doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

misha | 22 Maj, 2010 19:15

Evrovizija 2010.
"Google" ne zna srpsku trobojku!!!
 
Svoje blogovanje sam započeo postom "Evrovizija 2008." i stvarno ne bi imalo smisla da ne napišem ni slovo o ovogodišnjem izboru za pesmu Evrope koji se održava u Oslu: 25., 27. i 29. maja!:)
Reših tako da izGUGLam reč "evrovizija 2010." i saznam ko su favoriti za pobedu  (prošle godine sam tako saznao pobednika sedam dana pre početka Evrovizije i o tome pisao na svom blogu) i da vidim kako se kotira naš predstavnik! I  imam šta da vidim: Gugl ne zna srpsku trobojku!!! Ovo što čitate je sama ekskluziva xD jer niko to do sada nije primetio:
slovacka zastava za srbiju.JPG, 17 KB
Gugl prediktor - Slovačka zastava umesto srpske!!!
 
Blic pod naslovom "Gugl "predviđa" pobednika Evrovizije" piše:
 
Internet sajt Gugl pokrenuo je novu stranicu namenjenu predviđanju rezultata ovogodišnjeg takmičenja Evrovizije. Stranica Eurovision 2010 sadrži listu svih učesnika poređanih po tome koji je trenutno najpopularniji, sastavljenu uz pomoć novog Guglovog servisa- "predikatora".
Predikator koristi podatke dobijene putem Guglovog pretraživača i, na osnovu broja pretraga, svakog dana računa koliko bi koji učesnik Evrovizije dobio bodova, kada bi se tog dana glasalo za pobednika.
Gugl je naglasio da nije moguće potpuno predvideti ishod glasanja za pesmu Evrovizije, zbog toga što će 50 posto glasova dati stručni žiri.
Na takmičenju nije moguće glasanje za predstavnika svoje zemlje, pa je tako i Guglov prediktor isključio rezultate pretrage učesnika koji dolaze iz njihovih zemalja.
Svakog dana se pravi nova lista na osnovu novih rezultata pretrage. (...)"
 

Blic, do kraja teksta, piše još o predviđanju pobednika (o tome ću kasnije) a ni slovo o ovom skandalu!!! Kad sam otvorio tu Guglovu stranicu- pošto Srbije nije bilo u TOP10 otvorio sam čitavu listu i pogledom prešao preko svih zastavica (tražeći našeg predstavnika) i malo se iznenadio zašto nas nema?! Onda krenem po imenu da tražim i ispred Milana Stankovića stoji pogrešna zastava, zastava Slovačke!!! Zanimljivo je to što nikog koji uređuje tu stranicu nije začudilo kako se ta ista zastava ponavlja nešto niže, kod (Slovakinje) Kristine Pelakove?!? Još je čudnije kako niko iz Blica  (i drugih novina) to nije primetio... Kao fana Evrovizije i kao nekog ko je alergičan na mešanje srpske i jugoslovenske zastave (ta pojava je relativno česta)- ovako nešto me je više razočaralo od gotovo nikakve šanse Srbije za pobedu u glavnom gradu Norveške.

eurovision 2010 evrovizija eurosong.jpg, 193 KB
ESC - Oslo 2010: Ko je sledeći? Azerbejdžan ili Nemačka ili Švedska ili Gruzija ili...??? 
 

Sudeći po ovoj (neslavnoj) Guglovoj stranici- Srbija će se plasirati negde oko 20og mesta, a najveće šanse za pobedu (na osnovu interesovanja korisnika interneta) ima nemačka predstavnica Lena Majer-Landrut! Iza Nemačke je Gruzija, pa Švedska, Grčka,... Ako pogledamo kako stvari stoje kod čuvene britanske kladionice William Hill (koja gotovo uvek pogađa pobednika)  takođe nemamo puno razloga za optimizam, jer: Potpuni favorit za osvajanje Evrovizije 2010. u "Telenor areni" u Oslu je AZERBEJDžAN. Drugi favorit je (opet) Nemačka. Zatim slede Izrael, Jermenija, Danska, Švedska, Hrvatska,.....Srbija je (zajedno sa još tri zemlje, među kojima i Slovačka!) na 13.poziciji!!!

milan stankovic ovo je balkan esc 2010.jpg, 14 KB
 Milan Stanković u albumu za sličice - "predator" Saša Popović zadovoljno trlja ruke:)

Kada se uzme u obzir da 50 posto glasova daje stručni žiri, naše šanse za pobedu su još manje?! Mladoj Zvezdi Granda Milanu Stankoviću jedino popularnost Gorana Bregovića može poslužiti kao razlog za nadu u neki bolji plasman- mada sumnjam da će to biti dovoljno da se ponovi uspeh Marije Šerifović iz 2007.godine.
Pesma "Ovo je Balkan" se dosta razlikuje od ovogodišnjih pesama u Oslu, koje su uglavnom balade. Šta reći o našoj pesmi osim- Bregovizija tj. klasična Bregina pema: reči- niđe veze! Jeste da nema onog BUM BUM, ali  kao i u Severininoj "Štikli" i u ovom bez logike nabacanom teksta dominiraju HOP, HOP, HOP, BALKAN, KAMAAAAN (come on), HOP, HOP, HOP,... Ima i reči koje kažu "...grudi ti ljubice haubice..."  a u delu gde traži od Ljubice da ga kissne, se kaže "Ne jednom, ne dvaput, tri puta me/ Beograd, Beograd, tri puta po naški je..." Kao da smo se ovde automatski odrekli 12 poena od Hrvata i Bosanaca:PPP Ova manična pesma se završava sa AJ-JAJ-JAAA.;D
 
Pesma je "prevedena" na španski i čitao sam na nekom španskom forumu zanimljive reakcije "Pesma je čudna, na prvo slušanje, ali već sad ne mogu da je izbacim iz glave, Srbija ili Španija pobeđuju, sigurno." Ima i onih koji kažu "Pesma je katastrofa, a na drugo slušanje je samo pevač nešto manje ružan." Najviše je onih koji veličaju Gorana Bregovića ("Bregović je Bog!!!") Zahvaljujući Google Translate baš sam se zabavio dok sam ovo prevodio i čitao, mada i dalje ne mogu da im oprstim onu grešku sa srpskom zastavom!;)

Komentari

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

sanjarenja56 | 22/05/2010, 20:08

sanjarenja56

Zabavne kombinacije. Zar očekuješ dvaput pobedu na Evroviziji? To bi već bilo preskupo za nas!

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

misha | 22/05/2010, 22:37

misha

@sanjarenja56: Evo na ovoj drugoj slici se vide svi pobednici Evrovizije (i oni koji to još nisu bili): Irska je tri puta za redom pobeđivala, a ako su nam Kelti (Irci) braća- možemo to i mi:)))))) Maaada u to vreme nije bilo SEK-e;))))

P.s.A što se tiče "cene": 2008.su nam dali ESC u Beogradu ali nam uzeše Kosovo (ništa nije slučajno) U potpisu: Balkanski špijun :PPP Pozz:)

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

misha | 23/05/2010, 01:55

misha

ESC zanimljivosti o kojima sam prvobitno hteo da pišem:

FAVORIT No1:
Azerbejdžan je objavio 11. maja 2010. najnovije balkansko izdanje pesme Drip Drop u pratnji Željka Joksimovića, srpske i Evrovizijske legende. Azerbejdžan je jedan od najozbiljnijih favorita za pobedu na ovogodišnjoj Evroviziji.
Ova verzija pesme je svakako jedna od najvećih iznenađenja na ovogodišnjoj Evroviziji. Safura je prokomentarisala:
"Bila sam impresionirana kada sam čula da će Željko raditi balkansku verziju pesme. Veoma sam ponosna na ovu verziju, jer je uspela da umeša balkanski melos sa začinjenim orijentom u zapadnom stilu. Slušljiva je i apsolutno nepotrebno je dalje menjati je."
Željko je takođe bio impresioniran Safurom, tako da je pristao da joj bude pratnja u ovoj editovanoj verziji, tako da je sada pesma Drip Drop romantična drama, a fanovi je već ocenjuju kao remek delo balkanskih balada.
Željko je osim pevanja, odsvirao i neke delove pesme.
http://www.youtube.com/watch?v=62ukN-eenj4&feature=player_embedded

Srbi na ESC 2010, ExYU, braća i komšiluk:
Pop folk zvezda Indira Radić možda će u Oslu "braniti boje" Bugarske, gde važi za jednu od najvoljenijih pevačica, o čemu svedoči i činjenica da je 2004. tamo proglašena za prvu zvezdu Balkana.
"Istina je da sam razgovarala na tu temu sa prijateljima iz bugarskih muzičkih krugova, ali ne znam kako je to došlo do medija, u pitanju su nezvanični kontakti", rekla je Radićeva za "Novosti".
Inače, bugarska nacionalna televizija BNT još je u oktobru saopštila da je bugarski predstavnik za Oslo Miroslav Kostadinov, poznatiji kao Miro. Njega je odabrao žiri sastavljen od muzičkih profesionalaca, a publika će birati jednu od pet pesama za Oslo, tako da nije jasno kako bi Radićeva mogla da "ubaci" u priču.

BiH predstavlja Srbin, Vukašin Brajić (vicepobednik Operacije Trijumf) sa pesmom koja poziva na "prevazilaženje prošlosti", a Rusiju predstavlja praunuk Bosanca- Petar Nalič. Njegov pradeda je do rata bio lirski tenor i da je imao angažman u Beogradskoj operi, kao i da je posle rata bio u logoru i potom dospeo u Sovjetski Savez, gde je radio na radiju.

Feminem je po drugi put na Evroviziji, posle nastupa za BiH sada predstavljaju Hrvatsku. Ovoga puta sa baladom "Lako je za sve". Da li će u Oslu biti sve lako? U svakom slučaju devojke iz Feminema su dobro pozicionirane "na kladionicama". Hrvatski mediji su ovu njihovu pesmu predstavili kao plagijat "Molitve"!?

SEK-a skraćuje spisak učesnika na ovogodišnjem Eurosongu: odustale su Mađarska, Češka, Andora, San Marino, kao i Crna Gora! Možda je tako i najpametnije;)

exluziva

Nenad Radović | 24/05/2010, 10:01

primetio sam brate ja da je google omasio, jos onoga dana u blicu, ali nisam pisao... ;)

ps: spanska verzija je odlicna, slusao sam je.

pozdrav!!!

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

misha | 25/05/2010, 13:37

misha

@Nenad Radović: Verujem ti:))) I to me teši da nisam jedini koji je prs'о i koji gleda na takve "nebitne" stvari ;DDD

p.s.Gde je Ljubica u "Balcaneros"-u???;)))))))

Balkan, Balkan, Balkan, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!

Eh… mirame, acercate
Dejame que yo te seducire
Eh… tocame, excitame
Otra vez, vuelve mi mundo al reves

No me beses como nina, ya eres mujer
Una vez y otra vez, mil veces te amare
No quiero un beso, pero si tres
Mi nena, chiquilla, ven que yo te mostrare

Balkan, Balkan, Balkan, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!

Eh… quiereme, sienteme
Mi nena, tu cuerpo hace enloquecer

No me beses como nina, ya eres mujer
Una vez y otra vez, mil veces te amare
No quiero un beso, pero si tres
Mi nena, chiquilla, ven que yo te mostrare

Balkan, Balkan, Balkan, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!
Hop, hop, hop, hey Balkaneros, vamos!

Oye, mi nina hey, dame un poco de tu amor, anda anda!
Dame, dame, dame, quiero mas mas mas

No me beses como nina, ya eres mujer
Una vez y otra vez, mil veces te amare
No quiero un beso, pero si tres
Mi nena, chiquilla, ven que yo te mostrare...

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

Mićo | 26/05/2010, 14:22

Meni je zapalo za oči kako su rešili teritoriju Srbije pri predstavljanju. Da li će je prikazati s Kosovom ili bez njega. Na kraju su nešto smućkali, na sve liči samo ne na mapu Srbije...
pogledaj ovde: http://www.youtube.com/watch?v=N2EoD0-XJ4o

Pozdrav!

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

misha | 27/05/2010, 15:03

@Mićo: Bravo, bravo, bravo:) I ja sam to primetio, ali sam mislio da to "samo ja primećujem";) Kad sam čuo da se prvo prikazuje teritorija zemlje tj.granice, kadar iz glavnog grada sa fanovima, pa zastava- jedva sam čekao da vidim šta će biti za Srbiju! I pošto je Norveška priznala Kosovo, a naši nisu- kompromisno rešenje je bilo upravo ovo- ništa:) P.s.Inače ovaj post je nastao nekoliko dana pre tog drugog "propusta"- zato to nisam pomenuo! Veliki pozz:)

Re: ESC 2010.-"Google" ne zna srpsku trobojku !!!

misha | 28/05/2010, 14:42

misha

Gugl prediktor se probudio, Milan (sa slovaćkom zastavom) se, dan pre finala, "kolje" sa Grkom sa 2.mesto :))))))))))))))))))))))))))))))))

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb