doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Moje Nedeljne informativne novine

misha | 06 Mart, 2014 17:10

Moje Nedeljne informativne novine

Početkom 2013. godine mi je devojka donela NIN koji je kupila zbog poklon CD-a: “Marina Abramović - Umetnik je prisutan”. Odgledali smo zajedno film o najpoznatijem performansu ove naše najveće umetnice, a ja sam uzeo i da prelistam novine. Međutim, kvalitetni tekstovi, informacije, fotografije i karikature u istim su me naterali da puno detaljnije pogledam gotovo sve stranice. Mesec dana kasnije, početkom marta, kupio sam svoj prvi NIN, na desetogodišnjicu atentata na premijera Zorana Đinđića. Moja fascinacija kvalitetom NIN-a je još jednom potvrđena. Imao sam utisak kao da čitam neku dobru knjigu. Od tada, svakog četvrtka već godinu dana, kupujem i čitam Nedeljne informativne novine!

 

Moji prvi susreti sa NIN-om 2013. - Ostalo je istorija...

Prvi broj NIN-a izašao je u Beogradu 26. januara 1935. Posle 26 brojeva zabranjen je septembra 1935. NIN je ponovo počeo da izlazi 7. januara 1951.

Početkom ove godine sam razmišljao da na blogu napišem post o ovom svom novom zanimljivom hobiju. Time sam ujedno želeo da preporučim drugim mladim ljudima da i oni počnu sa čitanjem najboljeg domaćeg nedeljnika. To takođe činim i u svakodnevnom životu, obaveštavajući prijatelje i kolege kada se uz redovnu cenu NIN-a poklanja knjiga ili CD. I sam sam, ponavljam, tako postao redovni čitalac.

Svoju oduševljenost kvalitetom vesti i informacija o politici, društvu, kulturi i svetskim zbivanjima, kao i predobrim feljtonima, karikaturama i fotografijama u NIN-u sam podelio i sa samom Redakcijom. Poslao sam im e-mail (povod je bio 79. rođendan NIN-a, koji se gotovo poklapao sa ličnim "jubilejom"- mojom prvom godinom sa NIN-om) i prijatno se iznenadio njihovim odgovorom:

 "Poštovani Miloše,
moram da Vam kažem da nam u periodu "podmlađivanja" NIN-a (iako je starac od 79 leta), pisma podrške izuzetno znače.
Bili smo svesni da svaka promena ustaljenog nosi i veliki rizik, u smislu da li ćemo razočarati stare čitaoce i da li ćemo uopšte zainteresovati mlađe elokventne generacije, koje smatraju da internet nije majka svih znanja, da uzmu NIN u ruke i pogledaju šta znači analitika i nepristrasno i dokumentovano istraživanje i stav.
U ime redakcije NIN-a i urednika Ćulibrka zahvaljujem što ste pronašli malo vremena i napisali mail koji nam daje vetar u leđa.
Želimo Vam sve najbolje, naravno uz NIN

Jelena Stevović, sekretar redakcije NIN-a"

Međutim, pravo oduševljenje, ali i neverica su tek usledili nekoliko dana kasnije kada sam kupio sledeći broj NIN-a i video deo svog mejla na 9. strani! Ovim su me “kupili” za sva vremenaSmile

NIN broj 3292 (30. januar 2014.), 9.strana - Ja Laughing

[klik za celu stranu]

Komentari

Komentar

krasiva | 09/03/2014, 14:41

Kreneš autom ka Beogradu. Možeš brže i sporije. U ovom slučaju, NIN je autoput. Zeleni talas u gužvi Kragujevca, ili Niša, ili bilo kog drugog grada. Dobra situacija za preticanje gomile šlepera.
A šta ako ja uopšte ne moram, ne želim, nemam potrebu da idem u Beograd, već bih u Užice..

NIN RIP

Kohlhaas | 02/07/2014, 09:55

NIN je pokojni. Prestao sam ga kupovati prije nekoliko godina. Kada ga je preuzeo Ringier Springer (isti što drže Blic) i kada je nastuio vrtoglavi pad kvaliteta ovog lista. Kad se uzme danas NIN, članak od 2008 je imao više teksta u jednom ili eventualno 2 članka, nego cijeli jedan današnji broj NIN-a. Nekako mi je bolno kada se sjetim tog lista. Nikad ga prežaliti neću i ostaje samo nada da će jednog dana biti ono što je bio dok ga nije preuzela kuća poznata po držanju šund listova.

80 godina NIN-a: 26. 01. 1935. - 26. 01. 2015.

misha | 26/01/2015, 18:44

Danas su se svi setili NIN-ovog 80.rođendana... A prošle godine? :P

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb