doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 02 Maj, 2009 18:02

NjUJORK JE SRBIJA !!!
 (ili: Trla baba lan da joj prođe dan!Innocent)
srs vs nato.jpg, 18 KB
Ovo je post o bezvrednosti Programa Srpske radikalne stranka (SRS), Vojislava Šešelja! Ne kažem da je njihov program nekada vredeo, ali ova bezvrednost je posebno dobila na težini onog trenutka kada su Hrvatska i Albanija (i zvanično) ušle u NATO!!!
 
Vojislav Šešelj: "Koncept Velike Srbije je smisao postojanja Srpske radikalne stranke."
velika srbija okupirana srbija.jpg, 70 KB
Wikipedia: Velika Srbija je politička ideja koji ima za cilj da ujedini sve etničke Srbe i teritorije u kojima su Srbi nekada živeli, u jedan entitet, odnosno zajedničku državu. Koncept Velike Srbije podrazumeva jedinstvenu srpsku državu u koju će biti uključene istorijske srpske zemlje i glavnina srpskog naroda bez obzira na veroispovest. Koncept Velike Srbije, koji je nastao u vreme nacionalnog poleta širom Evrope i borbe potčinjenih naroda za nezavisnost, biće zloupotrebljen od strane nacionalističkih snaga u Srbiji za vreme građanskog rata u Jugoslaviji devedesetih godina 20. veka. Upotrebljena izvan istorijskog konteksta i nasuprot nastojanjima međunarodne zajednice za očuvanjem postojećih granica bivših jugoslovenskih republika, ova nekada plemenita ideja poslužiće kao opravdanje za mnogobrojne zločine učinjene u cilju njenog ostvarenja. 
 
Dodajem, da ne bude zabune: Nemaju samo neki Srbi ovakve "nenormalne" ideje! Nacionalističke stranke i iz drugih država regiona (Albanija, Mađarska, Hrvatska...) takođe teže nerealnim ciljevima o svojoj državi kao "Velikoj..."!!!
 

NATO ("sveti" član 5): "Članice se slažu da će se oružani napad protiv jedne ili više članica u Evropi ili Severnoj Americi smatrati napadom na sve članice."

LOGIČAN ZAKLJUČAK:

Postoje dijametralne suprotnosti u programima SRS i NATO-a! Ko je jači, videli smo 1999. godine!!!Sealed I zato, danas reći da su Karlobag- Ogulin- Karlovac- Virovitica zapadne granice Srbije je isto što i reći, npr.

Njujork je Srbija !!!Tongue out

P.s. O DSS-u sam prestao da pišem jer je ta stranka (po mom mišljenju) "politička prošlost", a sigurno se pitate (oni koje politika interesuje) zašto pišem o SRS-u jer je i to stranka bez značajnije političke budućnosti u Srbiji (opet po mom mišljenju, jer se većina radikala priklonila Naprednjacima)?
Pa eto: da ih "bocnem" malko- čisto da se ne povampire !!!Wink

Komentari

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

5800 | 02/05/2009, 18:25

5800

koliko ja znam nisu te stranke "prošlosti" obećale beli šengen, 1000eura akcije, Ulazak u EU (nismo se ni makli!) itd.
Lako je obećati, treba i ispuniti!
P.S. Kosovo je Srbija! ;)

SVI SU ISTI !!!

misha | 02/05/2009, 18:35

misha

@5800: Heheheh, kad sam znao da će neko napisati "Kosovo je Srbija!" :D :P Pa jeste, zvanično tako piše u Ustavu Republike Srbije i svaka Srpska stranka MORA (po zakonu) za to da se bori!!!
P.s.Ovi na vlasti su obećavali realne stvari pa slagali (izgovor im je "svetska ekonomska kriza", "kriza u EU, što se tiče Lisabonskog sporazuma" i valjda "svinjski grip":P), a ove tzv."stranke političke prošlosti" su obećavale nerealne stvari!;) U Srbiji treba znati realno lagati!:)))

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

eraserhead | 02/05/2009, 18:54

Razlika je samo sto plavi stvarno veruju u to sto pricaju, a zuto-crveni znaju da je to sto pricaju nemoguce, ali su ipak glasovi vazniji od morala ;)

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

dmc | 03/05/2009, 05:27

NE znam sta si hteo da kazes, ali ne mogu da verujem da si zaboravio istocne srpske teritorije - tokio i osaka?!!?! Si ti srbin bre? :)

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 03/05/2009, 12:32

@dmc: Hehehe, šta je pisac hteo reći,a?:P Pa u programu SRS stoje neki gradovi koji su na teritoriji jedne NATO članice, a u članu V Natoa stoji: "Članice se slažu da će se oružani napad protiv jedne ili više članica u Evropi ili Severnoj Americi smatrati napadom na sve članice."; tako da je to isto kao da se radikali zalažu za Njujork, Pariz, London, Toronto....u sastavu Srbije!!! Tj.program im je 0!!!:D
P.s.Srbija do Tokija, al' preko Fukuokija :)))))))

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 03/05/2009, 12:35

@eraserhead: Hehehehe, analiza celokupne političke scene u Srbiji, i to u samo jednoj rečenici!;) Svaka čast!!!:)

Jos par reci o bezvrednosti Programa SRS-a...

Demokrata 1993 | 03/06/2010, 22:43

Pozdrav za DS i sve Srbe!
U javnoj politickoj debati dva doktora nauka-dr.Vojislava Seselja i dr.Zorana Djindjica-videlo se ko je "zmija",a ko "zaba,zaba"!..xD..Na neverovatnu viziju Seseljevog uredjenja Univerziteta u Beogradu i svih fakulteta uopste,Zoran je izjavio:
"To da je Univerzitet buvlja pijaca kao sto ste vi u Zemunu to napravili,to nema nigde.Vama je buvlja pijaca model uredjenog sistema.I vi mislite da je to u svetu tako.Naravno da niko ne kontrolise,ili u principu niko ne kontrolise,nastavnika sta predaje,ali nastavni planovi,predmeti,sta mora da se uci u odredjenom....u prvoj godini,drugoj godini...pa to je naravno posao ministarstava.Pa sta bi drugo ministarstva po svetu radila nego utvrdjivala plan gradiva.
.
.
.
Ako gospodin Seselj ima nameru da uvede red u Srbiju i ako ima takvo poznavanje sveta,kao sto ima kod Univerziteta,ja se plasim da li ce nam i zabavista u Srbiji sutra funkcionisati."
Oni koji ne vole da citaju,neka posete-
http://www.youtube.com/watch?v=0ZCThRHAwKk&feature=related

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 04/06/2010, 02:15

misha

@Demokrata 1993: Znam za ovo, ali bravo za komentar- povećao si vrednost ovog posta:)))

RIMDE

RIMDE | 23/10/2010, 13:53

PUSHITE GA I VI I VELIKA SMRDIJA

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

Demokrata 1993 | 04/11/2010, 21:53

RIMDE je malo nervozan.
Radikali su ga naljutili, pa ga je to potreslo.

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

Mihajlo | 30/11/2010, 10:55

eto bednici dok vi pljujete po nama srbima i ljudima koji bi da nas ujedine shiptari cigani madzari i ostala gola govna nam deo po deo otimaju drzavu, a vi samo kenjajte kako su nasi krivi za sve i bice nam super. kad bi se vi srbskeptici barem delom trudili kao neki ljudi za pravu srbiju, ne bi je neki tamo koman ceda delio siptarima, ne bi canak madzarsko govno uzimao vojvodinu, i ne bi nemacki placenik bio sef drzave...
a vi i dalje pljujte ljude koji su vam glave sacuvali od ustaskog noza!!!!
samo se setite srebrenice... svi oni hoce da mi ne postojimo i rado bi nas masakrirali, dok vi pricate o nekoj tamo pravdi....
i treba vas jebati onda!!

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 02/12/2010, 18:25

misha

Ahahahahahahahahahhahahahahahah xDDD

Срби!

Србин | 02/06/2011, 12:56

Сваки Србин треба да се бори за велику Србију, а не да размишља "реално" (онако како размишљају НАТО и ЕУ)

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 03/06/2011, 01:40

misha

@Србин: http://misha.blog.rs/blog/misha/srbovanje/2011/06/01/istorija-ni-je-uciteljica-zivota

alo izdajnici

VELKA SRBIJA | 01/06/2012, 21:14

alo izdajnici, nabajem vas na kurac sve kojima je vaznije svoje dupe od srpstva i srbija!
ziveo Seselj!

VELIKA SRBIJA

VELIKA SRBIJA | 01/06/2012, 21:17

KO NIJE SPREMAN DA UMRE ZA OTADZBINU, TAJ NE ZASLUZUJE DA ZIVI!

PRAVA SRBIJA JE ŠUMADIJA

Rastko Nemanjić | 23/07/2012, 20:28

Tačno da Srbija jeste mali i veoma zaostao bivši turski nasledni pašaluk kojeg su oslobodile Austrougarske višenacionalne vojske.

Treba da se prevaziđe taj prevashodni tačni istoriski pojam i da se svati da prava Srbija jeste smještena od istoka ka zapadu između bugarske reke južne Morave i bosanske reke Drine i od severa ka jugu između hrvatske reke Save i madjarskog Dunava do bosanskog Sandžaka i Albanskog Kosmeta, eto to jeste tačna bivša i buduća jedina prava otadžbina velika Srbija ili vaskrsenije istoriske Raške oblasti čije stanovbištvo beše pobeglo u šumu gde je današnja Šumadija i ko može da neprizna ovaj fakt umreće u veštački skuvanoj grašaninovoj iluziji !

VELIKA SRBIJANSKA ELITA

VELIKA SRBIJANSKA | 23/07/2012, 20:38

KO NIJE SPREMAN DA ŽIVI NEKA BRE UMRE ZA VELIKU SRPSKU ELITU KOJA GRADI VILE OD VAŠIH PARA NA JEGEJSKOM MORU GDE MOGU DA POBEGNU PREKO ALBANIJE, KO U PRVOM SVETSKOM RATU.

Sveti Savo

ISTINA OSLOBADJA PRAVE SRBE

Pravi srbin | 23/07/2012, 21:15

Štaje breeee, koće dase bije ada neudara ?
Mi srbi hrabro smo pobedli u svim ratovima koje smo dosad vodili, u prvom balkanskom nas oslobodili austrijanci od turaka ada to nesmo hteli, u drugom balkanskom dok se bugari beše bili sa turcima kod istambula mi smo zajebali potpisan dogovor sa njima oko podele makedonske zemlje pa smo u trečem balkanskom pobegli preko morave pred bugarima ali nas spasili rumuni koji izaledja napali bugare pa smo opet zajebali sve i 1913 eto velike srbije koja beše potrajala skoro pune dve godine kad su nas sto odsto pregazili bugari i austrijanci da smo hrabro pobegli na ostrvo krf gde nas spasili francuzi koji su nam posle obez1edili povratak do belog grada gde smo se ujedinili sa drugim slovenima u takozvanu jugoslaviju odričući se sopstvenog vekovnog imena, ta velika nesređena jugoslovenska zajednica pade u odbrani za tri dana,nakon rata ukrali smo kontrolu nad 3 armiuom u evropi i popušili sve za tri godine, uskoroće i vojvodinu da izgubimo, šta mi to očemo? tuđe zemlje ko hitler aušvic a mi srebrenicu,vukovar i evo na sad obraz pred celim svetom u hagu!

Realna Srbija je najveća Srbija

Jeremić | 23/07/2012, 21:33

Neka se Bošnje iz Raške presele u Banjaluku a bosanski Srbi u Rašku, takođe neka se Crnogorci isele iz Srbije u Crnu Goru a Srbi iz Crne Gore u Srbiju, zatim neka se Hrvati iz Vojvodine isele u Hrvatsku a Srbi iz Hrvatske da se presele u Vojvodinu, pa onda da se Albanci isele iz Srbije na Kosmet a Srbi sa Kosmeta u Srbiju i mogli bismo da obezbedimo 95 odsto čisu i dovoljno veliku Srbiju jer šta će nam veća ako u njoj niko ne živi ili još gore ako u njoj žive druge nacije onda to i nije Srbija.

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 24/07/2012, 21:14

Čisto da ne bude zabune za one koji eventualno čitaju komentare ispod posta- komentatori potpisani sa Rastko Nemanjić, VELIKA SRBIJANSKA, Pravi srbin i Jeremić su napisani sa istog računara (verovatno i od istog autora)! Prosto nije fer da se to ne zna:)

hm

Sekula | 21/06/2013, 19:58

Ne vidim zasto imas potrebu da vredjas ideju da jedan narod bez obzira na veroispovest treba da zivi u jednoj drzavi.
To je savremen, logican i demokratski koncept. Ti si verovatno jedan od ovih neo fasista.... jadni mi sa takvima.

Re: NjUJORK JE SRBIJA !!!

misha | 23/06/2013, 03:41

@Sekula: Ok, svi Srbi u jednoj drzavi, a sta je sa svim Albancima u jednoj drzavi, svim Madjarima u jednoj drzavi, svim Bugarima u jednoj drzavi,... mislim da si shvatio sustinu? Ili- nisi...

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb