doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 18 Oktobar, 2009 03:30

U nedostatku kreativnosti zbog mora nekih obaveza ne stižem da čitam i pišem blog. Pojedini fanovi mog bloga me redovno kritikuju zbog toga i "pritiskaju" da pišem nešto i pišem i pišem...Tongue out Da, da- ima i takvih slučajevaWink Zato hoću da ih/Vas ispoštujem, a da bih bio na visini zadatka- u ovom postu (možda i u narednim?) ću koristiti neke fenomenalne tekstove koje sam čitao u e-novinama, Coraxove karikature-jer su vrrrrrrloooo inspirativni; začinjene sa nekim novijim događajima u mojoj "produkciji",...Smile Nadam se da ćete uživatiLaughing
Dakle, posle pljuvanja po radikalima, radikalima light (tzv. naprednjacima), koštunjičavima, dođe red i na predŠJednika- jer su svi naši političari ista bagra: interesuje ih samo svoja bulja (u fotelji) i ništa više...
 
Sveti Tadić Četvoronožica
tadic cetiri stuba.JPG, 31 KB
"Četiri stuba spoljne politike" - Sveti Tadić Četvoronožica
Privatno, neslužbeno takmičenje između Borisa Tadića i Vuka Jeremića glede broja posećenih zemalja tokom jedne sedmice, ušlo je u interkontinentalnu fazu; posle Tadićevih poseta Klivlendu, Njujorku, Berlinu, Ljubljani i Budimpešti, uzvratio je Jeremić sa nekoliko sigurnih hitova: Istanbul, Maroko, Pariz, Moskva i Banja Luka. Na spisku su već naredni protivnici: Libija, Južna Afrika, Trinidad i Tobago, Surinam, Laos, Obala Slonovače i uvek prijateljski Mjanmar...
 
(izvor: E-NOVINE + JA)
 Prenosim vam modifikovanu verziju "transkripta" razgovora vrhovnog vladara, komandanta, njegovog visočanstva, predsednika, premijera, ministra, najlepšeg, najboljeg, najzgodnijeg, njegove svetLosti Svetog Tadića Četvoronožice i njegovog alter-ego(a) Jeremića nejakog:
 
BORIS TADIĆ: Hello?
VUK JEREMIĆ: Šefe, ja sam, Vuk, Vuk Jeremić.
BORIS TADIĆ: Vidim na ekranu. Piše mi da si ti.
VUK JEREMIĆ: Već nedeljama pokušavam da vas dobijem telefonom, ali je stalno zauzeto... Malo sam se zabrinuo gde ste, šta radite.
BORIS TADIĆ: Malo sam razočaran ovim izborom za najzgodnijeg političara sveta... Ej, ja na 26. mestu!!! Kako? Ona premijerka Julija Timošenko je prva na toj listi samo da bi se dodvorili Ukrajini- da ne bi bilo gasne krize... Znam ja, tih... Ma ne mogu više da mislim o tome....bar sam najlepši u regionu...
VUK JEREMIĆ: Ali šefe, zar nije ispred vas...
BORIS TADIĆ: ...najlepši u regionu... Nego, evo ja krenuo za Budimpeštu, ako nemaš ništa protiv.
VUK JEREMIĆ: Hmmm. Naravno da nemam- Mađarska je fenomenalna za provod, videćete. Imaju odlične morske plodove, lignje su im onako malecke, slatke kao med... A tek što imaju račiće u sosu od mlevenog ananasa...
BORIS TADIĆ: Za razliku od nekih mojih saradnika, ja u inostranstvo ne odlazim radi provoda. Idem u Mađarsku s razlogom. Da im u lice kažem da Srbija mora da nastavi reforme, da privuče nove investitore i ubrza privredni razvoj, ali da mnogo toga zavisi i od same EU. Nešto od toga bi mogao da upamtiš dok jedeš lignje slatke kao med.
VUK JEREMIĆ: Ali, šefe...
BORIS TADIĆ: I još nešto ću da im kažem. Postavljanjem prepreka integraciji Srbije, kao centralne države na zapadnom Balkanu, usporava se i ulazak ostalih država regiona u Uniju i povećava opasnost od destabilizacije tog područja. Ako ni ovo ne možeš da upamtiš, ti zapiši.
VUK JEREMIĆ: Samo da vas obavestim, sve sam to više-manje ponovio tokom moje zvanične posete Francuskoj.
BORIS TADIĆ: Koliko me pamćenje služi, u Francuskoj smo u junu bili zajedno na Rolan Garosu da se malo družimo sa našim teniskim junacima. Ništa ti nisi nikome ponovio, bio si sve vreme sa mnom.
VUK JEREMIĆ: Ne mislim na Francusku u junu, nego na Francusku u oktobru. Bio sam u poseti Parizu i Marselju. Stavio venac na grob kralja Aleksandra. Osudio ustaški zločin. Progovorio koju o kralju-ujedinitelju. Dobar je bio Aca, baš dobar. Pravi Evropljanin. Demokrata.
BORIS TADIĆ: Čekaj, bre, malo. Ko je tebe zvao u Pariz?
VUK JEREMIĆ: Francuzi.
BORIS TADIĆ: A mene? Što mene nisu zvali? Mogao sam i ja da položim venac i da osudim ustaški zločin.
VUK JEREMIĆ: Ali, vi ste onda bili u Topoli gde ste položili venac za kralja-ujedinitelja. Niste mogli u isto vreme da budete u Topoli i u Marselju.
BORIS TADIĆ: Ko to kaže, ko to laže? A što ti nisi bio u Topoli, a ja u Marselju? Meni je to mnogo logičnije: ne samo zbog činjenice da sa kraljem-ujediniteljem delim demokratska uverenja, već zato što je pokojni Aleksandar uzor političkih sloboda kojima današnja Srbija stremi.
VUK JEREMIĆ: Potpuno ste u pravu, šefe. Ja sam uložio oštar usmeni protest Francuzima zbog činjenice da sam ja u Marselju a vi negde u Šumadiji. Međutim, odmah su me upozorili da ste vi boravili u Sloveniji, dok sam ja sedeo sa onim Dodikom u Banja Luci.
BORIS TADIĆ: Je li to bilo pre tvog odlaska u prijateljski Maroko?
VUK JEREMIĆ: Tačno, nekoliko dana posle vašeg odlaska u Berlin gde me takođe niko nije pozvao, išli ste sami, tek da vas podsetim.
BORIS TADIĆ: Vidiš, taj Berlin sam skroz zaboravio. Ali, kad već idemo u detalje, nije mi promaklo da si pre Dodika a posle Maroka posetio Moskvu. Baš me interesuje šta si tamo tražio.
 VUK JEREMIĆ: Da se dogovorimo oko posete Medvedeva Beogradu. Strogo poslovno. Nisam probao nikakve morske plodove, ništa lignje, ništa ruski roštilj... Samo sastanci, pregovori, dogovori. Znate kakvi su Rusi. Naporni.
BORIS TADIĆ: Pusti ti Ruse meni, nego ne pominješ Istanbul. I tamo stigao da odeš pre tvoje Moskve a posle mog Berlina. Šta kažu Turci? Da li me citiraju?
jeremic kod arapa.JPG, 22 KB
 VUK JEREMIĆ: Turci vas obožavaju. Vaša najnovija izjava ih je oborila s nogu. Rekli ste, predsedniče, precizno i mudro, da vas podsetim: „Nadam se da će posle irskog referenduma Unija biti u stanju da nastavi proces proširenja. Time bi Hrvatska mogla da dospe na ubrzanu traku, a smatram da će je, ukoliko ona brzo uđe u EU, slediti jedna po jedna i druge države zapadnog Balkana“.
BORIS TADIĆ: Ne razumem što su se Turci oduševili kad sam pomenuo samo Hrvatsku?
VUK JEREMIĆ: Ja sam samo malo prilagodio (kao misha ovaj postLaughing) vašu izjavu za tursko tržište pa sad ona glasi ovako: „Nadam se da će posle irskog referenduma Unija biti u stanju da nastavi proces proširenja. Time bi Turska mogla da dospe na ubrzanu traku, a smatram da će je, ukoliko ona brzo uđe u EU, slediti jedna po jedna i druge države zapadnog Balkana“.
BORIS TADIĆ: Božju ti majku, toga se nikad ne bih setio! Svaka čast, Vuče!
VUK JEREMIĆ: I malo iznenađenje: Turci su vas pozvali u zvaničnu posetu.
BORIS TADIĆ: Ove nedelje, odmah posle Budimpešte?
VUK JEREMIĆ: Bilo bi divno, ali ne možemo. Dolazi nam Medvedev u Beograd.
BORIS TADIĆ: A da nas dvojica zapalimo za Tursku i Medvedova ostavimo Cvetkoviću i Milosavljeviću?
VUK JEREMIĆ: Tomici Milosavljeviću?
BORIS TADIĆ: Slobodanu Milosavljeviću Maxiju. On navodno jeste ministar trgovine, ali da si ga samo video kako je u Skupštini Srbije predstavio set vojnih zakona! Ni general Šutanovac ne bi umeo bolje! Sve nešto mislim, Mirko i Maxi mogli bi da budu dobri domaćini... a nas dvojica u Turskoj, u nezvaničnoj, privatnoj poseti. Kakav je Istanbul, pričaj mi!
VUK JEREMIĆ: Istanbul ili Stambol ili Carigrad ili Konstantinopolj smešten je u Bosforskom moreuzu, a nekadašnja je prestonica triju velikih carstava - rimskog, vizantijskog i otomanskog. Nakon osnivanja moderne republike Turske, Ankara je proglašena njenim glavnim gradom. Ovo je najveći grad u Turskoj i njeno kulturno i privredno središte... Grad je izabran za Evropski grad kulture za 2010. godinu, zajedno sa Pečujom u Mađarskoj i Esenom u Nemačkoj. Istanbul je sedište istoimene oblasti, dok je delu grada poznatom kao Fanar sedište Vaseljenskog patrijarha...
BORIS TADIĆ: A ulice pune robe, mirisi turske kuhinje se šire od cimeta do šafrana... Mmmm...
VUK JEREMIĆ: Mislim da neće moći, šefe. Izgleda da moramo da budemo tu kad stigne Medvedev. Vi ste sada u Budimpešti pa ne znate, ali u Beograd je već stiglo njegovo obezbeđenje, grad se zatvara, obustavlja se saobraćaj, ubrzano menjamo imena ulica, varimo šahtove, postavljamo snajperiste i tenkovske prepreke, tražimo mesto za sto trubača koji će prethodno biti pretreseni i ginekološki pregledani, ne smemo da dozvolimo nikakav sporni trenutak...
BORIS TADIĆ: Znači, ništa ove nedelje od Istanbula?
VUK JEREMIĆ: Čekaće vas Istanbul, predsedniče, još lepši i stariji! Samo da preživimo Medvedeva! Nego, znate ono kad ste bili na utakmici u Beogradu?
BORIS TADIĆ: Kad sam ja bio u Beogradu?
VUK JEREMIĆ: Ma na onoj utakmici sa Dodikom...
BORIS TADIĆ: Izvini molim te, a kad ja nisam sa Dodikom???
VUK JEREMIĆ: Šefe, ono kad ste pili?
BORIS TADIĆ: Ih, baš si me sad "precizno" podsetio, kaaad to misliš?
VUK JEREMIĆ: Ma ono kad su naši pobedili Rumune sa 5:0 i plasirali se na Svetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi! Tada ste protivno Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim događajima ispijali šampanjac i sad vam preti kazna od 30,000 do 60,000 dinara ili 60 dana zatvora? Kamera je to snimila, na žalost...
BORIS TADIĆ: Hehehe, e baš si me sad slatko nasmejao... Ma reći ću da je zakon isti za sve i da ću da snosim zakonske posledice odnosno da plati kaznu.... bla bla bla- ma smisliće nešto ovi iz moje kancelarije. A i neće Ivica mene u maricu, hehehe
VUK JEREMIĆ: Pa da i ja sam glup hehehe
BORIS TADIĆ: Dobra utakmica bila, uh, najjači smo!
 VUK JEREMIĆ: Mogli smo da damo manje golova, ipak Rumunija nije priznala jednostranu, nelegalnu, protivustavnu, protivpravnu proglašenu nezavisnost svete južne srpske pokrajine Kosova i Metohije... Trebalo je voditi računa o tome- nego nisam ja tada bio u Srbiji pa da im kažem, jbg... I sa 1-0 smo mogli da odemo u Afriku...
BORIS TADIĆ: Joj, ta Južna Afrika iduće godine! Johanesburg, Mendela, južno voće, crnci u belim rukavicama na golf terenima serviraju šampanjac... Ne mogu da dočekam!
Sećaš se naša četiri sveta stuba spoljne politike, ono, kad sam se mudro setio toga. E možemo i da uvedemo peti, šesti,...svuda po jedan novi stub, gde je i gde će kročiti naša noga...
VUK JEREMIĆ: Vrlo mudro šefe! I da, nikako ne zaboravite Gadafijev poziv za posetu Libiji! Čeka vas specijalni šator u pustinji, bazen u pesku, dresirane kamile koje tečno govore srpski, toples obezbeđenje... Zagarantovano prisustvo izlasku sunca preko peščanih dina u trenutku ranog jutra, ali i prisustvo zalasku sunca u trenutku kasne noći. Hrana po izboru bogova: male, slatke lignje, morski plodovi, mlada jagnjetina na saču ispod peska punjena kiselim mlekom od retkih ptica, kozji sir od mladog juneta, sarmica od punjenih šipuraka, medovina u vinu...
BORIS TADIĆ: A da preskočimo Južnu Afriku i da odmah krenemo za Tripoli? Tamo je vrh- bio sam par puta...
 tadic u libiji.JPG, 33 KB
 
 VUK JEREMIĆ: Izdržite još malo, šefe. Čim ode Medvedev, odosmo i nas dvojica! Svet jedva čeka da nas vidi i ugosti, željni su naših izjava!
BORIS TADIĆ: Ja već spremio jednu za Mađare. Slušaj: „Za nas je kristalno jasno da se etnički motivisana otcepljenja sudaraju s međunarodnim pravom. U suprotnom bi separatistički pokreti krenuli širom sveta“.
VUK JEREMIĆ: Svaka vam čast, predsedniče! Ovu ćemo izjavu ponavljati svuda i na svakom mestu jer njena aktuelnost pripada koliko Istanbulu toliko Tripoliju, koliko Berlinu toliko Budimpešti, koliko Maroku toliko Sloveniji... Misao za svaku priliku!
BORIS TADIĆ: Znači, samo da ode Medvedev.
VUK JEREMIĆ: A onda je čitava planeta naša!
BORIS TADIĆ: Služimo Srbiji!!!
tadic i boris za srbiju.JPG, 23 KB
 
P.s.Pre par nedelja je jedan BLOGER u Iranu osuđen na smrtnu kaznu zbog svog posta na blogu!CrySealed
Sreća, pa ovi naši putnici nisu toliko često u zemlji pa ne mogu da stignu da čitaju šta se piše po netu...Innocent Inače bi bilo svašta- jer svetski zakoni se moraju poštovati !!!Tongue outTongue outTongue out

Komentari

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

sanjarenja56 | 18/10/2009, 08:13

sanjarenja56

Šta li je taj bloger pisao? Sreća tvoja, pa nisu zakoni isti :)

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

Jovan s.s. | 18/10/2009, 12:22

Pa ti si već kažnjen,kad ovako moraš pisati..poz..

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 18/10/2009, 13:32

@Jovan s.s.: U kom smislu? P.s.Svako skrnavljenje svetinje (ako na to misliš) je isključeno- ovde pišem o "svetim" ljudima koji hodaju zemljom! Pozz:)

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

Jovan s.s. | 18/10/2009, 13:38

..više je od skrnavljenja..

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 18/10/2009, 13:44

misha

@sanjarenja56: Ne znam, čuo sam u petak na radiju... Surovo, zar ne?:/
P.s.Hvala na prelepim e-mail/ovima kojima me obasipaš skoro svakodnevno, pozz blog prijateljice:)

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 18/10/2009, 13:47

misha

@Jovan s.s.: Ja to nisam doživeo i pomislio na taj način, a neka mi Bog oprosti ako sam na bilo koji indirektni način učinio neki nesvesni greh...

Sveti Tadić Četvoronožica

salsero | 18/10/2009, 15:13

Iskreno, svi su oni protracili mnogo para, a i vremena uzalud. Gledamo ih svaki dan, a ne vidimo da nam nista ne donose bolje van zemlje, a tek u njoj!!! Nista, bre, magla!! Treba biti realan, pa pogledati, jel im se vise isplati da putuju i provodese ili da privlace investitore, ako je ovo drugo voleo bih da vidim jednog od investitora?! Niko, bre!! Ako neko ulaze, onda je to dijaspora 3 milijarde!!! Bolje potrositi pare, da dovedemo nase ljude nego da se bakcemo sa strancima. Nisam srbofil samo realan putnik, ako neko hoce neka skine sa neta ovo i neka zapamti da smo MI jedini koji odlucujemo da zivimo bolje, nikakva vlada nece to da uradi!! Samo MI, obici-vredni ljudi. http://www.youtube.com/watch?v=_BVNN1wqw3k

Sveti Tadić Četvoronožica

salsero | 18/10/2009, 15:13

Iskreno, svi su oni protracili mnogo para, a i vremena uzalud. Gledamo ih svaki dan, a ne vidimo da nam nista ne donose bolje van zemlje, a tek u njoj!!! Nista, bre, magla!! Treba biti realan, pa pogledati, jel im se vise isplati da putuju i provodese ili da privlace investitore, ako je ovo drugo voleo bih da vidim jednog od investitora?! Niko, bre!! Ako neko ulaze, onda je to dijaspora 3 milijarde!!! Bolje potrositi pare, da dovedemo nase ljude nego da se bakcemo sa strancima. Nisam srbofil samo realan putnik, ako neko hoce neka skine sa neta ovo i neka zapamti da smo MI jedini koji odlucujemo da zivimo bolje, nikakva vlada nece to da uradi!! Samo MI, obici-vredni ljudi. http://www.youtube.com/watch?v=_BVNN1wqw3k

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 22/10/2009, 15:32

misha

@salsero: Ode Medvedev, sad svi juriš o5;) I ko zna gde i ko zna s kim :ppp

TurneJa se nastavlja :P

misha | 23/12/2009, 12:28

Vest sa DW od 23.12.09.:
"...Jeremić će razgovarati sa kuvajtskim emirom šeikom Sabahom al Ahmedom al Džaberom al Sabahom i premijerom šeikom Naserom al Mohamedom al Ahmadom al Džaberom al Sabahom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije." xDDDDDDDDDDDDDDD

OJ OJ OJ

kodra | 15/04/2010, 12:48

ISLI STE TAKO DALEKO ZAR VAS NIKO U BLIZINU NE VOLLI????????ARAFAT,,,,,,,,I STICI CETE DO BINN LLADENA JESTE VI MUSLIMANI????????????? VI NISTE NI MESO NI VOCE NITI POVRCE A KO/SHTO STE VI???????????

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 15/04/2010, 13:16

misha

@kodra: Ahahahahahha: ti misliš da Amerikanci stvarno vole šiptare pa pokušavaju da im daju državu??? Ne radi se ovde o ljubavi, već o interesima- Kosovo im treba zbog vojne baze, položaja, blizine Rusiji etc etc...i ne bih se iznenadio kad bi Ameri krili Bin Ladena baš na Kosovu- jer im je on poslužio kao odličan izgovor za rat za naftu po Aziji... Gledaj malo realnije?

misha

kodra | 16/04/2010, 18:33

malo kulturnije se izrazi Albanci se kazhe bez vredjanje i sa velikom slovu se pishe imena.odgovor :svaki AMERIKANAC gine za Kosovu jer oni popravili evropsku greshku.nisu zbog vojne baze vec zbog URANIUMA.za ruse nemam rec rasparcala se svake godine po jedna drzhavica josh koj dan ona ce trazhi odbranu od AMERIKE.mi smo za AMERIKU cell svet neka bude samo AMERIKA a ne znash kolliko senatore mi imamo tamo sto su sa Albanskom poreklu i ljudi oko 500.000

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 16/04/2010, 22:06

misha

@kodra: Znači- Amerikanci vas koriste, eto i sam si priznao: "svaki AMERIKANAC gine za Kosovu jer oni popravili evropsku greshku.nisu zbog vojne baze vec zbog URANIUMA"!!! To za Rusiju nije tačno, to je bilo sa SSSR-om pre 20 godina a i opet su najveća država na svetu!
I za razliku od tebe koji kažeš "mi smo za AMERIKU cell svet neka bude samo AMERIKA"- ja nisam ni za Ameriku, ni za Rusiju- nego za Srbiju, što i tebi preporučujem :D

komentar

kodra | 22/04/2010, 13:26

moguce da jas je najveca u europi ali svaki dan manja i manja i slabija.nama uranijum ne treba kome treba neka izvoli.svet je opredelen za AMERIKU samo vi i rusi se ne slazete.onome sto je jak treba i priznati.

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 23/04/2010, 13:20

misha

@kodra: Rusija je najvića u svetu (ne u Evropi) i nije tačno da je manja i manja! Ali zabole mene za Rusiju i Ameriku- ja sam za Evropu!:)

komentar

kodra | 23/04/2010, 23:51

kako na kom smislu????
svoju vojsku drzhi samo da ubije svoj narod koj hoce da se odcepa iz Rusije;kirgistan,kazbekistan,cecenija,,,,,,,,,.i mi cemo skoro tamo pa se sretnemo kao dve nezavisne drzhave siguran sam i to Skoro htjeli illi ne

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 24/04/2010, 01:35

misha

@kodra: Kada kažem "zabole mene za Rusiju i Ameriku- ja sam za Evropu!"- hoću reći: nije me briga za te dve države (nisam ni za Rusiju ni za Ameriku), mene interesuje jedino Evropa (EU) kojoj težim (Srbija)! Za razliku od vas (šiptara sa Kosova i Metohije) koji ste se prodali Amerikancima:)

Kažeš: "i mi cemo skoro tamo"- gde ćete vi tamo???

komentar

kodra | 24/04/2010, 11:59

nismo prodani.nego oduvek smo podrzali USA a ne kao vi Ruse jer su vas astavilli u govna odreknite se od njih .svetska silla je USA a vi cete sad u Evropu jellda a onda posle u Nato aha zna se to.bit cemo pot isti stol htjelli illi ne tu onda amerika resi .gledaj malo napred politiku a ne nazad tako i ce da dodje sve na svoja mesta.

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 24/04/2010, 13:29

misha

@kodra: Pa u svom postu na blogu "Kosovo kao Severna Irska" baš o tome pišem: treba naći neko kompromisno rešenje tako da Srbija zvanično sačuva Kosovo a da Kosovo nezvanično sačuva "nezavisnost" i da postanemo članice EU/NATO! I onda neće više biti nikakvih granica između Evropskih naroda...:)

I ako nisi primetio- niko od Srbije ne traži da prizna (Republiku) Kosovo!;) P.s.Da ste prihvatili plan Srbije za suštinsku autonomiju Kosova i metohije u sastavu Republike Srbije- imali bi ste mnooogo veću nezavisnost nego što je sada imate: mogli ste da učestvujete na Olimpijskim igrama, da imate svoju reprezentaciju, da budete članica mnogo više organizacija nego sada (ne i UN), da takođe imate svoja predstavništva u inostranstvu, zastavu, grb, himnu...;) Srbi gledaju daleko u budućnost i dosta su otvoreniji i spremniji na kompromise i saradnju....ali za razgovor je potrebno dvoje! Ko je vama kriv što vi iz glave ne možete da izbijete želju za stvaranjem neke tamo Velike Albanije, a to je veoma pogrešno i nazadno razmišljanje za nekog ko navodno "teži" modernoj Evropi!

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

inana | 24/04/2010, 19:00

inana

Zasto se na svakom postu ovaj kodra pojavljuje?????

I zasto uporno pokusava nesto da dokaze????

Blago receno, SMARA!!

Miso, razumem da ti je zanimljivo prepucavanje s njim, makar kao razgibavanje uma, al iskuliraj ga ponekad....

kosova kao sve druge drzhave

kodra | 27/04/2010, 18:18

tema:tadic vracamo se na temu .aha predlozhili ste mnogo republika unutra srbije smeshno.mi necemo sa vama,lloshe iskustva,bolje sam.jesi ti cuo parollu "BOLJE GROB NEGO ROB"vazhi za nas ,za uvek.
nismo za veliku albaniju mi necemo sa nikoga .
INANA-dok postoji strana bicu ovde sto tebe smetam

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 27/04/2010, 22:32

misha

@kodra: "BOLJE GROB NEGO ROB"- to se čulo u Beogradu kad je Hitler želeo da "aneksira" Jugoslaviju;)

Šta kažeš za model "Bavarske":
BAVARSKA- Veoma zanimljiv primer- nemačka pokrajina Bavarska. Moguće kompromisno rešenje za budući status Kosova je mogao biti primer „slobodne zemlje Bavarske“, jer ta nemačka pokrajina ima nezavisnu izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast, ali ne i međunarodni pravni subjektivitet. Slobodna država Bavarska je površinom najveća savezna pokrajina Nemačke, smeštena na njenom jugoistoku. Ime je dobila po Bavarcima, svom većinskom stanovništvu. Glavni grad je Minhen. Temelji pokrajinske politike oslanjaju se na Ustavu Slobodne Države Bavarske iz 1946. (Bavarska se definiše kao "slobodna država (republika) i narodna demokratija.") Izvršnu vlast čini Bavarska državna vlada, na čelu vlade je ministar-predsednik koji vodi poslove vlade, određuje pravce politike, zastupa Bavarsku u inostranstvu i imenuje državne ministre i državne sekretare. Najviši Bavarski sud je Bavarski Ustavni sud.

Dakle, npr.: "REPUBLIKA KOSOVO, SRBIJA"- i tako je (kako kaže jedna stara Srpska izreka) "i vuk sit i ovce na broju"???:)))))

komentar

kodra | 28/04/2010, 15:09

mi ne trazhimo nishta od vas a shto to vi predllozhite svashta to je sad gotovo.koliko je svet ullozhijo dok smo doshli do ovde, a mi gledamo samo napred gradimo sve na novo.

Podela Kosova ?!?

misha | 28/04/2010, 15:42

misha

@kodra: Ok, 'ajde da gledamo malo iz tvog ugla: da ste vi prava država (kao što niste!)- R.Kosovo i sad jave se neki "ekstremisti" druge nacionalnosti (Srbi) na severnom delu te "republike"! I pošto su višebrojniji, ne priznaju tu "državu" kao svoju, ugrožena su im mnoga ljudska prava i slobode- oni traže (npr.) nezavisnu Republiku Severno Kosovo i Metohija?;) Da li bi imali prava na to (mislim da se ni po čemu ova situacija ne razlikuje od one u kojoj je Kosovo bilo '99.)??? Tražim iskren odgovor sa DA ili NE i jasno obrazloženje???:)

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

Demokrata 1993 | 01/06/2010, 23:04

O kakvoj podeli Kosova i Metohije govorite?! Kosovo je zauvek vecno u nasim srcima,crtalo se ono sutra na kartama sveta u Srbiji,Albaniji ili kao zasebna drzava koja je medjunarodno priznata od strane UN(moramo se truditi da se poslednja dva nikada ne ostvare,jer imamo dovoljno cinjenica,a i istorija je na nasoj strani)!Kosovo je za Srbe kroz vekove bio put Spasenja,put slave,put ka Carstvu Nebeskom. To je i potvrdjeno te davne 1389.godine kada je Sv.Knez do savrsenstva doveo svetosavski ideal. Tako da mi imamo dva puta. Put Sv.Save vodio je putu Kosovskom.Da nije bilo slave Sv.Save,ne bi postojala ni slava Kosovska-slava suza i znoja pretocena je i potvrdjena slavom krvi i Stradanja. Pravoslavlje ne poznaje treci put-put vecnog zivota.

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

Demokrata 1993 | 01/06/2010, 23:14

Kodra,verujes li ti u one apokrifne izjave i u ono pseudo-delo Ane di Lelio?!Ja gluplju stvar u zivotu svom nisam cuo(izvinjavam se ako nekoga vredjam)...mada,istina,imam tek 17,ima vremena da se naslusam jos vecih gluposti,ali ova je najupecatljivija...
E,znate onu Pasicevu-
Narode,ne boj se!Dobro biti nece!-
Pozdrav DS-u i svim Srbima!

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

misha | 02/06/2010, 22:48

misha

@Demokrata 1993: Nije bilo reči o podeli KiM- već je to (poslednji moj komentar) samo jedan slikovit prikaz za kodru na koji on (na žalost) nije imao odgovor.

Re: Sveti Tadić Četvoronožica

Demokrata 1993 | 03/06/2010, 10:42

Pozdrav,Srbijo!!!
Naravno da nece imati odgovor kada je njegovo poznavanje istorije Srbije i same juzne pokrajine Republike Srbije-Kosova i Metohije-zasluzilo ocenu- 0! A ako nam reci(citiram)-kakve stvorenje u oblik coveka zive u sverbiju...-dodje od nekoga ko smatra da ce svet prihvatiti toliku kolicinu kriminala,koji cveta pod Hasijem i Fatmirom,mozemo ih slobodno shvatiti kao kompliment...

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb