doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Vučić uvodi sve znakove interpunkcije !

misha | 12 Februar, 2013 22:25

Inspirisan fantastičnim web-sajtom Njuz.net, na Misha.blog.rs sam osnovao blog kategoriju "Nju Njuz", u kojoj će se (nadam se) naći serija zanimljivih satiričnih postova, s ciljem da skrenu pažnju čitalaca/javnosti na neke pojave u društvu.
 
 
Aleksandar Vučić uvodi sve znakove interpunkcije u svoj govor !

BEOGRAD, 12. februar 2013. (Nju Njuz) – Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić obavestio je danas javnost da će u buduće svi znakovi interpunkcije biti ravnopravno zastupljeni u njegovom govoru. Tačka.

http://mile.blog.rs/gallery/3242/aleksandar-vucic-tacka-a-gde-je-pecat.jpg  

Pečat je tu, a gde je tačka”, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić (levo)

-Dame i gospodo novinari, zapeta, želeo bih da Vas obavestim, crta, u svim svojim javnim nastupima i govorima u buduće ću ravnopravno koristiti sve postojeće znakove interpunkcije, znak uzvika, izjavio je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić smatra da će ovakav način komunikacije učiniti njegove misli konkretnijim i preciznijim, kao i da će olakšati posao novinara koji prenose njegove reči:

-Puno puta su novinari stavili zapete tamo gde im nije bilo mesto pa su moje reči dobile sasvim drugačije značenje, znak uzvika. Ja ne znam, zapeta, gospodo novinari, zapeta, da li je to slučajnost ili loša namera, znak pitanja. Ipak, zapeta, ništa ne treba prepuštati slučaju, crtica, ako je još u 18-om veku Vuk Stefanović Karadžić rekao, dve tačke, navodnici, piši kao što govoriš a čitaj kao što je napisano, navodnici, ne vidim zašto bismo se odricali od tradicije, znak pitanja, završio je svoje izlaganje ovaj sve popularniji političar zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, ali i za zaštitu srpskog jezika, književnosti i pravopisa.

Podsetimo, prvi čovek naprednjaka Aleksandar Vučić je u poslednje vreme svoje političke govore kao i odgovore na novinarska pitanja često završavao sa “tačka”.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb