doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Vučić uvodi sve znakove interpunkcije !

misha | 12 Februar, 2013 22:25

Inspirisan fantastičnim web-sajtom Njuz.net, na Misha.blog.rs sam osnovao blog kategoriju "Nju Njuz", u kojoj će se (nadam se) naći serija zanimljivih satiričnih postova, s ciljem da skrenu pažnju čitalaca/javnosti na neke pojave u društvu.
 
 
Aleksandar Vučić uvodi sve znakove interpunkcije u svoj govor !

BEOGRAD, 12. februar 2013. (Nju Njuz) – Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić obavestio je danas javnost da će u buduće svi znakovi interpunkcije biti ravnopravno zastupljeni u njegovom govoru. Tačka.

http://mile.blog.rs/gallery/3242/aleksandar-vucic-tacka-a-gde-je-pecat.jpg  

Pečat je tu, a gde je tačka”, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić (levo)

-Dame i gospodo novinari, zapeta, želeo bih da Vas obavestim, crta, u svim svojim javnim nastupima i govorima u buduće ću ravnopravno koristiti sve postojeće znakove interpunkcije, znak uzvika, izjavio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić smatra da će ovakav način komunikacije učiniti njegove misli konkretnijim i preciznijim, kao i da će olakšati posao novinara koji prenose njegove reči:

-Puno puta su novinari stavili zapete tamo gde im nije bilo mesto pa su moje reči dobile sasvim drugačije značenje, znak uzvika. Ja ne znam, zapeta, gospodo novinari, zapeta, da li je to slučajnost ili loša namera, znak pitanja. Ipak, zapeta, ništa ne treba prepuštati slučaju, crtica, ako je još u 18-om veku Vuk Stefanović Karadžić rekao, dve tačke, navodnici, piši kao što govoriš a čitaj kao što je napisano, navodnici, ne vidim zašto bismo se odricali od tradicije, znak pitanja, završio je svoje izlaganje ovaj sve popularniji političar zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, ali i za zaštitu srpskog jezika, književnosti i pravopisa.

Podsetimo, prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić je u poslednje vreme svoje političke govore kao i odgovore na novinarska pitanja često završavao sa “tačka”.

Komentari

Njuz

krasiva | 13/02/2013, 16:06

Hehehehehehe zapeta smajli :-)
Voli on da stavi tačkicu :-)
Kao što rekoh, jednom prilikom, uhvatio se kao terijer za pile samo oko korupcije, smoriše se oni u vojsci kada će da ih bar malo pogleda (uz piramidu, naravno :-) ), a velike teme čekaju. Kao lider stranke valjalo bi da da širu viziju budućnosti društva i države, da da ideju. Ali mi se sviđa ono što radi, na Njuzu, i u NPS.

Re: Vučić uvodi sve znakove interpunkcije !

misha | 17/02/2013, 01:04

misha

@krasiva: :)) Šta je NPS?

P.s.I Vučić ima moju podršku, verovao ili ne;)) Pogotovo posle ovog naslova:

Blic Online | Pešić: Dačić i Vučić kao Đinđić
Dačićeva i Vučićeva vlada je prva posle Đinđićeve koja iskreno vodi Srbiju u Evropsku uniju i koja na realnim osnovama pokušava da reši kosovsko pitanje, ocenila je juče sociološkinja Vesna Pešić.
- Ova vlada je shvatila da postoji samo jedna evropska politika, koja je nezavisna i od leve i od desne ideologije i od nacionalizma i od građanstva. Srbiji je isporučen spisak obaveza koji se tiče EU i Kosova i Ivica Dačić i Aleksandar Vučić rade po tom spisku - navela je Pešićeva na debati “Kuda ide Srbija”, u organizaciji lista “Republika”.
- Vučić je priznao da je iz Brisela dobio spisak sa 24 sporne privatizacije i krenuo je u neizvesnu borbu protiv korupcije, dok Dačiću dobro ide agenda oko rešavanja kosovskog pitanja - ocenila je Pešićeva.
- Podržavam ovu vladu zato što neko hoće konačno da reši pitanje Kosova jer je Kosovo uslov svih uslova za izvlačenje Srbije sa evropskog dna i promene njenog ružnog lica - navela je Pešićeva, koja je zbog toga protiv vanrednih izbora ove godine.

Re: Vučić uvodi sve znakove interpunkcije !

nena58 | 17/02/2013, 19:45

nena58

Једна запета изостављена, запета, две тачке, затворена заграда, :) осмех .тачка :)

Re: Vučić uvodi sve znakove interpunkcije !

misha | 17/02/2013, 22:39

misha

@nena58: Smajli :)) Pozdrav

Vučić

krasiva | 18/02/2013, 11:14

NPS- Nacionalni Park Srbija
Nadam se da će izaći iz okvira 24, i hapsiti redom!

Re: Vučić uvodi sve znakove interpunkcije !

misha | 18/02/2013, 23:08

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb