doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

LjUBAV- to je plemenito uzvišeno ropstvo ♥

misha | 14 Februar, 2009 16:14

♥ Lj U B A V
 Ljubav, to je plemenito uzvišeno ropstvo!
(najbolja "moja" definicija)
 
Danas je 14. februar- Dan Svetog Trifuna, zaštitnika polja, useva, vinograda i vinogradara! Ja danas ne slavim (tamo neki) Dan zaljubljenih!
Inspiracija za ovaj post je nešto što sam pročitao o pokušaju definisanja ljubavi i što mi se učinilo kao  najbolja, prava, MOJA definicija iste! A to, što je danas baš taj "Dan zaljubljenih" je čista slučajnost.. 
 
"Ljubav je plemenito i uzvišeno ropstvo! Zbog nje vredi sve izgubiti. Čak i neuzvraćena, ljubav je vredna. Bit života je voleti nekog, bezuslovno i bezrazložno.
 Ljude ne volimo zbog njihovih vrlina, zbog toga što su najbolji, najlepši, najpametniji... To nije ljubav. Ljubav je kada volimo nekog, a ni sami ne znamo navesti razloge zbog čega je to tako. Kada nam se mnoge stvari ne sviđaju kako neka osoba radi, a ipak se topimo u njenim očima, kada nas ona razočara i počne raditi protiv nas, a mi još više pokazujemo svoju naklonost i spremnost da je uhvatimo ako krene da pada... Ili pak kada pronađemo sebe kako nemo opijeni posmatramo sliku osobe koju krase totalno drugačije fizičke karakteristike od viđenja našeg idealnog muškarca/žene, a ipak prema njoj osećamo nešto posebno. To je ljubav! Ljubav nije telesne prirode, ona samo koristi telo kao oruđe. Duša je generator ljubavi!"
 
Svaki, pa i ovaj pokušaj definisanja ljubavi se završava neuspešno, jer je nemoguće rečima opisati sve njene tajne čari. Ona je posebna baš zbog toga što se ne može objasniti. Svako zna šta je ljubav kada je doživi i svako nosi njenu klicu u sebi.
"Ljubav, kao plemenito uzvišeno ropstvo!"- je upravo MOJA definicija ljubavi! Mogu da potvrdim svako slovo u njoj!
Iako ne praznujem ovaj Dan, ovu poruku sam (danas) poslao Njoj- jedinoj, nesavršenoj, posebnoj...!
Pokažite nekome koliko ga volite, iako možda on ne voli vas, jer pružiti ljubav gotovo nikada nije uzaludan čin!
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb