doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Osama bin Laden, kraj jedne predstave?

misha | 02 Maj, 2011 18:35

Osama bin Laden, kraj jedne predstave?
 
2001.- 2011. - Kraj decenijskog američkog reality show-a...
 
Prošlo je skoro punih deset godina od terorističkih napada 11-09-01 na Sjedinjene Američke Države kada je Al Kaida otetim avionima gađala kule "Bliznakinje" Svetskog trgovinskog centra u Njujorku i Pentagon, međutim ostalo je mnogo nerazjašnjenih okolnosti i neodgovorenih pitanja... Činjenica koju niko ne može da ospori jeste da je mnogo nedužnih ljudi izgubilo živote u terorističkim napadima, kao i u tragičnim događajima neposredno posle njih.

Vlada SAD još uvek nije dala ni jedan čvrst dokaz u prilog tvrdnji da su teroristi koje su oni naveli izveli teroristički napad, kao i da Bin Laden stoji iza napada. Još uvek se precizno ne zna zbog čega su kule pale kao da je u pitanju kontrolisano rušenje (posebno zgrada broj 7 koja nije pretrpela direktan udar letelice), još uvek nisu prikazani snimci udara aviona u Pentagon sa sigurnosnih kamera (ako ne računamo izuzetno loš snimak koji otvara nova pitanja), još uvek ne znamo šta se tačno desilo u Pensilvaniji (UA Flight 93), još uvek niko nije snosio odgovornost zbog neverovatne serije "propusta" koja je "teroristima" otvorila put za izvođenje ovako komplikovanog i precizno izvedenog terorističkog napada, još uvek ne znamo kako su priučeni teroristi-piloti uspeli da izvedu manevre koje su izveli i na koji način su uspeli da izigraju kompletnu protivazdušnu odbranu supersile kakva je Amerika. Posle 9/11 i pisama sa antraksom, ekspresno je usvojen Patriot act. Nastavlja se usvajanje mera koje dodatno uskraćuju slobode američkih građana i ustavom zagarantovana prava.
11 09 2001 - Jedina teorija zavere je zvanična verzija priče ?!

Arhitekte, piloti, studenti, profesori univerziteta, bivši vojni i bezbednosti oficiri, familije žrtava i glumci sve češće pozivaju administraciju SAD da otvori novu, nezavisnu istragu o događajima 11. septembra 2001. Pokret koji želi da se pronađe puna istina o 9/11 jača, sporo ali sigurno. Bušova administracija se međutim oštro protivila otvaranju nove istrage. U mejnstrim medijima, ljudima koji se usude da iznesu pretpostavke drugačije od zvanično forsirane istine lepe etikete izdajnika, teoretičara zavere i psihijatrijskih slučajeva.
 
  
Sporne "činjenice" - Mesto pada "leta 93", nigde traga delovima aviona. / Ugao pod kojim je avion morao da leti da bi udario u Pentagon i da bi načinio štetu koja je prikazana. / Prilikom rušenja blizankinja uočeno je nešto što liči na male eksplozije.

Sudeći po ovim slikama (klik za veću sliku), video materijalima koje sam pregledao u prethodnim godinama, svim teorijama i "razotkrivanjima" teorija zavere koje sam pročitao- prilično sam zbunjen i sumnjičav u istinitost zvanične verzije. Da li je u pitanju lažna operacija neverovatnih razmera koja nije odrađena besprekorno???
 
Danas (02-05-11), gotovo deceniju posle tog (misterioznog) terorističkog napada koji je pokrenuo lavinu Američkih "antiterorističkih" ratova po Aziji, pravda je konačno zadovoljena. Najtraženiji svetski terorista Osama Bin Laden je ubijen u noći između 01. i 02. maja u Pakistanu. Tu vest nam je trijumfalno saopštio predsednik SAD-a Barak Obama. Međutim, ni ova vest nije mogla da prođe (bar po meni) skroz uverljivo- uz jednu sliku ovog ubijenog terorističkog lidera (viđao sam i bolje u Photoshop-u), usledila je vest da je telo Osame bin Ladena sahranjeno u moru? I onda veoma značajan podatak da je sahrana obavljena uz poštovanje svih islamskih običaja. Samo što nisu rekli: "Volimo mi muslimane, ozbiljno." Mislim da nedostaje i ono: "I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju..."?
Barak Husein Obama: "YES, WE CAN!"
 
Ili sam ja neki paranoični ludak koji voli teorije zavere ili ovde stvarno nešto ozbiljno smrdi? Mnoge stvari su Amerikanci krili i zataškavali (to nam je najbolje pokazao Wikileaks 2010. godine), pa i ne čudi ova moja skeptičnost. Imam utisak, kao da su Ameri deceniju kasnije stavili tačku na poslove u Avganistanu i Iraku, i svoju "antiterorističku borbu" polako preselili na severnu Afriku, sa pogledom ka Bliskom istoku. Posle Libije, neka se pripremi Iran...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb