doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

CIPELIĆI SU IZ SRBIJE !!! xD

misha | 27 Novembar, 2009 01:00

 CIPELIĆI SU IZ SRBIJE !!! xD

 Da Srbija "uopšte ne zaostaje za svetom" uverili su nas juče sVpski Vadikali:

 gadjanje cipelom uvreda.JPG, 15 KB

CIPELIĆ MODA: Sezona 2008/09 (Bagdad/Beograd)

>>> Gađanje cipelom je najveća uvreda duboko ukorenjena u arapskoj kulturi: cipele simbolizuju prljavi predmet jer imaju direktan kontakt sa zemljom, a i povezane su sa nogama, najnižim delom tela. Uvreda je i pokazivanje đona.

 http://www.optimus-prevajanje.com/zastave/slike/irak-prevajanje-zastava.gif

IRAK

Nakon Zalivskog rata (1994.), kao lični protest protiv spoljne politike Džordža Buša starijeg, na ulazu u hotel Al-Rachid u Bagdadu postavljen je mozaik koji prikazuje njegov lik kako bi svaki posetilac mogao zgaziti njegovo lice!

2003. godine Iračani su cipelama gađali kip Sadama Huseina da bi pokazali šta zapravo misle o dugogodišnjem iračkom diktatoru. Cipele su od američke invazije na Irak 2003. neretko korištene i za napade na američke zastave, a pojavljivale su se i svezane za fotografije američkog predsednika.

Muntadar al Zeidi, novinar iračke nezavisne televizije Al Bagdadija krajem 2008. (na press konferenciji na kojoj je najavljeno da će američke snage napustiti njegovu zemlju tek 2011. godine)- bacio je dve cipele na bivšeg američkog predsednika Buša za vreme konferencije za štampu koju je prvi čovek SAD održao sa iračkim premijerom. "Ovo je oproštajni poljubac od iračkog naroda, psu! Ovo ti je od udovica, siročadi i svih izginulih u Iraku" - povikao je tada Zaidi i bacio cipelu ka Bušu.

http://www2.arnes.si/~sspmskri/Zastava%20Indija.GIF

INDIJA

Indijski novinar, Sikh je cipelom gađao ministra unutrašnjih poslova, ali ga nije pogodio (očito nadahnut primerom iračkog novinara koji je u decembru prošle godine gađao cipelom američkog predsednika Džordža Buša). Ministar Palaniappan Chidambaram koji je nastupio na press konferenciji o terorizmu lagano se sagnuo i okrenuo glavu i tako izbegao cipelu bačenu iz prvog reda u dvorani. Ministar je bio zbunjen, ali se nasmejao i zamolio okupljene da ostanu mirni. Novinara s belim turbanom oko glave dvojica muškaraca odmah su izvela iz dvorane.

http://www.freewebs.com/domoljublje/Zastava%20Federacije%20Bosne%20i%20Hercegovine.gif

FEDERACIJA BIH

„Ako u stvarnom životu ne možete ništa da uradite protiv političara, to možete u virtuelnom svetu. Potreban vam je program i veoma motivisani bacač cipela.“ Citiranim rečenicama se na portalu www.bhraja.co.ba objašnjava video-igrica u kojoj ko god poželi može da, u virtuelnom svetu, cipelama gađa premijera Republike Srpske Milorada Dodika. Kreator igrice je inspiraciju našao u incidentu koji se dogodio u Bagdadu. Kao nagradu za uspešno gađanje Dodika cipelama učesnici igrice dobiju intoniranje himne Bosne i Hercegovine i to sa stihovima – „Bosna, mila mati, Hercegovino. Ti ćeš večno zemlja biti“ – iako bosanskohercegovačka himna nema tekst.

http://www.ambasadasrbije.ch/vesti/wp-content/uploads/Zastava-Srbije.jpg
SRBIJA
(SRS, NS)

Poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković nameravala je da na dan posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Srbiji (20. 5. 2009.) visokog gosta iz Amerike gađa svojim cipelama, po ugledu na iračkog novinara koji je gađao američkog predsednika Džordža Buša! Međutim, Bajden se na kraju nije obratio poslanicima u Skupštini, pa je ideja Jankovićeve ostala nerealizovana. Za Kurir (za koga bi drugo!!!) je Jankovićeva izjavila: "Spremila sam cipele crvene boje, koja simbolizuje kosovske božure. Ta boja podseća na nevino stradale. Baš me zanima kako bi se ponašao da sam ga gađala, da li bi se izmakao ili bi uzvratio..."

Poslanica SRS-a Gordana Pop-Lazić gađala je (26. 11. 2009.) cipelom tokom skupštinske rasprave  o Statutu Vojvodine predsedavajuću parlamenta Gordanu Čomić. Gađanje cipelom, je kako je navela, "legitiman način protesta poslanika koji ne mogu da kažu ono što narod koji predstavljaju misli". Do incidenta je došlo posle rasprave i zahteva radikala da se objasni ko je autor pisma Sinoda SPC, pročitanog juče u parlamentu, a koji je kasnije demantovan. Predsedavajuća je zbog negodovanja opomenula i oduzela reč poslaniku SRS Aleksandru Martinoviću, na šta je Gordana Pop-Lazić reagovala tako što je skinula cipele i bacila ih ka Gordani Čomić. Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je poslanicu Gordanu Pop-Lazić sa 32.000 dinara i zabranom ulaska u ovu instituciju u roku od 20 radnih dana.

 

Meni je prvo bilo zanimljivo da posmatram i analiziram psihotično nasmejanu facu ove radikalne gđe Cipelić: Govorila je o tom svom "herojskom činu", pokazivala svoju (taze kupljenu kinesku) cipelu a misli kao da su joj već bile u dalekom Sheveningenu: "Eh, samo da šef vidi ovo, sigurno će me unaprediti na prvom plemenskom savetu!" Kao da je već razmišljala i o ambasadorskom poslu u Bagdadu, kad tamo nekad SRS osvoji onih 50%+1 glas i dođe sam na vlast. Toliko je bila ponosna na sebe- da sam pomišljao da će istaći i svoju kandidaturu za mesto budućeg Patrijarha srpskog)) Posle mi je bilo muka, pa sam promenio kanal...

Baš u duhu srpske pravoslavne tradicije! Radikali baš znaju da padaju, i to sa stilom!

seselj i sadam.JPG, 36 KB
ЖИВЕЛА СРБИЈА, тј.:
 
عاشت صربيا
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb