doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

NAPREDNjACI- RADIKALI Light

misha | 01 Septembar, 2009 10:00

Dugo nisam pisao neki politički post! Znam i da ih blogeri ne vole, ali mislim da je vredno da se jedan ovakav post nađe u net "arhivi"...
NAPREDNjACI - RADIKALI Light
srpska naprena nakaradna stranka.JPG, 5 KB
 
U svom postu "SLOBODNI RADIKALI? :)))) (2.DEO)" sam još pre oko godinu dana nagovestio na mogućnost da će novi radikali (oni bez Šekijevog bedža) postati moćna partija u Srbiji! Slobodni radikal Toma je osnovao novu stranku- Srpsku Naprednu Stranku i krenuo u borbu za vlast! Vrlo lukavo i mudro je opipao narodni puls i u svoj program uvrstio sve ono što raja želi da čuje: 
nikolic vuk u jagnjecoj kozi.3bmp.JPG, 40 KB
SRPSKA NAKARADNA STRANKA (SNS) - NAPREDNI NARODNjACI KOJI SU RADIKALNO ZA EVROPU SA KOSOVOM I METOHIJOM !!!
 
Srpska NAKARADNA Stranka (kako je ja zovem) je gotovo prekopirala program stranke koja je na poslednjim izborima osvojila 40% glasova (DS)! Tako su se i oni odlučili da kažu (osim "Kosovo je Srbija" i "Živela majka Rusija") >DA< i Evropi i Americi i Hagu! Ne kažem da je to loše- ali je nakaradno to što njeni lideri (slobodni radikal Toma i mali Aca) vređaju našu inteligenciju- poričući svaku vezu s svojom političkom prošlošću!!! Kao da su u Srbiju stigli (s osnivanjem stranke) skroz novi, neuprljani, ma- sa etiketom!!!
corax misha.jpg, 40 KB
I tako sve više čitam/slušam/gledam o visokom rejtingu te "nove" sranke i pitam se da li je tako nešto moguće samo u Srbiji?!? Za petama su (neki kažu i da su prešli) vladajući DS po broju potencijalnih glasača! Za to krivim i lošu politiku DS-a ali i visoku stopu zaboravnosti u Srba!!!
 
Ovaj post sam napisao upravo iz tog razloga- da se prisetimo slobodnog radikala, demokratskog vojvode Tome i malog Ace (kroz reči i dela) dok su bili u SRS-u i sada kada su u njihovom novom nakaradnom SRS Lightu:
 
 (O EVROPSKOJ UNIJI/ HAGU/ ZORANU ĐINĐIĆU/ RUSIJI/ VELIKOJ SRBIJI)
SRS vs SNS
 
Tomislav Nikolić (23. FEBRUARA 2003. !!! na mitingu):
"Ako neko od vas u idućih mesec ili dva vidi negde Zorana Đinđića, recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom."
 
Tomislav Nikolić (2007.-o atentatu na Đinđića):
"Zaslužio je to što mu se dogodilo."
 
Tomislav Nikolić (2009.-o navodnom pokušaju atentata na njega):
"Znate kako to ide, kad Vojislav Šešelj kaže da sam gotov u svakom pogledu, onda neko od ljudi koji mu slepo veruju, kod kojih je omiljen, mogu to shvatiti kao njegovu želju da ja stvarno budem gotov! (...) Setite se da su i pokojnog premijera Đinđića nazivali izdajnikom i stranim plaćenikom, pre atentata!"
 
Tomislav Nikolić (u Parlamentu Srbije):
 "Sram te bilo, džukelo jedna."
 
Tomislav Nikolić (2006., Otadžbinski kongres SRS)
"Onaj lom, onaj pad 2000.godine Srbija više nikada neće da doživi, neće zato što su vrednosti odvojene, zato što se sada zna na kojoj strani su Srpska radikalna stranka i srpski nacionalni interesi, i na kojoj strani su oni ispunjavaju tuđe interese!"
 
Tomisal Nikolić (2006., emisija "Utisak nedelje")
Na pitanje Olje Bećković: "Čekajte, Boris Tadić je ustaša?" Nikolić: "Potpuno!"
/
Tomislav Nikolić (kraj 2008., emisija "Upitnik")
Odgovora na pitanje novinara o gore pomenutoj izjavi: "Nikada me niste čuli da kažem za Borisa Tadića da je ustaša."

Tomislav Nikolić (2007.pred izbore):

"Evropska unija je vrlo skupocen persijski tepihih. Jedina mana je što ima jednu rupu. Ta rupa će biti Srbija."

Tomislav Nikolić (2007.)

"Ne vidim NIŠTA POZITIVNO u EU, OSIM što je ZLA."

Tomislav Nikolić (2007.u Skupštini RS)

"Srbija treba da bude Ruska gubernija!"

Tomislav Nikolić (2007.)

"Bilo bi idealno da budemo i sa Rusijom i sa EU, ali ta dva saveza se mnogo razlikuju, EU samo ucenjuje, ponižava, otima teritoriju, dok Rusija pomaže. Pa ja ne bih bio predsednik Skupštine da nam Rusija nije pomagala."
 
Tomislav Nikolić (2008.)
"Srbija je u robovskom položaju prema EU, koja našu zemlju ucenjuje priznavanjem nezavisnog Kosova."
 
Tomislav Nikolić (2008. o SSP-u SRB sa EU)
"Mi ćemo sa EU oprezno. Čitaćemo narodu svaku tačku tog ugovora (Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju) za koji mi kažemo da je nesreća, a oni da je sreća."

 Tomislav Nikolić (2009., posle razgovora u Briselu sa Olijem Renom)

"Srbija je na dobrom putu ka Evropskoj uniji, ali taj proces ometa "nesposobna vlast u Srbiji". Ja bih sasvim sigurno brže uveo Srbiju u EU!!! (...) U slučaju promene vlasti u Srbiji, SNS neće zaustavljati proces evropskih integracija! Naprednjaci će formirati stranački Savet za evropske integracije. (...) Naša želja je da budemo član evropske zajednice naroda, a da nikada ne prekidamo odnose koje imamo sa svojim prijateljima u svetu, a koji nisu u EU. (...) Neka od ove posete krenu još bolje evrointegracije, neka to kapitalizuje DS, opet ću da budem srećan!"
nikolic vuk u jagnjecoj kozi.1bmp.JPG, 23 KB
Aleksandar Vučić (2009., o Hagu)
"Ako budu uhapsili Ratka Mladića- nećemo organizovati protestni skup!
 
Rešenjem broj 360-1978/98-01 od 22. 12. 1998. Vlada je Tomislavu Nikoliću dodelila stan površine 186,47 metara kvadratnih u Bulevaru Lenjina 10A u Beogradu; stan je otkupljen.
 
Rešenjem broj 360-2686/98-01 od 22.12. 1998. Vlada je Aleksandru Vučiću dodelila stan površine 117,48 metara kvadratnih na istoj adresi; stan je otkupljen.
 
Tomislav Nikolić (2009., o Zakonu o informisanju)
"Predložene izmene Zakona o informisanju gore su od rigoroznog zakona o informisanju iz devedesetih godina i SNS će se žestoko usprotiviti predlogu u kome je oličen obračun jednog ministra sa jednom novinom!"
NAPOMENA: Taj rigorozni zakon o informisanju, pre 11 god., kreirao je tadašnji ministar informisanja Aleksandar Vučić!!!
 
Aleksandar Vučić (23.01.2000., o Velikoj Srbiji)
"Vidite da danas mnogi sa podsmehom kažu- "gde su vam danas Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virovitica?!" To nam ova nesrpska fukara, ovi mučenici i jadnici, što onima koji su ovi zemlju bombardovali skute ljube i ruke im ljube... Oni hoće da kažu gde ste vi radikali u tim srpskim mestima, kao da to nisu srpska mesta! Raduju se tome što su ustaše okupirale srpsku zemlju! I hoće i nas srpske radikale da ubede da to nije srpsko, da smo mi govorili gluposti, da mi nismo znali šta je naše! A mi ni tada ni danas nismo hteli i nećemo ništa što je tuđe; hoćemo samo ono što je naše, srpsko- a to jesu i taj Karlobag i Ogulin i Karlovac i Virovitica i sve te srpske zemlje i to moraju da znaju!"
 
Aleksandar Vučić (2009., o Velikoj Srbiji)
 "Sad možemo otvoreno kazati da to nije naša politika i da to nećemo raditi, a naša je politika da budemo na strani srpskog naroda i da mu pomažemo koliko god možemo. (...) Besmisleno je tvrditi da Karlobag pripada Srbiji ili da će joj jednog dana pripasti. (...) Linija Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica nije linija srpskih naprednjaka jer je nerealna i neozbiljna. Iz mojih usta niste čuli nikada za tu granicu, nikada."
 
Političari koji menjaju svoje stavove nisu ništa novo i to se u Srbiji događa poslednjih 150 godina. Problem je što naš narod često ima kratko sećanje!!!
nikolic vuk u jagnjecoj kozi.2bmp.JPG, 51 KB
ZATO ZAPAMTITE - OVCE SU ZA ŠIŠANjE !!!
 
Pogledajte i NAPREDNjACI- RADIKALI Light (2.deo)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb