doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Svi psi idu u raj...

misha | 27 Mart, 2008 16:24

T E D Y

Dok sam razmišljao kako ću seriju političkih postova prekinuti pričom o mom kučencetu Tedy-ju, nisam ni slutio da ću biti ovoliko tužan...:-(((

Hteo sam da pišem o najpametnijem i najotkačenijem kučetu koje sam ikada imao... A onda mi je deda, sa suzama u očima, rekao da Tedy-ja više nema...:-(((

Živelo je kod stare kuće (kod babe i dede). Pre 4 godine deda je uzeo malo, debelo kuče, koje me je u prvom momentu (kad sam ga ugledao) podsetilo na malog medu- pa sam mu i dao ime: TEDY !

Bilo je to nesvakidašnje kuče! Volelo je da se igra sa svima... Najzanimljivije mi je bilo da posmatram njegovu igru sa jednim malim žutim (bezimenim) mačetom! To "rivalstvo" mi je uvek mamilo osmeh na licu... O tome je (prvobitno) ovaj post i trebalo da bude... Smislio sam pričicu i samo sam čekao lep, sunčan dan da odem do stare kuće i snimim tu njihovu igru, a zatim da taj klip objavim na blogu... Ali sam zakasnio...:-((( Inače, bitno je reći, da Tedy nije podnosio ni jednu drugu mačku (osim ove)! Sa njom je delio hranu, spavali su zajedno... Čak su se zajedno i peli na jedan stari, krivi dud u dvorištu...

Verovali ili ne: sada (bez Tedy-ja) ovo mače ne želi (samo) da jede, pa mi sve ovo deluje još tužnije...;-(

Dedi još više nedostaje... Bilo je vrlo umiljato i zadnih nekoliko meseci deda ga nije ni vezivao, već su svuda išli zajedno... Bilo je vrlo poslušno- "pomagalo" mu je da zatvori kokoške, prasiće,... On kaže da "samo što nije znalo da govori"...


Pre tačno 7 dana (20.mart) sve je izgledalo svakidašnje... Posle igre sa mačetom, Tedy je krenuo do njive sa dedom... Naišao je neki čovek sa traktorom i psom... Tedy je želeo da se poigra sa tim "prijateljem", ali je pogrešio... Opasno, ljuto kuče ga je pojurilo, a u želji da mu pobegne (Tedy) je počeo neoprezno da beži... Naišao je tačno ispred točkova i......K R A J;-((((((        Meni nisu odmah ni kazali za sve ovo...

Nabaviću novog psa, ali znam da nikada neće u potpunosti zameniti Tedu-ja...
Tedy će uvek imati posebno mesto u mom srcu...:-)

p.s.Sve slike su iz 2004., osim prve koja je iz 2006.! Zašto ga nisam slikao skorije...???:-(((

Evropska Srbija pobeđuje ?!

misha | 22 Mart, 2008 13:00

Blok sa DS u prednosti:

Kada bi se izbori za Skupštinu Srbije održavali danas, najviše glasova, 39,9 %, dobila bi koalicija okupljena oko DS- Borisa Tadića, pokazalo je martovsko istraživanje agencije „Medijum galup“.

Prema tom istraživanju, drugi po broju glasova bili bi radikali sa 37,1 %, treća koalicija DSS - NS Vojislava Koštunice i Velimira Ilića sa 10,4 %, četvrti socijalisti sa 5,4 %, a peti LDP Čedomira Jovanovića sa 3,1 % glasova, čime bi izgubili pravo na ulazak u parlament!

Najviše mandata u parlamentu Srbije, prema istraživanju, imala bi koalicija okupljena oko DS u kojoj su G17+, Liga socijaldemokrata Vojvodine i SDP Rasima Ljajića i to 105;radikali bi imali 95 poslanika, DSS-NS - 26, socijalisti - 14, a nacionalne manjine - 10.

Šta je uticalo na to da, u odnosu na prošlo istraživanje ove agencije obavljeno u prvoj polovini februara, LDP koji je tada imao 5,4 odsto i SPS sa 3,9 odsto osvojenih glasova, praktično promene pozicije i stranka Čedomira Jovanovića ne osvoji cenzus za ulazak u parlament, objašnjava Srbobran Branković iz „Medijum galupa“:
- SPS je zabeležio porast jer je ušao u koaliciju sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, dok je LDP deo glasova izgubio izlaskom LSV-a Nenada Čanka iz njegove koalicije.
Pad glasova od dva procenta beleži i SRS koji je, prema istraživanju ove agencije, u februaru imao 39,4 odsto. Branković kaže da pad radikala proističe „od prelivanja glasova koji su otišli koaliciji SPS-PUPS-JS“.
Na osnovu ovog istraživanja, može se uočiti da će SPS ili narodnjačka koalicija biti upravo onaj tas na vagi koji će odlučiti da li će vladu praviti radikali ili proevropski blok okupljen oko DS.
Najpopularniji političari su Boris Tadić, o kojem 45,6 odsto građana ima pozitivno mišljenje, i Tomislav Nikolić, o kojem pozitivno mišljenje ima 41,1 odsto građana Srbije.
Istraživanje je sprovedeno od 6. do 13. marta na uzorku od 1.000 ispitanika.


Srbija priznala Kosovo (?)

misha | 21 Mart, 2008 15:51

Ovo je post o jednom mom zapažanju koje sam morao da podelim sa vama! A želeo sam (u drugom delu posta) da postavim i jedno pitanje za blogere! Pa da počnemo:

http://misha.blog.rs/gallery/2283/Kosovo_is_Serbia.JPG

 

 

 


 

"Prvi susedi Srbije koji su priznali nezavisnost Kosova su Hrvatska, Mađarska i Bugarska"- glasila je ovih dana vest u nekim našim medijima! Na ovaj način formulisana rečenica ("Prvi susedi Srbije...") znači (po mom mišljenju) samo jedno- da je Srbija indirektno priznala Kosovo !!!

Evo i objašnjenja: Koliko ja znam (iz geografije) Republika Srbija se graniči sa CG, BiH (RS), Hrvatskom, Mađarskom, Rumunijom, Bugarskom, BJR Makedonijom i Albanijom!!! Upravo je ALBANIJA: prvi sused koji je priznao Kosovo (još u "prvim sekundama" posle 17.feb.)! Dakle srpski mediji su za osmog suseda Srbije (umesto Albanije) proglasili- KOSOVO!!! Ili se to samo meni "učinilo"...???

Jedino opravdanje im može biti ako su za izvor ove "informacije" koristili moj post: "Realnost: Republika Kosovo"!:-))) 

 

I još nešto: čitao sam interesantne diskusije na mnogim forumima,pa me zanima i mišljenje vas na blogu o ovoj temi:

KiM se vraća u sastav Srbije?

Pretpostavimo:
- da se novonastala Republika Kosovo (i Metohija) vrati u granice Srbije
- Kosovska Vlada priznaje bezuspešnost projekta
- države sveta priznaju realnost jedinstvene Srbije
- sve to uz saglasnost većine stanovnika svih delova Srbije (uključujući i stanovnike pokrajine KiM)

Pitanje:
- Kako zamišljate dalje funkcionisanje države SRB?

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb