doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

ZATVOREN KRUG EVOLUCIJE ?! :P

misha | 29 Septembar, 2008 04:20

ZATVOREN KRUG EVOLUCIJE ?! Tongue out

 EVOLUCIJA1.jpg, 38 KB

Tokom školovanja (moje) generacije rođene s kraja '80.-ih godina prošlog veka (kako ovo daleeeeekooo zvuči?!Sealed)- izdešavale su se brojne turbulencije u prosveti Republike Srbije!!! Bilo je tu, uz zastareo plan i program, redovnih štrajkova (bilo generalnihLaughing, bilo onih kada čas traje "taman koliko i treba"- po legendarnih 30min.!Tongue out) ,bombardovanja 1999.god.Yell (p.s.Klintone, "hvala ti" za ona 3.meseca bez škole!Cool) i na kraju (posle 5.okt.2000.) kad je izgledalo da će sve konačno biti kako treba- došla je i "reforma" školstva! Reforma se o nas samo malo "očešala"! Mada bolje i da nije- jer me je tek zbunila (Koštuničina) ministarka Ljiljana Čolić koja je čuvene stihove Branka Radičevića ("Od kolevke pa do groba, najlepše je školsko doba.") pripisala Desanki Maksimović! Ali to nije bilo sve, jer je ova gđa. (te 2004.god.) pokušala i da ukine Darvinovu Teoriju evolucije!!! Jer, "logično"- ne može biologija da negirati veronauku! Tako rekoše da ova teorija ne važi, pa dan kasnije da ipak važi- i mi ostadosmo u bunilu- koga sad da poslušamo?!Frown

Tako je ostao upamćen jedan mališan (koji kao da je govorio u ime svih ovih nesreTnih generacijaCry) i koji je u prilogu RTS-a o Darvinovoj teoriji u školi jasno zaključio:

"- Bog je stvorio majmuna, a od njega je nastao čovek."
 
I ova teorija mi se učini kao najlogičnija!Wink
Kad nas nije škola učila, sami ćemo- kako je mogao Vuk Stefanović Karadžić da samouko napiše azbuku?!Innocent
I sve bi bilo ok?, da nisam pročitao ovaj zbunjujući tekst na netu: 
 
"Svinje vladale svetom pre 260 miliona godina"

 

 

 

 

 "Naučnici na univerzitetu u Lidsu otkrili su da su pre 260 miliona godina svetom vladali listrosaurusi, stvorenja nalik svinjama.
"Doba svinja", kako su ga nazvali, trajalo je čak milion godina, u vreme kada su listrosaurusi bili jedna od retkih vrsta koje su preživele veliku kataklizmu.
Blizu 95 odsto vrsta nestalo je u seriji vulkanskih erupcija tako da je na planeti nastalo pravo "zlatno doba" za svinje. One su živele u svetu u kojem je bilo izobilje raznih biljaka i nijednog predatora.
"Možemo samo da spekulišemo o tome kako su listrosaurusi uspeli da prežive, dok su svi ostali nestali. Možda ih je sposobnost da se ukopavaju i hiberniraju spasla u najgorim periodima", izjavio je profesor Pol Vignal listu "San".
Vignal je kazao da najviše intrigira veličina listrosaurusa jer ništa tako veliko nije odolelo istrebljenju.
"Verovatno su zato mogli da tako dugo dominiraju Zemljom. Hranili su se i razmnožavali", istakao je on.
"Mislimo da ih je bilo nekoliko milijardi. Njihove fosile nalazimo posvuda", dodao je Vignal, navodeći da su listrosaurusi bili veliki otprilike kao i današnje svinje s rilom i malim kljovama.
"
 
E ovo je tek unelo zabunu u "moju teoriju evolucije"!Yell
Hmmm, ima logike i ovo: "svetom su vladale svinje"! Tačno je 100%, jer i danas vladaju svinje (krug evolucije se zatvorio)?Embarassed
Ali gde sad tu da stavimo onog majmuna???
Slika koja sledi mi je ipak malo "razbistrila znanje"!
Zato i zatvaram ovu moju priču (o školstvu u SrbijiYell), najlogičnijom teorijom evolucije:
EVOLUCIJA2.jpg, 31 KB
p.s. A Darvinu neka crkne kornjača!Tongue out
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb