doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01 Oktobar, 2011 10:01

SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!
 
Domaći političari kao Simpsonovi poslednjih dana apsolutni su hit na internetu. Boris, Vuk, Čeda, Ivica, Palma i ostali poznati likovi dobili su dvojnike u junacima iz ove izuzetno popularne crtane serije! Sve to je delo mog blog mentora i brata koji se na Vukajliji, gde je ovo i objavio, potpisuje kao LJUBI.GA.MAJKA. Uživajte u duhovitim slikama i opisima koje su uglavnom osmislili novinari dnevnog lista "Kurir", koji je takođe preneo ovo genijalno poređenje...
http://mile.blog.rs/gallery/3242/tadic-kvimbi.jpg 
Boris Tadić kao gradonačelnik Kvimbi

Možda predsednik podseća na gradonačelnika iz serije, ali naš Boki je ipak mnogo lepši. Pa, on je po viđenju i manekenskom držanju prešišao i Klunija i Berluskonija, a neće tamo nekog Kvimbija. I taj gradonačelnik iz serije pojma nema šta njegovi građani misle, kako žive i za koga će glasati na sledećim izborima, a predsednik Springfilda sve to zna. I nije mu lako. (p.s.Svaka sličnost gradonačelnika Kvimbija sa predsednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom je (zlo)namerna!)
 http://mile.blog.rs/gallery/3242/dacic-vigam.jpg
Ivica Dačić kao šef policije Vigam
 
Vođa socijalista isti je kao prvi čovek policije Springfilda. Ipak, naš Ivica ni izbliza nije korumpiran kao Vigam. Naprotiv, on je pravi lider u borbi protiv mita i korupcije u Springfildu, i njega ne možete potkupiti makar mu na kućnu adresu doneli puno koferče para. Našem ministru policijskom takva glupost ne bi mogla da se dogodi ni u crtanom filmu. 
 http://mile.blog.rs/gallery/3242/palma-debeli%20toni.jpg
Dragan Marković Palma kao Debeli Toni

Gradonačelnik Jagodine podseća na sumnjivog tipa Tonija. Za razliku od njega, Palmini poslovi su transparentni, jer on pomaže širokim narodnim masama nastanjenim oko akva parka i zoo-vrta, i nikada nikog ne ucenjuje. Osim možda vladu Springfilda, kad mu se gradska kasa isprazni od silnih davanja za spajanje nesuđenih bračnih parova u dalekoj Grčkoj. 
 http://mile.blog.rs/gallery/3242/velja%20ilic-barni.jpg
 Velimir Ilić kao alkoholičar Barni
 
Najpoznatiji čačanski političar pljunuti je alkos Barni. Ali samo po liku, ne i po delu. Jer lider Nove Srbije uopšte ne pije. On je sve one legendarne televizijske performanse izveo mrtav trezan. Osim možda jednog, kad je javno rekao da bi za budućnost Springfilda nagnao Madlen Olbrajt. Nakon te patriotske izjave niko nije uspeo da ga obuzda i eventualno izmeri nivo alkohola u krvi.
http://mile.blog.rs/gallery/3242/mirko%20cvetkovic-kapetan%20horado.jpg 
 Mirko Cvetković kao kapetan Horacio
 
Premijer Mirko neverovatno liči na kapetana Horacija Mekalistera. Sličnost dobija na značaju ako se zna da se bradati kapetan pojavljuje u seriji ređe nego što se premijer pojavljuje u javnosti springfildskoj. A što i da se pojavljuje kad u Vladi ima toliko ministara koji bi uvek nešto da kažu. Dok oni trućaju, on može na miru da skuva kaficu i reši ukrštene reči. I dok lupiš dlanom o dlan, eto nas u EU.
 http://mile.blog.rs/gallery/3242/krkobabic-deka%20simpson.jpg
Dr nauka Jovan Krkobabić kao deda Simpson

Prvi čovek PUPS neodoljivo podseća na Homerovog oca Abrahama Džeja Simpsona. Za razliku od njega, on ne mora da živi u domu za stare, jer mu je kabinet u zgradi Vlade uvek otvoren, gde na miru može da dremne i gleda crtane filmove Volta Diznija. On je uzor svim penzionerima Springfilda, jer dok oni igraju šah u parku, on piči igrice na najvišem nivou - sednici Vlade.
 http://mile.blog.rs/gallery/3242/miskovic-mr.barns.jpg
Miroslav Mišković kao Montgomeri Barns
 
Najpoznatiji srpski tajkun kao da je preslikani bogataš iz „Simpsonovih“. Surovi bogatun iz Springfilda nije prezao ni od čega kako bi postao moćan. Za razliku od njega, naš Mister Miško povukao je ručnu, otišao iz velikog biznisa i preko noći otišao u poljoprivrednike. Bolje čovek da bere svoje jabuke nego, ne daj bože, one u nekoj organizovanoj ustanovi.
http://mile.blog.rs/gallery/3242/milosavljevic-dr.nik%20rivijera.jpg
Tomica Milosavljević kao nadrilekar Nik Rivijera
 
Ovde je nastala gruba greška! Kakve veze ima četvoromandatni ministar zdravlja Springfilda s nekim nadrilekarom. Ljudi moji, nema nikakvih dodirnih tačaka između našeg Tomice i tamo nekog Nika, koji verovatno radi za „Novartis“ na procenat i uvaljuje građanima Springfilda najskuplje vakcine protiv veštičjeg gripa, a javno priča kako nema veze s tim. Ja ovde ne vidim ama baš nikakvu sličnost! A vi?
http://mile.blog.rs/gallery/3242/obradovic-skiner.jpg 
Žarko Obradović kao direktor škole Simon Skiner 
 
Ministar prosvete Obradovići podseća na Simona Skinera koji radi kao direktor u Springfildskoj osnovnoj školi. Njuz.net je skoro objavio (foto)vest da je frizura Žarka Obradovića proglašena neustavnom! Ni njegov kolega Skiner se ne može pohvaliti urednijom frizurom...
http://mile.blog.rs/gallery/3242/lidija%20vukicevic-selma.jpg
Lidija Vukićević kao usedelica Selma
 
Lepršava radikalka ista je sestra Mardž Simpson. Ko da je ona bliznakinja Selme Buvije. Ali, za razliku od nje, lepotica iz „Žikine dinastije“ uspela je da nađe muža, i da se s mužem raziđe. Naći će lepa poslanica, ako treba, još tri muža, pa nek crknu dušmani, petokolonaši i haški tamničari. Smrt NATO agresorima, sloboda Voji! Ua Zakon o zaštiti od duvanskog dima!
http://mile.blog.rs/gallery/3242/tijanic-kent%20brokmen.jpg 
Aleksandar Tijanić kao Kent Brokman 
 
Za lokalnu springfildsku tv stanicu KBBL-TV se ne plaća pretplata! To je osnovna razlika. Inače su Kent i Tijanić- ko jaje jajetu!
http://mile.blog.rs/gallery/3242/ceda%20jovanovic-troj%20meklur.jpg
Čeda Jovanović kao Troj Meklur

Lider LDP najviše liči na zaboravljenog glumca iz serije. Takođe, slučajno ili ne- obojica imaju diplomu FDU. Znate ga iz naučnofantastičnih filmova „Vila Šilerova“ i „Kum Šiptar“! To je on - Troj Mekjovanović! Šarmantan, zgodan, elokventan, nema stanovnice Springfilda koja ne bi volela da mu postane žena. Jedini je političar koji ne krije da bi otcepio Šelbivil od Springfilda.
http://mile.blog.rs/gallery/3242/kostunica-hans.jpg 
 Vojislav Koštunica kao Hans Moleman
 
Večiti premijer (iz senke) Koštunica u svakom smislu podseća na Hansa Molemana, slabo pokretnog i nebitnog stanovnika Springfilda koji sebi često dopušta da izgleda jadno i koji se uvek nalazi blizu tragičnih događaja.
http://mile.blog.rs/gallery/3242/vuk%20jeremic-milhaus.jpg 
Vuk Jeremić kao štreber Milhaus

 Vuk Jeremić je preslikani Milhaus. To je onaj štreber koji ni ulicu ne prelazi pre nego što ne izračuna koliko mu je tačno koraka potrebno. I ministar spoljni je čitave godine računao koliko ima kilometara od Pekinga do Vašingtona i koliko Zambija i Zimbabvea nije priznalo otcepljenje Šelbivila od Springfilda. Milhausu u svemu pomaže njegov drug Bart, a Vuku njegov verni Borko.
http://mile.blog.rs/gallery/3242/amiG-klovn%20krasti.jpg
Ognjen AmiGić kao Klovn Krasti
 
Heršel Pinkus Jeruham Krastofski (poznatiji kao Klovn Krasti) vodi najpopularniji TV Show u Springfildu, često koristi glupe šale i nehumane trikove kako bi zabavio gledaoce. Treba li još šta reći o sličnosti sa našim Amidžom...
http://mile.blog.rs/gallery/3242/nelson-kovacevic.jpg
 Grubijan i nasilnik Miladin Kovačević kao Nelson Manc
 
Pronađi razliku?! Nelson Manc voli da se potuče, da maltretira sve po osnovnoj školi, da im uzima novac, ali nikada nije oštetio državnu/gradsku kasu za čak 1.000.000 dolara!!!
Prvooptuženi za ubistvo premijera Milorad Ulemek Legija tako neodoljivo podseća na kriminalca i ubicu Snejka (Zmiju); seljak, političar i farmer Marjan Rističević liči na Škota koji radi kao domar u springfildskoj osnovnoj školi; ministarka pravde Snežana Malović na springfildsku sudijku, a strip majstor iz Blica Marko Somborac na najvećeg springfildskog kolekcionara stripova... I još mnogi mnogi drugi... Sličnosti je previše da bi ovo bila samo puka slučajnost!?
http://mile.blog.rs/gallery/3242/homer%20simpsons-prosecni%20srbin.jpg 
Zato i ne čudi što prosečan Srbin podseća na glavnog junaka Homera Simpsona. Sami razmislite zašto...  STOP SPRINGFILDIZACIJI SRBIJE!
 http://mile.blog.rs/gallery/3242/homer%20simpsons-prosecni%20srbin%20(2).jpg
DOBRO DOŠLI U SRBIJU !
 
Pogledajte i 24sata.rs "citirale" Misha.blog.rs !

Komentari

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

sanjarenja56 | 01/10/2011, 10:50

sanjarenja56

Hma, ima sličnosti...a ti lepo navrati na žurku koja se odigrava na tri bloga ispod tvog posta, što se praviš da nisi video????? CCCCccc kolega!

Istina je negde tamo

ljubi.ga.majka | 01/10/2011, 11:00

Obzirom da smo okruženi ovom i ovakvom elitom, koja je, takoreći, Springfield u malom (ili u velikom-kako preferirate), nije ni čudo što se i mi polako deformišemo u heroje i heroine ove divne porodice. Dakle, obzirom da niste nikakav ministar, a ni pevačica, ne možete birati gradolnačelnika Kvimbija, šefa Vigama, ili "slavnog" glumca, Troja Mekklura, ali sigurno možete postati jedan Homer, koji nema dovoljno samosvesti da ustane na noge i da kaže svima njima-DOSTA, pa se jednostavno opija i odbija da prizna sebi da je samo jedan minorni šraf u mašineriji milion šrafova zvanoj demokratija, ili jedna divna ali rastrojena Mardž, koja od silnih obaveza i poslova po kući i oko kuće ne stiže da nađe vremena za sebe, eventualno jedan buntovni dečačić Bart koji smatra da je sve što je naopako cool i želi da postane faca linijom manjeg otpora...dragi moji, jeste li se skoro pogledali u ogledalo ? I? Šta vidite?

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01/10/2011, 11:03

misha

@sanjarenja56: :)) Ja sam jedinac i sebično posećujem samo svoj blog :P Nisam do sada ni video glavnu stranu Blog.rs-a.. Aha- pa srećan rođendan Razmišljanka (ko god to bio xD) :D
Pozdrav koleginice i blog prijateljice:)

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

sanjarenja56 | 01/10/2011, 11:06

Ajde, jedinče, razmisljanku nisi ni upoznao, ali cicilly je juče slavila i još poslužuje tortu! CCCccccc

šlag

ljubi.ga.majka | 01/10/2011, 11:24

ko je rekao torta? ;)

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

sanjarenja56 | 01/10/2011, 11:28

sanjarenja56

Stari blogeri, ljubi ga majka. Stari po stažu, ne po godinama. Slave.

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

unajedina | 01/10/2011, 11:31

:))))
Genijalno, svaka cast!

U CENTAR!

misha | 01/10/2011, 11:36

misha

@ljubi.ga.majka: Genijalan komentar, genijalna slika, genijalan poster, genijalan post...moraćemo češće da sarađujemo :))) Pozdrav.

Istina je negde tamo xD

misha | 01/10/2011, 11:43

misha

@sanjarenja56: ljubi.ga.majka je kao što rekao gore u postu moj blog mentor, tako da je on starosedelac na Blog.rs (tj.Blog.co.yu), tu je bio prisutan još pre decembra 2007., kada sam ja došao:)))

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

sanjarenja56 | 01/10/2011, 11:43

sanjarenja56

Pa njega sam i zvala na slavlje, tebe više neću ni da zovem :)

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01/10/2011, 11:44

misha

@unajedina: Hvala:)) Pozdrav.

slavlje može da počne

ljubi.ga.majka | 01/10/2011, 11:57

@sanjarenja56: ja donosim vino! :)

saosećanje prema WORLDu

ljubi.ga.majka | 01/10/2011, 11:59

@misha: nemoj toliko da me hvališ, pocrveneću!
ps: ako budemo češće sarađivali, bojim se da će se čitav internet urušiti zbog enormne količine pameti koja bi se slila na jednu web adresu!
bolje ne, zarad čovečanstva! :D

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

nemanja | 01/10/2011, 12:05

nemanja

Lepo složeno. :)

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

razmisljanka | 01/10/2011, 12:20

razmisljanka

Odlično složeno, sa puno duha.
Ja slavim rođendan, ko god da sam. I ja sam jedinica, ali virnem i na druge blogove, ima šta da se pročita. Pozdrav!

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

cicilly | 01/10/2011, 12:40

cicilly

Misho alal neka ti je na poređenju... :D Hahaha... slatko se nasmejah... ali i zabrinuh... :/ Simpsonovi su ismejavanje američke realnosti... u šta se mi to pretvaramo polako... :S

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01/10/2011, 12:49

misha

@ljubi.ga.majka: Ahahahahhahahaha, u pravu si! Pašće interesovanje sveta za facebook, twitter, youtube, wikileaks,.. :))))))))))))))) Mi ipak imamo to "čovečanstvo" u sebi (što kaže Stle Vole) pa nećemo naneti štetu tim MANJIM sajtovima;)))))))))))))

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

suky | 01/10/2011, 16:51

suky

:)))

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01/10/2011, 17:35

@nemanja/šuky/razmisljanka: Hvala u Naše ime:))) Pozdrav.

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01/10/2011, 17:37

misha

@cicilly: :) Globalizacija, Beograd i Srbija su svet xDDD Pozdrav.

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 01/10/2011, 17:42

misha

@ljubi.ga.majka: A šta je ovo - Skupština?:PpP

OVO

ljubi.ga.majka | 01/10/2011, 18:42

OVO nije skupština, već gledaju(mo) Đokovića! :p

SRBIJA DO SPRINGFILDA !!

krasiva | 02/10/2011, 11:03

Svaka sličnost slučajna, svaka razlika ne postoji :-)) Odlično, kako sam odmicao u čitanju sve sam više bio zadivljeniji, ma nemoguće je da je tolika sličnost, ne verujem da je slučajnost :-) Možda su se ovi ambasadori malo poigrali sa nama, ko zna kako nas sada u njihovim predstavništvima posmatraju, možda kao na TV ekranu :-)))
Mogu da dodam? Homerov komšija, kao Samardžić! ;-) Pozzzz

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 02/10/2011, 11:25

@krasiva: Ehehehehe pobožni Ned Flenders i ex ministar za KiM Slobodan Samardžić, pljunuti:))) P.s.Ko zna kakve će još tajne američke depeše procureti u budućnosti.. Možda, uz pomoć Wikileaks-a, otkrijemo tj.potvrdimo koja je država stvarno poslužila kao inspiracija kreatoru crtaća "The Simpsons";)) Pozdrav.

doušnik

ljubi.ga.majka | 02/10/2011, 12:18

The Simpsons traju još od 1989.
Ovi naši (hvala Bogu) nisu toliko dugotrajni. :)
...ali, svakako je satirična parodija radničke klase.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Simpsons

Re: SRBIJA DO SPRINGFILDA !!!

misha | 02/10/2011, 14:43

misha

Ljubi.ga.majka.tako.pametnog xD ,znaaam, ne kvari mi teoriju zavere xD

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb