doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Google bomb akcija: GASTTOZZ NAJBOLJI VLOGER !

misha | 19 Mart, 2013 22:35

Google bomb akcija: GASTTOZZ NAJBOLJI VLOGER !

O tome ko je Gasttozz sam pisao početkom 2012. godine u postu “Gasttozz naj srpski vloger !” O tom tekstu je ovaj prvi srpski i najbolji balkanski vloger napisao sledeće: ”brate ovo je do jaja! :D svaka ti cast! :D ♥” Danas, popularnost Gasttozz-a vrtoglavo raste i on se može pohvaliti stotinama hiljada fanova i desetinama miliona pregleda na You Tube-u. Pre nego što iznesem ideju iz naslova ovog posta, dajem vam mali tehnički uvod, pa da objasnim:  

 http://mile.blog.rs/gallery/3242/gasttozz%20sa%20you%20tubea.jpg

Termin Gugl bomba (engl. Google bomb) se odnosi na aktivnosti kao što je kreiranje velikog broja linkova što za posledicu ima da se pojedine internet stranice pojavljuju visoko u gugl pretrazi (nekada) za potpuno nevezane ili irelevantne pojmove, a često iz duhovitih, satiričnih, političkih ili poslovnih razloga tj.kako bi se istisnula konkurencija iz rezultata pretrage.. Guglov algoritam za rangiranje stranica će prikazati neku internet stranicu među prvima u pretrazi ukoliko prema njoj vodi dovoljno linkova sa drugih stranica sa sličnim tekstom linka.

Npr. Pre nekoliko godina tridesetak blogera je linkovalo ka zvaničnom sajtu Džordža Buša sa frazom “dumb motherfucker” (tj. "glupi drkadžija"). To je dovelo do toga da njegov sajt bude prvi rezultat na Guglu kada neko otkuca “dumb motherfucker”. Kako se to radi? Mehanizam je prilično prost. Potrebno je da što veći broj ljudi koji objavljuje nešto po netu željeni pojam ("dumb motherfucker") u tekstu linkuje na sajt čiji rejting želimo da podignemo na Guglu.

E sad, IDEJA koju vam iznosim ovde u ovom postu je sledeća: da uradimo isto ovo, ali u pozitivnom smislu. Preciznije- da You Tube kanal Gasttozz Stories na adresi http://www.youtube.com/gasttozzstories bude prvi rezultat na Guglu kada neko kuca “najbolji vloger"!

Ako želite da podržite ovu AKCIJU, potrebno je da na svom sajtu/blogu postavite link ka http://www.youtube.com/gasttozzstories sa rečima najbolji vloger (kao što sam ja ovde uradio). Ako imate blog, napišite neki novi tekst i ubacite reči najbolji vloger usred nekog pasusa kao u ovoj rečenici. Nemojte preterivati sa ponavljanjem linka da Google ne protumači to kao “keyword stuffing”, neka sve deluje autentično. Dva puta u celom tekstu, kao što sam ja ovde uradio, je sasvim dovoljno. Možete jedanput i u nekom padežu, poput najboljeg vlogera, čisto da deluje “prirodnije”. Bilo bi super da se link vidi i na vašoj Home strani jer ona verovatno ima najveći PageRank.

Prvu srpsku Gugl bombu je krajem 2010. godine veoma uspešno aktivirao čuveni internet velemajstor Istok Pavlović. Procena je bila da će za uspešnu realizaciju takve genijalne ideje i akcije trebati oko nedelju-dve, ali je cilj postignut za samo 24h! Koliko će nama trebati?! Naravno- OKIDAČ za POČETAK AKCIJE mora dati sam GASTTOZZ u svom klipu (objavljivanjem linka ovog posta i ili ideje)- kako bi se POKRENULA ARMIJA OD NEKOLIKO DESETINA HILJADA GASTTOZZ-OVIH HULIGANSKIH FANOVA !!!;) Ovaj tekst/post možete do mile volje "šerovati" (kopirati link) na Facebook-u jer Google ne vidi unutrašnji sadržaj vaših profila. Srećno nam bilo:))

http://mile.blog.rs/gallery/3242/gasttozz%20palma%20djokovic%20koji%20sport%20igra.jpg

GASTTOZZ za Misha.blog.rs - Pa ko je najbolji vloger, ko je najbolji vloger?;)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb