doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Nije ljubav stvar

misha | 17 Maj, 2012 10:01

Nije ljubav stvar

Svoje blogovanje sam, krajem 2007. godine, započeo upravo postom o Evroviziji koja se naredne godine održavala u Srbiji. Od tada, tradicionalno, svake godine pišem post o ovom najvećem muzičkom takmičenju na svetu. Iako sa daleko manje interesovanja očekujem ovogodišnji izbor za pesmu Evrope koji se održava u Bakuu: 22., 24. i 26. maja 2012. godine- napisaću koje slovo i o ovoj "azijskoj" Evroviziji.. Ali, na malo drugačiji način, kako bih sačuvao jedan trenutak od zaborava...
Oduvek sam voleo da gledam Evroviziju. Svake godine bi se izdvajalo par dobrih i ili kreativnih pesama i nastupa. Ipak posebnu i jedinstvenu draž EvroSongu daje sve to šarenilo, zastavice, glasanje iz evropskih gradova, predstavljanje država i naroda kroz razglednice, dobro raspoloženje i euforija koja trese čitav stari kontinent. Upravo je to ono što bi me zadržalo pred tv ekranom, zajedno sa milionima Evropljana, svih ovih godina...

I ona je uz mene zavolela Evroviziju. Poslednjih par godina smo je zajedno gledali. Grickalice i topao krevet su tek činili evrovizijski momenat posebnim. Uvek bismo našli neku zajedničku pesmu..
Trenutak koji želim na ovaj način da zabeležim i sačuvam od zaborava dogodio se prošle evrovizijske godine. Nina je pevala (a ona pevušila i gledala mene) "Čarobnog". Ta na neki način i naša pesmica (koju je ona primetila i pre proglašenja domaćeg predstavnika za ESC 2011.i poslala mi stihove u sms-u) nije prošla slavno na glasanju. Smenjivali su se mnogi evropski gradovi iz kojih se glasalo, a poeni za Srbiju su retko pristizali. Loši plasmani domaćih predstavnika su mi tih godina bili u trećem planu, ali sam se ipak (patriotski) nervirao! Onda je usledila ta čarobna i luda rečenica, koja me je potpuno razoružala: "E, nema ništa od ovoga, 'ajde da se ljubimo?:)"
Bez obzira na neuspeh Nininog Čarobnog i Srbije na EvroSongu, njen Čarobni je daleko više imao sreće.

Ove godine pesma našeg predstavnika na ESC-u u Azerbejdžanu nije najsrećnija i kao da je naslutila da će upravo zbog toga postati naša zajednička. Da li da sujeverno krivim Željka Joksimovića, Marinu Tucaković ili Coldplay?;)
Po svemu sudeći- mi nećemo zajedno odgledati ovu Evroviziju. Možda se ona čarolija samo negde sakrila... 
...Zbogom nije kraj...
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb