doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Цветковић мандатар

misha | 27 Jun, 2008 20:53

Цветковић мандатар

Мирко Цветковић мандатар је за састав нове Владе Србије, саопштио је председник Србије Борис Тадић.

После обављених консултација са представницима свих парламентарних странака и листа, председник Тадић је саопштио да је постигнута већина у Народној скупштини Србије и да ће нову Владу Србије формирати листа "За европску Србију", коалиција СПС-ПУПС-ЈС, коалиција "За европски Санџак" и Савез војвођанских Мађара.

CV-  Мирко Цветковић

Цветковић мандатар

Досадашњи министар финансија рођен је 1950. у Зајечару. Дипломирао, магистрирао и докторирао на Економском факултету у Београду.

Радни стаж започео је у Рударском институту, где је радио десет година. Потом прелази у Економски институт. Каријеру је наставио у консултантској кући "CES Mecon", затим као саветник за економска питања у Рударском институту.

Од јануара 2001. био је заменик министра за привреду и приватизацију, а од 2003. до 2004. године директор Агенције за приватизацију. После тога, до избора за министра финансија, водио је агенцију за консалтинг "Intercon".

Осамдесетих година радио као екстерни консултант за Светску банку на пројектима у Пакистану, Индији и Турској и за УНДП (United Nations Development Programme) у Сомалији.

Ожeњeн je 3opицoм, oтaц Олгe, диплoмиpaнe пpaвницe и Aлeкcaндpa, eкoнoмиcтe. Гoвopи eнглecки jeзик.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb