doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Životinjska Farma !

misha | 02 Maj, 2013 11:00

Životinjska Farma !

OVAJ PROGRAM NIJE PRIKLADAN ZA SVE UZRASTE ! - Možda smo na četvrtom mestu na listi najstarijih populacija u svetu (broj stanovnika mlađih od 15 godina danas je u Srbiji gotovo izjednačen sa brojem starijih od 65 godina), na drugom mestu u svetu po broju odlazaka mladih iz zemlje, tzv. "odlivu mozgova" (odmah iza afričke države Gvineje Bisao!), ALI smo zato svetski rekorderi po brzini kojom se dogodio seks u kući "Velikog brata"- već prve večeri! Eh Srbistane i Kulovgrade...

http://mile.blog.rs/gallery/3242/tv%20unistava%20mozak%20xd.jpg

Noć punog meseca u rialitijima: Seks, tuča i tri svađe 
 Blic.rs | 26. 04. 2013. - 20:01h |

Da pun mesec ima uticaj na ljudsko ponašanje, odavno je dokazano, ali u slučaju farmera i ukućana VB pun mesec više je od punog. Seks, tuča i pet svađa, pa i jedno neočekivano pomirenje rezultat je za 24 sata.

Novi gazda (Danijel) i Jovana vodili su ljubav. Počeli su poljupcima, a pod dejstvom alkohola zaboravili su na kamere. Pod jorganom talasi nisu veštački pravljeni.

- Ej, ženo, ja ću da zabeležim sve što pričaš, ja ne mogu sve da popamtim, toliko kvalitetnih informacija - pohvalila je Maja Nikolić Vendi i zagrlila je.

Sezonu svađa otvorile su ko bi drugi nego žene, i to Vesna Rivas i Goca Božinovska (videti boks desno). Usledio je napad na Fiću, kada ga je prozvala Zorica Marković .

- Priča se u ovom našem malom selu da si gej? - obratila mu se pevačica, što je iz inače mirnog i povučenog, nadasve tihog mladića izvuklo ono najgore. Nije birao reči, braneći se od klevete.

Nastavila je Vesna Rivas.

- Slušaj mišu, da mi se više nisi obratio. Izađi malo iz ženskog ve-cea, spermušo jedna ženska. Kunem ti se, zagorčaću ti život! - siktala je.

Nije jasno šta je dovelo do tuče jer kamere nisu zabeležile početak sukoba, ali je jasno da je Ćemo izazvao Tarota, koji je krenuo na pevača, ali ih je Ša razdvojio.

Ovo je samo jedan od tekstova koji mi je ovih dana zgadio čitanje Blic.rs-a. O žutoj štampi da i ne govorim. Naslovne strane većine štampanih medija su postale preplavljene nebitno-primitivnim informacijama iz pomenutih rijaliti programa (Zato sve češće kupujem "Danas").

Koliko je rijaliti šou program popularan u Srbiji, potvrđuje i podatak da je finale trećeg serijala Farme pratilo 3 miliona gledalaca, dok je bar deo tog rijalitija, koji su obeležile stalne svađe, psovke i sukobi, gledalo skoro 6,5 miliona gledalaca. Prema istraživanju koje sprovodi kompanija Nilsen, ovaj rijaliti program najgledaniji je među populacijom starijom od 60 godina. Najveći deo gledalaca su ljudi sa osnovnim obrazovanjem ili bez ikakvog obrazovanja, dok ih u stopu prate i gledaoci sa završenom srednjom školom.

http://mile.blog.rs/gallery/3242/kosovo%20veliki%20brat%20farma%20hrvatska%20srbija%20blic%20strip%2021%2003%202013.jpg

Blic strip (21.03.2013.) - "VELIKI BRAT VIDI SVE !" 

Neki smatraju da je začetnik rijaliti programa Adolf Hitler. Prvi televizijski signal je snimak njegovog govora na otvaranju Olimpijade 1936. godine. Londonski "Telegraf" otkriva da su Hitlerovi apetiti, kada je propagandna moć novog medija bila u pitanju, daleko nadilazili jedan obični govor. Planirao je da postavi velike ekrane u Berlinu i Nirnbergu. Napravljena je i neka vrsta kablovske TV, a sve je trebalo da počne prikazivanjem pastoralne idile jedne nemačke, arijevske porodice prikazane u likovima mladog para Geli i Hansa. Pronađena dokumentacija svedoči o tome da je Hitler odlično znao da se Nemci ne poistovećuju rado samo s likovima iz germanskih mitova, koje je dobrano pothranjivao, već i s običnim ljudima koji žive romantičnim životom. Zanimljivo je da su se podaci o ovim ranim Hitlerovim pokušajima prvog rijaliti šou programa i uspostavljanja kontrole uma držali u tajnosti do danas.

Koliko god iritantno delovao spot "Kulovgrade" koji se prikazuje pre svakog Dnevnika na RTS-u, isti je pogodio pravo u centar, objasnivši i ukazavši na mnogo toga, samo treba razumeti poruku!


  "Kulovgrade" - Parodija na turske serije, turbo-folk-grand muziku i slične kič i šund sadržaje komercijalnih televizija. Alternativa je (navodno) RTS.

Jakoj medijskoj propagandi Farme i Velikog brata nisam odoleo ni ja. Ipak, vodeći se onom devizom "Ako ti život ponudi limun, napravi od njega limunadu." - u vreme ovog novog reality-show-boom-a koji potresa Srbiju: umesto tv-a sam izabrao knjigu! Orvelova "Životinjska farma" i "1984." su nemerljivo zdravija alternativa!

http://mile.blog.rs/gallery/3242/Flag_of_the_Animal_Farm.jpg

Zastava "Životinjske farme" - "Ali već je bilo nemoguće prepoznati ko je svinja a ko čovek !"

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb