doctor

facebook: I ♥ doctor blog
twitter: @DoctorMisha

Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05 Decembar, 2008 15:45

Kosovo je (samo na papiru) Srbija
rezolucija 1244.JPG, 30 KB
Rezolucija SB UN 1244 (1999)
Савет безбедности, Имајући у виду принципе и циљеве Повеље Уједињених нација, укључујући примарну одговорност Савета безбедности за очување међународног мира и безбедности (...) одлучан да разреши озбиљну хуманитарну ситуацију на Косову, у Савезној Републици Југославији, и осигура безбедан и слободан повратак свих избеглица и расељених лица њиховим домовима (...) подсећајући на надлежност и мандат Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију (...) поново потврђујући приврженост свих држава чланица суверенитету и територијалном интегритету СР Југославије и других држава региона, како је наведено у Хелсиншком документу и анексу 2, поново потврђујући апел из претходних резолуција за широку аутономију и суштинску самоуправу за Косово (...) делујући у том циљу у складу са Главом VII Повеље Уједињених нација...
 
Ustav Republike Srbije (2006)
Преамбула Устава: Полазећи од државне традиције српског народа и равноправности свих грађана и етничких заједница у Србији, полазећи од тога да је покрајина Косово и Метохија саставни део Србије, да има положај суштинске аутономије у оквиру суверене државе Србије, да из таквог положаја покрајине Косово и Метохија следе уставне обавезе свих државних органа да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији свим унутрашњим и спољним политичким односима, грађани Србије доносе Устав.
 
Sporazum o Stabilizaciji i Pridruživanju SRB - E.U. (2007)
Члан 135: Овај Споразум се примењује, с једне стране, на територије на које се примењују уговори којима се оснивају Европска заједница и Европска заједница за атомску енергију и у складу са условима утврђеним тим уговорима и на територију Србије, с друге стране. Oвај Споразум се не примењује на Косову које је тренутно под међународном управом у складу са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 од 10. јуна 1999. године. Ово не доводи у питање садашњи статус Косова нити одређивање његовог коначног положаја према истој Резолуцији.
 
SB UN, Plan od šest tačaka- EULEX (2008)
 Generalni sekretar UN Ban Ki Mun je u svom izveštaju SB UN-a naveo da će se sporazum od šest tačaka koji se odnosi na policiju, carinu, pravosuđe, saobraćaj i infrastrukturu, granicu, srpsku kulturnu baštinu, primenjivati na Kosovu do "uspostavljanja relevantnih mehanizama" koji će uslediti. U izveštaju se ističe da će EULEX "u potpunosti poštovati Rezoluciju 1244 SB i delovati pod nadležnošću i kroz okvir UN o statusnoj neutralnosti".
 
 Realnost je mnogo drugačija!
Kosovo je 17. februara 2008.god. proglasilo  nezavisnost! Danas Republika Kosovo ima svoj Ustav, ima sopstvenu zastavu, grb, himnu, Vojsku u formiranju... kao i priznanje nezavisnosti od čak (ili samo?) četvrtine svetskih zemalja...
Pesma Gordane Lazarević "Vidovdan" sada ima smisla jedino u (mojoj) modifikovanoj verziji:

"U nebo gledam prolaze vekovi

Sećanja davnih jedini lekovi

Kud god da krenem tebi se vraćam ponovo

Ko da mi otme iz moje duše Rezoluciju 1244 Laughing ..."
razlaz SRB i KOS.jpg, 25 KB

Komentari

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

glumac | 05/12/2008, 15:54

MOram da priznam da sam očekivao nešto malo zabavnije i duhovitije kada sam pročitao naslov. Možeš ti to i bolje!

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 16:10

misha

@glumac: Država se raspada a ti bi da se zabavljaš:Д

p.s.Iskreno- kad sam počeo da pišem hteo sam da govorim o tome kako se stranke sa ukupnim cenzusom od 15% (DSS i SRS) zalažu za odvajenje 15% teritorije SRB "minirajući" svojim izjavama SSP, EULEX (i time ovu Rezoluciju 1244)- insistirajući na koincidenciji ovog procenta (15%)!!!8) Ali onda sam rešio da post bude ozbiljniji (jer nisam našao dovoljno materijala;)), a zabave je bilo dosta u predprošlom postu (vidi!):D Pozz:)

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

patos | 05/12/2008, 16:21

Dokumentovan post sa dobro otpevanom konsekvencom.
Država je praktički apsolut ŽIVOTA, a ne nepregledno rasprostranjena mrtvačnica. Dakle, vreme je da kolikoća ustupi pijedestal kakvoći života. I da se time "balkanizam" izbriše iz nekih svetskih enciklopedija.
P.S. Nego, prijatelju, 'ajde pohitaj na zaposlenje u našu firmu "Prkos Trans Blog Bre"!
Ave!

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

sanjarenja56 | 05/12/2008, 16:23

Misho, tužan ali realan pristup temi. Bilo bi lepše da je drugačije...

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 17:35

misha

@patos: Hmmm "Prkos..."- već mi se sviđa- s'g ću gi nađem!8))))

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 17:46

misha

@sanjarenja56: Realnost boli...: Kosovo (ni)je Srbija, već Rezolucija 1244 je Srbija;(

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

tijanas | 05/12/2008, 21:56

Pa... malo razocaravajuce

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

iluzija | 05/12/2008, 22:03

Izgleda da mojim venama tece "balkanizam", jer mi istina dodje tuzna...

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 23:14

@tijanas: Post ili istina?:)

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 23:17

@iluzija: U medicini još ne znamo za taj sastojak krvi zvan "balkanizam"!?!:P

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

shadow | 05/12/2008, 23:34

Pa mnogo stosta nismo znali, ni da je Kosovo srce Srbije, ni da se na Vidovdan svi osecamo nebeski kosovsko uzivesni, ni da su nam umesto bajki pricali pesme u desetercu, ni da na jednoj crkvi, Hramu Svetog Save, moze da stoji bilbord, jebo te, na kome pise ''Kosovo je srce Srbije'' svasta nismo znali o Kosovu za koje ja znam samo gde se nalazi na geografskoj karti, nikad bila, nikad me odveli na ekskurziju a skolu sam zavrsila u onoj bezbednoj zemlji jer i onda nije bilo bezbedno tamo.
Uz razumevanje svega sto se desava narodu koji je ostao na Kosovu a kojom se ova vlast poigrava citava prica te iste vlasti, prilicno pateticna koja sluzi za vadjenje iz nesupeha jer su oni to Kosovo izgubili vodecei i prateci davno postavljenu politiku, sve mi se to gadi!

Skoro na svom pretrazivacu vidim da je neko dosao do mene tako sto je ukucao '' pobeda Srba u boju na Kosovu''. Samo sto ne padoh sa stolice.

Nego, da ova vlast nema problem Kosova koji joj dodje ko kec na deset morala bi da izmisli neki novo. Ovo mu dodje kao idealno. Sram ih bilo!

E, da moram i ovo da kazem, dobijem letos onu knjizicu o Kosovu koji je izdala ''Politika'', tamo trista cuda, izmedju ostalog slikali neku ispucalu zemlju ko da je slika iz Afrike gde nija pala kisa najmanje tri godine i ispod pise ''Kosovska zemlja'', mozes misliti ali najveci crnjak je konstatacija da su price o Nemanjicima divne BASNE koje nikako ne smemo zaboraviti. E tu sam definitivno poludela jer koliko je meni poznato u basnama su glavni likovi zivotinje. Al' narod kupuje, da ne ispadnu da nisu patriote.

Izvini na duzini :) mada bi ja mogla jos.

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 23:45

misha

@shadow: Neko kaže da je i obim bitan...ili sam ja pogrešio temu:D Šalim se, sve rečeno je na mestu i neka si vala ispisala;)
I da, kad se ova proevropska vlast ovoliko "bori" za Kosovo, šta bi tek radili oni prokosovski?!:0 Baš to- SRAM IH BILO: gde je E.U., Šengen, radna mesta, plate, penzije, med i mleko...:) p.s.I ovo za BASNE, nisu mLogo pogrešili:))) Pozz

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 05/12/2008, 23:46

misha

@shadow: ...i ne rekoh- visibabe su za sve krive!!! :P :P :P

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

shadow | 05/12/2008, 23:53

Ovo za basne samo pokazuje koliko je obarazovanje onih koji biju po srpskoj muci i jadu tj, po plitkoj pameti naroda koji se jos pali na kosovsku patetiku.
PA gledaj samo skupstinska zasedanja, pedeset njih, uglavnom radikala izadje da kaze kako tamo neko od demokrata nije rekao da je Kosovo srce srbije i to je nevidjen problem nikako da se donesu zakoni,usvoji budzet i slicno, Onda izadje neki demokrata i kaze: ''Mi zmo rekli da je Kosovo srce Srbije'' tako ce biti il' nikako... itd, itd,. samo bre da poludis.

Nije mi srce i gotovo. I nece da mi bude. Nisu me naucili da mi bude.

I ova vlast je mene naucila da nije bitan kvantitet nego kvalitet.

Sta ja imam od obima. Oni ce samo smenjivati svoje nesposobne guzice da bi se namlatili sto vise para, prodali ono sto je ostalo neprodato a meni uvaljuju Kosovo kao vruc krompir.
Nisam ga izgubila necu ni da ga vracam. Da je Kosovo bilo moj problem, nas problem mozda bismo nesto i uradili.

Ova vlast nam je samo uvalila to kao kukavicje jaje i pokrice za sve ono zbog cega ne mozemo da krenemo dalje. Niko iz ove vlasti ne voli ni ovu zemlji ni ovaj narod a jos manje narod na Kosovu.

Tolike godine se taj nardo muci, izbegli sa Kosova jos uvek zive u izbeglickim kampovima, u istoj sobi spavaju i babe od osamdeset godina i tek rodjene bebe a oni se sad setili da lamentiraju nad njihovom sudbinom. Sta su sve ove godine uradili za njih.

GAde mi se!

I ne vuci me za jezik sa ovim postovima.

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

shadow | 05/12/2008, 23:55

Da, uvek je kriv neko drugi, stari isprobani recept, samoopravdanje, kako god hoces.

Bice ovde krive i visibabe, zivi bili pa videli!

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

tijanas | 06/12/2008, 00:00

Post Misho, Istina ne postoji. Ova zemlja je takva kakva je- do guse u problemima.
Mos ti to i bolje, nemoj da se ljutis. Mnogo si mlad i ne znam zasto trosis svoju energiju i pamet na te politicke zavrzlamice, koje ti opet, nikada do kraja nece biti jasne. Ok, postujem ako te to opusta, zanima, sta god...
Ali, lepsi mi je bio onaj stripic
Caos.:)

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 06/12/2008, 00:10

misha

@shadow: Kad izađeš iz Knez Mihajlove, prema Kalemegdanu, sa leve strane, blizu ambasade SLO je i neko predstavništvo DSS-a?! Lokacija san snova! E odatle Neobavešteni može da ponavlja uvežbanu rečenicu: "...sve zavisihhh da li sa Kosovommm ili bez..."! Ili Šešelj iz Haga da mi kaže: "Srbija ne sme da uđe u E.U." (a on je već 5 god.u Evropi;)) Ili da mi Demokrate (kao što reče) pričaju (ono što Srbalj voli da čuje): "Kosovo je srce Srbije, tako će biti il' nikako..." Ma svi su isti! Ne znam, jedino da napravimo nešto poput kineskog zida prema KiM i da počnemo da živimo u realnosti... Pozz:)

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 06/12/2008, 00:19

misha

@tijanas: Čitao sam Rezoluciju 1244, SSP, Ustav...a onda sam suštinu hteo da podelim sa blogerima; i da (ujedno) vidim šta je "teorija" a šta "praksa" (kad je Kosovo u pitanju)! Inače, inspiracija mi je sa jednog ispraćaja u Vojsku, jer su svi u ekstazi pevali ovu gore pesmu! Ja nisam, ali sam odlučio da je modifikujem i eto!:) I da- ne mogu svi moji postovi da budu, ono, vrh;))))

p.s.Lepo nam se odmori i oprosti DMCiću;D Pozz:)

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

shadow | 06/12/2008, 00:24

Ja ne mogu da verujem da to pevaju a jos manje mogu da verujem da se danas jos uvek prave ti ispracaji u vojsku. U ovoj zemlji treba praviti docek kad neko dodje iz vojske ziv, zdrav i neostecen. Kakav idiotizam!

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 06/12/2008, 00:27

misha

@shadow: Ne znam da li smem da ti kažem- to je bio ispraćaj u CIVILNU vojsku, za 350 zvanica :D Mislim, jelo se, pilo se...:P

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

tijanas | 06/12/2008, 00:30

Hvala Misho, ma nisam mnogo ljuta, samo onako malkice. Gotivim ga ja...
:* I svi tvoji postovi su vrh, ali sta cu kad najvise volim neki interesting strip :D

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 06/12/2008, 00:32

misha

@tijanas: Oooo- ene tvoje slidže:)))))))

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

tijanas | 06/12/2008, 00:33

I jos nesto, imam i lepse slike
Ljubiiiiiiiimmmmmmmm :)))

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

misha | 06/12/2008, 00:36

misha

Da ne pretvraramo post u chat, čujemo se mail-om kad se "vrneš":))) Ljub:***

Re: Ko da mi otme iz moje duše- Rezoluciju 1244 :D

tijanas | 06/12/2008, 00:43

Proveri mail. :)
A sad napokon - krevet.
caos :)

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb