doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

ČLAN PARTIJE !!!

misha | 22 Novembar, 2009 11:35

 ČLAN  PARTIJE
(ili: "Srbija na 17.mestu")
glasanje.JPG, 12 KB
"SRBIJA NEZADRŽIVO SRLJA U PROGRES", ironično i jako duhovito je zapazio Stevan Sremac još 1895. godine u svom delu "Ivkova slava." To "srljanje u progres" je sarkastičan prikaz srpske realnosti! Svedoci smo da se kod nas neke (loše) stvari vrlo teško menjaju - one su od navika,  vremenom prešle u običaje, da bi sada postale (čak) tradicionalne! I zašto (a i kako) da se odreknemo tradicije.....i "identiteta"?!
Kako to izgleda u praksi, najbolje opisuje ovaj moj letimični pregled istorije Srbije od tamo nekog 13.-14.veka do danas: u vreme Turaka - promena vere je poturicama obezbeđivala bolji, sigurniji i lagodniji život! Nekoliko vekova kasnije, za vreme Titove Jugoslavije-  sve blagodeti (eh ti krediti...) ste dobijali jednostavnim učlanjenjem u KPJ! Za razliku od prethodna dva navedena slučaja, kada je nepriklanjanje vođi imalo fatalne posledice- u vreme Miloševićeve Jugoslavije/Srbije članstvo u JUL-u (ili SPS-u) nije bilo obavezno! Ali je dosta koristilo- tako ste mogli da nađete posao i kao radite i kao primate platu (tako stvarajući privid da je funkcionisanje perpetum mobile ipak moguće!) Onda su došle tzv. demokratske promene (05. X 2000.) i tada su svi pomislili da će se ceniti neke druge, prave vrednosti! Da neće biti važna partijska knjžica- već diploma, znanje, umeće, veština! Međutim, postalo je još komplikovanije- jer u koalicionim Vladama se pažljivo mora pratiti koji sektor pokriva koja stranka: ko želi posao, pogleda čiji je ministar nadležan za tu sferu života- i onda: juriš u tu stranku po pristupnicu!
g17 moje parce sveta .JPG, 18 KB
 Moja modifikacija najnovijeg slogana G17+: "MOJE PARČE SVETA, VOŽDOVAC"
 
Javna tajna je da je članstvo u partiji postalo prečica (ako ne i- jedini put) do posla! U ovom postu ću prikazati jednu stranku koja trenutno prednjači u ovoj "trgovini" (a toga je bilo, biva i biće i u skoro svim drugim strankama)!
Da se razumemo- lično nemam puno zamerki na program te stranke, kao ni bilo kakav skriveni antagonizam prema predsedniku iste! Čak ga i podržavam u borbi protiv patoloških novina (koje se kupuju na trafici, a nisu novine) Kurir! Međutim- ono što me nervira je to što je ova demokratski orijentisana stranka preuzela kalup vladanja iz nekih sistema protiv kojih se i sama borila! Zato opravdano sumnjam da im je prioritet Srbija ("..na 1.mestu!")! Pre će biti da im je Srbija na....... recimo 17.mestu! Lista prioriteta može biti ovakva:


1) ČLANSTVO U STRANCI (tu su sigurni glasači!)

2) PRELAZAK CENZUSA (ulazak stranke u Skupštinu)

3) PARTNERSTVO SA VEĆOM STRANKOM (čime se prethodna stavka lakše ostvaruje!)

4) ULAZAK U VLADU

5) MINISTARSTVO EKONOMIJE

6) MINISTARSTVO FINANSIJA

7) GUVERNER NBS

8) NIP !!!

9) MA SVA MINISTARSTVA gde su PARE

10) JAVNA PREDUZEĆA (za ljude iz vrha stranke)

11) LOKALNA ADMINISTRACIJA (za one iz prve stavke prioriteta)

12) LEPA MARKIRANA ODELA

13) NOVI AUTOMOBILI

14) PUTOVANjA ZA Dž (tzv. "traženje strateških partnera")

15) SKIJALIŠTA

16) ORGANIZACIJA ZIMSKIH OI 2022. NA STAROJ PLANINI (sa Bugarskom)

17) ŠTA JOŠ, ŠTA JOŠ- A DA: srbija !

g17 srbija na 1 mestu.JPG, 21 KB
 
Hmmm, možda su nam ipak krivi oni Turci.....?
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb