doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Evropski Riziko: Separatizam

misha | 06 Jun, 2014 18:09

Evropski Riziko: Separatizam

Ruski stručnjaci su na osnovu analiza dokumenata američke CIA, ruske službe GRU i ekspertskih grupa na čijem se čelu nalaze Zbignjev Bžežinski i Samjuel Hantigton, jula 2012. godine načinili mapu "Nove Evrope - 2035. godine". Da Stari kontinent u narednih dvadesetak godina zaista čekaju ogromne promene, onako kako su to pomenuti stručnjaci "predvideli" pre gotovo dve godine, uverili smo se već u martu ove godine- nakon ruske aneksije Krima...

 

 "Istočna Evropa 2035." - Budućnost ili sadašnjost !?

Ovu mapu sam prvi put video još pre godinu i po (početkom 2013.), ali priznajem da je tada nisam shvatio ozbiljno! Rusija jeste još 2008. godine vojno intervenisala u Gruziji, a zatim i priznala nezavisnost Južne Osetije i Abhazije, ali tek nakon ruskog pripajanja dela ukrajinske teritorije (Krima i Sevastopolja) početkom 2014. godine sam postao svestan realne mogućnosti promene evropskih granica u budućnosti. Dok raspad Ukrajine i dalje traje (i Donjeck i Lugansk su nakon referenduma proglasili nezavisnost od Kijeva, a građanski rat tinja na istoku i jugu Ukrajine!), proruska samoproglašena republika Pridnjestrovlje, otcepljena od Moldavije 1990., podseća Moskvu na rezultate referendumu iz 2006. godine- na kome je 97,2% građana takođe zatražilo pripajanje Rusiji! O tome sam detaljnije pisao u postu Srbija u krimskom tamnom vilajetu.

Dakle, istok Evrope već ovih godina počinje da liči na futurističku mapu "Nove Evrope" iz 2035. godine (slika gore)! Osim delova Ukrajine, i delovi baltičkih zemalja će navodno u budućnosti postati delovi Rusije, dok će Belorusija potpuno nestati- utopivši se u Rusku Federaciju. Velike promene očekuju se i na Kavkazu, jer se smatra da Rusija ipak neće moći da zadrži neke sadašnje teritorije (Čečeniju i Dagestan)...

Serija velikih teritorijalnih promena, prema pomenutoj "ruskoj viziji" iz 2012., počeće u Velikoj Britaniji- gde će Škotska posle referenduma proglasiti nezavisnost, što će podstaći i ujedinjenje Irske? (Fakat je da su se London i Edinburg već dogovorili oko referenduma 2014. o otcepljenju Škotske, koja je deo Ujedinjenog Kraljevstva od Zakona o uniji 1707., prim.aut.)

FREEDOM! - Škotska će 18. Septembra 2014. održati referendum o nezavisnosti !

Katalonci (Barselona je takođe najavila referendum o nezavisnosti Katalonije od Madrida za 09. Novembar 2014.!?, prim.aut.) i Baski će proglasiti nezavisnost od Španije, a posledica će biti raspad multikultularizma u Francuskoj. Oko Marselja će nastati islamska država, a oblast Loren sa centrom u Strazburu priključiće se Nemačkoj, dok će Korzika proglasiti nezavisnost. Raspašće se i Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji. Italija će se raspasti na bogati sever i siromašni jug (još jedna činjenica ide toj tvrdnji u prilog- italijanska oblast Veneto koja obuhvata Veneciju i okolinu tj.nekadašnju Mletačku republiku je polovinom marta 2014. održala "virtuelnu probu"- internet referendum o nezavisnosti od Italije, koji je zvanični Rim ignorisao, prim.aut.), a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost? Tužna sudbina, smatraju ruski analitičari, očekuje i Poljsku, koja će morati da se odrekne delova teritorije posle serije novih sporazuma između Rusije i Nemačke?

 

"Balkan 2035." - Srbija bez Kosova i juga centalne Srbije (tzv.Preševske doline) i bez severa Vojvodine, ali sa istočnom BiH (deo Republike Srpske) u svom sastavu !?

Teritoriju Bosne i Hercegovine podeliće Srbija i Hrvatska. Da bi se umirila Turska, nastaće Velika Albanija koju će činiti Albanija, Kosovo, teritorija koju Albanci nazivaju preševska dolina i deo zapadne Makedonije. Mađarska će povratiti deo svoje nekadašnje teritorije u Rumuniji i severnom Banatu. Da bi nadoknadila gubitak Transilvanije, Rumunija dobija Moldaviju, osim dela koji ide Rusiji. Bugarska mora da se oprosti od Burgasa, koji uzima Turska. Obim promena će zavisiti, kako kažu ruski eksperti, od socijalne i političke nestabilnosti...

Zanimljiva sličnost- još sedamdesetih godina prošlog veka u javnost je puštena mapa Evrope 2021. godine, koja se dobrim delom i obistinila! U njoj je tada najavljen raspad Sovjetskog Saveza i Jugoslavije, stvaranje Velike Albanije, zelene transverzale, povratak osmanizma... Ako se zna da je razbijanje Jugoslavije bio zacrtan projekat, jasno je da se ovim mapama mogu najavljivati željeni događaji i aspiracije velikih sila.

  Separatizam i EU- Situacija je pomalo apsurdna: što je u Evropi manje granica, više je država, pa tako i više regiona koji bi da postanu države, a (ne)principijelnost glavnih političkih igrača unosi dodatnu konfuziju. (NIN)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb