doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Pederi, ne lomite mi bagrenje !!!

misha | 18 Septembar, 2009 18:25

Pederi, ne lomite mi bagrenje !!!
 Ja sam evropski čovek, širokih shvatanja!Smile A da je naslov posta na mestu i da ne demantuje ovu moju prvu rečenicu, videćete ako do kraja pročitate post...:
"Organizacioni odbor Povorke ponosa saopštava da će skup za promociju prava lezbejki, gej, biseksualnih i transrodnih osoba u Srbiji početi 20. septembra 2009. godine u 11 časova, na Platou ispred Filozofskog fakulteta. To je mesto sa kojeg su proteklih decenija kretale najhrabrije pobune, a 2009. godine baklju borbe za slobodu i građansku ravnopravnost je preuzela LGBT zajednica."
 
 I ok, sve je dozvoljeno- to je ta Evropa, lepota različitosti, slobode...Laughing Podržavam!Innocent Uostalom i zakoni Republike Srbije zabranjuju diskriminaciju po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola, nacionalne pripadnosti, društvenog porekla, rođenja, veroispovest i s obzirom na zdravstveno stanje!
Kao što je to lepo rečeno u Balaševićevoj pesmi:
 
"I sve po zakonu, za to sam prvi
Ne bi bilo ove krvi da je bilo sve po zakonu
Vlast je vlast i ja to poštujem
Tu su paragrafi, pa zagrabi
Nek' isto je i đavolu i đakonu..."


I baš me je briga ko se na koga loži, ko se s kim vaćari po mraku, ko koga ljubi- sve je to pravo slobodnog izbora!Wink
Nije mi baš jasno zašto je ovoj tzv. LGBT zajednici toliko bitno da "paradiraju", ali ok, smatraću to opet nekom vrstom prava i slobode... Ali i ludosti- jer kao da nisu svesni rizika! Dobijaju svakodnevno pretnje od "klerofašističkih organizacija" (kako ih je Nenad Čanak lepo definisao!) poput 'Obraza', '1389' i 'Naših'"! Oni postoje i žive za ovakve manifestacije, to je praznik za njih...
I dok podrška stiže iz EU, Vlade, predsednika, sveta- ovi "fini momci" nedvosmisleno poručuju "Čekamo vas!"... I za to me je briga, neka se čekaju (možda je i to neka vrsta pravaTongue out), policija je tu da brine o redu i miru!
 
Ali ono što je "prelilo čašu" i prešlo granicu moje široke tolerancije je ovo saopštenje koje sam pročitao na netu:Sealed
 
"Želimo da obavestimo javnost da će u nedelju 20. septembra u 11.00 časova na platou ispred Filozofskog fakulteta pre samog početka povorke ponosa biti izvedeno ceremonijalno paljenje državne zastave Republike Srbije u znak protesta protiv uporne institucionalne diskriminacije nad LGBT populacijom u Srbiji. Ceremonijalno paljenje državne zastave biće izvedeno u organizaciji fejsbuk grupe “Strejt podrška za povorku ponosa” i bloga “Beograd prajd”. Ovaj protestni gest, koji je potpuno legitiman oblik iskazivanja nezadovoljstva u jednom demokratskom društvu, ima za cilj da privuče pažnju srpske i svetske javnosti na upornu diskriminaciju institucija Republike Srbije nad LGBT populacijom u ovoj zemlji."Yell
 
I o kakvom pravu mi ovde govorimo!?! Kako to "institucije Republike Srbije upornu diskriminišu LGBT populacijom u ovoj zemlji"? Usvajajući zakone protiv diskriminacije, dajući im podršku... Možda treba Boris da "krljne žvaku" ili "gurne prst u b*lju" Mirku ili Ivici- pa da oni budu "happy"?!
Šta im je kriva zastava (ko me poznaje- zna da je to za mene svetinja!!!!!!) Ko će sada da zaštiti mene i milione onih čija su nacionalna osećanja povređena?!Cry Jer, ako mi neko zapali zastavu, smatraću opravdanim da ga oderem od batina !!!
 
I da zaokružim post sa Balaševićevom pesmom, koja će reći sve što ja možda nisam napisao zbog ovog afektnog stanja:
 
"Ne lomite mi bagrenje (...)
O, zar moram da vam ponovim
Okanite se njih, jer sve ću da vas polomim..."
 
 srrrrbijaaa.jpg, 190 KB
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb