakonu kojim se otimaju hramovi Božji su probali da se suprotstave srpski poslanici iz Demokratskog fronta u Skupštini CG, međutim- svi su uhapšeni; a zakon je izglasan oko 2.30 ujutru! AV s druge strane "ne želi da se meša u unutrašnje stvari susedne države" i time potvrđuje mafijaški dil iz Pariza sa Milom Đukanovićem koji mu je 2008. pomogao u njegovoj inicijaciji iz ekstremnog nacionalističkog radikala u umivenog demokratskog evropejca!

Ohrabruje to što je preko 100.000 vernika u maloj Crnoj Gori izašlo na ulice u borbi protiv ove bezumne nepravde. Mirne litije i molebani se svakodnevno održavaju širom Crne Gore- od severa, preko Podgorice, do primorja i Boke. Gotovo epski deluju prizori sa protesta u Žabljaku, gde se vidi kako se učesnici litije probijaju kroz snežne smetove na temperaturi od gotovo -10 stepeni !!

SNS (Č): ČUDO! - U ovoj crnoj naprednjačkoj eri (auto)cenzura je toliko napredovala da sam čak i ja 2017. imao problema sa štampanjem svoje nekomercijalne knjige. Iako sam zamislio da prvu blog-knjigu "Life Is a Miracle" (Život je čudo) objavim u veoma skromnom tiražu ("za svoju dušu" i poželeo da je podelim prijateljima!) jedna veća kraljevačka štamparija je odbila saradnju zbog "problematičnog sadržaja"! Ukratko- "Zna se da 'ovi' drže sve... Ta 'SNS Azbuka' nam može navući samo inspekciju i probleme... Ovde ipak radi 20 ljudi... Da pišete pesme- štampali bismo vam knjigu odmah sada." Mrak!

 

SNS (Dž): DžEK TRBOSEK - je novinarski nadimak engleskog serijskog ubice iz 1888. Misterija koja okružuje identitet i motive ovog ubice zaintrigirala je mnogobrojne istraživače i brojne autore da napišu knjige o njemu. To je bio prvi  moderni serijski ubica koji je "slavu" stekao jer su njegovi zločini našli put do javnosti preko medija. Ubicino korišćenje medija je za to vreme bilo novina.
Srpski tabloidi kao da su doktorirali na ovom slučaju. Tako posle one nesrećne pevačice, danas imamo tzv. Malčanskog berberina! Mislim da bi bilo autentičnije i istinitije da su ga nazvali "SNS brica", sudeći po ovom  saopštenju SNS - Opštinski Odbor "Pantelej" - Mesni Odbor "Malča":

"Dragi članovi M.O. "Malča",
Ovim putem vas pozivamo da se u našim prostorijama izjasnite o daljem statusu našeg dugogodišnjeg člana Ninoslava Jovanovića u našoj stranci. Smatramo da je neophodna reakcija našeg Mesnog odbora, kako bismo sprečili negativan uticaj na biračko telo u izbornoj godini, te želimo da preko O.O. "Pantelej" i G.O. "Niš" izdejstvujemo momentalno isključenje iz stranke Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao "Malčanski berberin".
SNS informativna služba M.O. "Malča" - 05.01.2020."

 

SNS (Š): ŠVEDSKA - U Švedskoj 2020. pričaju o četvorodnevnoj radnoj nedelji od po 6h dnevno. U Srbiji 2020. pričamo o fer izbornim uslovima uz posredovanje stranaca!!

Laku noć.

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 ... 100 101 102  Sledeći»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb