doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Šta radite 21.12.2012. ?!?

misha | 20 Mart, 2011 10:00

:: 21. 12. 2012. ::
 
Odavno se oko jednog datuma nije unapred podiglo toliko prašine kao uoči 21. decembra 2012. Ako je suditi prema proročanstvu drevnog naroda Maja, 21. 12. 2012. godine nestaće cela planeta Zemlja, a ljudi, životinje i biljke suočiće se sa krajem civilizacije. Proročanstvo Maja nije jedino koje kaže da se svetu bliži kraj. Mnogi teoretičari smatraju da ista predskazanja postoje i u Astečkom kalendaru, ali i u pisanjima Nostradamusa.. Inače, tada će se odigrati i redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina... Slučajnost ?!
 
Scena iz filma "2012." ili Japan 2011. godine ?
 
Nekoliko vekova pre nove ere Maje su osmislili kompleksni kalendar, za koji stručnjaci tvrde da je najtačniji od svih poznatih. Posle dešifrovanja došli su do zaključka da kraj dolazi za nešto manje od tri godine. Ovu teoriju, sve popularniju u svetu, podržali su i pojedini matematičari i astrolozi, koji su takođe izračunali isti datum za smak sveta, kao i Maje.

Šta bi trebalo da se dogodi tog sudnjeg dana 21. decembra 2012. godine? Tada će se odigrati redak astronomski fenomen, koji se dešava jednom u 230 miliona godina. Sunčev sistem će se izjednačiti sa Mlečnim putem i još dve galaksije će biti poravnate sa našom. U teorijama geofizičara pominju se i radikalne promene elektromagnetnog polja Zemlje, pa čak i zamena polova, što bi izazvalo katastrofu kataklizmičnih razmera. I baš tog datuma, završava se i drevni kalendar Maja...
Narod Maja poznat je po brojnim dostignućima koja su i danas misterija za naučnike. Na primer, Maje su sa neobjašnjivom tačnošću, izračunavali periode okretanja nebeskih tela. Iako nisu znali za teleskope i druge astronomske sprave, smatrali su da godina traje 365,242129 dana. Prema važećem gregorijanskom kalendaru Zemlja se okrene oko Sunca za 365,242500 dana. A tek nedavno, uz pomoć najpreciznijih savremenih astronomskih uređaja, utvrđeno je da godina traje 365,242198 dana. Takođe, ovaj drevni narod je izračunavao trajanje meseca sa tačnošću od 0,0004 dana, a u određivanju vremena za koje se planeta Venera okrene oko Sunca pravili su grešku od samo 14 sekundi na 100 godina. Kalendar Maja sastojao se iz šest delova. Aktuelni, peti deo u kojem mi sada živimo je započet 1987, a završava se 2012. Od 2012. će započeti šesti deo kalendara koji je prazan... U kalendaru Maja je i dan rođenja Isusa Hrista, označen kao dan kada bi trebalo da se dogodi nešto veliko. Označen je period Drugog svetskog rata i još neki važni događaji.
Arheolozi su 2009. godine u potpunosti uspeli da dešifruju pismo i matematiku Maja, po kojima se predviđa da će 21. decembra 2012. godine nestati naša planeta. Oni su još pre dve hiljade godina dali preciznu tablicu kretanja Sunca, planeta i asteroida u odnosu na Zemlju- za svaki dan. Velika je misterija zašto se ta tablica završava sa 21. decembrom 2012. godine? Mnogi s razlogom pretpostavljaju da su drevni astronomi Maja predvideli da planeta posle tog dana neće postojati. Upravo ovog datuma, prema mišljenju i proračunima nekoliko vrhunskih matematičara, planeta će, jednostavnim rečnikom, umesto da uspori, 21. decembra 2012. godine, ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti i nastaće opšti haos.
U spisima Maja se poravnanje koje će se dogoditi tog dana naziva spajanje sa utrobom Velike Majke, odnosno Zemlje. Maje su verovale da ukupan ciklus života Zemlje traje 26.000 godina. Tog dana se očekuje ulazak u šesto doba i, prema njihovom verovanju, šesto doba je, zapravo, prazno i zavisi isključivo od kreatora nove civilizacije... 
 
"Upozorenje" iz filma "2012." - Cunami guta svet 
 
Nešto slično predvideo je i Nostradamus. On je „video" čudnu kosmičku pojavu, najverovatnije asteorid koji će dovesti do promene magnetnog polariteta Zemlje, čime će se zameniti Južni sa Severnim polom, što će dovesti do niza prirodnih katastrofa, erupcije svih vulkana na zemlji, kao i pojave cunamija, tornada i zemljotresa. Promenom polova Zemljina kugla bi stala, a onda bi počela da se okreće na drugu stranu oko svoje ose, što bi dovelo da toga da Sunce izlazi na zapadu, a zalazi na istoku. Nostradamus spominje i treći svetski rat, otkrivanje identiteta trećeg antihrista, terorističke napade, nuklearno razaranje i novi svetski poredak. O ovom fenomenu govorio je čak i Ajnštajn, koji je smatrao da je promena polova Zemljine kugle sasvim mogući scenario kraja čovečanstva. I u islamskom Kuranu piše da će definitivan kraj sveta nastupiti kada Sunce izađe na zapadu umesto na istoku. Ovakav scenario se navodi i u Knjizi otkrovenja u Novom zavetu i u kineskoj „Knjizi promena", a čak i jevrejska Tora predviđa apokalipsu.
Magazin „New Scientist" objavio je 2009. godine članak koji se poziva na najnovije istraživanje koje je pokazalo da bi u naredne tri godine Zemlju mogla pogoditi Sunčeva superoluja, koja bi našu civilizaciju vratila u mračno doba, a očekivani datum je, naravno, 21. 12. 2012. Scenario je sledeći: veliki deo Zemlje će do jutra ostati bez struje, a nešto pre ponoći će se ugasiti internet i svi mobilni telefoni. Već drugog dana će cela civilizacija biti u haosu. Do kraja 2013. godine 100.000 Evropljana umreće od gladi, a oporavak od te krize, za koju će ova aktuelna ekonomska izgledati kao „mala beba", trajaće 20 godina. Trenutno je Sunce u mirovanju, ali se njegova najjača aktivnost predviđa za 2012. godinu. Predviđanja su da će najmanje pogođeni delovi Zemlje biti oni najsiromašniji, jer će se treći svet, koji nije toliko zavisan od struje, najlakše prilagoditi na život bez nje. 
Do sada- sva prethodna proročanstva su “omanula”. Setimo se samo panike koja je nastala 1999. godine kada je bilo pomračenje Sunca. Zatim, opštu paniku uoči dolaska sledeće, 2000. godine i najave pada globalnih komunikacija. A dolazak Đavola bio je pripreman za 6.6. 2006., ali ni on nije zauvek uništio naš svet. Kulminaciju ekonomske krize neki teoretičari predviđaju upravo oko 2012. Bez obzira na sve teorije i predviđanja, jedno je sigurno - ako se 2012. ništa ne dogodi, u Londonu će biti održane Letnje olimpijske igre.
 
Uostalom- kome još treba ta kataklizma 2012. godine- pored svih ovih zemljotresa, cunamija, vulkana, poplava, požara, uragana, potencijalnih nuklearnih katastrofa, gladnih, žednih, ratova,... Italijanski institut za geofiziku saopštio je da je posle zemljotresa u Japanu osa rotacije planete Zemlje pomerena za skoro 10 centimetara.  NASA navodi da je isti zemljotres skratio trajanje dana za 1,6 mikrosekundi. Možda je smak sveta već počeo...?!
 
A Vi, šta radite 21.12.2012. ?!?
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb